Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 στις 21.00

Αυγουστιάτικο μπαρ

Αυγουστιατικο μπαρ στα υπογεια της Ομονοιας

Αλλο ενα μιζερο καλοκαιρακι κυλαει μαζι με τον ιδρωτα και τα κατσαριδοκτονα στο μητροπολιτικο κεντρο. Καποια φιλεναδια μας παλευουν να επιβιώσουν απο την εργασιακή σκατιλα των σεζον στην εστιαση, άλλα προσπαθουν να βρουν μια σκια που να μην εχει εξευγενιστει απο τον τουρισμο ή να μην εχει καει απο πυρκαγιες, για να περασουν τις ελαχιστες μερες άδειας που έχουν και αλλα εχουμε ξεμεινει στην αθηνα, χωρις καμια προσβαση στους ελαχιστους δημοσιους χωρους που μας εχουν απομεινει. Οι πλατειες ειναι γεματες λαμαρινες, τα παρκα και οι λοφοι κλεινουν ανα πασα στιγμη για λογους υποτιθεμενης πυρασφαλειας. Ο μόνος τροπος κοινωνικοποιησης πλεον, φαινεται να ναι τα μαγαζια. Θελουμε να υπαρχουν ανοιχτοι χωροι, που θα προσπαθουμε συνεχως να τους κανουμε οσο πιο ασφαλεις μπορουμε. Να βρισκομαστε σε μερη που θα μπορουμε να συζηταμε, να ακουμε μουσικη, να φλερταρουμε, να χορευουμε, χωρις να υπαρχει συνεχως ενα βλεμα επιτήρησης απο τον καθε μαγαζατορα, χωρις να πρεπει να υποφερει καποιο εργαζομενο για να μπορουμε εμεις να διασκεδαζουμε. Η φλόγα της αντιστασης μας στην εμπορευμενη διασκεδαση να καιει οπως ο ηλιος για εμας τα γκει.

Αντι να καιγονται δαση, να καουν τα μαγαζια. Οι λαμαρινες να πλακωσουν τους μπατσους, τους φασιστες και να ψηθουν σαν σε φουρνο, απο τον καυτο αυγουστιατικο ηλιο. Να σκαρωσουμε μαζι σχεδια για το πως θα διωξουμε τους τουρίστες και οχι για το πως θα φυγουμε εμεις. Να οργανωθούμε για την προστασια των εναπομειναντων καταληψεων, την περιοδο αυτη που κινδυνεύουν περισσοτερο. Να δουμε πως θα κερδισουμε πισω τους χωρους που χασαμε. Τωρα που οι δρομοι ειναι αδειοι και μας ανηκουν, να χαραξουμε τη διαδρομη για την επιστροφη μας σ'αυτους.

Σας περιμένουμε στην υπόγεια στοά Λυκούργου 16, Παρασκευή 4.08 στις 21:00. Φέρτε βενταλιες, αντικουνουπικα, νεροπιστολα.

Συντροφικά

πμσ

πηγή : https://sinialo.espiv.net/aygoystiatiko-mpar-…