Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συλληφθέντα από τις επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συλληφθέντα από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη

Η κρατική επίθεση στις καταλήψεις είναι σταθερή ανά τα χρόνια και συνεχίζεται (με διαφορετικές μεθόδους και εντάσεις κάθε φόρα) εξαπολύοντας την τελευταία εβδομάδα μια έντονη κατασταλτική πολιτική με μια σειρά εκκενώσεων. Στις 25/08 εκκενώνεται το κατειλημμένο στέκι Άνω - Κάτω Πατησίων και το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια, ενώ στις 31/08 γίνεται εκκένωση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου οπού στην συνέχεια γίνεται ανακατάληψη.

Από τις εκκενώσεις στο κέντρο της Αθήνας στις εκκενώσεις φοιτητικών στεκιών, η επιδίωξη είναι να μην υπάρχει αμφισβήτηση, αντίσταση και αντίδραση. Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους συνάντησης και αγώνα χωρίς ιεραρχία, διακρίσεις και διαχωρισμούς φύλου, φυλής, σεξουαλικότητας. Όσες/οι συμμετέχουν σ`αυτές, συζητούν από κοινού και συνδιαμορφώνουν τις απόψεις τους, έτσι ώστε στην τελική απόφαση να βρίσκει τον εαυτό του, ο καθένας και η καθεμία. Μέσα στις καταλήψεις οργανώνονται μια σειρά πολύπλευρων δράσεων από συλλογικές κουζίνες έως κινήσεις αλληλεγγύης σε αγώνες των από τα κάτω, από εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και μαθήματα αυτομόρφωσης έως συγκρουσιακές πορείες ενάντια σε κράτος, φασιστές, αφεντικά. Επιδιώκουν να μην λειτουργούν σύμφωνα με τα κυρίαρχα πρότυπα αλλά να δίνουν στο σήμερα μια γεύση από μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης. Είναι χώροι που στοχεύουν στην ατομική και συλλογική απελευθέρωση και ως τέτοιους πρέπει να τους υπερασπιζόμαστε.

Σήμερα (1/09) κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα συλληφθέντα από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη, ένας σύντροφος συνελήφθη την ώρα που έμπαινε στον χώρο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα να καλεστεί εκ νέου συγκέντρωση αλληλεγγύης. Κατά το τέλος της απογευματινής συγκέντρωσης ακόμα ένας σύντροφος συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ

Εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα διωκόμενα συντρόφια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι κρατικές μεθοδεύσεις απέναντι στον κόσμο του αγώνα δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά να μας κάνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα. Αγωνιζόμαστε με προοπτική κοινών αγώνων ντόπιων μεταναστών/ριων, απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και έθνη. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Για την αναρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 2/09 στις 10:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΖΙΖΑΝΙΑ, ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΑΣΠ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑI Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Acte

acte@riseup.exnet/acte@espivblexogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1626361/