Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Ότι έχουμε είμαστε εμείς.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες τεράστιων φυσικών καταστροφών σε όλη την επικράτεια. Από τις φωτιές το καλοκαίρι που μας πέρασε σε πολλά σημεία της χώρας(πχ Ρόδος, Έβρος), μέχρι το τελευταίο επεισόδιο τις πλημμύρες στο μεγαλύτερο κομμάτι του κάμπου.

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουμε το μέγεθος της καταστροφής τόσο στις ζωές του κόσμου εκεί όσο και της φύσης. Χιλιάδες θάνατοι ζώων που ήδη έχουν διαφανεί, 14 επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανθρώπων στις πληγησες περιοχές και πολλοί ακόμη αγνοούμενοι-ες. Κόντρα στην εξατομίκευση και τον κεροσκοπισμο, εθελοντες-ντριες,α αλληλεγγύοι-ες,σύντροφοι-ισσες, επιχειρούν στις περιοχές με όποιον τρόπο μπορούν για να σώσουν ότι σώζεται στις κοινότητες τους.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι "ότι έχουμε είμαστε εμείς". Γιατί όπως επιβεβαιώνεται κάθε φορά οι ζωές μας δεν μετράνε για κανένα κράτος και κανένα αφεντικό. Δικοι μας άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε Βόλο, Λάρισα,Καρδίτσα και τα χωριά του κάμπου. Δικοι μας άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο τρένο στα Τέμπη, δικοί μας άνθρωποι βρίσκονταν στις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι.

Ακόμη όμως και αν δεν ξέραμε κανέναν από όλους-ες αυτους-ες δεν χρειάζεται η καταστροφή να σου χτυπήσει την πόρτα, για να καταλάβεις ότι το κράτος και το κεφάλαιο είναι η πηγή του προβλήματος και όχι η λύση. Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Δίνουμε ενδεικτικά την παρακάτω λίστα: Τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα,σερβιέτες, πάνες μωρών & ενηλίκων, παιδικές & βρεφικές τροφές, αλουμινοκουβέρτες, powerbank, φακοί.

Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κατάληψη Ευαγγελισμού.Προτάσσουμε την εμπρακτη αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια κόντρα στην εξατομίκευση και τον κοινωνικο κανιβαλισμό.

Κοινότητες αγώνα σε πόλεις και χωριά.

Κατάληψη Ευαγγελισμού -Θεοτοκοπούλου 18 ,Ηράκλειο Κρήτης

evagelismos.squat.gr | evagexelismos.exsquat@esexpiv.net