Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση διαδήλωσης για Φύσσα

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση αντικρατικής-αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Πάτρα.

Πέρασαν 10 χρόνια από τη νύχτα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, όταν ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, υπό την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. Η δολοφονία Φύσσα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν ένα καλά προμελετημένο έγκλημα, το οποίο αποτέλεσε την κορύφωση της δράσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η οποία έβαζε για δεκαετίες στο στόχαστρο της αγωνιστές, αναρχικούς και κομμουνιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, λειτουργώντας ως δεκανίκι του συστήματος, ως μακρύ χέρι των αφεντικών και συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής. Ειδικά την περίοδο εκείνη, η δολοφονική δράση των παρακρατικών συμμοριών είχε αναβαθμιστεί καθώς το κράτος αναγκάστηκε να τις φέρει όλο και περισσότερο στο προσκήνιο αδυνατώντας να διαχειριστεί την ταξική και κοινωνική σύγκρουση της μνημονιακής περιόδου από μόνο του, και αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό της λαϊκής οργής. Εκτός της δολοφονίας Φύσσα, αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη δολοφονία του πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τη δολοφονική επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες την ίδια περίοδο στο Πέραμα, κ.ο.κ.

Σε περιόδους βαθιάς κρίσης του συστήματος όπως η σημερινή, οι φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται και οπλίζονται από τις ίδιες τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ προκειμένου να δράσουν ως εφεδρεία του συστήματος, να στρέψουν την κοινωνική βάση μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα και την ταξική ανάλυση των συνθηκών εκμετάλλευσης και καταπίεσης, να χτυπήσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Ό, τι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο το κράτος και ο ένοπλος στρατός του, η αστυνομία, καλούνται να το αντιμετωπίσουν οι παρακρατικές συμμορίες των φασιστών.

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σχεδόν δεκαπέντε από την έναρξη της λυσσαλέας επίθεσης των αφεντικών με αφορμή την ένταξη της χώρας στα μνημόνια, η επίθεση του Κράτους και του Κεφαλαίου σε βάρος όσων βρίσκονται στον πάτο της ταξικής πυραμίδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η επανεκλογή της νεοφασιστικής κυβέρνησης ΝΔ μέσα στο καλοκαίρι προοιωνίζει μια ακόμα πιο δύσκολη περίοδο για την κοινωνική πλειοψηφία. Ήδη η πραγματικότητα του εργασιακού μεσαίωνα, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, των διαλυμένων νοσοκομείων, των καμένων δασών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργατικών «ατυχημάτων», των μαζικών δολοφονιών προσφύγων-μεταναστών, των γυναικοκτονιών την προοικονομεί.

Την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρο πως οι φασιστικές ομάδες αναδιοργανώνονται σε διάφορα επίπεδα. Η φασιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ στις 12/8 στον Περισσό, τα γεγονότα στον Έβρο με τους επίδοξους κυνηγούς κεφαλών μεταναστών και την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση, οι μικρές και μεγάλες επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών (μαχαίρωμα μέλους της Ταξικής Αντεπίθεσης στη Βικτώρια, ενέδρας το σπίτι μέλους της Λαϊκής Δράσης στου Γκύζη) και μεταναστών σε γειτονιές της Αθήνας καταδεικνύουν πως οι φασίστες επανεμφανίζονται στους δρόμους και μάλιστα με μαχητικούς όρους. Παράλληλα, η σκόπιμη διάδοση fake news και συνωμοσιολογικών θεωριών που στοχοποιούν τους μετανάστες από έναν εσμό παρακρατικών και κρατικών κύκλων, αβαντάρει τη φασιστική δράση και καλλιεργεί ένα υπόστρωμα ανοχής -αν όχι και υποστήριξης- στις τοπικές κοινωνίες. Φυσικά η πύκνωση αυτών των επιθέσεων δεν είναι άσχετη με την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς ούτε με την επίσημη φασιστική και αντιμεταναστευτική κυβερνητική ατζέντα. Αντίθετα, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεπικαλύπτονται σε ένα ήδη υπάρχον ζοφερό πλαίσιο ολοκληρωτισμού. Άλλωστε, οι φράχτες, τα pushbacks, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πολεμικά όπλα του ΝΑΤΟ λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα μαχαίρια των φασιστών και τα πογκρόμ ενάντια στους απόκληρους του καπιταλιστικού κόσμου. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Λεμεσό σε βάρος μεροκαματιάρηδων μεταναστών το επιβεβαιώνουν.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οφείλουμε όλοι και όλες, ως αγωνιστές και αγωνίστριες, το επόμενο διάστημα να οξύνουμε την πάλη ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου και στον πάτο της Μεσογείου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια. Να ανασυγκροτήσουμε το μαζικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, θα τσακίσει τους φασίστες, τα παρακρατικά τάγματα εφόδου και τα αφεντικά τους. Να αντισταθούμε στα πολεμικά σενάρια, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στη μετατροπή της γης σε απέραντο σφαγείο. Να αναδείξουμε τις αυταπάτες της εναλλαγής πολιτικής διαχείρισης και το αδιέξοδο του κοινοβουλευτικού δρόμου τονίζοντας την ίδια την αντικοινωνική φύση του κράτους που εξαθλιώνει την κοινωνική πλειοψηφία, εξοντώνει όσους «περισσεύουν», στοχοποιεί όσους αντιστέκονται, λεηλατεί και καταστρέφει τον πλανήτη. Να βρεθούμε στους δρόμους, στο πλευρό της κοινωνικής βάσης που πλήττεται βάναυσα από το νέο γύρο της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας. Να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη, αντιλαμβανόμενοι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Ενάντια στην ακρίβεια, τις εξώσεις από τα σπίτια και την κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων - η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Τρία χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο γίνεται σαφές πως τον φασισμό όχι απλά δεν θα τον πολεμήσουμε μαζί με το κράτος, την κυβέρνηση, τον όψιμο αντιφασισμό των ΜΜΕ (που εδώ και τόσα χρόνια συστηματικά και με σχέδιο ξέπλεναν την εγκληματική τους δράση) και τους κάθε λογής θεσμικούς θιασώτες ενός κίβδηλου και υποκριτικού αντιφασισμού, αλλά αντίθετα, θα τον αντιπαλεύουμε στους δρόμους σε πείσμα όλων αυτών που μεθοδικά πριμοδοτούν σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό εκφασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό, για να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και η σύγκρουση με τον κόσμο αυτό.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ… Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στις 19.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) για τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικρατικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης στην 10η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ώστε να δοθεί μια οργανωμένη και μαζική κινηματική απάντηση απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στους φασίστες και τα συμφέροντα που υπηρετούν.

αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος»

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2023

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626388/