Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στις 20.30

Άνοιγμα του Αντιφασιστικού Στεκιού Καλαμάτας

Ανοικτό αντιφασιστικό στέκι σήμερα Παρασκευή μετά τις 8.30μμ. για...

Μπύρα και χαλαρή κουβέντα θα λέγαμε παλιά....

Αλλά πλέον καμία κουβέντα δεν πρέπει να είναι χαλαρή!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να φιγουράρει η αφίσα του Κασιδιάρη, του επικεφαλής και εκπαιδευτή των μαχαιροβγαλτών της Χ.Α. που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ διαφημίζει προκλητικά τον καταδικασμένο ναζιστή ως αρχηγό του.

Οι αντιφασίστες πολίτες αυτής της πόλης θεωρούμε πως αυτή η αναίσχυντη προβολή του συγκεκριμένου εγκληματία αποτελεί ΥΒΡΙ στους αντιφασιστικούς- δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, και περιφρόνηση για την λαοθάλασσα της 20ης Οκτωβρίου 2020 όταν ακόμα και το δικαστήριο αποφάσισε το αυταπόδεικτο για κάθε έναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος: πως οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί επίσης η προβολή του Κασιδιάρη σε πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων που είναι γνωστές για τον δημοκρατικό τους προσανατολισμό

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει όριο στο βωμό τους κέρδους ή αν πληρώνοντας μπορείς να διαφημίσεις ακόμα και ναζιστές μαχαιροβγάλτες και τραμπούκους

Ας αναλογιστεί ο καθένας που μπορεί να οδηγήσει η δήθεν αθώα προβολή ατόμων σαν τον Κασιδιάρη ,όταν λίγα χρόνια πριν τα τάγματα εφόδου δολοφονούσαν ανθρώπους παίρνοντας δύναμη από την προβολή των ΜΜΕ και την είσοδο τους στη βουλή .Ας αναλογιστούμε πως αυτές οι εικόνες δηλητηριάζουν τη νεολαία και οδηγούν σε αυξανόμενα περιστατικά βίας.

Καταγγέλλουμε την προβολή του φασιστικού κόμματος και ζητάμε από την διακομματική επιτροπή του δήμου να ξηλώσει το περίπτερο. Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας να τους καταδικάσουν στην απομόνωση τόσο εκλογικά όσο και στους δρόμους, όπως και κάθε κόμμα που εγκιβωτίζει φασίστες και ρατσιστές στους κόλπους του.

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

πηγή : https://www.facebook.com/antifasistikikalamat…