Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

20ο Αντικαπιταλιστικό Camping

20ο Αντικαπιταλιστικό Camping. 22-30 Ιουλίου, Μονολίθι - Πρέβεζα

Η ΟΚΔΕ, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, η Μαθητική Αντεπίθεση και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων οργανώνουν το 20ο Αντικαπιταλιστικό Camping στο Camping «Panorama» στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας κατά το διάστημα 22-30 Ιουλίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ για μαθητές / φοιτητές / ανέργους και 85 ευρώ για τους υπόλοιπους. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται :

-8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή)

-8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του campingc6

Για λιγότερες μέρες διαμονής το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 και 11 ευρώ την ημέρα.

Για την μετακίνησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

-

-

Πρόγραμμα Συζητήσεων

-

2c14

1. Αγώνες & εξεγέρσεις στην Ευρώπη

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ξεσηκώνονται ενάντια στις κυβερνήσεις των πλουσίων, του πολέμου, της ακρίβειας και της καταστολής. Ποια είναι τα αποτελέσματα και οι προοπτικές;

2. Μετά την έκρηξη των Τεμπών: Οι πολιτικές εξελίξεις και οι αγώνες

Η νέα οικονομική και πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές και η επέμβαση της επαναστατικής αριστεράς.

3. 110 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους

Ο διεθνισμός των βαλκανικών λαών κόντρα στις «μεγάλες ιδέες» των αστικών τους τάξεων και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

4. Ελληνική Μεταπολεμική Λογοτεχνία

Η ποίηση της ήττας. Παρουσίαση του Άρη Αλεξάνδρου.

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους, αλλά και συζητήσεις με Γάλλους αγωνιστές για την εξέγερση στη Γαλλία. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει αφιέρωμα για τα 80 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου έλληνα επαναστάτη μαρξιστή Παντελή Πουλιόπουλου. -

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α. Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργήσει παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόλησή τους. Ακόμα θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Η οικονομική κρίση που ξεσπάει ξανά, φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλο τον κόσμο. Η περιβαλλοντική καταστροφή και ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου -ακόμα και με πυρηνικά- απειλούν να αφανίσουν τον πλανήτη και τους λαούς. Οι κυβερνήσεις των πλουσίων μας καταδικάζουν σε φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση: ο μισός πληθυσμός φτωχαίνει διαρκώς, το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού κατέχει το 56% του παγκόσμιου πλούτου. Προσπαθούν διαρκώς να φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης τους στις πλάτες των λαών. Η καταστολή, η καταπίεση, η αλαζονεία και αυταρχικότητα του κεφαλαίου και του υπηρετικού του πολιτικού προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στο πρόγραμμά τους υπάρχουν μόνο αντεργατικά και αντιδραστικά μέτρα. Ένα νέο κύμα αγώνων και εξεγέρσεων ξεσπά ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στις αντιδραστικές κυβερνήσεις. Σε μια σειρά από χώρες (Γαλλία, Πορτογαλία κ.ά), εργαζόμενοι και νεολαία παλεύουν για καλύτερο βιοτικό επίπεδο, εργασιακές σχέσεις, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Στην Ελλάδα, η κοινωνική έκρηξη μετά το έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε την χρεοκοπία και το αδιέξοδο του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος. Οι επικίνδυνοι νεοφιλελεύθεροι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με τα απανωτά μνημόνια τους εδώ και 13 χρόνια, μας έχουν καταστήσει αποικία χρέους, έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον μας, έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στα όρια της :

-Ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάνε τα πάντα: ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες…

-Αφήνουν την ακρίβεια ανεξέλεγκτη, επιτρέποντας στους κερδοσκόπους να παρασιτούν ασύδοτα πάνω στις ανάγκες μας.

-Με πλειστηριασμούς αρπάζουν τα σπίτια εργαζομένων και φτωχών, τα χαρίζουν σε τράπεζες και funds.

-Με τον εργασιακό Μεσαίωνα καταργούν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό.

- Ενισχύουν διαρκώς ένα αστυνομικό κράτος για να τρομοκρατούν όσους αγωνίζονται, με χουντικές απαγορεύσεις και δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας σε διαδηλώσεις και στα Πανεπιστήμια

-Μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντη βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας μας σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων, την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων μας. Ενισχύουμε όλους τους αγώνες στη χώρα μας - συντονιζόμαστε με κινήματα και εξεγέρσεις των «από κάτω» σε όλο τον κόσμο. Οργανώνουμε την πάλη μας, ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές, πόλεμο. Με μια ενωτική πολιτική, με την εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας, με κοινούς αγώνες των λαών της περιοχής. Για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων. Για τον Σοσιαλισμό. Για μια Αριστερά Επαναστατική στη χώρα μας και διεθνώς - το απαραίτητο εργαλείο για να νικήσουμε.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e-mail: ergaextikipali@okde.gr

Τηλέφωνα:

Τηλέφωνα:

Αθήνα : 6955990513, 2105247227

Θεσσαλονίκη : 6978715949

Ήπειρος: 6972728101

Πάτρα: 6946342176

Κρήτη: 6976226525

Θεσσαλία: 6949105340

c7c3

SONY DSC c5

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19776