τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

(Αγ. Σοφίας) Διαδήλωση ΔΕΘ

Όλοι/ες στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 25 νεκροί από τις πυρκαγιές, μέσα σε αυτούς και 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ενώ δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι από την εγκληματική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. Οι νεκροί λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μη έγκαιρης διακομιδής τους σε νοσοκομείο, από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουν ήδη φτάσει τους έξι. Και τέλος, δολοφονημένος 19χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί, που η αστυνομία τους άφησε ανενόχλητους να σουλατσάρουν με μαχαίρια στο κέντρο της Αθήνας. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές των μαζικών κρατικών δολοφονιών σε Τέμπη και Πύλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μητσοτάκης έρχεται στην ΔΕΘ για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο, κυβερνητικό του πρόγραμμα - σφαγείο. Φέρνει πάνω από 120 νέες «μεταρρυθμίσεις» - αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από κοινωνικές ανάγκες, εργατικό δίκαιο, ελευθερίες. Ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το χτύπημα α) της Παιδείας: Στοχεύει να καταργήσει το άρθρο 16, έχοντας ήδη βρει πρόθυμους συμμάχους (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Παράλληλα, ο υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ανήγγειλε ένα νέο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που θα καταργήσει τη δημόσια δωρεάν Μέριμνα των ΑΕΙ, θα γενικεύσει τα δίδακτρα, θα διαλύσει τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική εκπαίδευση. β) της Υγείας: Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπ. Υγείας, Χρυσοχοΐδης, που τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση για να επισπεύσει το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δημόσια υγεία, εξαφανίζοντας την λέξη «δωρεάν». γ) των Εργασιακών: Ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, έχει ανακοινώσει νέα σκληρά χτυπήματα, που ενισχύουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Η εξωφρενική δήλωση του για νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου που κατακτήθηκε από το Σικάγο του 1886. Επίσης, το μέτρο του «δόκιμου εργαζόμενου», όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν - χωρίς αποζημίωση. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις Αορίστου στον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά μας έχουμε νέα κύματα ακρίβειας - πλειστηριασμών - καταστολής.

Οι φτωχές οικογένειες στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα κ.ά. Μισθοί πείνας, οι «αυξήσεις» και τα «pass»-κοροϊδία δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες εισοδημάτων των εργαζομένων. Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί επιπλέον νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%, ενώ ταυτόχρονα θα κοπεί και αυτή η πενιχρή κρατική επιδότηση στην ενέργεια. Συνεπώς η θηλιά της ακρίβειας θα σφίξει επικίνδυνα εργαζόμενους και φτωχούς, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διατροφή, θέρμανση, στέγαση κ.ά.

Παράλληλα, προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχιδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι), συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, ετοιμάζει νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ενισχύσει διαρκώς τις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα, ο ελληνικός καπιταλισμός παίζει τον ρόλο του πιο «δεδομένου» σύμμαχου των ΗΠΑ, προσδοκώντας μία «έμπρακτη» στήριξη στην επικείμενη «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Συνοψίζοντας, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιγαντώνει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Την τελευταία τετραετία, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν με λύσσα σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό και νέο που αντιστάθηκε μπροστά στο σιδηρόφρακτο αστυνομικό κράτος του Μητσοτάκη, στις χουντο-απαγορεύσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά., ενώ δεν ήταν λίγες οι κρατικές δολοφονίες (π.χ. Φραγκούλη, Σαμπάνη, Μάγγου, του 20χρονου Σύριου στη Λάρισα κ.ά.).

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε! Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σφοδρές ήττες στους εργαζόμενους, τους νέους και τους αγωνιστές. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, ούτε έχει την άνεση διαρκώς να κλιμακώνει τις επιθέσεις προς τους «από κάτω». Γνωρίζει ότι η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές των Τεμπών και της Ν. Σμύρνης και αυτές φάνηκε πως δεν μπόρεσε να τις αντιμετωπίσει. Συνεπώς, η «σταθερότητα» και η «κυριαρχία του Μητσοτάκη» κάθονται πάνω σε νάρκες, που σκάνε, εκτεθειμένες σε σοκ και εκρήξεις. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός πνίγεται σε ένα διαρκές καθεστώς χρεοκοπίας, όσο εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η γκιλοτίνα των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο ΗΠΑ -ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας-Κίνας μεγαλώνει.

Κανένας εργαζόμενος και νέος, δεν είναι μόνος του μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, με αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη. Να παλέψουμε με ταξική ενότητα και μαζικούς αγώνες, για τη συγκρότηση μίας νέας αγωνιστικής και επαναστατικής πρωτοπορίας, απαραίτητο όρο για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να έχουμε μέλλον, είναι μονόδρομος! Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα από ένα μαζικό αγώνα διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε νεοφιλελεύθερο αντικαταστάτη της.

Μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική!

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να γυρίσουμε οριστικά πλάτη στους ήδη τιμωρημένους ψεύτο-προοδευτικούς π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχονταν εύκολες λύσεις και μετατράπηκαν σε μνημονιακότερους των μνημονιακών (προδοσία δημοψηφίσματος, 3ο μνημόνιο κ.ά.), αλλά και στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ που μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη και την αυτοοργάνωση των αγώνων, υιοθετεί τις εθνικιστικές θέσεις περί «κυριαρχικών δικαιωμάτων» για τον πόλεμο και επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται στα αριστερά του. Οι «δημοκρατίες» των πλουσίων, δεν πέφτουν με λόγια στη Βουλή, αλλά με ταξική ενότητα και ένα σχέδιο πάλης που θα ενώνει όλους αγώνες σε μία ενιαία ταξική σύγκρουση. Δεν φτάνει μία κυβερνητική αλλαγή, χρειάζεται μία κοινωνική ανατροπή. Με μία άλλη δομή εξουσίας, την Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια πραγματική εργατική δημοκρατία που θα ανοίξει τον δρόμο για την μόνη εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό.

Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Βαριά φορολογία σε πλούσιους. Δημόσια Ενέργεια για όλους.

Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

Πλαφόν και μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.

Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.

Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. 7ωρο - 5θήμερο - Σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και από την ΕΕ του πολέμου και του ρατσισμού.

Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19967


1 2 3 4 5 6

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5 6

Όλοι/ες στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Όλοι/ες στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ:

Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ!

Μόλις 2 μήνες μετά την επανεκλογή του, ο Μητσοτάκης έρχεται στη Δ.Ε.Θ. για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΝΔ. Με περίσσιο θράσος, αφού έχουν αφήσει στο έλεος του «112» αλλά και νεκρούς μετανάστες και ντόπιους από τις πυρκαγιές, υπο-στελεχώνουν τα νοσοκομεία αφήνοντας πίσω νεκρούς πριν καν φτάσουν εκεί, με το επιτελικό τους μπάχαλο να οργιάζει! Η «σταθερότητα» που λένε συνεχώς, σημαίνει συνεχής διάλυση-ιδιωτικοποίηση όποιου δημόσιου αγαθού απέμεινε (Υγεία-Παιδεία-Μεταφορών-Ενέργειας), με εγκληματικές συνέπειες για όλους εμάς τους εργαζόμενους και νέους, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη. Για να συνεχίσουν να ταΐζουν μια χούφτα επιχειρηματιών- που μόνο στόχο έχουν να αρπάζουν και να διαλύουν κάθε τι δημόσιο και δωρεάν που κατακτήθηκε με τους αγώνες μας, θα προσπαθήσουν να μας «πείσουν» με γκλομπς, νομοσχέδια, δικαστήρια, απολύσεις σε όποιον το αμφισβητήσει.

Την ίδια στιγμή, που εμείς οι εργαζόμενοι, στενάζουμε καθημερινά με τους λογαριασμούς, τα δυσθεόρατα ενοίκια και τρομάζουμε μόνο στην σκέψη με τις τιμές που θα συναντήσουμε στο σούπερ μάρκετ για να καλύψουμε βασικές ανάγκες, κάποιοι «ειδικοί»- καταστροφείς, μας μιλάνε πως είμαστε στο σωστό δρόμο και όλα πάνε καλά! Και η ακρίβεια δεν είναι κάτι ουρανοκατέβατο όπως μας λένε, αλλά επακόλουθο της διάλυσης του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και την προσπάθεια των εργοδοτών να βγάλουν τα σπασμένα πάνω μας, αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη τους! Μας παίρνουν τα σπίτια για χρέος 1000 ευρώ, χαρίζοντάς τα στα funds για να ανεβάζουν τα ενοίκια και μείς να μην έχουμε που να μείνουμε! Είναι τόση η λύσσα της κυβέρνησης εναντίον εργαζομένων και φτωχών, που το επόμενο διάστημα θα κατεβάσουν προς ψήφιση, «για χάρη της σταθερότητας», 120 νομοσχέδια - απορρυθμίσεις! Μερικά από αυτά αφορούν : 1. Διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτών και αυτών που μπορούν πλέον να σπουδάσουν, 2. Διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, ενός άκρως σημαντικού τομέα για την επιβίωσή μας και 3. Το νέο νομοσχέδιο για την από-ρρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την μετατροπή μας σε σύγχρονο δούλο, που θα δουλεύει όλη μέρα για να πληρώνει!

Κάτω τα χέρια από το 5μερο, 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! -

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρόλο που γελοία πρόσωπα όπως ο Άδωνις, προσπαθούν να το παρουσιάσουν πως προστατεύει τους εργαζόμενους, αντιθέτως μας αφήνει έρμαιο στις ορέξεις των εργοδοτών, είναι η συνέχεια και χειροτέρευση προηγούμενων νομοσχεδίων (ΣΥΡΙΖΑ, Βρούτση, Χατζηδάκη) και θέλει να μας μετατρέψει σε ατομικοποιημένους δούλους, που θα πηγαίνουμε σπίτι (αν μπορούμε να το πληρώνουμε), μόνο για να κοιμόμαστε! Πιο συγκεκριμένα : 1. Η θεσμοθέτηση των συμβολαίων μηδενικών ωρών, όπου ο εργοδότης 24 ώρες πριν θα σε ενημερώνει πότε και ποιες ώρες σε χρειάζεται, δηλαδή ένας εργαζόμενος-υπηρέτρια, που ανάλογα αν έχει ή δεν έχει δουλειά στο μαγαζί θα δουλεύει και για όσο υπάρχει φόρτος. 2. Η δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες μέχρι τη συμπλήρωση 13 ωρών/ημέρα, πράγμα που καταργεί το 5νθήμερο-8ωρο στην πράξη, «δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον μισθό μας»! Προφανώς δε χρειάζεται για αυτούς τους «ειδικούς» να αυξηθούν οι μισθοί μας για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, αλλά πρέπει να δουλεύουμε μέχρι λιποθυμίας και θανάτου, μιας και έτσι θα γλιτώσουνε και νωρίς από την σύνταξή μας! 3. Η νομιμοποίηση του 6ημερου εργασίας, παρέχοντας το τυράκι της προσαύξησης 40% του ημερομισθίου της 6ης ημέρας εργασίας, δηλαδή νομιμοποίηση του εργαζόμενου δούλου που θα δίνει και τη ζωή του πάνω στη μηχανή του καφέ, πάνω στο μηχανάκι, μέσα στην κουζίνα κλπ, για να πληρώνει τους υπεύθυνους της κατάντιας του (ιδιώτες ενέργειας, φόρους, Σκλαβενίτιδες που έχουν θησαυρίσει από αυτή την κατάσταση) 4. Η δυνατότητα σε όσους εργοδότες εφαρμόσουν οικειοθελώς την ψηφιακή κάρτα εργασίας, να μην υποχρεούνται να δηλώνουν τις υπερωρίες στο ''ΕΡΓΑΝΗ'', δηλαδή ο εργοδότης με την απειλή της απόλυσης, θα βάζει τον εργαζόμενο να χτυπάει την κάρτα μόλις τελειώσει το ωράριό του και έπειτα θα συνεχίζει να δουλεύει για όσες ώρες χρειαστεί, φυσικά χωρίς προσαυξήσεις και ακόμα χειρότερα απλήρωτος. 5. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω και για την παραδειγματική τιμωρία, ποινικοποίηση των αγώνων και διεκδικήσεων είναι πως πλέον η προστασία της απεργίας και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται με βαριές ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματικού προστίμου τουλάχιστον 5000€. Είναι τόσο το μένος τους που νομοθετούν την ποινική δίωξη ακόμα και για υποτιθέμενη "ψυχολογική βία" εναντίον όσων "επιθυμούν να εργαστούν", κάτι το οποίο είναι ασαφές και είναι φανερό πως μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει και να παθητικοποιήσει τους εργαζόμενους. 6. Φυσικά, για να ρίξει και στάχτη στα μάτια, το νομοσχέδιο προβλέπει και την αύξηση (επαναφορά) του προστίμου στα 10.500 ευρώ, για όποιον εργοδότη υποδηλώνει εργαζόμενο, λες και με όλα τα παραπάνω δε θα δίνετε η δυνατότητα στον εργοδότη να το κάνει ή λες και με την υποστελέχωση και την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ), θα πραγματοποιούνται έλεγχοι.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, γνωρίζουμε πολύ καλά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους τραμπουκισμούς-ξυλοδαρμούς που αντιμετωπίσαμε και σε αυτή την σεζόν (Πάργα, Ρόδο, Κρήτη κά). Μπορεί τέτοιες μορφές «απασχόλησης», ατομικοποίησης και δουλοποίησης να δοκιμάστηκαν στον κλάδο μας (freelancing, υποδηλωμένη εργασία, εργαζόμενος διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή), ωστόσο με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η γενίκευση του εργαζόμενου-δούλου και να γίνει αποδεκτή η υποταγή στην αδιέξοδη λογική του να δουλεύει κανείς όλη μέρα για ένα ξεροκόμματο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ…. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ!

Σα να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, ο Μητσοτάκης πλέον ως άλλος «ηγεμόνας», παίρνει πρωτοβουλίες για την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ως πιστό σκυλί των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια μήπως αρπάξει ότι περισσότερο μπορεί ή ακόμη και να μας οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, που διαλύουν ότι δημόσιο έχει απομείνει για τις ανάγκες μας, που βιάζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αυξάνουν τρομακτικά τους πολεμικούς εξοπλισμούς! Και φυσικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιγαντώνει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ένα Κράτος αστυνομοκρατούμενο, που οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ θα κάνουν ότι θέλουν, θα πυροβολούν εν ψυχρώ και θα συλλαμβάνουν στο σωρό.

ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Απέναντι στην «παράλυση» και την υποταγή των ηγεσιών των Συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ) μπροστά σε αυτή την επίθεση, η μόνη λύση βρίσκεται στις δικές μας δυνάμεις και τους δικούς μας αγώνες! Η λύση δεν θα έρθει με μια ψήφο στις εκλογές ή με λογικές ψήφισε στις εκλογές και θα σου λύσουμε το πρόβλημα, γιατί δυστυχώς η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο πιεστική και αφόρητη. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε για τα προβλήματά μας στο χώρο εργασίας μας και πως από κοινού θα ορθώσουμε τοίχος απέναντι στον εργοδότη, που μας ξεζουμίζει. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, γιατί το Συνδικάτο είναι δικό μας και όχι κάποιων «ειδικών» που έχουν μόνο στόχο τις καρέκλες και την επίδειξη δύναμης! Με αρχή την διαδήλωση της ΔΕΘ, να δείξουμε στην πράξη πως όλα αυτά τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοτών θα μας βρουν απέναντι, να είναι μια μαζική διαδήλωση απόρριψης και καταδίκης αυτής της πολιτικής που μας θέλει δούλους - και αφήνει στάχτες κι αποκαΐδια στο πέρασμά της!

  • Να μην περάσει το Νέο νομοσχέδιο των δούλων! Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη και του freelancing - να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Να εφαρμοστεί από τους εργοδότες η Κλαδική Σύμβαση στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΤΩΡΑ!
  • Αγώνας για λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους χωρίς μείωση αποδοχών. 35ωρο, πενθήμερο, και δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μισθοί σύμφωνα με τις ανάγκες μας με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
  • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο - να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
  • Σταμάτημα των πολεμικών εξοπλισμών - διεθνιστική αλληλεγγύη με το τούρκικο προλεταριάτο
  • Διαγραφή του χρέους, έξω από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ.

Αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.com…


1 2 3 4 5 6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Δημοτικής Κίνησης ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την Διαδήλωση της ΔΕΘ

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Όλοι/ες στη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 9/9, 6μμ Αγίας Σοφίας με Εγνατία

Ως Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, συμμετέχουμε και καλούμε στην πανελλαδική αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ, για να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διαδηλώνουμε για να καταγγείλουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις με τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη», που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Τ.Α.) σε όργανο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Για να προτάξουμε μια άλλη, ριζικά διαφορετική λογική για τον Δήμο, τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του, τις σχέσεις του με τους πολίτες, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, την αλληλεγγύη.

Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τα γενικά. Την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την καταστολή και το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την απειλή του πολέμου. Παλεύουμε ενάντια σε όλα αυτά, με αποφασιστικότητα, σχέδιο και ενωτικούς αγώνες, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για να νικήσουμε, όμως, θα πρέπει να δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να ανατρέψουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπηρέτες-εκπρόσωπούς της στους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να σωθούμε από τη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων πρέπει να οργανώσουμε, εργαζόμενοι και νεολαία, την αντίστασή και τους αγώνες μας, με ενεργοποίηση των δημοτών μέσα από Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις. Πρέπει και μπορούμε να αναδείξουμε μια άλλη πολιτική και πρακτική, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Κανένας χωρίς εργασία, τροφή, στέγη, ρεύμα, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Παλεύουμε ενάντια σε:

  • ακρίβεια - φτώχεια - ανεργία
  • πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών
  • μαύρες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις
  • ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών, της παιδείας, της υγείας και των υπηρεσιών των δήμων
  • κάθε καταστροφή του Περιβάλλοντος
  • κάθε εμπλοκή της χώρας στο πόλεμο
  • καταστολή, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, εθνικισμό και ρατσισμό

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

πηγή : http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.com/2…


1 2 3 4 5 6

*Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: *

*Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία*

-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ!

*Κάτω τα χέρια από το 5μερο - 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας
δικαιώματα!*

*Κάτω το νέο εργατοκτόνο νομοσχέδιο του Άδωνη που α) θεσμοθετεί τα
συμβόλαια μηδενικών ωρών*, *β) την 13ωρη εργασία*, γ*) *τη* νομιμοποίηση
του 6ημερου εργασίας δ) ποινικοποιεί τους αγώνες και τις διεκδικήσεις.*

*- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ**!*

*-* *Κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη!*

*-Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο γι απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές
συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ.*

*-**-Εφαρμογή από τις πλατφόρμες διανομής της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. στην εστίαση
που κηρύχθηκε υποχρεωτική!*

*-Θεσμοθέτηση Αποζημίωσης Καυσίμων με τουλάχιστον 0,03 λίτρα/χιλιόμετρο χ
την Μέση Τιμή βενζίνης ανά περιοχή, με πραγματική χιλιομέτρηση, να είναι
μηνιαία, αφορολόγητη, ακατάσχετη, να αναγράφεται στην μισθοδοτική κατάσταση
και διεκδικήσιμη μέσω ΣΕΠΕ.*

*Καλούμε όλους τους διανομείς να οργανωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
και το κλαδικό Συνδικάτο μας. Συνέλευση Επιτροπής κάθε 1η
Τετάρτη/μήνα, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, Ολύμπου με
Αριστοτέλους γωνία)*

*Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…*


* Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr
Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων *

*ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ*


1 2 3 4 5 6

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Όλοι, στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Όλοι, στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η ΝΔ του Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 5 νεκροί από τις πυρκαγιές, χιλιάδες πυρόπληκτοι λόγω της εγκληματικής ανικανότητας της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Νεκρές μία 63χρονη στην Κω και μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, που ξεψύχησαν, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο να τις μεταφέρει στο νοσοκομείο… Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές των μαζικών κρατικών δολοφονιών σε Τέμπη και Πύλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μητσοτάκης έρχεται στη ΔΕΘ για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο, κυβερνητικό του πρόγραμμα - σφαγείο. Φέρνει πάνω από 120 νέες «μεταρρυθμίσεις» - αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις κοινωνικές ανάγκες, το εργατικό δίκαιο, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το χτύπημα α) της Παιδείας: Είναι γνωστή η στόχευση της κυβέρνησης να καταργήσει το άρθρο 16, έχοντας ήδη βρει πρόθυμους συμμάχους (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Παράλληλα, ο υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ανήγγειλε την προετοιμασία ενός νέου αντιεκπαιδευτικού εκτρώματος που θα χτυπήσει τη δημόσια δωρεάν Μέριμνα των πανεπιστημίων, θα γενικεύσει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και θα διαλύσει τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική εκπαίδευση. Στην ημερήσια διάταξη είναι η κακόφημη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών που ιδιωτικοποιούν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ενώ οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, όπως κάθε χρόνο, ανεβάζουν τα κενά σε 49 χιλιάδες για φέτος. Οι συνάδελφοι /ισσες αναπληρωτές θα συνεχίσουν να αναπληρώνουν τον εαυτό τους από τη μια, ενώ από την άλλη το υπουργείο προχώρησε σε 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών που υπολείπονται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές αυτό σημαίνει ότι πολλά από αυτά τα κενά δεν θα καλυφθούν ποτέ. Επιπλέον επιχειρεί να περικόψει τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, καθώς σε τμήμα που έχει πάνω από έναν μαθητή/τρια που έχουν ανάγκη στήριξης ορίζεται ένας εκπαιδευτικός. β) της Υγείας: Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπ. Υγείας, Χρυσοχοΐδης, που τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση για να επισπεύσει το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δημόσια υγεία, εξαφανίζοντας την λέξη «δωρεάν». γ) των Εργασιακών: Ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, ετοιμάζει νέα σκληρά χτυπήματα, που φέρνουν έναν βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα, με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Μεταξύ άλλων νομιμοποιεί την 13ωρη τουλάχιστον εργασία σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου. Επίσης, ανακοίνωσε το μέτρο του «δόκιμου εργαζόμενου», όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν - χωρίς αποζημίωση. Επιπλέον εισάγει τον θεσμό της «σύμβασης» μηδενικών ωρών, δηλαδή ο εργαζόμενος είναι επί ποδός αναμένοντας τον εργοδότη να τον καλέσει για δουλειά όποτε υπάρχει ανάγκη και βέβαια θα πληρώνεται μόνο για τον χρόνο που εργάζεται. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά μας έχουμε νέα κύματα ακρίβειας - πλειστηριασμών - καταστολής.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα κ.ά. Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, οι «αυξήσεις» και τα «pass»-

κοροϊδία δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες εισοδημάτων των εργαζομένων. Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%, ενώ ταυτόχρονα θα κοπεί και αυτή η πενιχρή κρατική επιδότηση στην ενέργεια. Συνεπώς η θηλιά της ακρίβειας και της φτώχειας θα σφίξει επικίνδυνα για εργαζόμενους και φτωχούς, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διατροφή, θέρμανση, διαμονή κ.ά.

Παράλληλα, προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχηδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο. Ταυτόχρονα η ΝΔ ετοιμάζει νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την ενίσχυση των βάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα, δίνοντας διαπιστευτήρια πως ο ελληνικός καπιταλισμός είναι ο πιο «δεδομένος» σύμμαχος των Αμερικανών, ελπίζοντας σε μία «έμπρακτη» στήριξη μπροστά στην επικείμενη «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενισχύει την περιστολή των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στο εργασιακό νομοσχέδιο εκτός των άλλων προβλέπεται η ποινικοποίηση του δικαιώματος της περιφρούρησης της απεργίας με βαριές ποινές (πρόστιμο 5.000 και ποινή φυλάκισης έξι μηνών).

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε!

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα της είτε εκμεταλλευόμενη την εκλογική της νίκη , είτε με τη βία στην κοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, ούτε μπορεί να κλιμακώνει συνεχώς τις επιθέσεις προς τους «από κάτω». Γνωρίζει ότι η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές των Τεμπών και της Ν. Σμύρνης. Συνεπώς, η «σταθερότητα» και η «κυριαρχία του Μητσοτάκη» κάθονται πάνω σε νάρκες. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός βυθίζεται σε μια βαθιά χρεοκοπία, όσο κρέμεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η γκιλοτίνα των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας-Κίνας μεγαλώνει.

Μπροστά στις επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες μας είναι μονόδρομος! Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, όπως κάναμε τρία χρόνια τώρα με την αξιολόγηση, μέσα από ένα μαζικό αγώνα διαρκείας που θα την ανατρέψει.

  • Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Βαριά φορολογία σε πλούσιους.
  • Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών
  • Πλαφόν και μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.
  • Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.
  • Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. Λιγότερη δουλειά - Δουλειά σταθερή και πλήρη για όλους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (: 2310265730, e-mail: anteexpithesi_exekp@hotmexail.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20028