Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στις 20.00

Εξεγέρσεις στη Γαλλία

ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

όλα τα "άνθη του κακού" υποσκάπτουν σε κάθε γωνιά της χώρας

τα θεμέλια του χρήματος και του κράτους

Ένα κάλεσμα δράσης, όχι θεάματος

...σύντομα κοντά μας;

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, θεατράκι,

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΗ, 20:00

Ψηφίσαμε.Ψηφίζουν. Εδώ και μήνες σαρώνουν τους δρόμους για την επανάσταση της καθημερινής ζωής,την καταστροφή του συστήματος της αγοράς,την ανατροπή ενός κόσμου λεηλασίας, εξαθλίωσης και θανάτου.

Του κόσμου σας.

- Προβολή βίντεο

Μονταρισμένη και υποτιτλισμένη πρωτότυπη καταγραφή από τις διαδηλώσεις των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή, τις επιθετικές, οργισμένες, χαρούμενες και δημιουργικές πορείες που συγκλίνουν στις πόλεις, τα προάστια και την ύπαιθρο για την κρατική καταστολή, τη δικαιοσύνη, τις/ους μετανάστ(ρι)ες, τ@ ασυνόδευτ@ ανήλικ@, την αποικιοκρατία, τον αντιφασισμό, τον αντιμιλιταρισμό, τις καταλήψεις κτιρίων και γης, το περιβάλλον, το LGBTQIA+, τα φαραωνικά έργα, τους ολυμπιακούς αγώνες, τις φυλακές.

- CD αλληλεγγύης

«Ούτε ένα λεπτό σιωπής»

με κομμάτια πανκ που γράφτηκαν και διατίθενται για τη στήριξη των τραυματιών συντρόφων Σερζ, Μίκα και όλων των άλλων. Τα bad kids απαντούν στη σκληρή κρατική καταστολή. Δύναμη στις/ους εξεγερμένες/ους κατά του εμπορευματικού κόσμου!

- Κείμενα του Ραούλ Βανεγκέμ

για τη ριζοσπαστικότητα του Μάη του '68 και τις σημερινές εξεγέρσεις

συντρόφισσες/οι του Σερζ, αλληλέγγυες/οι με τις/ους εξεγερμένες/ους, τραυματίες, φυλακισμένες/ους,

μαύρες πέτρες & bad kids

Υ.Γ.: Επειδή προηγείται συζήτηση για τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών στην Πύλο από το ελληνικό κράτος, στην οποία θα συμμετέχουμε, η εκδήλωση για τη Γαλλία θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση. Εξάλλου, θα μπορεί να προβληθεί, αν υπάρχει διάθεση, μικρό βίντεο με όσα υφίστανται εκατοντάδες ασυνόδευτ@ ανήλικα@ στο Παρίσι, τις τελευταίες μέρες, τα οποία, αφού εκδιώχθηκαν από εγκαταλειμμένο σχολείο, περιφέρονται επί μέρες σε πάρκα και πλατείες, αναζητήντας καταφύγιο από τους μπάτσους και τους φασίστες. Έχουν επανειλημμένα ξυλοκοπηθεί άγρια από διάφορες μονάδες της στρατοχωροφυλακής και οδηγηθεί σε φυλακές, αλλά οργανώσεις και κόσμος της αλληλεγγύης προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη και προστασία. Το γαλλικό κράτος, με τη χρήση πλέον δυνάμεων του στρατού, της αντιτρομοκρατικής και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έχει μεταβληθεί οριστικά σε ένα φασιστικό επί της ουσίας καθεστώς, του οποίου οι μέρες είναι μετρημένες, και το γνωρίζει πολύ καλά, γι' αυτό και προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί. Ο γαλλικός λαός όμως, γνωρίζει επίσης πολύ καλά από "αποκεφαλισμούς".

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Ιουλίου 21h