Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση - παρέμβαση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου, αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν και προχωρούν στην εκκένωση δύο καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας, του επί 27 χρόνια κατειλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και του κοινωνικού κέντρο Ζιζάνια στην Βικτώρια. Λίγες μέρες αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 31 Αυγούστου, τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ καταπατούν το άσυλο και προβαίνουν στο σπάσιμο και εκκένωση ενός ακόμα κατειλημμένου χώρου και μάλιστα εντός πανεπιστημίου, του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου (ΑΣΠ). Η απάντηση δόθηκε άμεσα, με ανακατάληψη του στεκιού και κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την ίδια μέρα, η οποία όμως δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί λόγω της περικύκλωσης και δεύτερης εισβολής παντός ειδών μπάτσων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ) στην Πολυτεχνειούπολη. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα όργιο αστυνομικής βίας απέναντι σε αλληλέγγυους/ες, φοιτητές/τριες, μέχρι και περαστικούς με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και 23 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μάλιστα, την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν άλλες 2 προσαγωγές συντρόφων σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν τη συνέχεια της διακηρυγμένης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στους κατειλημμένους χώρους αγώνα που το προηγούμενο διάστημα εκδηλώθηκε με την εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, την εκκένωση και κατεδάφιση του Ε.Κ.Χ Βοτανικού Κήπου και την εισβολή στα Κατειλημμένα Προσφυγικά.

Η καταστολή των καταλήψεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιεξεγερτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι σε όσους/ες αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα: από την επίθεση στους κατειλημμένους χώρους αγώνα μέχρι το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες.

Μέσα από τις επιθέσεις στις καταλήψεις, το κράτος θέλει να ξεριζώσει τα σημεία αναφοράς, τους χώρους και τη σημερινή επικαιρότητα των προταγμάτων της εξέγερσης, για να ανακόψει τους αυριανούς ξεσηκωμούς· τους ξεσηκωμούς που κυοφορούνται μέσα σε μια αβίωτη πραγματικότητα, όπου το χρεοκοπήμενο σύστημα δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά αποκαΐδια, εξαθλίωση και θάνατο.

Απανθρακωμένα σώματα προσφύγων στον Έβρο μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, λίγο μόλις καιρό μετά το έγκλημα την Πύλο. Φασιστικά πογκρόμ με μιντιακές ιαχές, ενώ είχε προηγηθεί η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στον ΗΣΑΠ Περισσού. Καμένη γη - βορά στη λεηλασία από τη Ροδόπη ως την Πάρνηθα, νεκρά ζώα, στάχτες εκεί που υψώνονταν δάση. Καταστολή όσων αντιστέκονται με τη συνδρομή φασιστικών συμμοριών. Λίγες μόνο ώρες πριν την εκκένωση των δύο καταλήψεων στην Αθήνα, είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στο Αναγνωστήριο της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Από το επί 35 χρόνια κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι έχουν δεχτεί το χτύπημα της καταστολής και χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που υπερασπίζονται τους κατειλημμένους χώρους αγώνα πολύμορφα και μαχητικά απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει το καθεστώς. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

// Συγκέντρωση Παρέμβαση: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 | πλ, Αμερικής | 19,00 \\

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟ ΑΣΠ, ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΙΖΑΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

10 - 100 - 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

NO PASARAN!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37


στέκι Αντίπνοια|Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα

Οι εκκενώσεις αυτές δεν αποτελούν παρά τη συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας κράτους και κεφαλαίου και κομμάτι της πάγιας και διακηρυγμένης στρατηγικής τους να διώκουν όποιον αγωνίζεται, να στρέφονται ενάντια στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και τις δομές του αναρχικού και ριζοσπαστικού κινήματος. Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση-Παρέμβαση αλληλεγγύης στις καταλήψεις Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023|πλ.Αμερικής|19:00

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα!

Το τελευταίο διάστημα είδαμε, για άλλη μία φορά, τον κρατικό μηχανισμό να υλοποιεί τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του και να εισβάλει σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, εκκενωνόντας τους. Προηγήθηκε, πριν λίγους μήνες η εκκένωση και κατεδάφιση της δομής του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη, ενώ, στις 25 Αυγούστου ακολούθησε η ταυτόχρονη εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και του κοινωνικού κέντρου Ζιζάνια. Λίγες ημέρες μετά, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν το πανεπιστημιακό άσυλο και προχώρησαν στην εκκένωση ενός ακόμη κατειλημμένου χώρου, του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου (ΑΣΠ). Ακολούθησε ένα όργιο ασυδοσίας και βίας από τη μεριά των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές δεκάδων ατόμων, εντός και εκτός πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και σε βάρος των αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν για την υπεράσπιση της κατάληψης, την οποία τελικά και ανακατέλαβαν. Τέλος, πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η διακοπή ρεύματος που δέχτηκε η κατάληψη Στέγης Προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26 στην Αθήνα αλλά και ο ΕΚΧ Σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκκενώσεις αυτές δεν αποτελούν παρά τη συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας κράτους και κεφαλαίου και κομμάτι της πάγιας και διακηρυγμένης στρατηγικής τους να διώκουν όποιον αγωνίζεται, να στρέφονται ενάντια στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και τις δομές του αναρχικού και ριζοσπαστικού κινήματος. Δεν ξεχνάμε την εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη και την εκ νέου εισβολή της αστυνομίας στο κτήριο, όταν αυτή ανακαταλήφθηκε στις 16 Μαρτίου και μάλιστα σε μέρα Γενικής Απεργίας, λίγα 24ωρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή που η καταστολή των καταλήψεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής της στρατηγικής της προληπτικής Αντιεξέγερσης από το κράτος και τους θεσμούς, είναι οι ίδιοι αυτοί θεσμοί που επιτίθενται σε ολόκληρη την κοινωνία με τη συνδρομή της αντεπανασταστικής τους εφεδρείας. Από το αντεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι, την εντεινόμενη ακρίβεια και φτωχοποίηση σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διαρκή υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, την απόλυτη υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, μέχρι την εγκληματική διαχείριση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών που όχι μόνο ενέτειναν τη λεηλατήση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος άνθρωπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και 19 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, καθώς και τα εθνικιστικά αφηγήματα που ακολούθησαν, πριμοδοτώντας τις φασιστικές γκρούπες και καλλιεργώντας τα συντηρητικά ανακλαστικά δίνοντας το πράσινο φως σε νεοναζί ''κυνηγούς κεφαλών'' να κινούνται ανενόχλητοι στην περιοχή του Έβρου, να απαγάγουν και να βασανίζουν τους εκτοπισμένους, να επιτίθονται στον χώρο Αναγνωστήριο του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη και να δολοφονούν τον μετανάστη εργάτη Σεράζ Σιάζ στον Περισσό.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση στις καταλήψεις είναι ένα μέρος της επίθεσης που δεχόμαστε όλοι και όλες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους πανεπιστημιακούς χώρους, οπουδήποτε αναπτύσσεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε όλους αυτούς τους χώρους όμως, είναι που ανθίζει και η αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και γι' αυτό τους υπερασπιζόμαστε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Μέσα και έξω από τις καταλήψεις και του χώρους αγώνα του αναρχικού κινήματος, στον δρόμο, και σε κάθε πεδίο αγωνιζόμαστε με το όραμα της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης, για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό..

Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση-Παρέμβαση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023|πλ.Αμερικής|19:00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστούβουλου&Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626402/