Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8.30 πμ

Πανελλαδική συγκέντρωση

8/9/23 - Aπεργία στην Υγεία - Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη
Απεργία στην Υγεία
Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Πανελλαδική συγκέντρωση - 8.30πμ Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης

• ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ
• ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
• ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στις 8 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε όλες και όλοι στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ. Ανοίγουμε με μαζικούς όρους τη μάχη με την κυβέρνηση για να σώσουμε το ΕΣΥ και τα δικαιώματά μας, για να τσακίσουμε την κυβέρνηση.

Το φετινό καλοκαίρι κλείνει για τα δημόσια νοσοκομεία με τον χειρότερο απολογισμό των τελευταίων ετών. Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο της Νίκαιας, η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης που στο παρά πέντε δεν τυλίχτηκε στις φλόγες, δείχνουν πόσο νοιάζεται η κυβέρνηση για το ΕΣΥ. Η πολιτική της για την Δημόσια Υγεία έχει γίνει πλέον φανερή. Θα απαξιώσει τμήμα το τμήμα, κάθε κλινική, κάθε εργαστήριο στο ΕΣΥ για να έρθουν να τα «σώσουν» οι ιδιώτες. Όσο για τους «ήρωες της Υγείας» θα μας δώσει αύξηση 1.5 ευρώ την ημέρα το 2024 και υπόσχεται ότι θα κάνει σε βάθος τετραετίας λίγες προσλήψεις.

Οι «ματωμένες» εφημερίες μας με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς στο προσωπικό, ο εξευτελισμός των ασθενών στην πολύωρη αναμονή και τα ράντζα, η ελάχιστη άδεια που πήραμε μας έχουν οδηγήσει όλες και όλους πέρα από τα όρια μας. Η ιδέα του Χρυσοχοΐδη να βάλει φαντάρους στο ΕΚΑΒ ήταν ένας τραγέλαφος που δεν σταμάτησε προφανώς τους άδικους θανάτους ασθενών σε νησιά και την ηπειρωτική χώρα λόγω μη έγκαιρης διακομιδής τους στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Τα συνδικάτα της Υγείας είχαμε προειδοποιήσει, ότι χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς προσλήψεις και λεφτά για την υγεία όχι μόνο θα συνεχιστεί η παράνοια-επικινδυνότητα των εφημεριών μας αλλά και ότι θα έρθει νέο και μαζικότερο κύμα παραιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών. Δεν μας άκουσαν, μας αγνόησαν και τώρα ήρθε η ώρα της μετωπικής σύγκρουσης.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ οι περικοπές σε κάθε κοινωνικό αγαθό, και η ιδιωτικοποίηση για ότι έχει απομείνει, παραμένουν κεντρικές επιλογές της άρχουσας τάξης και του Μητσοτάκη. Τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας αναγκάζουν εκατοντάδες γιατρούς να παραιτούνται από το ΕΣΥ. Όμως για την κυβέρνηση η μοναδική λύση είναι τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού που έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και άφησαν πολλούς νεκρούς, είναι αποτέλεσμα των περικοπών σε βάρος των κοινωνικών δαπανών. Που επιλέγει να δίνει δις για Ραφάλ και φρεγάτες αλλά να μην προσλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, δασοπυροσβέστες και να μην αγοράζει πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Και μαζί με όλα αυτά τα εγκλήματα της ΝΔ, είναι και η ασυλία που προσφέρει η αστυνομία σε νεοναζί εγκληματίες να δολοφονούν, από τον Μιχάλη Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι τον Σιράζ στη Ριζούπολη και να κάνουν πογκρόμ σε βάρος προσφύγων στον Έβρο. Είναι η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων που δολοφόνησε 500 πρόσφυγες στην Πύλο και δεκάδες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Απέναντι σε αυτήν τη δολοφονική κυβέρνηση χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Τη συζήτηση που κάνουμε καθημερινά στα νοσοκομεία μας για το πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την άθλια κατάσταση που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στο ΕΣΥ, χρειάζεται να την ανοίξουμε τώρα στα σωματεία μας και στις ομοσπονδίες μας. Το ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ είναι το μοτίβο στα λόγια όλων και χρειάζεται αυτό να το μετατρέψουμε σε κλιμάκωση.

Ο συντονισμός των Νοσοκομείων στην Κρήτη που ξεσήκωσε όλη την τοπική κοινωνία στο πλευρό των εργαζόμενων στην Υγεία, ήταν ένα παράδειγμα. Τώρα χρειάζεται η γενίκευση! Χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση άμεσα, με επαναλαμβανόμενες απεργίες για να τους αναγκάσουμε να σταματήσουν την συστηματική διάλυση του ΕΣΥ. Δεν φτάνει πια μια απεργία κάθε ένα - δύο μήνες. Αυτές έπαιξαν ρόλο για να κρατήσουμε οριακά όρθιο το ΕΣΥ και για να μην απολυθούν μαζικά οι συμβασιούχοι.

Η φετινή διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, και το Γενικό Συμβούλιο την ίδια μέρα είναι κρίσιμες μάχες για να ανοίξουμε αυτήν την προοπτική. Τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας πρέπει να οργανωθούν από τα κάτω και να κατέβουν μαζικά με πρώτο αυτό της Αλεξανδρούπολης. Και μαζί τους να ενωθούν τα σωματεία από την Κρήτη, την Αθήνα και όλες τις πόλεις.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ (ΤΙΜΉ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ 5€) • ΤΗΛ. 6945 677808

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Πέμπτη 7/9, 11μμ, Νοσ. Αγ. Σάββας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

http://syntonismosygeia.blogspot.gr • 6945 677808

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1493