Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 στις 19.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ετήσια Σύνοδος ΝΑΤΟ, Βίλνιους, 11-12 Ιουλίου, Κινητοποιήσεις

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αθήνα: Τετάρτη 12/7, 7:30 μμ, πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μεγ. Μουσικής) και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 11/7 7:30μμ, Αριστοτέλους με Τσιμισκή

Κάτω η Ακρίβεια - Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - Όλοι στις Διαδηλώσεις

Η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου 2023 στη Λιθουανία. Σε ένα νέο «ψυχροπολεμικού τύπου περιβάλλον», όπως περιγράφηκε πρόσφατα από την Κίνα, η Σύνοδος και ό,τι προκύψει από αυτήν αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τους λαούς όλου του κόσμου. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κλείνει τον 1,5 χρόνο και να μην φαίνεται να σταματά σύντομα, τις ουκρανικές αντεπιθέσεις να αποτυγχάνουν και τη Δύση να χάνει έδαφος στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, η τελευταία ετοιμάζεται για εξάπλωση και κλιμάκωση του πολέμου και σε άλλα μέρη του πλανήτη (π.χ. ΝΑ Ασία- Ταϊβάν). Ακόμη εντονότερη τίθεται η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από μέλη του ΝΑΤΟ, πέρα από τον εξοπλισμό που ήδη αποστέλλεται. Ταυτόχρονα o Ζελένσκυ απαιτεί επίσημη πρόταση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - αυτό θα αποτελούσε νέα πρόκληση για τη Ρωσία και κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης.

To NATO ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1949, λίγο μετά από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Εκτός από μια στρατιωτική συμμαχία ενάντια στην ΕΣΣΔ, ήταν ο πιο βασικός θεσμός μέσα από τον οποίο ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός (επιβάλλοντας την ηγεμονία του στους ευρωπαίους συμμάχους του) έπαιζε το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα ενάντια στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας σε όλο τον πλανήτη. Τώρα επεκτείνεται διαρκώς, τόσο σε χώρες που είχε ήδη παρουσία αλλά ενσωματώνοντας και νέες, όπως φαίνεται στη Σκανδιναβία αλλά και στην Ιαπωνία και την περιοχή του Ειρηνικού.

Στη χώρα μας, η μετατροπή της σε απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από την τυχοδιωκτική κυβέρνηση Μητσοτάκη και όσες προηγήθηκαν δεν αποτελεί φραστική υπερβολή. Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα και Στεφανοβίκειο ήδη έχουν σημαντικές βάσεις του ΝΑΤΟ και αναμένεται επέκτασή τους. Στον Άραξο, το Αιγαίο και τον Αλμυρό ετοιμάζονται νέες βάσεις και ναύσταθμοι ακόμη και με πυρηνικά! Όλες αυτές οι πολεμοκάπηλες πολιτικές εντείνουν τους ανταγωνισμούς ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης. Μετά τις επανεκλογές τους, Μητσοτάκης και Ερντογάν ετοιμάζονται για μια «διευθέτηση», που το παζάρι της μπορεί να επαναφέρει τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης στο προσκήνιο. Τη στιγμή που τα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, υποδομές κτλ.) υποβαθμίζονται διαρκώς και ιδιωτικοποιούνται, η ελληνική αστική τάξη πρωτοστατεί στην εξοπλιστική κλιμάκωση. Ελπίζει έτσι να ανακόψει την υποβάθμιση του ελληνικού καπιταλισμού - και να έχει σταθερό στήριγμα των ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στο εργατικό κίνημα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και «ανταλλάγματα» για το εξωτερικό. Κάνουν θηριώδεις εξοπλισμούς δεκάδων δισ. ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και την φτώχεια.

Το βάθεμα του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών Δύσης-Ανατολής, σε συνδυασμό με την βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, μάς φέρνει αντιμέτωπους με τον τρόμο ενός ακόμη παγκόσμιου σφαγείου (αυτή τη φορά με πυρηνικά). Μόνη ρεαλιστική λύση είναι να γκρεμίσουμε από τα θεμέλια το καπιταλιστικό σύστημα οικοδομώντας ένα διεθνιστικό αντιπολεμικό - αντικαπιταλιστικό κίνημα. Με πραγματικά διεθνιστικά χαρακτηριστικά, να ενώσουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Ευρώπης και της Τουρκίας. Να απαιτήσουμε λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και πολέμους. Να γκρεμίσουμε όσους επωφελούνται από αυτές τις πολιτικές, προφασιζόμενοι εθνικιστικά «ιδεώδη» που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, το ρατσισμό και το φασισμό. Για το παγκόσμιο προλεταριάτο πράγματι «δεν υπάρχει εναλλακτική» πέρα από τη σύγκρουση με τα πολεμικά σχέδια των καπιταλιστών προτάσσοντας την προοπτική της Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

  • Όχι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Πάλη για τη διάλυσή του.
  • ΕΞΩ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στον πόλεμο. Έξω Βάσεις και Πυρηνικά.
  • ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς στις πλάτες των λαών.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19807


1 2 3 4 5

ΕΕΚ: Για την ήττα του ΝΑΤΟ - Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Τετάρτη 12 Ιουλίου, 7:30 μ.μ. Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Ιουλίου, στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, γίνεται η κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ για να προωθήσει τα πολεμικά του σχέδια και μέτρα κατά της Ρωσίας. Έχοντας ανοίξει έναν αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία, χρησιμοποιούν τους λαούς και πρώτα πρώτα τον ουκρανικό σαν "κρέας στα κανόνια", με στόχο να εξασθενίσουν και μετά να τεμαχισουν και να αποικιοποιήσουν τη Ρωσία, με επόμενο στόχο την Κίνα. Πόλεμος στο εξωτερικό και εσωτερικός ταξικός πόλεμος, είναι η απάντηση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού στις εσωτερικές του αντιφάσεις.

Τα σχέδια ένταξης της Ουκρανίας και μεταφοράς πυρηνικών όπλων σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα είναι οι πυροδότες του αιματηρού πολέμου, με όργανα το φασιστοειδές καθεστώς του Κιέβου και τους ναζιστές οπαδούς του Μπαντέρα. Από τη σύνοδο της Μαδρίτης πριν ένα χρόνο, με τη "Νέα Στρατηγική Αντίληψη" του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, αλλά και η Κίνα έχουν επισήμως αναγορευτει ως οι στρατηγικοί αντίπαλοι. Η Κίνα, ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής των ΗΠΑ στο οικονομικό πεδίο, και η Ρωσία, με την κληρονομημένη από την ΕΣΣΔ στρατιωτική πυρηνική ισχύ, είναι για τον ιμπεριαλισμό οι αντίπαλοι που πρέπει να υπονομευτούν, να πιεστούν, να τεμαχιστουν και να διαλυθούν.

Το στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ, που ξεδιπλώνεται από την επομένη της κατάρρευσης/ενδόρρηξης της ΕΣΣΔ το 1991 και συμπυκνώνεται ως δόγμα Μπρεζίνσκι από το 1997, στοχεύει στον τεμαχισμό σε τουλάχιστον σε τρία κράτη της Ρωσικής ομοσπονδίας, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος και η αποικιοποίηση της τεράστιας αυτής περιοχής, που είχε αποσπαστεί με την Οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση από τη άμεση καπιταλιστική εκμετάλλευση, σπάζοντας την περιβόητη καπιταλιστική αλυσίδα. Και παρότι η σημερινή Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση αλλά μια χώρα στο δρόμο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης σε αδιέξοδο, ο ιμπεριαλισμός, στη δική του αδιέξοδη κρίση έχει ανάγκη να ολοκληρώσει την καταστροφή του 1991. Έτσι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης ανοίγουν την πόρτα για ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πυρηνικό όλεθρο.

Ήδη, στην Ουκρανία ο γηραλέος βρετανικός ιμπεριαλισμός μεταφέρει βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ ο Μπάιντεν εξαγγέλλει την απόφασή του να προμηθεύσει το φασιστοειδές καθεστώς Ζελένσκι με βόμβες διασποράς, απαγορευμένες από τις διεθνείς συμβάσεις.

Στο πλευρό των ΗΠΑ και ΕΕ, η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο και βάση εφοδιασμού του καθεστώτος Ζελένσκι με όπλα (από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις λοιπές βάσεις). Και ο υπερφίαλος Μητσοτάκης, μόνος από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, έχει ρητά διακηρύξει ότι "βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία". Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του θανάτου!

Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να βρει, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νατοϊκοί σχεδιασμοί ένα modus vivendi με την Τουρκία και "καταπίνει την κάμηλο", την διαγραφή της Κύπρου από τους Νατοϊκούς χάρτες και την αντικατάστασή της με γεωγραφικές συντεταγμένες(!), κατ' απαίτηση του Ερντογάν.

O ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ είναι ο βασικός εχθρός της εργατικής τάξης και των λαών. Και στη χώρα μας η κυβέρνηση των ιμπεριαλιστικών κυνηγόσκυλων. Ήττα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο δια πληρεξουσίου στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας! Δεν είναι οι παλινορθωτές του καπιταλισμού με Βοναπάρτες ολιγάρχες και μισθοφόρους που θα φέρουν τη νίκη σε έναν παρατεταμένο και επικίνδυνα κλιμακούμενο πόλεμο αλλά η επαναστατική κινητοποίηση των ίδιων των μαζών στην πρώην Σοβιετική Ένωση, στην Ευρώπη και διεθνώς. Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βασικός εχθρός είναι στη δική μας χώρα.

Οι πολιτικές των ίσων αποστάσεων που προπαγανδίζουν οι δήθεν αριστεροί και ψεύτικοι κομμουνιστές, αυτοί που διαδηλώνουν και στη Ρωσική και στην Αμερικάνικη πρεσβεία, όλοι όσοι πάντα φροντίζουν μαζί με τις αντιιμπεριαλιστικές κορώνες να βάλουν κατά της Ρωσίας, αυτοί που έχουν ξεχάσει τι υποφέρει ο λαός του Ντονμπάς και τα δικαιώματά του, είναι εκδήλωση υποταγής στην πολιτική και ιδεολογική πίεση του ιμπεριαλισμού και της "δικής μας", της ελληνικής μπουρζουαζίας. Κάτω οι πλαστές και υποκριτικές "ίσες αποστάσεις", κανένα άλλοθι στον πρωταίτιο ένοχο του πολέμου, το ΝΑΤΟ.

Εμπρός για την επαναστατική διεθνιστική πάλη των εργατών και των λαών στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο. Να χτίσουμε επαναστατικά διεθνιστικά κόμματα και την επαναστατική Διεθνή των εργατών, την Τέταρτη Διεθνή.

10/7/2023

Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 12 Ιουλίου, 7:30 μ.μ. Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/eek-gia-tin-itta-…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Τετάρτη 12/7 στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής

Στις 11 και 12 Ιούλη πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Το ΝΑΤΟ αποτελεί μια στρατιωτική διακρατική συμμαχία ιμπεριαλιστικών και εξαρτημένων κρατών, με κεντρικό σκοπό την επιβολή των συμφερόντων του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για τον διαμελισμό κρατών, για πραξικοπήματα, χούντες και πολέμους που ως στόχο έχουν οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές να απλώσουν τα χέρια τους στις πλουτοπαραγωγικής πηγές και τις παραγωγικές δυνάμεις που δεν βρίσκονται στα χέρια τους.

Κάθε Σύνοδος του ΝΑΤΟ, αποτελεί την επαναχάραξη και το άπλωμα του ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού των γερακιών που λυμαίνονται ολόκληρο τον πλανήτη, ένα κήρυγμα πολέμου απέναντι στους λαούς ολόκληρου του πλανήτη.

Ειδικά σε μια περίοδο μέσα στην οποία πραγματώνεται η Ρωσο-Νατοϊκή Σύγκρουση με επίκεντρο την Ουκρανία και αιχμή του δόρατος το Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου, μια τέτοια σύνοδος αποκτάει χαρακτήρα ακόμη πιο οξυμμένης επίθεσης για την ειρήνη και την ευημερία των λαών όπου γης.

Η είσοδος της Σουηδίας ή όχι στο ΝΑΤΟ, τα ελληνοτουρκικά και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των εξαρτημένων αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας και καμία σχέση δεν έχουν με την συναδέλφωση των δύο λαών, το σύνολο της Νατοϊκής Συνόδου διαπερνάται από την αναγκαιότητα να χτυπηθούν οι εχθροί των ΗΠΑ και να διαμορφωθεί ένα ακόμη πιο σκληρό σχέδιο περικύκλωσης του Ρώσικου Καπιταλιστικού Κράτους και της Κίνας.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις Συνόδους του Πολέμου και του αίματος των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών, των Ιμπεριαλιστών συμμάχων τους και των εξαρτημένων κρατών τους όπως η Ελλάδα.

Ίσα- ίσα κάθε τέτοια σύνοδος είναι γεννήτορας ακόμη βαθύτερης φτώχειας, υποτέλειας, καταπίεσης, ταξικής ληστείας και κοινωνικής αφαίμαξης, οδηγεί την ανθρωπότητα και τον λαό μας πιο κοντά στα πρόθυρα μιας πιο ολοκληρωτικής καταστροφής.

Σαν εργαζόμενοι και νεολαίοι που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα, έχουμε κάθε συμφέρον να παλέψουμε για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να σταθούμε σε διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, να συμβάλλουμε στην ήττα του ΝΑΤΟ σαν προϋπόθεση για το ψωμί και την ειρήνη του λαού μας και των λαών ολόκληρου του κόσμου.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες να ορθώσουμε ανάχωμα απέναντι στην κυβέρνηση, την αστική τάξη και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ

Πολιτικός Χώρος « Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5

Κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΤΡΙΤΗ 11/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 19:30, Τσιμισκή-Αριστοτέλους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07 ΑΘΗΝΑ στις 19.30, μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

Στις 11-12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία. Η θεματολογία θα αφορά φυσικά, την περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού στα πλαίσια όξυνσης των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και Κίνας.

Συγκεκριμένα, στη σύνοδο θα συζητηθούν οι πολεμικές προετοιμασίες και η στρατιωτική ενίσχυση που προγραμματίζεται εκ νέου εντός της Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρωσία, καθώς και η διεύρυνση των σχέσεων που διατηρεί το ΝΑΤΟ με χώρες της Ασίας. Σχέσεις που ανέκαθεν επιδιώκουν οι ΗΠΑ προκειμένου να έχουν την εποπτεία στην περιοχή και να μπορούν να προβοκάρουν με επιθετική ρητορική και τεχνητές εντάσεις, την επιρροή και τα εμπορικά/γεωπολιτικά συμφέροντα της Κίνας (όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Ταιβάν). Τέλος, δεν θα λείψει από το τραπέζι της Συνόδου το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων ως ύστατη λύση διεξόδου στα εν εξελίξει πεδία των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων.

Δεν έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος από την επίσημη έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με το ΝΑΤΟ να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πυροδότησή του, και το μέλλον που μας επιφυλάσσεται περιλαμβάνει νέα πολεμικά μέτωπα και πιο σκληρές ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις στο βωμό πάντα, της ανάγκης επιθετικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Για αυτό και οι ενέργειες που προβλέπονται από το ΝΑΤΟ, με ηγέτιδα δύναμη τις ΗΠΑ, κινούνται στην κατεύθυνση της αύξησης του πολεμικού προϋπολογισμού κάθε χώρας-μέλους αλλά και της συνεχούς και πιο ενεργής συμμετοχής του Νατοϊκού σχηματισμού στα πολεμικά μέτωπα. Επομένως, σε μία ήδη δυσμενή συνθήκη για την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, η οποία ψάχνει νέα εδάφη, πόρους και εργατικό δυναμικό να εκμεταλλευτεί, αλλά και με την κλιμακούμενη όξυνση του ανταγωνισμού των δύο αξόνων (Δυτικό και Ευρασιατικό), το ενδεχόμενο του πολέμου όχι απλά δεν αποκλείεται αλλά ενισχύεται, όπως βλέπουμε με παράδειγμα την εξέλιξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και τον πυρετό πολεμικής προετοιμασίας διεθνώς.

Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ, τα συμφέροντα του οποίου εξυπηρετεί στο έπακρο η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξαν όλοι οι προκάτοχοι της, έχει ήδη επιλέξει στρατόπεδο στον ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας. Εξοπλίζεται συνεχώς με δαπανηρό πολεμικό υλικό εις βάρος των κοινωνικών αναγκών (ήδη έχει υπογραφεί νέα αγορά F-35 από τις ΗΠΑ με 1,6 δις ευρώ), παραχωρεί και ξεπουλάει βασικές εθνικές υποδομές μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε νατοϊκή βάση (λιμάνια, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο κ.α.), πραγματοποιεί συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με την αιχμή του ιμπεριαλιστικού τόξου (ΗΠΑ, Ισραηλ, Γαλλία, Γερμανία, κ.α.).

Και ενώ ο Μητσοτάκης καυχιέται για την επίπλαστη «ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας» χαϊδεύοντας τα ακροδεξιά/εθνικιστικά αντανακλαστικά μερίδας του ακροατηρίου του, η πραγματικότητα για τον λαό είναι μισθοί πείνας σε εντατικά και ελαστικά ωράρια, βαριές αυξήσεις τροφίμων/καυσίμων/ενοικίων/κόστους διαβίωσης, ιδιωτικοποιήσεις στα δημόσια αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Μετακινήσεις). Η πραγματικότητα είναι ότι οι κοινωνικές ανάγκες παραμερίζονται μπροστά στους σχεδιασμούς αναπαραγωγής του Κεφαλαίου, ότι στο βωμό του κέρδους η ανθρώπινη ζωή, ολόκληροι λαοί, ήταν, είναι και θα είναι αναλώσιμοι.

Η έμπρακτη καταδίκη της εν εξελίξει παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν μπορεί παρά να σημαίνει σύγκρουση με τον εμπόλεμο ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ίδιας μας της χώρας. Απέναντι στο βάρβαρο, καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα να στήσουμε τα αναχώματα, ώστε με τη μαχητική-συλλογική οργάνωση και την ταξική πάλη να στοχεύσουμε στην απελευθέρωση των λαών.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5

Όλοι/όλες στην Αντι-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ! Τετάρτη 12/07, 19.30, Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Όλοι/όλες στην κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο των φονιάδων των λαών, την Τετάρτη 12/07, 19.30, Μέγαρο Μουσικής.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Να αγωνιστούμε για τη συντριβή του ΝΑΤΟ, του πιο δολοφονικού εγκληματικού οργανισμού στον κόσμο.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Image

πηγή : https://twitter.com/LaikoMetopo