Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

(αναβάλλεται) Αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση

Ν.Φιλαδέλφεια, Εβρος, Λεμεσός, να βάλουμε τέλος στην φασιστική απειλή!

Πρόσφυγες καίγονται στη Δαδιά και πνίγονται στην Πύλο.

STOP στην κυβέρνηση που κάνει πλάτη στους ναζί του Κασιδιάρη, στους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ν. Φιλαδέλφεια ,Τετάρτη 6/9, 7μμ, Κεντρική Πλατεία

Oμιλητές: Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Μάκης Σπαθής, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αποστόλης Καψάλης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ράγκος, ΚΕΕΡΦΑ Βόρεια

Έκτακτη συμμετοχή με ζωντανή ανταπόκριση του Ντίνου Αγιομαμμίτη από την Κύπρο και τη μάχη ενάντια στους φασίστες μετά το πογκρόμ κατά μεταναστών στη Λεμεσό και τον Χλώρακα αλλά και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Εκπροσωπεί την Εργατική Δημοκρατία

Η κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων με τις δολοφονικές επιθέσεις στη Ν.Φιλαδέλφεια, τον Εβρο και τη Λεμεσό στην Κύπρο χτυπάνε συναγερμό για το αντιφασιστικό κίνημα!

Στα 10 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επανεκλεγμένη τον Ιούνη κυβέρνηση της ΝΔ, απλώνει ξεδιάντροπα το χέρι στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη. Προχωρά σε μαζικές δολοφονίες προσφύγων από την Πύλο μέχρι τη Δαδιά και αφήνει το Κασιδιάρη από τη φυλακή να εκλέξει συμβούλους στο Δήμο της Αθήνας. Προσκάλεσε τη φασίστρια Μελόνι για να επικυρώσει τα ανοίγματα της στην ακροδεξιά. Ανοιξε το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του 'Εβρου δίνοντας έστι αυτοπεποίθηση και στους φασίστες στη Κύπρο να προχωρήσουν σε προγκρόμ κατά των μεταναστών.

Είναι η κυβέρνηση που ανέθεσε στην Αστυνομία να συνοδεύει «διακριτικά» το τάγμα εφόδου Κροατών και ντόπιων ναζί φτάνοντας στη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια του Μιχάλη Κατσουρή. Επιχειρούν να καλύψουν τους φασίστες μιλώντας για «οπαδική βία». Στις 12 Αυγούστου επιχείρησαν να συγκαλύψουν την δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ, του Πακιστανού εργάτη Λαϊκών αγορών που δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν. Διέρρευσαν στα ΜΜΕ ότι επρόκειτο για «συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών».

Τις μέρες των πυρκαγιών, η κυβέρνηση των εμπρησμών των δασών έπαιξε ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού φορτώνοντας τη πρόκληση των πυρκαγιών στον Έβρο στους μετανάστες και ενεργοποιώντας ένα ολόκληρο φασιστικό συρφετό να τους καταδιώκει μέχρι θανάτου με ρατσιστικές δηλώσεις των υπουργών Καιρίδη και του Οικονόμου. Το ίδιο παρακράτος των επαναπροωθήσεων έφτασε να συλλαμβάνει με περιπολίες πρόσφυγες και να καλεί ανοιχτά σε πογκρόμ κατά των προσφύγων. Την ώρα που δεν υπήρχε προσωπικό και μέσα στη Πυροσβεστική για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σπατάλησαν εκατομμύρια για Ραφάλ και φράχτες ενώ η Αλεξανδρούπολη, η βάση εξόρμησης για τον πόλεμο στη Ουκρανία και ο «στρατηγικός ενεργειακός κόμβος» δεν είχε τα μέσα να προστατέψει ούτε το νοσοκομείο της πόλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στις μεγάλες αποτυχίες της, την κλιματική κρίση, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την εμπλοκή στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς έχει εξαπολύσει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία που επιχειρεί να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους φασίστες.

Ενώ οι φασίστες απειλούν ατιμώρητοι να εκτελέσουν ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος όπως ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, η Μενδώνη προχωρά σε έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τα γραφεία του στη Ερμού 134 διότι έδωσε τη δυνατότητα να γίνει εκδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος στη Πύλο, επιβάλλοντας την πιο άγρια λογοκρισία για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του Λιμενικού για τη μαζική δολοφονία.

Η μάχη ενάντια στα επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και την κάλυψη τους από την ΕΛΑΣ, ακολουθώντας την είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη, χρειάζεται να πάει χέρι-χέρι με την σύγκρουση με την δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία των κλειστών συνόρων, των φραχτών στο Έβρο, των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα. Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα εγκλήματα της Πύλου και της Δαδιάς, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, οι ζωές τους μετράνε!

Συνεχίζουμε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής να δίνουμε τη μάχη για να τιμωρηθούν με μεγαλύτερες ποινές σε β' βαθμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Στηρίζουμε τη πρωτοβουλία δικηγόρων για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στη Πύλο.

Δυναμώνουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα ξανά στους εργασιακούς χώρους, την εκπαίδευση, τις γειτονιές ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή εδάφους στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη.

Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ελάτε στις εκδηλώσεις για να οργανώσουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης των δολοφόνων προσφύγων που κάνει πλάτη στους φασίστες!

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/