Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

Για τις σημερινές επιχειρήσεις εκκένωσης | ΑΣΠ

Καλούμε σε Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη, στις 10.00 στην πύλη Κατεχάκη Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, στις 14.00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

Ξημερώματα 31/8 οι μπάτσοι εισβάλλουν στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, παίρνοντας διάφορα αντικείμενα και καταστρέφοντας τις πόρτες. Ο χώρος ανακαταλαμβάνεται άμεσα, οι πόρτες τοποθετούνται εκ νέου και παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το στέκι. Άμεσα συγκεντρώνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εισβάλλουν εκ νέου στο κτήριο που βρίσκεται η κατάληψη και επιτίθονται στα αλληλέγγυα. Λίγη ώρα μετά επιτίθονται, ακόμη μία φορά, στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί έπειτα από κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, πραγματοποιούνται δεκάδες προσαγωγές, ενώ οι δέλτα πατάνε κόσμο με τα μηχανάκια με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Αργότερα το απόγευμα η κατάληψη πάρθηκε πίσω για 2η φορά.

Τους τελευταίους μήνες, το κράτος απροκάλυπτα δολοφονεί εκατοντάδες μεταναστά, αφήνει να καταστραφούν τεράστιες εκτάσεις γης, εξαθλιώνει τον πληθυσμό μέσα από τη φτώχεια και την ακρίβεια με τα νέα αντεργατικά νομοσχέδια, ενώ επιστρατεύει φασιστικές/εθνικιστικές γκρούπες για την βρώμικη δουλειά στα σύνορα. Κύρια πολιτική επιλογή του κράτους είναι να οξύνει την καταστολή απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο και τους χώρους οργάνωσής τους. Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες εκκενώνονται τρεις καταλήψεις (Ζιζάνια, Άνω- Κάτω, ΑΣΠ). Θέλοντας να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κεφαλαίου και των πολιτικών του υφιστάμενου μέσα στα πανεπιστήμια εντείνει την προσπάθεια αποστείρωσης και εντατικοποίησης των πανεπιστημίων. Οι ευθύνες βαραίνουν τους αντιδραστικούς δεξιούς Μπουντουβή και Κακάλη, πρύτανη του ΕΜΠ και κοσμήτορά των Χημικών Μηχανικών αντίστοιχα.

Ο αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και τα εσωπανεπιστημιακά τους τσιράκια όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά εντείνεται και γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ.

Καλούμε σε

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη, στις 10.00 στην πύλη Κατεχάκη

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, στις 14.00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

10, 100, 100ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

Η ΑΙΘΟΥΣΑ 11 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626349/