Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Γαλλίας

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

[...] Με λύσσα απαιτούσαν το δίκιο. Τρομοκρατώντας επιθυμούσαν να βάλουν εκβιαστικά την ανθρωπότητα στον παράδεισο. Φαίνονταν βάρβαροι και ήταν σωτήρες. Φορώντας για μάσκα τη νύχτα ζητούσαν το φως.

Βίκτωρ Ουγκώ. Οι Άθλιοι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ

ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://www.facebook.com/disiniosippos/?local…


Πάτρα | Συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Γαλλίας

Καλούμε σε συγκέντρωση την Δευτέρα 3/7, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εξεγερμένο γαλλικό λαό.

Σινιάλο ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στο λαό της Γαλλίας

Καλούμε σε συγκέντρωση την Δευτέρα 3/7, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εξεγερμένο γαλλικό λαό.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας δολοφονείται στα γαλλικά προάστια από τα πυρά αστυνομικού ο δεκαεπτάχρονος Ναέλ, παρακάμπτοντας αστυνομικό έλεγχο στο δρόμο. Η στυγερή αυτή κρατική δολοφονία αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει μια εξέγερση με πλατιά και ταξικά χαρακτηριστικά στη Γαλλία που δε λέει μέχρι ώρας να κοπάσει.

Οι εικόνες από τα φλεγόμενα οδοφράγματα και τις συγκρούσεις των εξεγερμένων διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής στο κέντρο των γαλλικών μητροπόλεων, δείχνει για ακόμη μια φορά οτι οι εκφραστές του συστήματος της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των πολέμων και των θανάτων δεν μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους χωρίς να λογαριάζουν τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας.

Οι ταξικοί αγώνες και οι κοινωνικές εξεγέρσεις που ξέσπασαν στη Γάλλια στο πρόσφατο παρελθόν, από την ανταρσία των κίτρινων γιλέκων, τις ιδιαίτερα μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, τις μαθητικές καταλήψεις και τις γενικές απεργίες ενάντια στο συνταξιοδοτικό νόμο, καταδεικνύουν ότι κόντρα στις υπαρκτές διεθνείς τάσεις ανόδου των ρευμάτων του ανορθολογισμού και της ακροδεξιάς, οι εν λόγω αλυσιδωτές κοινωνικές ''εκρήξεις'' αποτυπώνουν έναν άλλο χειραφετητικό και ριζοσπαστικό πόλο, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος μέσα στην υπάρχουσα ιστορική κοινωνική συνθήκη.

Η δική μας θέση βρίσκεται ασυζητητί δίπλα στον εξεγερμένο γαλλικό λαό και την νεολαία, που τις τελευταίες μέρες δίνει τις μάχες της απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και τον αυταρχισμό που προωθεί το κεφαλαιοκρατικό σύστημα της Γαλλίας και οι πολιτικοί του εκφραστές, μέσω των πολιτικών τους. Η διεθνιστική αληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς απέναντι στα κράτη και τις ντόπιες και υπερεθνικές οικονομικές ελίτ, αποτελεί προϋπόθεση για να μπει φραγμός στην επέλαση του κεφαλαίου και να διανοιχθεί ο δρόμος της επαναστατικής προοπτικής διεθνώς.

Ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη στον εξεγερμένο γαλλικό λαό!

Οργάνωση και αγώνας, για τις εξεγέρσεις της εποχής μας και την επαναστατική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος!

Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ''Azadi''