Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 18.30

Ανοιχτή Συνέλευση για τις κρατικές δολοφονίες στην Πύλο

από Πρωτοβουλία από Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία και άλλες συνελεύσεις

Ημέρα/Ώρα: 20/06/2023 στις 18:30

Τοποθεσία: Αθήνα / Πλατεία Πρωτομαγιάς

Την Τρίτη 20 Ιουνίου καλείται ανοιχτή συνέλευση στη Πλατεία Πρωτομαγιάς στις 6.30 μμ για τη διοργάνωση δράσεων ενάντια στη κρατική θανατοπολιτική και τη βία των συνόρων, με αφορμή το κρατικό έγκλημα στη Πύλο.

Τις μέρες μετά το φονικό έγκλημα ανοιχτά της Πύλου, από το οποίο υπάρχουν 78 επιβεβαιωμένοι θάνατοι και εκατοντάδες αγνοούμενοι, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι αυτοί οι θάνατοι είναι δολοφονίες στα χέρια του ελληνικού κράτους, της ΕΕ και της Frontex. Οι διασωθέντες μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στο καμπ-φυλακή της Μαλακάσας έχουν αποκαλύψει ότι το πλοίο ναυάγησε αμέσως μετά από προσπάθειες ρυμουλκησης του από το ελληνικό λιμενικό (πιθανόν για να το μετέφερε εκτός ελληνικών υδάτων και να μην ήταν υπεύθυνο για τη διάσωση του).

Αυτές οι δολοφονίες δεν είναι σε καμία περίπτωση οι πρώτες. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πυροβοληθεί, παγιδευτεί σε νησίδες, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, δολοφονηθεί και εγκαταλειφθεί στη θάλασσα τα τελευταία χρόνια από την ελληνική ακτοφυλακή, τους συνοριοφύλακες, τη Frontex και παραστρατιωτικές ομάδες: αυτοί που είναι συνένοχοι σε πολέμους και φασιστικά καθεστώτα, αυτοί που οδηγούν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα-φυλακές, αυτοί που αρνούνται να διασώσουν και πνίγουν όσους κινδυνεύουν.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για να μην μείνουν αναπάντητες αυτές οι κρατικές δολοφονίες.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91309/