Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 20.30

2 καλέσματα : 1 2

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta.

Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 19:00, ΑΣΟΕΕΕκδήλωση/συζήτηση: Η τυπογραφική κολεκτίβα Rotta ξανα(συ)στήνεται: Παρουσίαση τυπογραφικών κινηματικών δομών, Προβολή βίντεο, Αρχειακό υλικό. Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 20:30 Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης: ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ (παρουσίαση δίσκου) ΣΠΑΡΓΗ DRY COUGH PROLETΚULT RADIO ΑΝΗΦΟΡΑ


post image

2 μέρες εκδηλώσεων της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta

Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 19:00, ΑΣΟΕΕ

Εκδήλωση/συζήτηση:Η τυπογραφική κολεκτίβα Rotta ξανα(συ)στήνεται: Παρουσίαση τυπογραφικών κινηματικών δομών, Προβολή βίντεο, Αρχειακό υλικό.

Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 20:30

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης: ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ (παρουσίαση δίσκου)

ΣΠΑΡΓΗ

DRY COUGH

PROLETΚULT RADIO

ΑΝΗΦΟΡΑ

(Το μέρος της συναυλίας θα ανακοινωθεί σύντομα)

Η τυπογραφική κολεκτίβα ROTTA ξανα(συ)στήνεται

Η τυπογραφική κολεκτίβα Rotta συγκροτήθηκε το 2006 με αφορμή την απόκτηση μιας τυπογραφικής μηχανής Rotaprint R40 και στεγάστηκε στα υπόγεια της κατάληψης Βίλλα Αμαλίας. Το 2022 αγοράστηκε μία άλλη μηχανή Roland Favorite και νοικιάστηκε χώρος που λειτουργούσε σαν παλιό τυπογραφείο. Μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια η Rotta πέρασε διάφορα σκαμπανεβάσματα: λειτουργία, καταστολή, μετακομίσεις, παύση λειτουργίας… πολλά και διάφορα… αλλά τελικά είναι και πάλι εδώ στο παρόν.

Η επιλογή του ευρύτερου πολιτικού-κοινωνικού χώρου Αναρχίας, Αντιεξουσίας και Αυτονομίας να διαδίδει το λόγο, τις ιδέες και τις πολιτικές του θέσεις και μέσω εντύπων συνέπεσε με την ιδέα για τη δημιουργία ενός κινηματικού τυπογραφείου. Η τυπογραφική κολλεκτίβα Rotta προσπά-θησε να δώσει απάντηση σε μια βαθιά αντιφατική συνθήκη όπου τα έντυπα αντιπληροφόρησης, προπαγάνδας και αυτομόρφωσης παράγονται με ανάθεση σε εμπορικά τυπογραφεία.

Από το ξεκίνημά του εγχειρήματος το ενδιαφέρον μας για την τυπογραφία αλλά και η άρνηση στη λογική της ανάθεσης, η επιθυμία για οργάνωση και η αντιπρόταση για δημιουργία δικών μας δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας και θα λειτουργούν οριζόντια, είναι η βάση για την ύπαρξη και τη συνέχεια αυτού του αυτοδιαχειριζόμενου τυπογραφείου.

Επιστρέφουμε εδώ στο παρόν.. ανοίγουμε δρόμο και λειτουργούμε από τα κάτω άλλη μια κινηματική υποδομή.

Τυπώνουμε τις συλλογικές μας ιστορίες αντίστασης, αντιπληροφόρησης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης... κοιτάζουμε στο μέλλον

Να στηρίξουμε τις κινηματικές υποδομές!