Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

(Αγ. Βενιζέλου) Συγκέντρωση συνδικάτων

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://www.sekonline.gr/


7/9/23 - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναβολή της επίσκεψης του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη καθώς επίσης και την αναβολή της καθιερωμένης ομιλίας του στα εγκαίνια της Έκθεσης. Η τυπική δικαιολογία είναι η κακοκαιρία και η προτεραιότητα να βρεθεί ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η αναβολή τη/ς κυβερνητικής φιέστας στη ΔΕΘ είναι ομολογία ενοχής για τις καταστροφές και τα εγκλήματα που συσσωρεύει η Νέα Δημοκρατία υπηρετώντας τα κέρδη των καπιταλιστών.

• Δίπλα στους δεκάδες νεκρούς, πρόσφυγες και ντόπιους, από τις πυρκαγιές, δίπλα στα σχεδόν 2 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, από τη Ρόδο και την Δαδιά μέχρι την Πάρνηθα, έρχονται να προστεθούν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διήμερου. Όταν δεν καιγόμαστε, πνιγόμαστε.

• Δίπλα στις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιράζ Σαφτάρ από φασιστικά τάγματα εφόδου, έρχεται να προστεθεί η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά από την απληστία των εφοπλιστών. Και τους φασίστες και τους εφοπλιστές τους καλύπτει απλόχερα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη

Αυτά τα νέα εγκλήματα της ΝΔ, είναι η συνέχεια μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και το πνίξιμο των 500 προσφύγων στην Πύλο. Είναι η επιβεβαίωση ότι παλεύουμε μια κυβέρνηση δολοφόνων.

Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατηγορώντας τους πρόσφυγες γι' αυτές. Σήμερα γίνεται φανερό στον καθένα και την καθεμία, πόσο μεγάλο ψέμα είναι η ρατσιστική συκοφαντία. Άραγε οι πρόσφυγες έριξαν τα ορμητικά νερά που σάρωσαν το Βόλο και την Καρδίτσα;

Ένοχοι για τις τεράστιες καταστροφές είναι η κυβέρνηση και η πολιτική των περικοπών. Η πολιτική που σκορπάει απλόχερα δις για εξοπλισμούς, για την Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ, για επιδοτήσεις στα αφεντικά και δεν δίνει ούτε ψίχουλα για την δασοπροστασία, για πυροσβεστικά μέσα, για προσλήψεις προσωπικού, για αντιπλημμυρική προστασία. Είναι η πολιτική ενός καταστροφικού συστήματος που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, τσακίζει το περιβάλλον και δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους.

Μπορεί ο Μητσοτάκης κάτω από τον φόβο των αντιδράσεων να αναβάλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, όμως εμείς δεν αναβάλλουμε τους αγώνες μας. Αντίθετα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε για να τους ανατρέψουμε, για να σταματήσουμε την καταστροφή που φέρνει η πολιτική και το σύστημα τους.

Με μεγαλύτερη οργή και αποφασιστικότητα οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 8/9 την απεργία στην Υγεία με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο Ιπποκράτειο. Το Σάββατο 9/9 το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6μμ στο Άγαλμα. Βενιζέλου. Και συνεχίζουμε κλιμακώνοντας με το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στις 18/9, στα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ετοιμάζοντας πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που βάζει στο στόχαστρο το οκτάωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μαυρίσουμε τους εγκληματίες της ΝΔ στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε και αυτούς και το σύστημα του κέρδους που υπηρετούν.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1495