Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στις 20.30

Εκδήλωση-συζήτηση: Αντίσταση και προοπτική

Ο γενικευμένος εξευγενισμός , η επίθεση στις καταλήψεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα η εκκένωση του Βοτανικού, η απειλή για το σύνολο των ελεύθερων χώρων από τα Προσφυγικά μέχρι τα δημόσια εδάφη Ναυαρίνου, Κύπρου & Πατησίων, το κτήμα Δρακόπουλου την Ακαδημία Πλάτων είναι οι προσπάθειες του κράτους να αναπλάσει τον δημόσιο χώρο σε μια νεκρή καθεστωτική κανονικότητα.

Για να επιτύχει αυτόν το στόχο προϋπόθεση είναι το χτύπημα και η καταστολή του κινήματος αντίστασης αλλά και όσων αντιστέκονται στις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Μετά τις εκλογές και την "επανανομιμοποίηση" της κυβερνητικής εξουσίας το κράτος εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να διευρύνει την εξουσία του περιορίζοντας τον δημόσιο χώρο. Με την καταστολή και τον έλεγχο κάθε αντίστασης στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αφεντικών της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου λεηλατώντας την εργασία, το περιβάλλον, την ενέργεια, τεμαχίζοντας την κοινωνία και την ίδια τη ζωή.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο να αναδιατυπώσουμε τους όρους της αντίστασης να συζητήσουμε και να στοχαστούμε τη στάση μας στις νέες συνθήκες κυριαρχίας και καταπίεσης αλλά και στις νέες εξεγέρσεις που έρχονται

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskipos2009/?…