Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 17.30

23 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23

10 Χρονια - Ουτε βημα πισω • Αντιφασιστικη Συγκεντρωση & Πορεια

από Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας"

10 ΧΡΟΝΙΑ▪️ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 17:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Παύλου Φύσσα 60, Αμφιάλη)

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

(η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία/ΜΕΤΡΟ Άγιος Νικόλαος/ΝΙΚΑΙΑ)

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΠΑΥΛΟΣ KILLAH P ΦΥΣΣΑΣ "

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91699/


Η γάγγραινα του φασισμού να κοπεί από την ρίζα!

Αντιφασιστική ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Εδώ και μισό μήνα, από τις 19 Αυγούστου, η φωτιά που ξέσπασε από κεραυνό στην δασική περιοχή του Έβρου καίει ασταμάτητα. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα ενάντια στην ζωή και την φύση. Σύμφωνα βέβαια με τα τηλεοπτικά πλυντήρια, θύματα δεν υπήρξαν. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν 24 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Άνθρωποι που έζησαν και πέθαναν σε καθεστώς εξαίρεσης, έτσι που στα μέσα, δεν είναι παρά μια υποσημείωση της είδησης.

Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που για δεκαετίες απαξίωσαν και υποστελέχωσαν τον θεσμό της δασοπροστασίας, τώρα δείχνουν ως ενόχους τους νεκρούς πρόσφυγες. Δια στόματος Μητσοτάκη γίνεται η εξαιρετικά στημένη δήλωση πως η φωτιά μπήκε από τα μονοπάτια των προσφύγων. Οι φασίστες-σερίφηδες που απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους θα πρέπει να αισθάνθηκαν τουλάχιστον δικαιωμένοι για την δράση τους.

Στο κοινοβουλευτικό τσίρκο έρχεται να προστεθεί (ω! της έκπληξης) και η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη από το παράθυρο των Σπαρτιατών, μετά από την φαινομενική ρήξη με τον αρχι-σπαρτιάτη, Στίγκα.

Τα γεγονότα αυτά δεν οφείλουν να προκαλούν καμία εντύπωση. Ήδη από τον Φλεβάρη του 2020, η κυρίαρχη κρατική αφήγηση μιλάει για υβριδικό πόλεμο και λαθροεισβολείς, δίνοντας έτσι το άλλοθι σκοτώσει τους άοπλους αμάχους πρόσφυγες.

Τον τελευταίο χρόνο ακόμα, παρακολουθούμε την αύξηση της φασιστικής δράσης στον δρόμο, που λογικό είναι μέσα σε αυτό το κλίμα να νιώθει στο στοιχείο της.

Στις 11 Φλεβάρη 2023, μετά από αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, φασίστες ακολούθησαν άτομο μέχρι την Βικτώρια μέσα στον ΗΣΑΠ και στην αποβίβαση του επιτέθηκαν με μαχαίρι. Ήταν η πρώτη επίθεση τέτοιου τύπου, μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Αργότερα στις 6 Μαϊου του 2023, στην επίμαχη περιοχή του Νέου Ηρακλείου, έπειτα από αντιφασιστική συγκέντρωση τραυματίζουν με μαχαίρι έναν 16χρονό μαθητή, που καθόταν παρέα με ένα φίλο του στην κεντρική πλατεία του ΗΣΑΠ.

Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου 2023, ακριβώς όπως είχε γίνει ξανά και με τον Σαχζάτ Λουκμάν (Πετράλωνα, 17 Γενάρη 2013), θα στήσουν ενέδρα για να δολοφονήσουν αυτή τη φορά στην λεωφόρο Ηρακλείου τον 23χρονό Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη πακιστανικής καταγωγής.

Μπροστά μας έχουμε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες που θα κληθούμε, ως αντιφασιστικό κίνημα, να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό στον δρόμο. Όπως κάθε χρόνο, στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μαφιόζικη δολοφονία δύο μπράβων, έξω από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκτήσουν μαζική παρουσία στον δρόμο.

Φέτος, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, οι φασίστες θα επιχειρήσουν ένα διεθνές εθνικιστικό κάλεσμα για την διοργάνωση μιας φασιστικής συγκέντρωσης ξανά στο Νέο Ηράκλειο.

Οι απόπειρες αυτές φυσικά πέφτουν πάντα στο κενό, αφού βρίσκουν απέναντι τους το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα.

Οι εικόνες από τα πογκρόμ σε σπίτια και μαγαζιά μεταναστών στην Λεμεσό της Κύπρου μας προκαλούν φρίκη και οργή. Το ξερίζωμα της γάγγραινας του φασισμού είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι θέμα χρόνου το τέρας να ξαναβγεί από τον ρηχό του τάφο και να αντικρίσουμε αντίστοιχες εικόνες και στην Ελλάδα.

Η κοινωνική οργάνωση των εργαζομένων παραμένει η μόνη ουσιαστική απάντηση απέναντι στον θρασύδειλο τσαμπουκά των μισανθρώπων και των συμμοριών τους, που ζητάνε αίμα και θάνατο, διασπώντας την τάξη μας και φέρνοντας το ένα κομμάτι απέναντι στο άλλο και καταπιέζοντας συνήθως το πιο αδύναμο. Λειτουργούν πάντα σαν το μακρύ και βίαιο χέρι του Κεφαλαίου που επιδιώκει τον κατακερματισμό και αλληλοφάγωμα της εργατικής τάξης.

Σημείο εκκίνησης και οργάνωσης για εμάς οφείλει να είναι η ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά («Δεν είναι αθώοι») για την ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης την 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 7:00 μμ, Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια.

Δίνουμε ραντεβού εκεί και στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 10 χρόνια από την δολοφονία. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συναυλία μνήμης στο πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα και την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι.

-Να τους κόψουμε τον τσαμπουκά! Να τους βάλουμε πίσω στις τρύπες τους!

-Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει!

-Η οργάνωση της αλληλεγγύης θα νικήσει!

-Όλες και όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις!

May be an image of text that says 'Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ'

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/i-gangrena-tou-fasismou-n…


7/9/23 - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναβολή της επίσκεψης του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη καθώς επίσης και την αναβολή της καθιερωμένης ομιλίας του στα εγκαίνια της Έκθεσης. Η τυπική δικαιολογία είναι η κακοκαιρία και η προτεραιότητα να βρεθεί ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η αναβολή τη/ς κυβερνητικής φιέστας στη ΔΕΘ είναι ομολογία ενοχής για τις καταστροφές και τα εγκλήματα που συσσωρεύει η Νέα Δημοκρατία υπηρετώντας τα κέρδη των καπιταλιστών.

• Δίπλα στους δεκάδες νεκρούς, πρόσφυγες και ντόπιους, από τις πυρκαγιές, δίπλα στα σχεδόν 2 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, από τη Ρόδο και την Δαδιά μέχρι την Πάρνηθα, έρχονται να προστεθούν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διήμερου. Όταν δεν καιγόμαστε, πνιγόμαστε.

• Δίπλα στις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιράζ Σαφτάρ από φασιστικά τάγματα εφόδου, έρχεται να προστεθεί η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά από την απληστία των εφοπλιστών. Και τους φασίστες και τους εφοπλιστές τους καλύπτει απλόχερα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη

Αυτά τα νέα εγκλήματα της ΝΔ, είναι η συνέχεια μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και το πνίξιμο των 500 προσφύγων στην Πύλο. Είναι η επιβεβαίωση ότι παλεύουμε μια κυβέρνηση δολοφόνων.

Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατηγορώντας τους πρόσφυγες γι' αυτές. Σήμερα γίνεται φανερό στον καθένα και την καθεμία, πόσο μεγάλο ψέμα είναι η ρατσιστική συκοφαντία. Άραγε οι πρόσφυγες έριξαν τα ορμητικά νερά που σάρωσαν το Βόλο και την Καρδίτσα;

Ένοχοι για τις τεράστιες καταστροφές είναι η κυβέρνηση και η πολιτική των περικοπών. Η πολιτική που σκορπάει απλόχερα δις για εξοπλισμούς, για την Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ, για επιδοτήσεις στα αφεντικά και δεν δίνει ούτε ψίχουλα για την δασοπροστασία, για πυροσβεστικά μέσα, για προσλήψεις προσωπικού, για αντιπλημμυρική προστασία. Είναι η πολιτική ενός καταστροφικού συστήματος που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, τσακίζει το περιβάλλον και δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους.

Μπορεί ο Μητσοτάκης κάτω από τον φόβο των αντιδράσεων να αναβάλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, όμως εμείς δεν αναβάλλουμε τους αγώνες μας. Αντίθετα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε για να τους ανατρέψουμε, για να σταματήσουμε την καταστροφή που φέρνει η πολιτική και το σύστημα τους.

Με μεγαλύτερη οργή και αποφασιστικότητα οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 8/9 την απεργία στην Υγεία με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο Ιπποκράτειο. Το Σάββατο 9/9 το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6μμ στο Άγαλμα. Βενιζέλου. Και συνεχίζουμε κλιμακώνοντας με το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στις 18/9, στα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ετοιμάζοντας πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που βάζει στο στόχαστρο το οκτάωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μαυρίσουμε τους εγκληματίες της ΝΔ στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε και αυτούς και το σύστημα του κέρδους που υπηρετούν.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1495


Και ο Βοτανικός και η Φαβέλα δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις, αντιμετώπισαν τους φασίστες στο δρόμο και συμμετέχουν σταθερά στον αντιφασιστικό αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία. Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί. Όλοι στην Πορεία

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskipos2009/?…


10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
από τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Κερατσίνι

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

από τα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα και το μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών/ νεοναζιστικών / δολοφονικών συμμοριών στο δημόσιο χώρο και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό με στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αντιφασιστική - Αντικρατική - Αντικατασταλτική Διαδήλωση

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 19.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/afisa-10-chronia-ap…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 13h


Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα, 5.30μμ.

10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ποτέ ξανά φασισμός!

Να διώξουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων που κάνει πλάτη στους φασίστες!

10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να διώξουμε την κυβέρνηση των καταστροφών και του ρατσισμού που κάνει, ξεδιάντροπα, πλάτη στους φασίστες δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ.

Το αντιφασιστικό κίνημα, που τσάκισε την Χρυσή Αυγή και έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξεδιπλώνει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία για να μετακινήσει τις ευθύνες της για τις αποτυχίες στη διαχείριση των πυρκαγιών και της ακρίβειας, στους πρόσφυγες.

Φόρτωσαν την ευθύνη για τη καταστροφή στη Δαδιά στους πρόσφυγες και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του Έβρου να προχωράνε σε περιπολίες και αρπαγές μεταναστών ως εμπρηστές τις μέρες, που 27 κάηκαν ζωντανοί.

Η ΝΔ κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά, πλάτες στους φασίστες και η ΕΛΑΣ συγκαλύπτει τα εγκλήματα τους. Υποδέχτηκε την Μελόνι στην Αθήνα. Άφησε το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζί να φτάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή ενώ μιλάνε για "οπαδική βία". Προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη ρατσιστική δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη ως "συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών".

Πάνω απ΄ όλα είναι οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στη Πύλο.

Η απόφαση της ΝΔ να νομιμοποιήσει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές έδειξε πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός της. Είχε προηγηθεί το φιάσκο της τροπολογίας στη Βουλή, που άφησε το περιθώριο στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή.

Ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας, για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει Ραφάλ, φτιάχνει φράχτες και καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

Να επιβάλουμε ότι η δίκη σε β΄ βαθμό στο Εφετείο θα καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ και όχι να πέσουν στα μαλακά.

Διεκδικούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά. Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αριστερά και τα κινήματα στις γειτονιές να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη, για να τσακίσουμε τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

Προσυγκεντρώσεις-μετακίνηση με λεωφορεία:

3.30μμ ΗΣΑΠ Μαρούσι, ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο, ΗΣΑΠ Νέα Ιωνία, Άνω Πατήσια ΗΣΑΠ, πλατεία Πατριάρχου Φιλαδέλφεια

3μμ Πλατεία Αγίας Παρασκευής, 3.15μμ Χαλάνδρι, 3.45μμ μετρό Αμπελόκηποι, 4μμ Πεδίο Άρεως

3.30μμ μετρό Ελληνικού, 3.45μμ μετρό Ηλιούπολης, Polis Park, 4μμ πλατεία Νέας Σμύρνης, 4.15μμ Καλλιθέα Θησέως και Σιβιτανίδου

3.30μμ Εστίες Ούλωφ Πάλμε Ιλίσια, 3.45μμ Άλσος Παγκρατίου, 4μμ μετρό Συγγρού, 4.15μμ Χαμοστέρνας και Κοίλης

3.30μμ πλατεία Αγίων Αναργύρων, 3.45μμ πλατεία Ιλίου, 4μμ Θηβών Λακιώτης, 4.15μμ μέτρο Ανθούπολη, 4.30μμ Θηβών κι Ιερά οδός.

Επικοινωνία τηλ.2103232871, 6932828964

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ - 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, και στην πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, 17:30

Χωρίς το δεκανίκι του φασισμού, κράτος και κεφάλαιο δεν λογίζεται. Χωρίς τον εκφασισμό και τον παραλογισμό στα θεμέλια της κοινωνίας, η Δεξιά δεν κάνει σεφτέ. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι.

Οι χαρές και τα πανηγύρια του φρέσκου εκλογικού αποτελέσματος τελείωσαν νωρίς για τη Νέα Δημοκρατία με την ολική κατάρρευση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας επάνω στα κεφάλια μας, κάτι που φάνηκε τόσο με τις φωτιές όσο και με τις πλημμύρες. Οι πυλώνες της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης πλέον καταρρέουν υπό το βάρος της πραγματικότητας και καμία περσόνα προοδευτικού φιλελευθερισμού ή βιντεάκια στο TikTok δεν αρκούν για να καλύψουν τη γύμνια του αυτοκράτορα. Ο θίασος του πρωθυπουργού της διπλανής πόρτας φτάνει στο τέλος του και η Δεξιά επενδύει στις κλασικές παραδόσεις της. Σε εκείνη τη μισαλλοδοξία που βρίσκεται στον πυρήνα της.

Επιστροφή στον ρατσισμό και τους εσωτερικούς εχθρούς με το ταυτόχρονο κλείσιμο του ματιού σε κάθε ακροδεξιό κατακάθι να ξεχυθεί στους δρόμους και να τακτοποιήσει τους ''εμπρηστές'', τους ''εχθρούς του κράτους'', τα ''κομμούνια'', τις ''συνδικάλες'' και τους ''λάθρο''. Όλοι χωράνε στο στόχαστρο, όλοι εκτός από τους άμεσα υπεύθυνους των πολιτικών λιτότητας, της εκμετάλλευσης, της διάλυσης των κοινωνικών παροχών και ασφαλειών, της μαύρης εργασίας και των ολοένα και αυξανόμενων εργατικών θανάτων.

Μια ευρεία, καθολική επίθεση στην κοινωνική βάση. Σε όλους εμάς.

Δεν είναι κάποια πρωτόγνωρη εικόνα αυτό που πλησιάζει. Ήδη βλέπουμε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να πλημμυρίζουν από ακροδεξία ρητορική και τάγματα εφόδου βασισμένα στο δόγμα του Ευρωκεντρισμού και της προστασίας του φαντασιακού των ''αξιών της Δύσης''. Όμως όσο κι αν αλλάζει το περιτύλιγμα, το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο: Μπράβοι του κεφαλαίου καταστέλλουν τη βάση για να μη σηκώσει κεφάλι.

Ένα περιεχόμενο που το έχουμε γευτεί ξανά με την κυβέρνηση Σαμαρά στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και το θυμόμαστε πολύ καλά, όσο κι αν έχει προσπαθήσει πολύ σχολαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη. Και όπως τότε υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει η ματωμένη Μανωλάδα, τώρα βγαίνει και σε μοντέλο τουριστικής σεζόν σε Μύκονο, Ρόδο και Πάρο. Ο ''Ξένιος Δίας'' έγινε ''25 κομμάτια'' στριμωγμένα σε ένα τρέιλερ στον Έβρο. Οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα είναι οι πυροσβέστες που αν είχαμε περισσότερους θα καθόντουσαν τον χειμώνα. Το ''όχι και μαχαίρι'' πριν τη δολοφονία του Παύλου ακούστηκε ξανά ως ''για ύπνο πάνε τα παιδιά'' πριν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες φασίστες στη Ν. Φιλαδέλφεια. ''Διαπληκτισμός και προσπάθεια κλοπής'' η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό, ενώ προφανώς και είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Η ιστορία έχει δείξει πολύ καλά ότι το μόνο ανάχωμα που μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα είναι ο κόσμος του αγώνα. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που αυτός ο αγώνας πρέπει να ανασυνταχθεί, δυναμικά και άμεσα, οι μήνες που ακολουθούν είναι αυτοί που θα θέσουν τους συσχετισμούς των μελλοντικών αγώνων.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα/ρια να πλαισιώσει μαχητικά την πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη. Να σταλεί ένας σαφές μήνυμα στα εκκκολαπτώμενα τάγματα εφόδου και στο κράτος/κεφάλαιο που τα θρέφει ότι είμαστε ακόμη εδώ, πως για ακόμη μια φορά θα μας βρουν μπροστά τους.

Και θα μας βρουν άμεσα, αφού την 1η του Νοέμβρη τοπικές φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν οργανώσει συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο στην οποία έχουν προσκαλέσει και ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη να παραστούν. Μια συγκέντρωση που πρέπει να αποτραπεί ολοκληρωτικά με τη μαχητική παρουσία όλων μας. Τα απολειφάδια του τρίτου Ράιχ δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Νέο Ηράκλειο ούτε σε καμία γειτονιά.

Μια ακόμη κρίση ξετυλίγεται και κράτος και κεφάλαιο επιστρέφουν στις δοκιμασμένες μεθόδους τους για να επιβιώσουν. Και όπως πριν, έτσι και τώρα το βάρος των πεποιθήσεών μας δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να ορθώσουμε το ανάστημα του αντιφασιστικού αγώνα ξανά.

Μην περιμένουμε μέχρι τον επόμενο νεκρό.

Από το Κερατσίνι μέχρι το Ν. Ηράκλειο τους δρόμους τους ξέρουμε καλά. Όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ενωμένοι μαζί να υπενθυμίσουμε στους φασίστες πως δεν χωράνε πουθενά.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://www.facebook.com/rouvikonas.r/


Κάλεσμα στήριξης των εκδηλώσεων & της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

10 χρόνια μετά στις γειτονιές που μεγάλωσε και τραγούδησε ο Παύλος τιμούμε την μνήμη του με καμάρι.

10 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν έκανε βήμα πίσω στους φασίστες, συνεχίζουμε και τους πολεμάμε "όρθιοι σε δημόσια θέα". Αγωνιζόμαστε καθημερινά στη γειτονιά μας με τα πρόσωπα μας και τις δράσεις μας ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ

-την εμπροσθοφυλακή του συστήματος- για όλες και όλους τους καταπιεσμένους, τους διαφορετικούς και τους κυνηγημένους. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης που θα στέκεται με την πλευρά της ζωής μαχόμενη τους οπαδούς του θανάτου.

10 χρόνια τιμούμε τον Παύλο Φύσσα. Στηρίζουμε την οικογένειά του και τους κοντινούς της ανθρώπους για το σθένος και την αξιοπρέπεια που δείχνουν στον αντιφασιστικό αγώνα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" το 4ημερο 14-17 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε-συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία Δευτέρα 18/9 στις 17.30 στο μνημείο Παύλου Φύσσα με το μπλοκ του "Προλεταριακού Αντιφασιστικού Μετώπου Δυτικών προαστίων".

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή : https://www.facebook.com/autoorganosikorydall…


Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023 - Δέκα Χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη διαδήλωση στις 18/9! Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!

Αναιρέσεις

πηγή : https://www.anaireseis.gr/09/2023/antifasisti…


Δευτέρα, 18/9, 17:30, Κερατσίνι, μνημείο Παύλου Φύσσα - Διαδήλωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής!

Ο Παύλος Φύσσας ζεί!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://www.kkeml.gr/kalesma-fyssa-2023/


10 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - Ο Παύλος Φύσσας ζει

Αγώνας διαρκείας ενάντια σε Φτώχεια και Καταστολή

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα - Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή - με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20045


ΣΣΠ: Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη "σκυτάλη" έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς "δόκιμου εργαζόμενου" και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη "συνταγή" των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία - Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες - Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα - Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης - μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com e-mail:sosiexalistikhex.spoudasextikh.palexh@gmail.excom

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20048


Αντιφασιστική μοτοπορεια για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Στις 12/9 το Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων πραγματοποίησε αντιφασιστική μοτοπορεία στις λαϊκές συνοικίες της Β' Πειραιά.

Η κίνηση αυτή επιλέχθηκε για δύο λόγους. Πρώτον, στα πλαίσια ενίσχυσης των πανελλαδικών ενεργειών για τα 10 χρόνια από την θρασύδειλη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και δεύτερον, για τη συνέχιση της αντιφασιστικής στρατηγικής που έχει χαράξει τους τελευταίους μήνες το Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων για το πλάτεμα της αντιφασιστικής πάλης στις γειτονιές μας.

Αναρτήθηκαν πανό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό και μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, που καλούν στην κεντρική πορεία τη Δευτέρα 18/9 στις 17:30 στο Κερατσίνι, ενώ πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη στάση στη μάντρα του τιμημένου Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Killah P βρισκόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές όπου έζησε, τραγούδησε και πάλεψε, για να δηλώσουμε ότι δε θα αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί.

Δέκα χρόνια από εκείνο το μοιραίο βράδυ συνεχίζουμε αδιάκοπα να ζητάμε λογαριασμό για τα εγκλήματα των φασιστών και του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

Δέκα χρόνια μετά δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν θέση στις λαϊκές γειτονιές των δυτικών προαστίων και αν επιχειρήσουν να εμφανιστούν θα τις ξεριζώσουμε συθέμελα.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 17:30 ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1626504/


10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Στις 15/6/2022 ξεκίνησε το εφετείο της δίκης Χ.Α-εγκληματική οργάνωση σε δεύτερο βαθμό. Περίπου εφτά χρόνια από την έναρξη της δίκης και δύομισι χρόνια μετά την απόφαση της πρωτόδικης διαδικασίας, πολλοί από τους νεοναζί έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ σύντομα, εξαιτίας των χαμηλών ποινών, αναμένεται να αφεθούν ακόμα περισσότεροι.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές / νεοναζιστικές δολοφονικές συμμορίες, η μάχη με το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας που απαξιώνει καθημερινα τις ζωές των πληβείων και που είναι υπέυθυνο για τα εγκλήματα στα Τέμπη, την Πύλο, τον Έβρο, τη Θεσσαλία, η μάχη με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον κανιβαλισμό και τη μισαλλοδοξία συνεχίζεται. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί στους θεσμούς, τα κοινοβούλια και τις δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω, για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://www.landandfreedom.gr/el/agones/1357-…


10 Χρόνια, ο Παύλος Ζει - Τσακίστε τους ναζί

Η 10η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της 'Χρυσής Αυγής", βρίσκει την Ελλάδα να βιώνει μια μεγάλη καταστροφή. Όλη η Θεσσαλία είναι κατεστραμμένη, άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες ζώα νεκρά, γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, βιομηχανικές μονάδες, ολοσχερώς κατεστραμμένες. Οι πλημμύρες ήρθαν να συμπληρώσουν το ολέθριο έργο των πυρκαγιών του καλοκαιριού που κατακάψανε τη χώρα, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δάση ανυπέρβλητου κάλλους όπως το δάσος της Δαδιάς. Οι πλημμύρες είναι "φυσικό φαινόμενο", (που κι εδώ, ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή τα καπιταλιστικά συμφέροντα είναι καθοριστικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική κρίση), όμως οι ανυπολόγιστες καταστροφές δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης και των φασιστοειδών που αφήνουν τη χώρα ανοχύρωτη, καταστρέφοντας κάθε μορφή κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, προστασία του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρικά έργα, πυρόσβεση κ.λπ.) προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ενισχύουν μόνο το κράτος της καταστολής με χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ ενάντια στον "εχθρό λαό" και μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση σπέρνει θάνατο. Το σύστημα φέρνει θάνατο. Τα αστυνομικά όργανά τους προκαλούν θάνατο. Οι αποανθρωποποιημένοι συνεργοί τους, υποταγμένοι στα αφεντικά και το κράτος, φέρνουν θάνατο. Βασίλης Μάγγος, Κώστας Φραγκούλης, Zakie Kωστόπουλου, Θανάσης Καναούτης, Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά, η αλυσίδα των θανάτων είναι ατέρμονη. Και πίσω, το κτήνος του φασισμού απλώνει τη θανατοπολιτική στην Ευρώπη, την Ελλάδα και στον κόσμο. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία, ο φασισμός και ο πόλεμος είναι τα τέρατα που γεννάει ο παρηκμασμένος καπιταλισμός.

Αυτή τη θανατοπολιτική πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα! Πριν είναι αργά!

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Σεπτέμβρη 2023 απ' την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος αντικρίζοντας το κτήνος του ναζισμού, κυκλωμένος από την αγέλη του τάγματος της Νίκαιας. Ο Παύλος δολοφονήθηκε από τον σφάχτη Ρουπακιά, με τη συνέργεια της αγέλης του τάγματος της Νίκαιας.

H θυσία του σηματοδότησε την αντιστροφή του κλίματος, το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η άρχουσα τάξη ένοιωσε τον κίνδυνο. "Η χώρα δεν θα αντέξει ένα δεύτερο Δεκέμβρη", είχε πει ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς και έβγαλαν απ' τα συρτάρια 32 δικογραφίες με εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι ναζί "αρχηγοί" που μέχρι τότε απολάμβαναν την ασυλία και τη συνεργασία της αστυνομίας και κρατικών αρχών, της ΤV και μερίδας του κεφαλαίου και των εφοπλιστών συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ως άμεσοι αυτουργοί στη στυγερή δολοφονία του Παύλου και των άλλων θυμάτων και για ηθική αυτουργία και η Χ.Α. ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η απόπειρά τους να επαναλάβουν το εγχείρημα του Χίτλερ και να κυριαρχήσουν με την ωμή δολοφονική βία στους δρόμους και σε συνοικίες-στόχους όπως στη Νίκαια, απέτυχε.

Ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος - που πανηγύρισε με μια συγκλονιστική διαδήλωση έξω από το δικαστήριο στις 7 Οκτώβρη 2020, κατά την ανακοίνωση της απόφασης - διαδήλωση που χτυπήθηκε με μίσος απ' την αστυνομία.

Δέκα χρόνια από τη μοιραία 18η Σεπτέμβρη έχει γίνει καθαρό ότι το εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να κερδίζει νίκες και να αναγκάζει τους φασίστες να κρύβονται στις τρύπες τους.

Όμως, ο φασισμός είναι ένα κοινωνικό παράγωγο της κρίσης και σήψης του καπιταλισμού. Παράγεται από πάνω, από την άρχουσα καπιταλιστική τάξη και το κράτος και βρίσκει τροφή και οπαδούς από κάτω, από τα αποσταθεροποιημένα μικροαστικά στρώματα, τα εξαχρειωμένα λαϊκά στρώματα που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στον πρόσφυγα, τον ΑΜΕΑ, τον διαφορετικό και τον Άλλο.Πάνω απ' όλα είναι το σύστημα που χρειάζεται και θρέφει το φασισμό ως παρα-κρατική δύναμη κρούσης για να αντιμετωπίσει την εργατική τάξη και τους επικείμενους ταξικούς αγώνες, εξεγέρσεις και την επανάσταση που παράγει η καπιταλιστική κρίση. Εκεί που δεν μπορεί ο παραδοσιακός κρατικός μηχανισμός του "νόμου και της τάξης" να καταστέλλει το κίνημα, τα κυρίαρχα συμφέροντα φέρνουν τον φασισμό ως παραπληρωματική δύναμη. Σε ευρύτερη κλίμακα, η εκφυλισμένη και αποστεωμένη ιμπεριαλιστική αστική δημοκρατία στον πόλεμο στην Ουκρανία στηρίζει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους οπαδούς του ναζιστή Μπαντέρα και του Χίτλερ, τους φασίστες του Αζόφ. Από κοντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ελληνική βουλή που χειροκροτούν τους ναζί και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για τον πόλεμο - που όλο και πιο πολύ γλιστράει σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη, τους νέους, τους άνεργους και αποκλεισμένους της κοινωνίας, τον εργαζόμενο λαό, να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιμετωπίσουν μαζικά και αποφασιστικά τους φασίστες φονιάδες, τα αφεντικά και το κράτος τους.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Πίσω φονιάδες! Εμπρός σύντροφοι!

[Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη (14 - 17/9) που οργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι - Διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17:30 (από Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι, στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς).]

κάλεσμα : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

13/9/2023

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 18h


Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας όλων των καταπιεσμένων.

από Κοινότητα Αντιφασιστών/τριών

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας όλων των καταπιεσμένων!

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Killah P, στο Κερατσίνι, από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Χρόνια που σημαδεύτηκαν από σκληρές μάχες και αντιφασιστικούς αγώνες, αρχής γενομένης από τη διαδήλωση την επόμενη της δολοφονίας στο Κερατσίνι και την οργισμένη πορεία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μια εβδομάδα αργότερα.

Ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη: η διάλυση της Χρυσής Αυγής ήταν επίτευγμα του μαζικού και μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, και όχι της αστικής δικαιοσύνης ή του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου των αστικών κομμάτων της βουλής. Αν αναγκάστηκε το κράτος να πάρει μέτρα εναντίον των ναζί, τους οποίους με τον πιο κυνικό τρόπο εξέθρεψε για χρόνια, το έκανε μόνο υπό το φόβο μιας γενικευμένης ταξικής σύγκρουσης με σπινθήρα την αντιφασιστική οργή. Το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε ότι, ακόμα και με αρνητικούς συσχετισμούς, μπορούμε να κατακτούμε νίκες άμεσα, σήμερα.

Δέκα χρόνια μετά, ωστόσο, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει πια, ούτε και κάποιο άλλο παρόμοια οργανωμένο φασιστικό κόμμα. Υπάρχουν όμως οι ρατσιστικές επιθέσεις, με πιο πρόσφατη τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ. Υπάρχουν τρία ακροδεξιά κόμματα στη Βουλή, με τους Σπαρτιάτες ειδικά να διεκδικούν, παρόλη τη γελοιότητα της εσωτερικής τους έριδας με έπαθλο την κρατική χρηματοδότηση, να αποτελέσουν τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής. Ο Κασιδιάρης κατεβαίνει υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας. Στον Έβρο, ακροδεξιές πολιτοφυλακές παίζουν το ρόλο κυνηγού κεφαλών μεταναστών, με την απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης και της εκκλησίας. Η μισανθρωπική ακροδεξιά προπαγάνδα ενοχοποιεί εξωφρενικά τους μετανάστες για τις καταστροφικές πυρκαγιές και προσπαθεί να πνίξει την οργή για τις μαζικές κρατικές δολοφονίες των μεταναστών στην Πύλο και στη Δαδιά. Οι φασιστικές συμμορίες είναι η πιο άγρια και κυνική όψη ενός συστήματος που λειτουργεί για το συμφέρον των καπιταλιστών.

Όμως, υπάρχει και η δική μας πλευρά. Η πλευρά των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης, των μεταναστών και μεταναστριών. Η πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος, που με ενότητα στη δράση, αλλά και ανυποχώρητη μαχητικότητα, θα τσακίζει τους φασίστες κάθε φορά που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Με τον προλεταριακό διεθνισμό θα ξεριζώσει τον εθνικισμό, τον σεξισμό, τον ρατσισμό και κάθε ιδεολογικό θεμέλιο του φασισμού.

Ένα πρώτο κεντρικό ραντεβού είναι στο Κερατσίνι, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα δεύτερο, την 1η Νοέμβρη, για να ματαιώσουμε τη σχεδιαζόμενη πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο χρυσαυγίτες στο Ηράκλειο, 10 χρόνια πριν. Εκεί, παντού, τότε και κάθε μέρα, να γκρεμίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 17:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Παύλου Φύσσα 60, Αμφιάλη)

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626519/


Όλοι/ες στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα | Το αίμα του Παύλου δεν θα στεγνώσει

Πριν 10 χρόνια δολοφονήθηκε ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του αποτέλεσε κορύφωση της ασύδοτης και αποθρασυνόμενης φασιστικής-παρακρατικής βίας, πλάι στις δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές, αγωνιστές, αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους, μετανάστες, αναρχικούς, στέκια, δομές και καταλήψεις του κινήματος.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, η έκφραση της λαϊκής αντιβίας, η λαϊκή οργή για Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, δημιούργησαν τους όρους για την συγκρότηση και την εμφάνιση ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος που δυνάμωσε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, όπου όρθωνε το κεφάλι του το φίδι του φασισμού.

Προμετωπίδα αυτού του ταξικού - λαϊκού - αντιφασιστικού κινήματος στάθηκαν οι δυνάμεις που μπόλιασαν πλάι στην καθημερινή αντιφασιστική δουλειά, την πολύμορφη πρακτική και δράση, που κράτησαν την πρακτική της μαχητικής αντιμετώπισης των φασιστών τσακίζοντας υλικά τις δομές και τους μηχανισμούς τους, παίρνοντας πίσω γειτονιές και διαλύοντας κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Aυτή η μαχητική αντιμετώπιση και πρακτική είναι που κράτησε ζωντανή την ιστορία του λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος , τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την μαχητική αντιμετώπιση των παρακρατικών στα Ιουλιανά και κατά την περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης Χούντας (1967-1974), την πολύμορφη πρακτική της περιόδου '80-'90-'00 που το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε ουσιαστικές υλικές νίκες διαλύοντας στη πράξη το μιλιταριστικό μύθο της ασύδοτης φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Το μπόι της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, σμιλεμένο μέσα στους ταξικούς-λαϊκούς- αντιφασιστικούς αγώνες και την βαθιά παράδοση αντίστασης, γέννησε την πλατιά λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτώβρη πριν τρία χρόνια - ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις επέδρασαν καταλυτικά στην βαθύτερη καταδίκη του παρακρατικού φασισμού στη συνείδηση των μαζών αναγκάζοντας τα αστικά πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με κομμάτια της αστικής δικαιοσύνης, να κινηθούν απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Η πίεση που ασκήθηκε μέσα από την λαϊκή-αντιφασιστική οργή και την πλατύτητα της, δεν αναιρεί τον βαθύτατα ταξικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, σαν όπλο στα χέρια της πλουτοκρατίας, που ιστορικά έχει βγάλει λάδι ένστολους κρατικούς και παρακρατικούς φονιάδες, ξεπλένοντας κάθε βρωμερό γρανάζι του συστήματος.

Γι' αυτό και τρία χρόνια μετά, το «καλλώπισμα» του αστικού πολιτικού συστήματος λαμβάνει τέλος και τα κροκοδίλεια δάκρυα της αστικής τάξης αντικαθίστανται από τον πραγματικό χαρακτήρα του εξαρτημένου Ελληνικού Αστικού Κράτους σε καιρούς δομικής κρίσης του συστήματος.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι και η διαρκής ανοιχτή πολιτική-οικονομική-στρατιωτική υποστήριξη στο Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου ξεμασκαρεύει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την ντόπια αστική τάξη, την κυβέρνηση και τα Κόμματα του ευρωνατοϊκού τόξου, που είναι δεμένα πισθάγκωνα στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Τα κοινοβουλευτικά αποτελέσματα που δημιουργούν μια ακροδεξιά και φασιστική παρακρατική «αντιπολίτευση» στην Νέα Δημοκρατία αποτελούν τον δείκτη για το μέγεθος της επίθεσης που θα εξαπολυθεί απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Η επαναφορά στο προσκήνιο του ναζι-φασίστα-παρακρατικού Κασιδιάρη μέσα από τον αχυράνθρωπο του Στίγκα και το Κόμμα των Σπαρτιατών που προσπαθούν να δείξουν ένα «πιο δημοκρατικό» προσωπείο, στρώνουν το έδαφος για την ανασυγκρότηση και της σκληρής ναζι-φασιστικής παρακρατικής πτέρυγας και την αναβίωσή της χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή όπως πρόσφατα γίναμε μάρτυρες στον Έβρο.

Μπροστά στις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες την προετοιμασία για την νέα επίθεση με το αντεργατικό νομοσχέδιο του φασίστα με κουστούμι Άδωνι, την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη στο Ναζι-Φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, η πανευρωπαϊκή συνάντηση ναζι-φασιστών με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 νεοναζί αποβρασμάτων στο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη μας καλεί να ισχυροποιήσουμε το μαχόμενο αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και σε συντονισμό και μετωπική κοινή δράση με τις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος να ατσαλώσουμε την γραμμή και το όπλο της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Θα τιμήσουμε τον νεκρό αντιφασίστα δολοφονημένο από τα ναζιστικά-παρακρατικά τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής Παύλο Φύσσα οργανώνοντας και οικοδομώντας τους αναγκαίους όρους πλατιάς μαχόμενης αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής ενότητας με αιχμή τον μαχητικό αντιφασισμό που θα στραφεί απέναντι στα Ορφανά του Χίτλερ, των ταγμάτων εφόδου και του στρατηγού Πάουλους.

Να μετατραπεί η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του σε ένα ατίθασο, οργανωμένο, λαϊκό και μαχητικό ποτάμι που να σμιλέψει την ενότητα μέσα στις γραμμές του αντιφασιστικού κινήματος, καταδικάζοντας το σύστημα της εξάρτησης, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης και τα ναζι-φασιστικά παρακρατικά απολοιφάδια του.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να μαζικοποιήσουν το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και να ενδυναμώσουν την κατεύθυνση της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης για την ήττα του ΝΑΤΟ, το τσάκισμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Πιασμένοι αλυσίδες και με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, συντεταγμένα, μαχητικά και με πυγμή, να τιμήσουμε στην πράξη τον Παύλο Φύσσα, να στείλουμε το μήνυμα και να δώσουμε την υπόσχεση στους νεκρούς του λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος, πως το κόκκινο νήμα δεν κόβεται και θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους φασίστες - παρακρατικούς απογόνους των Χιτών, των ταγματασφαλιτών, των Μάϋδων και του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

13/9/23

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


[Αθήνα] κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 10 χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του Π.Φύσσα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Λεμεσό και από το Κερατσίνι μέχρι τον Περισσό. Ανυποχώρητος Αγώνας με όλα τα μέσα απέναντι σε Κράτος , Κεφάλαιο και φασίστες

post image

10 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής , η φασιστική βία όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά αναζωπυρώνεται ως οργανικό στοιχείο του καπιταλισμού ειδικά σε περιόδους κρίσης του.

Ως παραπληρωματική δράση και χρήσιμη εφεδρεία του κράτους απέναντι στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», ως εμπροσθοφυλακή τρομοκρατίας και πειθάρχησης των μεταναστευτικών ροών, ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου για την καταστολή απεργιών και ταξικών αγώνων.

Γιατί η επανασυσπείρωση των φασιστών ειδικά με αιχμή το «αντιμεταναστευτικό» συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ίδια η κυβέρνηση με την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική της νομιμοποιεί την εξόντωση και τις δολοφονίες μεταναστών στρώνοντας έδαφος με διάφορα σαθρά ιδεολογήματα σε κάθε λογής αποβράσματα, συνωμοσιολογούς και ακροδεξιούς ώστε να διεξάγουν πογκρόμ εναντίον τους, να τους βασανίζουν και να τους δολοφονούν.

Γιατί είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί την επανεμφάνιση των φασιστών , την αναζωπύρωση της ενδοταξικής βίας και του κοινωνικού εκφασισμού στην κοινωνία. Είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί συνωμοσιολογικά θεωρήματα που στοχοποιούν τους μετανάστες σε έναν εσμό παρακρατικών και κρατικών κύκλων, που προωθεί και συγκαλύπτει τη φασιστική δράση και καλλιεργεί ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των φασιστών στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο το σύστημα που στοχοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους ώστε πάνω τους να ξεσπάσει η συσσωρευμένη κοινωνική οργή απέναντι στην ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας των πολιτικών του καπιταλιστικού συστήματος και των κρατών του.

Γιατί οι φράχτες της Ευρώπης φρουρίου, τα δολοφονικά pushbacks του λιμενικού και της frontex που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στην Πύλο, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μεταναστριών στα κέντρα των μητροπόλεων, τα στρατόπεδα εξόντωσης μεταναστών όπως το ΚΥΤ Αλεξανδούπολης και τα πολεμικά όπλα του ΝΑΤΟ λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα μαχαίρια των φασιστών και τα πογκρόμ ενάντια στους εξαθλιωμένους του καπιταλιστικού κόσμου. Γιατί τα πρόσφατα γεγονότα σε Αλεξανδρούπολη και Λεμεσό σε βάρος μεταναστών προς ποιανού το όφελος λειτουργούν αν όχι εκείνων που εμφανίζουν τους φασίστες ως αντισυστημική δύναμη επιδιώκοντας οι κοινωνικές αντιστάσεις να μείνουνε στον γύψο;

Γιατί η ίδια η κυβέρνηση επιλέγει τους φασίστες ως το μακρύ της χέρι φροντίζοντας παράλληλα να τους οριοθετεί όταν εκείνοι την εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης ή επιχειρούν να αμφισβητήσουν το κρατικό μονοπώλιο της βίας αναλαμβάνοντας πιο αναβαθμισμένη δράση από εκείνη που το σύστημα επιλέγει.

Ο φασισμός όμως στις μέρες μας δεν εκφράζεται μόνο οργανωμένα αλλά αποτελεί μια συνθήκη κοινωνικά διάχυτη μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικού εκφασισμού, έντασης της έμφυλης βίας και γενικευμένης σήψης που οι αξίες της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης δοκιμάζονται και οι ταξικές διεκδικήσεις που παραδοσιακά κρατήσανε την κοινωνία όρθια τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονται σε ύφεση . Το κράτος επενδύει συστηματικά και με σχεδιασμό στην συνθήκη αυτή ώστε οι φτωχοί να κυνηγάνε τους φτωχότερους , ώστε οι εκμεταλλευόμενοι να εξοντώνονται στα πέταλα των γηπέδων, στις πλατείες και στους δρόμους. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη συνέβη και η πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία στην γειτονιά του Περισσού.

Η δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ στις 12/8 στον Περισσό από νεαρά άτομα Ελληνικής καταγωγής, σε μια γειτονιά που μόλις πριν από έναν μήνα δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής μετά από επιδρομή χούλιγκανς -ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, και η απόπειρα συγκάλυψης από αστυνομία και ΜΜΕ αποτελεί ακόμα μια στιγμή όξυνσης της κρατικής και φασιστικής βίας. Ακόμα μια στιγμή όξυνσης του κοινωνικού και ταξικού πολέμου και πιο ειδικά του πολέμου εναντίον των μεταναστ (ρι) ών. Η αριστοτεχνική συγκάλυψη κράτους και ΜΜΕ που σπεύσανε από την πρώτη στιγμή να αποδώσουν στην δολοφονία χαρακτηριστικά ληστείας και ξεκαθάρισματος λογαριασμών απομονώνοντας τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών , φανερώνει την αγωνία του κράτους απέναντι στα οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά τμήματος της κοινωνίας.

Για εμάς, η δολοφονία του Σαφτάρ, ενός προλετάριου μετανάστη που δολοφονήθηκε εν ψυχρό την στιγμή που κατευθυνόταν προς την λαϊκή αγορά που εργαζόταν αποτελεί δολοφονία με ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα. Τα αποβράσματα που διέπραξαν μια τέτοια δολοφονία εναντίον ενός φτωχού ανθρώπου που βιοποριζόταν από τον πάγκο της λαϊκής αγοράς πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν αν όχι φασιστοειδή; Στην γειτονιά του Περισσού υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών για αρκετά μεγάλο διάστημα πριν την δολοφονία του Σαφταρ, γεγονός που φανερώνει ότι η δολοφονία του αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς ρατσιστικών επιθέσεων που προηγήθηκαν. Τα κριτήρια για την δολοφονία του Σαφταρ , εκείνα που ενεργοποίησαν την δολοφονία του δεν είναι άλλα εξάλλου από όσα διαπερνούν το σύνολο του ακροδεξιού εσμού ( ανοργάνωτου ή οργανωμένου) που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες πογκρόμ και δολοφονίες εναντίον μεταναστών. Ο Σαφταρ κρίθηκε από τα αποβράσματα που τον δολοφόνησαν ως εύκολος στόχος , ως κοινωνικά και ταξικά αδύναμος , ως φυλετικά υποδεέστερος απέναντι στην λευκή ανωτερότητα τους.

Για εμάς, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, στις μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, στις συγκρούσεις με τους φασίστες και τους ένστολους προστάτες τους, στην καθημερινή διαπάλη στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας ώστε να μην παραχωρηθεί ούτε μισή σπιθαμή γης στους φασίστες, στην οργάνωση της κοινωνικής αντιβίας απέναντι στον φασισμό με όλα τα μέσα.

Η αντιφασιστική πάλη μπορεί να αποτελέσει τους προσεχείς μήνες όχημα συσπείρωσης για το ανταγωνιστικό κίνημα και πεδίο όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων συνολικά με αφετηρία την διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18.9. Η απόπειρα συγκάλυψης του ρατσιστικού κινήτρου της δολοφονίας στον Περισσό μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας απέναντι στο φασισμό μπορεί και οφείλει να αποτελέσει κεντρικό πεδίο παρέμβασης και όξυνσης για το ανταγωνιστικό κίνημα αφού ταυτόχρονα αποτελεί κάλεσμα σε μάχη απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Λεμεσό και από το Κερατσίνι μέχρι τον Περισσό

Ανυποχώρητος Αγώνας με όλα τα μέσα απέναντι σε Κράτος , Κεφάλαιο και φασίστες

***

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626541/


Κάλεσμα Στήριξης της Αντιφασιστικής Πορείας στο Κερατσίνι στις 18/9

10 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χ.Α στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, βλέπουμε πως οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους. Είτε εντός, είτε εκτός των σχολών, τα νεοναζί σκουπίδια προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επανεμφανιστούν στη κοινωνία. Με σπρέι και συνθήματα στους τοίχους στην αρχή, μέσω της παρουσίας τους στα συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού και των ταυτοτήτων, με σκοπό την εδραίωση της παρουσίας τους, έχουμε δει ακόμη και επίθεση σε αντιφασίστες.

Παράλληλα, η ακροδεξιά στην κοινωνία φαίνεται πως έχει κερδίσει έδαφος, όπως φαίνεται και από τους νέους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί εντός του κοινοβουλίου. Με τη πλειοψηφία των βουλευτών, των ειδικών εντεταλμένων για τις ζωές μας, να ανήκουν ακόμη και σε νεοναζιστικά κόμματα, βλέπουμε πώς το Κράτος αποτελεί στήριγμα για τους φασίστες.

Ως αντιφασίστες/-τριες οφείλουμε να υπενθυμίζουμε διαρκώς στους νεοναζί πως η οποιαδήποτε κίνησή τους για να βγουν από τις τρύπες τους θα απαντάται δυναμικά, και πως δε θα τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι, είτε εντός, είτε εκτός των σχολών.

Γι' αυτούς τους λόγους στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στις 18/9 17:30.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

πηγή : https://stekipanteios.espivblogs.net/2023/09/…


Στήριξη στο κάλεσμα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Στηρίζουμε το κάλεσμα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

Στηρίζουμε το κάλεσμα από τους "Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά" για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα την

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

https://athens.indymedia.org/post/1626541/

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ-TV-ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626550/


Παύλος Φύσσας Πάντα Παρών | Κάλεσμα στη διαδήλωση (ΛΑΔ)

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

post image

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν 10 χρόνια δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά- νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος κράτησε το έδαφος του, αντιπαρατέθηκε, έβαλε το σώμα του μπροστά απέναντι στην φασιστική βία. Κράτησε ψηλά την σημαία.

Ο Παύλος είναι ένας ακόμα νεκρός του «αόρατου εμφυλίου» που μαίνεται ανάμεσα στον αγωνιζόμενο-αντιστεκόμενο εργαζόμενο λαό και τους φασίστες-παρακρατικούς όποια σφραγίδα και αν φέρουν.

Η δολοφονία αποτέλεσε στιγμή κορύφωσης της ωμής φασιστικής βίας της Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο που είχε προηγηθεί το δολοφονικό χτύπημα σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και ο προπηλακισμός μελών της μητέρας παράταξης για το φασιστικό παρακράτος-Νέας Δημοκρατίας- στις εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσμένους ταγματασφαλίτες στον Μελιγαλά.

Οι λαϊκές διαδηλώσεις και συγκρούσεις που ακολούθησαν την δολοφονία του δεν έλαβαν τον απαραίτητο χαρακτήρα μιας παλλαϊκής αναμέτρησης με τους κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς του συστήματος, δεν κοινωνήθηκαν με το όπλο και την αντίληψη της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη που έπρεπε να σπάσει και να χτυπηθεί το φασιστικό παρακράτος η ταξική αναγκαιότητα γέννησε ένα πολύμορφο εργαστήρι αντιμετώπισης της φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Ο καθημερινός αντιφασιστικός αγώνας απλώθηκε στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στο σύνολο των πεδίων που ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δραστηριοποιούνται.

Εμπροσθοφυλακή του κόσμου της εργασίας και του λαϊκού παράγοντα αποτέλεσαν οι δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το όπλο του μαχητικού αντιφασισμού, οι κομμουνιστές/στριες, οι αναρχικοί/ες και οι αντιφασίστες/στριες που μέσα από την πολύμορφη πρακτική και δράση έκλεισαν τις φασιστικές-παρακρατικές τρύπες και τσάκισαν τους μηχανισμούς των παρακρατικών, οι εδαφικοποιημένες δομές του αντιφασιστικού κινήματος που πήραν πίσω γειτονιές και απέτρεψαν κάθε σκέψη φασιστικής παλινόρθωσης (Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο).

Αυτό το πρόπλασμα ενός λαϊκού - αντιφασιστικού μετώπου που μέσα του συναντήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και κομμάτια του εργαζόμενου λαού, αντιφασίστες οπαδοί και νεολαίοι φτωχοδιάβολοι, διαμόρφωσε ταξική συνείδηση, πρόσφερε απτές υλικές νίκες στο αντιφασιστικό κίνημα, σφυρηλάτησε αληθινούς λαϊκούς αγωνιστές μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης και του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα.

Αλλά σε τελική ανάλυση, τίμησε στην πράξη τα ποτάμια αίματος των κομμουνιστών/στριων, των αναρχικών,των αγωνιστών/στριων, των εργατών/τριων, των απλών προοδευτικών ανθρώπων στη πάλη απέναντι στο διαχρονικό θηρίο του φασισμού.

Και είναι τώρα η στιγμή αυτή, μέσα στον κυκεώνα της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, που καθοδηγείται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- σε συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων- για την αναβάθμιση του πολιτικού οπλοστασίου του λαϊκού κινήματος και του εργαζόμενου λαού, να αγκαλιαστεί η κατεύθυνση του αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου και της συγκρότησης ενός αντίστοιχου μαχητικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Γιατί, βρισκόμενοι σε μια περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος, με τον ιμπεριαλισμό-ναζισμό να ταυτίζονται (Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου- όργανο στα χέρια της επέλασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) με αποτέλεσμα να δυναμώνει η άνοδος τόσο της ακροδεξιάς όσο και να επιταχύνεται η ανασυγκρότηση του φασιστικού-παρακράτους.

Οι καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές των πυρκαγιών και των πλημμυρών (που έχουν διαλύσει ολόκληρη την Θεσσαλία και τον Θεσσαλικό λαό) η επίθεση στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, η επερχόμενη αντεργατική λαίλαπα με το νομοσχέδιο του φασίστα με κουστούμι Άδωνι Γεωργιάδη (εντατικοποίηση-ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας-τσάκισμα των εναπομείναντων συνδικαλιστικών ελευθεριών) βρίσκουν το αστικό πολιτικό σύστημα σε φάση βαθιάς αντιδραστικοποίησης.

Η συγκρότηση του ευρωνατοϊκού κυβερνητικού μαύρου μετώπου( ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), η ακροδεξιά-υπερθρησκευτική και φασιστική- παρακρατική αντιπολίτευση( ΕΛ.ΛΥΣΗ-ΝΙΚΗ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ), επιταχύνουν τόσο την ανασυγκρότηση του φασιστικού παρακράτους όσο και την σκλήρυνση της επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, η διαδήλωση τιμής και μνήμης στον Παύλο Φύσσα δεν είναι απλά επίκαιρη, αλλά λαμβάνει χαρακτήρα αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για την μαχητική αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική-αντικυβερνητική πάλη που πρέπει να συμπαρασύρει τον λαό και την εργατική τάξη, ώστε να συγκροτηθεί ένα Ατσάλινο Παλλαϊκό Τείχος με αιχμή του την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα απέναντι στο σύστημα και τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του.

.Να γίνει ακόμη ένα πεδίο που θα σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Να συγκροτήσει τους όρους της ενδυνάμωσης της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πτέρυγας που αγωνίζεται για την ήττα του ΝΑΤΟ- από την σκοπιά της εργατικής τάξης και της εξαπόλυσης των επαναστάσεων της εποχής μας- και την μαχητική στάση απέναντι στο φασιστικό παρακράτος γενικά και την μετωπική οργάνωση και συντονισμό των δυνάμεων του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού-διεθνιστικού κινήματος ειδικά εν όψει της ναζιστικής-φασιστικής-παρακρατικής φιέστας της 1ης Νοέμβρη με αφορμή τα 10 χρόνια από την εκτέλεση των ναζιστικών αποβρασμάτων Φουντούλη-Καπελώνη ειδικά.

Μέχρι να κόψουμε με το δρεπάνι ξανά το κεφάλι του φιδιού και την οριστική ήττα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που φρουρεί, για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, για λευτεριά-ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να συμμετέχουν πλατιά, μαζικά και με παλμό στο αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό οργανωμένο μπλοκ του με ψηλά τις κόκκινες σημαίες.

Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, του Μπλόκου της Κοκκινιάς και του Νίκου Γόδα δε χωρούν φασίστες-παρακρατικοί.

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 17:30 στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626544/


ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΜΕ - ΦΑΣΙΣΤΩΝ

10 Χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Καλούμε όλους/ες στην πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Δευτέρα 18/09 :

🔴 Αθήνα στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα - στηρίζουμε το μπλοκ του "Προλεταριακού αντιφασιστικού μετώπου δυτικών προαστίων"

⚫️ Θεσσαλονίκη στις 19:00 στην ΚΑΜΑΡΑ

Παρακάτω το κείμενο του καλέσματος:

Ζούμε σε μία μακρά περίοδο επίθεσης της αστικής τάξης στην εργατική τάξη και τον λαό, η οποία παίρνει όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Μία περίοδο που η εγκληματική κρατική διαχείριση των φυσικών φαινομένων προκαλεί δεκάδες θανάτους, ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού τόπου, των σπιτιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αλλά και μαζικές απώλειες ζώων εξαιτίας της ανεπάρκειας πρόληψης και αντιμετώπισης του κρατικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των πύρινων μετώπων του καλοκαιριού και των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Μια περίοδο που η ακραία υποβάθμιση των μισθών και των όρων εργασίας μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια/ αύξηση του κόστους ζωής, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία - Παιδεία - Υποδομές δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, αλλά και η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των πλειστηριασμών συνθέτουν το πλαίσιο της βίαιης φτωχοποίησης όλο και μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας. Μία περίοδο που προωθείται η ποινικοποίηση της απεργίας, της συμμετοχής στα σωματεία, του δικαιώματος στις διαδηλώσεις την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση της καταστολής αυξάνεται συνδυαστικά με την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αλλά και την εργαλειακή αναβάθμιση του τρομονόμου. Μία θεσμική προπαρασκευή του δικονομικού οπλοστασίου, η οποία αφορά ξεκάθαρα τον "εχθρό λαό" και τις επικείμενες κοινωνικές αντιστάσεις στην αντιδραστική καπιταλιστική πολιτική. Ταυτόχρονα στεκόμαστε ξανά αντιμέτωποι και με τη φασιστική απειλή που καταλαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος, τόσο στη Βουλή, όσο και μεσα στην ίδια την κοινωνία ως "χρυσή" εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα του προηγούμενου καιρού με τα φασιστοειδή από την πόλη και τα χωριά της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου να προχωρούν σε περιπολίες- όχι για να σβήσουν τις φωτιές, να βοηθήσουν όσους είναι στα πύρινα μέτωπα, να διεκδικήσουν ενισχύσεις σε πυροσβεστικά μέσα - αλλα για να κυνηγήσουν μετανάστες, σε μια συγκυρία όπου παρακολουθούμε τη δολοφονία στις 12 Αυγούστου του πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, τις σκοταδιστικές συγκεντρώσεις ανυπόστατου περιεχομένου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα ρατσιστικά πογκρόμ στη Λεμεσό στους χώρους εργασίας και στα σπίτια μεταναστών.

Παραδείγματα που φυσικά δε μας φέρνουν προ εκπλήξεως, καθώς το ίδιο το σύστημα έχει την ανάγκη να προωθεί και να αναπαράγει τις παραπάνω πρακτικές, πόσο μάλλον μέσα σε μια περίοδο που οι ταξικές αντιθέσεις οξύνονται και το ίδιο πρέπει να βρει τρόπους να καταστείλει και να ανακατευθύνει, σε ακίνδυνους για το ίδιο και κανιβαλιστικούς για εμάς δρόμους, τη λαϊκή οργή.

ΣΧΕΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η επανασυσπείρωση ακροδεξιών δυνάμεων με συνεκτικό στοιχείο τη θρησκεία, τον συντηρητισμό, την ομοφοβία, την εθνικιστική, φιλοπόλεμη, αντικομμουνιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική, θέσεις που υπηρετεί και προωθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και η κυβέρνηση και εκφράζονται ανοιχτά από μια πλειάδα κομμάτων τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, μας υπενθυμίζει τον ιστορικό ρόλο που έχει ο φασισμός μέσα σε περιόδους κρίσης. Μας υπενθυμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης μπροστά στη φασιστική απειλή.

Με χρηματοδοτήσεις εφοπλιστών και βιομηχάνων, εκκλησιαστικών και πολεμοκάπηλων κύκλων και σε άμεση επαφή με το ένα ή το άλλο κέντρο εξουσίας, χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στην εργατική τάξη, την νεολαία, τον λαό με σκοπό να τον κρατήσουν διαιρεμένο, φοβισμένο και υποταγμένο. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το κοινοβουλευτικό έργο της προηγούμενης δεκαετίας του ΛΑΟΣ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, κόμματα τα οποία ήταν μέσα στη βουλή για να προωθήσουν τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου, ούτε την δουλειά που είχαν αναλάβει στον δρόμο για λογαριασμό τους:

Τα απεργοσπαστικά σωματεία που έστησαν, τα «συσσίτια» μόνο για Έλληνες, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών μικροπωλητών, τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, τις επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, σε συνδικαλιστές εργάτες και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αλλά και τον ρόλο μπράβου που είχαν σε πολλές εργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις.

Πρακτικές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, τόσο με την τωρινή, όσο και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τις επιταγές της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είτε αυτό αφόρα την υλική αντιμεταναστευτική πολιτική με τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του φράχτη της FRONTEX στον Έβρο, τα χρηματοδοτούμενα απ'το ΝΑΤΟ ερευνητικά προγράμματα για όπλα ελέγχου και καταστολής κινημάτων και μεταναστών και την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο. Είτε την ιδεολογική πτυχή αυτής, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι "οι φωτιές στην Αλεξανδρούπολη ξέσπασαν από τις διαδρομές των μεταναστών" και με τα ΜΜΕ της χώρας, χωρίς καμία ντρόπη απέναντι στις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν, να επιδίδονται σε ρατσιστικό παραλήρημα συγκαλύπτοντας απροκάλυπτα τις πολιτικές ευθύνες και τις φασιστικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος των μεταναστών.

Είναι επομένως αδιαμφισβήτητο το πώς τελικά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα θρέφει τα φασιστικά μορφώματα τα οποία, όσο περιμένουν το σύνθημα για να βγουν ξανά για λογαριασμό του κεφαλαίου στους δρόμους, επιδιώκουν και προσπαθούν να πάρουν πιο ριζοσπαστικά - δυναμικά χαρακτηριστικά συγκρότησης, πραγματοποιώντας επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

Δεν θα ξεχάσουμε πως παρά τη θεσμική/ αστικοδημοκρατική ρητορεία του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου" που έθρεφε για χρόνια τη Χρυσή Αυγή, αυτοί που ανέλαβαν να πολεμήσουν και να αντισταθούν υλικά στην απειλή του φασισμού την προηγούμενη δεκαετία, δεν ήταν ούτε η δικαστική αρχή, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και προωθεί τη διαίρεση και την καθυπόταξή της, με τους φασίστες να αποτελούν απλά την, πιο "δρομίσια", προέκταση της δικής τους, θεσμικής ατζέντας.

Αντίθετα ήταν η πολύμορφη αντιφασιστική πάλη αναρχικών και κομμουνιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που μαζί με τμήματα της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού απάντησαν για τις δολοφονίες του Π. Φύσσα , του Σαχζατ Λουκμαν, του Σαμπάνη, του Φραγκούλη, ήταν οι μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν σε δρόμους, γειτονιές, σωματεία, σχολές που κατάφεραν να στήσουν αναχώματα στην επέκταση και την παγίωση του φασιστικού εσμού δημιουργώντας τις συνθήκες για την πολιτική και κοινωνική του απομόνωση. Ηταν οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις που τους τσάκισαν ως αυτό που είναι: Ως μπροστινούς του κεφαλαίου, ως τσιράκια των αφεντικών, ως δούλους και ως ρουφιάνους, όχι μόνο του συστήματος, αλλά και των μπάτσων και των δικαστών μπροστά στους οποίους έκλαιγαν και κατέδιδαν ο ένας τον άλλον, όταν το ίδιο το σύστημα που τους έθρεψε, έχοντας πρώτα καταφέρει να σταθεροποιήσει την εξουσία του, τους "μάζεψε" προσωρινά. Ήταν οι λαϊκές μάζες που διαδήλωσαν στην Αθήνα των Οκτώβριου του 2020 με αφορμή τη δίκη της ΧΑ.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Με το μέλλον της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να φαίνεται όλο και πιο δυσοίωνο, ο φασισμός βρίσκει μεγαλύτερο, πρόσφορο έδαφος σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ηχηρή. Οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις, ως σάρκα από τη σάρκα του λαού, οφείλουν να οργανωθούν με συνέπεια και μαχητικότητα απέναντι στον φασισμό, να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά και να ανακόψουν την όποια προσπάθεια ανασύστασης ακροδεξιών ομάδων κρούσης. Να προτάξουν την ταξική οργάνωση και την μαχητική αντιφασιστική/ αντικαπιταλιστική συγκρότηση, ως το μέσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για την οποία παλεύουν, των συμφερόντων της πολυεθνικής εργατικής τάξης και του λαού.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Αντιφασιστική πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Δέκα χρόνια από την ναζιστική δολοφονία από το τάγμα εφόδου της ΧΑ της Νίκαιας στο Κερατσίνι με θύμα τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. H 18η Σεπτεμβρίου αποτελεί ημέρα σύμβολο του αντιφασισμού, ημέρα ταξικού αγώνα!

H μαχητική συγκρότηση του αντιφασιστικού κινήματος και το τσάκισμα των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, το διώξιμο των φασιστών από τo δημόσιο χώρο αποτέλεσε την ταξική δύναμη που πέταξε την ΧΑ εκτός κοινοβουλίου το 2019 και βαθια στη φυλακη το 2020. Σήμερα, δεν υπάρχει οργανωμένος φασιστικός φορέας και λείπει λείπει ένας πολιτικός φορέας αντίβαρο των λαϊκών κινητοποιήσεων και αιτημάτων, όμως αυτό τον ρόλο τον επιτελεί η κυβέρνηση. Επίσης, τα τυφλά χτυπήματα απέναντι σε μετανάστες και μετανάστες σιγοντάρονται μέσα από την ακροδεξιά ρατσιστική πολιτική της ΝΔ. Η ΝΔ που έχει σκορπίσει το θάνατο σε εκατονταδες μέσα από τα εγκληματα της σε Τέμπη - Πύλο - Έβρο - Θεσσαλία και σύνορα "οργανώνει" τον κοινωνικό κανιβαλισμό και προωθεί εγκληματικές πράξεις μίσους. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ακροδεξιό κόμμα και κανένα φασιστικό κίνημα αυτή τη στιγμή που να απειλεί το ταξικό κίνημα και την κοινωνία εκτός από την κυβερνώσα ακροδεξιά παράταξη της ΝΔ. Να οργανώσουμε τους ορους αντεπίθεσης και ανατροπής της συμμορίας των "αρίστων" του Μητσοτάκη.

Πέντε χρόνια από την φασιστική - δολοφονική ενέδρα των νεοναζί της Χ.Α. του εργοδοτικό σωματείου - γιάφκας "Άγιος Νικόλαος" σε μέλη και φίλους της ΟΡΜΑ κατά τη διάρκεια διεθνιστικής παρέμβασης στο Πέραμα. Το λακέδικο εργοδοτικό σωματείο λειτουργούσε ως μέσο τρομοκράτησης των εργαζομένων της εργοδοσίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η ΟΡΜΑ είχε παρεμποδίσει πολλές φορές τη φασιστική δράση των χρυσαυγιτών στην περιοχή, υπερασπίζοντας έτσι την δράση της αριστεράς και του ταξικού κινήματος στη περιοχή. Οι επικεφαλής της επίθεσης Ν. Μεγαλοοικονόμου και Ν. Αποστόλου την ίδια μέρα φυγαδεύτηκαν στο Α.Τ. Περάματος από το καταδικασμένο στέλεχος Λαγό, όπου σε συνεργασία με τους μπάτσους τους κάλυψαν τα στοιχεία τους. Ο Ν. Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός τραμπούκος, απεργοσπάστης και τσιράκι της εργοδοσίας στη ΝΕΖ στο λιμάνι της COSCO. Στο ιστορικό του έχει πολλές τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος απεργών εργαζομένων της ζώνης οι οποίες και έχουν καταγγελθεί από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ. Ο Ν. Αποστόλου έχει καταδικαστεί ως μέλος της νεοναζιστικής Χ.Α. στις 7/10/2020 σε φυλάκιση 7 χρόνων. Επίσης στις 22/3/2022 καταδικάστηκε πρωτόδικα για την δολοφονική επίθεση σε εκδήλωση της ΟΡΜΑ και της ΠΕΝΕΝ στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας που πραγματοποιήθηκε στις 11/12/2017.

Οι νικηφόροι αντιφασιστικοί αγώνες της περασμένης περιόδου οδήγησαν την Χ.Α. στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στην πολιτική απομόνωση και εν τέλη στη διάλυση του ναζιστικού μηχανισμού, απαραίτητη συνθήκη για να πεταχτούν εκτός κοινοβουλίου και να καταδικαστούν ηγεσία και μέλη ως εγκληματική οργάνωση. Εμπρός να τελειώνουμε και με τα τελευταία ναζιστικά υπολείμματα, να μπει οριστική ταφόπλακα στη γιάφκα του Περάματος. Να εμπνευστούμε από την Αντιφασιστική Νίκη και τη συντριβή της ΧΑ και να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την Τρίτη 19/9 θα πραγματοποιηθεί η δίκη με κατηγορούμενους τους επικεφαλής της ενέδρας Ν. Μεγαλοοικονόμου και Ν. Αποστόλου.

Την Πέμπτη 21/9 θα πραγματοποιηθεί η δίκη όλων των μελών του εργοδοτικού σωματείου - γιάφκας "Άγίου Νικολάου",΄οπου απαιτούμε την καταδίκη των φασιστών μελών της Χ.Α. και το κλείσιμο των γραφείων της γιάφκας τους στην ΝΕΖ Περάματος καθώς και την αθώωση των 6 αντιφασιστών αγωνιστών που διώκονται.

Καλούμε στην διαδήλωση μνήμης 18/9 στις 5μμ στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Καλούμε στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) στις 19 & 21/9 στις 8.30πμ για την καταδίκη των φασιστικών υπολειμμάτων της Χ.Α. στο Πέραμα.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

https://ormantifa.org/antifasistikos-septemvr…