Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στις 21.00

Εκδήλωση/Συζήτηση με μέλος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα

Εκδήλωση/Συζήτηση, Τρίτη 25/07 στις 21:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Respiro di Libertà (Ολυμπιάδος με Ιουλιανού):

Το νέο στρατιωτικό και βιομηχανικό σύνορο του Διαωκεάνιου Διαδρόμου στο Μεξικό με τον:

MARIO ALBERTO CASTILLO QUINTERO

Μέλος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα για την Υπεράσπιση της Γης και του Εδάφους [APIIDTT ]

Ο Μάριο είναι μέλος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα για την Υπεράσπιση της Γης και του Εδάφους [APIIDTT ].

Η συνέλευση αποτελείται από οργανώσεις βάσεις διαφόρων κοινοτήτων της περιοχής του Ισθμού της Οαχάκα. Στοχεύει στην υπεράσπιση του εδάφους που περιλαμβάνει τη μάχη ενάντια στα megaproject, στην επέκταση της πολιτικής άρνησης πληρωμών οικιακών λογαριασμών ρεύματος για τα σπίτια και στη διάδοση κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των γυναικών, των διαφορετικών, των ιθαγενών λαών.

Οι οργανώσεις κοινοτήτων δημιουργήθηκαν στη βάση των Ζαπατιστικών αρχών και είναι μέλη του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου που οργάνωσε το ταξίδι στην Ευρώπη και το καραβάνι αλληλεγγύης του Νότου που Αντιστέκεται (El Sur Resiste). Ο Μario, συγκεκριμένα, ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος και με ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας και οργάνωσης στην κοινότητα. Ήταν ο αντιπρόσωπος της Συνέλευσης Αυτοχθόνων για την οργάνωση του καραβανιού αντίστασης του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, ενάντια στην κατασκευή του λεγόμενου Τρένου Μάγια («TREN MAYA - INTEROCEANIC CORRIDOR») και του διαντλαντικού διαδρόμου του Ισθμού του Tehuantepec, στην περιοχή του νότιου και νοτιοανατολικού Μεξικού.