Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά

Συγκέντρωση έξω από το πρακτορείο της Blue Star, για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά

Συγκέντρωση έξω από το πρακτορείο της Blue Star Πέμπτη 7/9 στις 18:30, Όθωνος Αμαλίας 12

Συγκέντρωση έξω από το πρακτορείο της Blue Star / Πέμπτη 7/9 στις 18:30, Όθωνος Αμαλίας 12

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη, στο λιμάνι του Πειραιά ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης σπρώχνεται από μέλη του πληρώματος του "Blue Horizon" καθώς επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα που έφευγε με αποτέλεσμα πνιγεί στη θάλασσα. Το πλοίο αναχωρεί και η δίνη που προκαλούν οι προπέλες του παρασέρνουν τον Αντώνη βυθίζοντας τον στην θάλασσα. Τα μέλη του πληρώματος ατάραχα συνεχίζουν τη βάρδια τους ενώ οι εκκλήσεις των επιβατών να σταματήσει το πλοίο και να σωθεί ο Αντώνης απαξιώνονται, με τον καπετάνιο μάλιστα να συνεχίζει την πορεία του πλοίου, κλείνοντας κυριολεκτικά τη πόρτα στις φωνές ανθρώπων που τον παρακαλούσαν να κάνει κάτι. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε για τα τυπικά δεν υπήρχε προσωπικό του λιμενικού όπως υποθετικά προβλέπεται σε κάθε επιβίβαση. Φυσικά από την πρώτη στιγμή, τα ΜΜΕ μιλούν για τραγωδία και ατύχημα, λειτουργώντας σταθερά ως πλυντήριο των κρατικών και καπιταλιστικών εγκλημάτων.

Ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη δεν είναι απλώς αποτέλεσμα των ενεργειών των δύο μελών του πληρώματος όπως μαρτυρούν βίντεο που αποθανατίζουν το συμβάν. Είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς διεργασίας που κράτος και κεφάλαιο διενεργούν στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων περιστατικών όπου η ανθρώπινη ζωή υποδαυλίζεται, στηλιτεύεται και θανατώνεται προς όφελος κράτους και κεφαλαίου. Οι θάνατοι 26 μεταναστών από τις πυρκαγιές στον Έβρο και οι πνιγμοί εκατοντάδων στα αμέτρητα ναυάγια στη Μεσόγειο με αποκορύφωμα την Πύλο, οι συνεχείς θάνατοι στα εργασιακά κάτεργα ανθρώπων που δίνουν τη ζωή τους στη κυριολεξία για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα (με πρόσφατα παραδείγματα τις εργασίες και τη κατάρρευση γέφυρας στη Πάτρα εν μέσω καύσωνα, τον θάνατο του διανομέα στη Χαλκίδα από τη ζέστη, αλλά και τα εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και σε δημοτικές υπηρεσίες), οι κρατικές δολοφονίες Ρoμά και μεταναστών στους δρόμους και στα σύνορα, συνθέτουν με σαφή τρόπο πως αντιλαμβάνεται τη ζωή η εξουσία. Την αντιλαμβάνεται με μοναδικό άξονα το κέρδος, την αναπαραγωγή του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση. Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς γιατί στην Ελλάδα της απέραντης τουριστικοποίησης, της λεηλασίας του φυσικού κόσμου, των νταραβεριών μαφίας και μπάτσων, η ζωή των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων δεν αξίζει ούτε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ούτε ένα μεροκάματο, ούτε χαρτιά. Παρά μόνο υποβάθμιση, πογκρόμ, καταδιώξεις, "εργατικά ατυχήματα" και "σπρωξίματα". Είμαστε αναλώσιμες/οι για το κράτος και το κεφάλαιο, ενώ αυτοί που έχουν δυνατότητα να καταναλώσουν, οι τουρίστες, τα αφεντικά, τα κρατικά στελέχη θα είναι πάντα πάνω από εμάς.

Σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον που διέπει τη καπιταλιστική κοινωνία, οι αξίες που της εμποτίζουν κράτος και κεφάλαιο, δεν μπορεί παρά να συνάδουν με το στόχο της αναπαραγωγής του ίδιου του καπιταλισμού. Τα φασιστικά πογκρόμ σε μετανάστες στον Έβρο ώστε να μετακυληθεί η ευθύνη για τις πυρκαγιές από το κράτος και το κεφάλαιο στους εξαθλιωμένους αυτού του κόσμου, καταδεικνύουν με τον πιο έκδηλο τρόπο την εντατική προσπάθεια της εξουσίας να διαχύσει τον κοινωνικό εκφασισμό και να θωρακίσει έτσι τον εαυτό της, απέναντι στις αντιστάσεις και τους αγώνες που δίνονται εναντίον της. Προϊόν ενός τέτοιου φαινομένου είναι και το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά που κατέληξε στον θάνατο του Αντώνη. Η μετατροπή των θαλάσσιων συγκοινωνιών και οι διατάξεις που τις συνοδεύουν σε ένα βάρβαρο τουριστικό hub, συνεπάγεται τον κοινωνικό και ταξικό διαχωρισμό στη συμπεριφορά προς τους επιβάτες. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα αν το πλήρωμα θα συμπεριφερόταν διαφορετικά στον Αντώνη αν ήταν ξένος τουρίστας, διάσημη τηλεπερσόνα, κρατικός αξιωματούχος, ή στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας μάλλον είναι προφανής με βάση τα παραπάνω. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η ταξική συνείδηση, η άρνηση της εθελοδουλίας στα αφεντικά, η αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων της τάξης μας είναι τα συστατικά στοιχεία για να εκδηλωθούν πραγματικά μαζικοί και επιθετικοί αγώνες που θα υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Και ο αγώνας αυτός θα δωθεί και απέναντι στις λογικές της ρουφιανιάς, του αλληλοφαγώματος, του κανιβαλισμού, στους χώρους εργασίας, σε κάθε μέρος που αγκωμαχά και πασχίζει για την επιβίωσή η τάξη μας.

Ενάντια στην μετατροπή της κοινωνίας σε μια έρημο επικράτησης του ισχυρού έναντι του αδύναμου, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που θυσιάζουν τις ζωές μας στον βωμό του κέρδους, ενάντια στο φασισμό που στοχεύει τις φτωχές και τους κατατρεγμένους κατηγορώντας τους εντέλει και για τον ίδιο τους το θάνατο για να ξεπλύνει την εξουσία, ως αγωνιζόμενα ταξικά από τα κάτω κομμάτια της κοινωνίας επιλέγουμε θέση μάχης. Ο κόσμος της εξουσίας ιστορικά είναι βαμμένος με το αίμα των φτωχών για να γεμίσει τις τσέπες των πλουσίων και οφείλουμε να τον καταστρέψουμε για να δομήσουμε ένα κόσμο όπου ο θάνατος, η φτώχεια, οι κοινωνικοί διαχωρισμοί δε θα έχουν υπόσταση και αξία. Έναν κόσμο όπου η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων δεν θα είναι απλώς αφηρημένες έννοιες, αλλά οι αξίες που θα διαμορφώνουν τη ζωή και την συνύπαρξη των ανθρώπων.

ΤΑΞΙΚΗ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ

ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προλέτ Accion,ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1626396/


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ BLUE STAR ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΥΩΤΗ

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη, στο λιμάνι του Πειραιά, ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης σπρώχνεται από μέλη του πληρώματος του "Blue Horizon" καθώς επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα που έφευγε, με αποτέλεσμα να πνιγεί στη θάλασσα.

ΣΠΑΕΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ/ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Η σήψη του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος και η αδυναμία ύπαρξης οποιουδήποτε άλλου συνεκτικού κοινωνικού οράματος ικανού να δώσει διέξοδο και απάντηση οδηγεί στην γιγάντωση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Στην αναπαραγωγή δηλαδή της θεσμικής βαρβαρότητας και βίας ανάμεσα στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους, η οποία στην προκειμένη περίπτωση εκφράστηκε μέσω της δαιμονοποίησης ενός αδύναμου και «μη κανονικού» ανθρώπου -σύμφωνα με τα πρότυπα και τις αξίες του συστήματος- και της εν συνεχεία δολοφονίας του με το να πεταχτεί στη θάλασσα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΔΙΑΧΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ

Η κανονικοποίηση του κανιβαλισμού και της μισανθρωπιάς, η εξατομίκευση, η λογική του «πατώ επί πτωμάτων», το κυνήγι των πιο αδύναμων και ευάλωτων και η υπεράσπιση της ιδιοκτησίας και μιας δήθεν κανονικότητας από κομμάτι ανθρώπων της ίδια τάξης πηγάζει στην πραγματικότητα από ιδεολογήματα και νόρμες που γεννάει το ίδιο το σύστημα. Η ίδια η οργανωμένη και θεσμική βία του κράτους βρίσκει την κοινωνική αναπαραγωγή της στη δολοφονία του Αντώνη. Όπως το ίδιο συμβαίνει και στα ρατσιστικά πογκρόμ, τη διαπόμπευση των οροθετικών, την υποτίμηση των γυναικών, τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων χαρακτηρισμένων ως πλεοναζόντων από το κράτος.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑ. ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ

Συγκέντρωση: Πρακτορείο της BlueStar (Όθωνος Αμαλίας 12)

Πέμπτη 7/9 στις 18:30

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

πηγή : https://ipposd.org/2023/09/06/συγκεντρωση-στη…