Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 στις 20.00

Συζήτηση: Αραβικές εξεγέρσεις- Αγώνας για δημοκρατία...

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤαι

Η «άνοιξη των Αραβικών εξεγέρσεων» δεν είναι «μονόπρακτο έργο», αλλά συνεχίζεται σε διάφορες φάσεις. Οι αραβικές εξεγέρσεις είναι ένα ακόμα επεισόδιο στις περιπέτειες του αστικού εκσυγχρονισμού στις αραβικές χώρες, η απρόσμενη εισβολή του πλήθους στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα στοίχημα που παραμένει ανοιχτό.

Η κατάσταση στη Σύρια, μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Ο λαός βρίσκεται εννιά μήνες στο προσκήνιο και ζητάει να φύγει ο Ασσάντ. Συγχρόνως η Διεθνής Κοινότητα τηρεί σιωπή ιχθύος. Που είναι όμως οι μεγάλες «προστάτιδες» Δυνάμεις ; Είναι ο φόβος που τους προκαλούν οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι ή είναι τα συμφέροντα του Ισραήλ και των «Μεγάλων Δυνάμεων» να μείνει ο Ασσάντ, ή τέλος η Συρία είναι μειωμένου ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ, λόγω μικρών κοιτασμάτων πετρελαίου. Η σιωπή μπροστά στον αγώνα που δίνει ο Συριακός λαός για ελευθέρια είναι συναίνεση με τις σφαγές του Ασσάντ.

Στην Αίγυπτο μετά το νέο κύμα διαδηλώσεων και τη σφαγή 42 ανθρώπων από την Αστυνομία, η στρατιωτική κυβέρνηση προχώρησε σε εκλογές, θέτοντας έτσι ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της ανολοκλήρωτης επαναστάτης στην Αίγυπτο.

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Στέκι-Στεκι Μεταναστών με θέμα: «Αραβικές εξεγέρσεις, ο αγώνας για δημοκρατία συνεχίζεται», --

επικοινωνία :

image attachment

πηγή : email received on 6 Δεκέμβριος 16h