Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στις 19.30

Μικροφωνική συγκέντρωση υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • Μικροφωνική συγκέντρωση Τετάρτη 19/7 στις 19.30 στο Πάρκο
  • Ανοιχτή Συνέλευση Πέμπτη 20/7 στις 19.30 στο Πάρκο

Καλούμε σήμερα Τετάρτη 19/7 και αύριο Πέμπτη 20/7 στις 19.30 στο πάρκο Δρακόπουλου δράσεις ενάντια στην έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση και την στρατοπέδευση της αστυνομίας. Εν μέσω καύσωνα ο Κ. Μπακογιάννης σαδιστικά περιφράσσει και κλείνει έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου στα Πατήσια για να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς πολιτικές φιλοδοξίες.

Δηλώνουμε ρητά ότι ο αποκλεισμός μας από το πάρκο δεν θα γίνει ανεκτός. Δεν θα ανεχτούμε τον στρατό κατοχής των ΜΑΤ να μετατρέψει το πάρκο από καθημερινό τόπο αναψυχής και μοναδική ανάσα πρασίνου για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τη νεολαία των Πατησίων σε αποστειρωμένη ζώνη ελέγχου, επιτήρησης, αστυνομικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.

Δεν θα ανεχτούμε ούτε μία κοπή δέντρου. Το επίσημο και δημοσιευμένο φυτοτεχνικό σχέδιο (ΑΠ-ΔΡΑΚ-ΣΧΦΥΤ, Μάιος 2023) αποκρύπτει και δεν περιλαμβάνει την ύπαρξη περίπου 90 ώριμων δέντρων καθώς και όλων των νέων φυτεύσεων που έχουν φυτευτεί από τους κατοίκους από το 2009 μέχρι φέτος. H αντικατάστασή τους με χλοοτάπητα και βιομηχανικά αδρανή υλικά που σχεδιάζεται εξυπηρετεί το σχέδιο ανέγερσης κτηρίου απ' τον Ερυθρό Σταυρό μετά το τέλος της οκταετούς παραχώρησης.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

- Χαρακτηρισμός όλου του κληροδοτήματος ως Κοινόχρηστο Πράσινο: Επαναφορά σε ισχύ του ρυμοτομικού του '81 που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο κτήμα.

- Συντήρηση και καθαρισμός από την υπηρεσία πρασίνου: Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προσπαθούν να συντηρήσουν το πράσινο και ο Δήμος αντί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κόβει το νερό του πάρκου.

- Αναστήλωση των Διατηρητέων - Διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης: Τα εναπομείναντα χαρακτηρισμένα κτίρια είναι εκτός μελέτης.

- Ακύρωση της οκταετούς σύμβασης μεταξύ Δήμου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Είναι επιζήμια. Να παρθεί πίσω. Το πάρκο ανήκει στους κατοίκους.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΚΟ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου