Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στις 18.30

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των κοινωνικών ιατρείων

Μεγάλη συναυλία οργανώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου, που συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και αγώνων για την υγεία του λαού, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και φύλου, 10 χρόνια αγώνων, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας από την καταστροφική πολιτική του συρφετού των νεοφιλελεύθερων και φασιστών. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου Κοινωνικών Ιατρέιων στην πάλη κατά των ναρκωτικών.

Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, την Τρίτη 27 Ιουνίου, στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Πλατεία Γεννηματά), από τις 18:30, σπουδαίοι καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλία συμπαράστασης. Η συναυλία αφιερώνεται στο πρόβλημα των ναρκωτικών. «Όχι στα Ναρκωτικά, Ναι στη Ζωή και την κοινωνική Χειραφέτηση», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Συμμετέχουν :

● Χριστόφορος Κροκίδης Band

● Βασίλης Λέκκας

● Ν. Πιπινέλης - Λ. Χαβουτζάς

● Αποστόλης Βαγγελάκης

● Blues Cheese

● Μουσική Ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου:

Η Συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως "παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους". Κάθε χρόνο αυτές οι ημέρες αποτελούν ημέρες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το θέμα της τοξικοεξάρτησης, με μηνύματα από τους θεσμικούς φορείς, διαφημίσεις και άλλα παρόμοια.

Όμως, για μας, η μάχη ενάντια στις ουσίες είναι μια μάχη που πρέπει να δίνεται καθημερινά και παντού ενάντια σε ό,τι καταστέλλει, σε ό,τι περιθωριοποιεί και σε ό,τι στερεί τον άνθρωπο από την αξιοποίηση των ιδανικών και των δυνατοτήτων του.

πηγή : http://kifiliou.blogspot.com/