Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην επιβολή προστίμων για αφισοκόλληση

Τρίτη 27/6 συγκέντρωση στο Δ.Σ. Αθήνας ενάντια στην επιβολή προστίμων για αφισσοκόλληση

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη Συγκέντρωση

έξω απ' το δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς, την Τρίτη 27/6/23, ώρα 16.00

κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΦΙΣΟΡΡΥΠΑΝΣΗ"

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/06/2…


Η τρομοκρατία των προστίμων για αφισοκόλληση δεν θα περάσει

Στα πρόστιμά τους ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Μπακογιάννη - Πατούλη, κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές

Κινητοποίηση - Διαμαρτυρία

Τρίτη 27/6, 4 μμ, Δημαρχείο Αθήνας (πλ. Εθνικής Αντίστασης)

Παίρνοντας αέρα από την εκλογική ενίσχυση της ΝΔ (και άλλων αντιδραστικών συμπληρωμάτων της) ο Δήμος Αθηναίων του Μπακογιάννη και η Περιφέρεια Αττικής του Πατούλη επέβαλε μετά τις εκλογές της 21ης Μάη πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για αφισοκόλληση και «αφισορύπανση».

Επιβάλλουν τέτοια πρόστιμα οι ίδιοι δήθεν «μοντέρνοι» δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι:

- Που σκορπάνε πολλά εκατομμύρια σε κάθε «ημέτερο» εργολάβο, σε άχρηστα, δαπανηρά έργα και φιέστες.

- Που καμαρώνουν για το «θαύμα του τουρισμού», αυτό που έχει γίνει προμετωπίδα της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, της μετατροπής της Αθήνας και των γειτονιών σε «παράδεισο» για τουρίστες και αβίωτο μέρος με πανάκριβα ενοίκια και απλησίαστο κόστος ζωής για εργαζόμενους και νέους.

- Που καθημερινά ιδιωτικοποιούν και διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφήνουν στο όνομα του ιδιωτικού κέρδους μαύρες τρύπες σε απαραίτητες υποδομές. Με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους αλλά και να μένουν έκθετα ή να θρηνούν νεκρούς σε φυσικές καταστροφές.

Με αυτά τα πρόστιμα, οι Μπακογιάννηδες και Πατούληδες θέλουν να συμπληρώνουν την πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, που έγινε το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η «οικονομική τρομοκρατία» των προστίμων προσπαθεί να επιβάλλει μια ομηρία σε όποιον αγωνίζεται - και ιδιαίτερα στις οργανώσεις της άκρας και επαναστατικής αριστεράς, που βρίσκονται στην πιο κάθετη αντίθεση με τους μηχανισμούς του αστικού κράτους. Μετά απ' αυτούς τους σημαιοφόρους, φρόντισαν και άλλοι δήμοι στην Αττική να ξηλώσουν με ζήλο πολιτικές αφίσες οργανώσεων.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία τους. Εργαζόμενοι και νέοι, δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθουν με άλλη μορφή τα χουντοπρόστιμα της πανδημίας, οι απαγορεύσεις που χτυπάνε τις αγωνιστικές πρακτικές του εργατικού κινήματος, την πολιτική δράση, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις. Τα πρόστιμα και κάθε προσπάθεια για διώξεις πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα ενωτικό, μαζικό, μαχητικό τείχος αντίστασης, που θα τα ακυρώσει στην πράξη. Σύντομα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει την απάντηση που της αξίζει: όχι της πληρωμής των προστίμων, στα οποία πρέπει να κηρύξουμε μαζική ανυπακοή - αλλά των κινητοποιήσεων και αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Παλεύουμε - Απαιτούμε:

Να ακυρωθούν άμεσα όλα τα χουντοπρόστιμα

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19728