Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 17.00

Metal Solid@rity #2 - Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ

Το Metal Solid@rity δηλώνει και φέτος παρών!

Το δεύτερο φεστιβάλ της ανοιχτής συνέλευσης - Πρωτοβουλίας Metal Solid@rity θα πραγματοποιηθει στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ.

Ένα χρόνο μετά την διοργάνωση του πρώτου εγχώριου αυτοοργανωμένου αντιφασιστικού metal φεστιβάλ, επιστρέφουμε με τη δεύτερη κεντρική μας εκδήλωση.

Είμαστε βέβαια πως οι προβληματικές και οι παθογένειες που ενυπάρχουν εντός της σκηνής και οι οποίες επιχειρούμε να αναδείξουμε, δεν παραμερίζονται από μόνες τους. Η δημιουργία ασφαλών και συμπεριληπτικών χώρων, απαλλαγμένων από εμπορευματικές και εξουσιαστικές σχέσεις εκμετάλλευσης, καθώς και από προσεγγίσεις που καθιστούν την τέχνη και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση ως ένα θέαμα - υποχείριο της πολιτιστικής βιομηχανίας, είναι ένας αγώνας διαρκής, που λαμβάνει χώρα σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές και εκφάνσεις της καθημερινότητας. Άρα και στη μουσική που αγαπάμε.

Τονίζουμε εκ νέου πως η συνδιαμόρφωση και η συμμετοχικότητα είναι θεμελιώδη στοιχεία του οικοδομήματος που οραματιζόμαστε και στο οποίο στοχεύουμε. Το 2ο φεστιβάλ του Metal Solid@rity, μέσω της κοινωνικοποίησης και του αισθήματος αλληλεγγύης που επιχειρεί να μεταδόσει, συμβολίζει και ένα διαρκές, ανοιχτό κάλεσμα - πρόσκληση σε κάθε άτομο, ανεξαρτήτως της σχέσης του με τη metal μουσική, το οποίο επιθυμεί να οικοδομήσει συλλογικά και οριζόντια, μια σκηνή απαλλαγμένη από τα φασιστικά, σεξιστικά, πατριαρχικά ρατσιστικά και καταπιεστικά βαρίδια της κυρίαρχης κουλτούρας που την κατατρώνε.

Με βάση αυτές τις αξίες, συνδιαμορφώσαμε κάθε πτυχή του φεστιβάλ, όπως αυτό θα αποκαλύπτεται στην πορεία.

Συντονιστείτε την εκδήλωση καθώς το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες για το 2o Metal Solid@rity.

LINE UP:

⮞ANCST (BLACKENED METAL CRUST from BERLIN)
⮞AETHERIAN (MELODIC DEATH METAL from ATHENS)
⮞OKWAHO (BLACKENED POST-SLUDGE METAL from ATHENS
⮞DISILLUSIVE PLAY (PROGRESSIVE METAL from ATHENS)
⮞RAPTURE (THRASH DEATH METAL from ATHENS)
⮞WORMHOG (PROGRESSIVE ROCK-METAL from TRIPOLIS)
⮞ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ (ELECTRIFIED METAL PUNK from SOURMENA)
⮞MAMMOCK (NOISE ROCK & POST HARDCORE from ATHENS)
⮞ZAKULA (DEATH-BLACK-THRASH METAL from ATHENS)
⮞DREAMBLEED (ALTERNATIVE METAL from ATHENS)

Παραβιαστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Είσοδος Ελεύθερη - Οικονομική Ενίσχυση Απαραίτητη

Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και την οικονομική ενίσχυση μελλοντικών δράσεων του Metal Solid@rity.

To Metal Solid@rity υποδέχεται τους εμβληματικούς ANCST!

Το κορυφαίο πολιτικοποιημένο extreme metal / blackened crust σχήμα από το Βερολίνο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για μια συναυλία, στα πλαίσια του 2ου Metal Solid@rity.

Μεσα από μια διαδρομή δέκα ετών, οι Ancst έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά αντιφασιστικά και ενεργά συγκροτήματα στον ακραίο ήχο. Όντας από τους καλλιτέχνες που ανέδειξαν το συγκερασμό, σε καλλιτεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, του blackened metallic hardcore με το crust punk, οι Ancst φρόντισαν ώστε με κάθε κυκλοφορία και πράξη τους να αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα και την επιρροή τους σε μια σκηνή που αλλάζει.

Οι Γερμανοί με την πληθώρα κυκλοφοριών τους, είτε είναι Eps, Splits, LPs, παραμένουν αδιάκοπα ενεργοί, εξερευνώντας τα καλλιτεχνικά τους όρια. Στο αισθητικό και στιχουργικό τους επίκεντρο, τοποθετούν πέραν του αντιφασισμού και του αντικαπιταλισμού, μια ισχυρή και πολύπλευρη κοινωνική κριτική, η οποία επεκτείνεται και σε πιο προσωπικά ζητήματα, όπως της κοινωνικής αποξένωσης, της συνύπαρξης, και της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, με τις ambient πειραματικές τους στιγμές, έδειξαν πως δεν έχουν καμία διάθεση να συμβιβαστούν με τα στεγανά και τα όρια του ιδιώματος του ακραίου ήχου. Με κυκλοφορίες όπως το ντεμπούτο τους "Moloch" που κυκλοφόρησε το 2016, ή το εκπληκτικό "Ghosts Of The Timeless Void" του 2018, συνεισέφεραν αποφασιστικά στην διεύρυνση του αντιφασιστικού ρεύματος εντός ενός ήχου και μιας σκηνής που πεισματικά αρνείται να αντιμετωπίσει τις προβληματικές της. Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, το "Summits Of Despodency" του 2020, αποτελεί το αμάλγαμα των όσων πρεσβεύει το συγκρότημα, στην πιθανώς κορυφαία του στιγμή.

Ως Metal Solid@rity, καλωσορίζουμε με περηφάνια τους Ancst στη σύνθεση του φεστιβάλ μας. Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοβουλία ως μια διαρκή προσπάθεια που επιθυμεί να επεκταθεί και να συνδεθεί με αντίστοιχες κινήσεις και σκηνές σε διεθνές επίπεδο, και αυτοκριτικά κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με την διάθεση να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε τις σεξιστικές, ρατσιστικές, καταπιεστικές, φασιστικές και κυριαρχικές πτυχές της σκηνής μας, οικοδομώντας μια νέα, πιο συμπεριληπτική.

To Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην Α' ΦΕΠΑ, θα υψώσουμε τις γροθιές μας και θα τραγουδήσουμε "All I know is this hunger for salvation. I foresee the end, the end of this damnation. All I ever wanted is to be free".

__________________________________________________________________________________________________________
Metal Solid@rity welcomes the iconic ANCST!

The leading politicized extreme metal / blackened crust band from Berlin is coming to our country for the first time, as part of the 2nd Metal Solid@rity Antifascist Festival.

Over a ten-year run, Ancst have emerged as one of the most important anti-fascist and active bands in extreme underground scene. Being one of the artists who highlighted the fusion, on an artistic as well as a political level, of blackened metallic hardcore with crust punk, Ancst made sure that with every release and action they leave an indelible mark and influence on a scene that is changing.

The German band with their multitude of releases, be it Eps, Splits, LPs, remain ceaselessly active, exploring their artistic boundaries. At their aesthetic and lyrical focus, they place beyond anti-fascism and anti-capitalism, a strong and multifaceted social critique, which extends to more personal issues, such as social alienation, coexistence, and mental health.

At the same time, with their ambient experimental moments, they showed that they are in no mood to compromise with the strictures and limits of the extreme metal genre. With releases like their debut "Moloch" released in 2016, or the amazing "Ghosts Of The Timeless Void" of 2018, they have decisively contributed to the expansion of the anti-fascist current within a sound and a scene that stubbornly refuses to face its problems. Their most recent record, 2020's "Summits Of Despodency", is an amalgamation of what the band stands for, in what is probably their prime artistic moment.

As Metal Solid@rity Collective, we proudly welcome Ancst to our festival lineup. We perceive the initiative as an ongoing effort that wishes to expand and connect with corresponding movements and scenes at an international level, and we self-critically move in this direction with the disposition to highlight and confront the sexist, racist, oppressive, fascist and domineering aspects of our scene, building a new, more inclusive one.

On Saturday October 21, at the National Kapodistrian University Of Athens, we will raise our fists and sing "All I know is this hunger for salvation. I foresee the end, the end of this damnation. All I ever wanted is to be free".

Οι Aetherian έρχονται στο Metal Solidarity !


Το σπουδαίο εγχώριο melodic death metal σχήμα προστίθεται στη σύνθεση του "Metal Solidarity #2 - Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ - Α' ΦΕΠΑ - Σάββατο 21 Οκτώβρη", φέρνοντας μαζί του έναν αέρα ανατροπής και αντίστασης.


Οι Aetherian, από το 2013 όταν και ξεκίνησαν την πορεία τους, με κάθε κυκλοφορία και καλλιτεχνική επιλογή, κατάφεραν να εδραιωθούν σε μια σκηνή που φαντάζει προσκολημμένη στα "μεγαλεία" του παρελθόντος. Όπως πιστοποίησε και το φετινό, εντυπωσιακό δεύτερο άλμπουμ τους, "At Storm's Edge", το συγκρότημα προσέφερε μια ανανεωτική και ουσιώδη πνοή στον ήχο και το ιδίωμά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η εξελικτική διαδρομή των Aetherian, τους μετέτρεψε και σε ένα εντυπωσιακό επί σκηνής συγκρότημα που μεταδίδει και σε ζωντανό πλαίσιο τις δυναμικές των συνθέσεών του.


Με την ενεργή συμμετοχή τους στο Metal Solid@rity, οι Aetherian αποδεικνύουν πως, όσο επρόσδεκτοι και αν είναι, δεν αρκούν μόνο οι πολιτικοί στίχοι ή οι καλλιτεχνικοί συμβολισμοί για την δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινότητας. Η απαλλαγή από τις καταπιεστικές, φασιστικές και πατριαρχικές αντιλήψεις, θεατές και μη, που λυμαίνονται τη σκηνή και τη metal υποκουλτούρα, θεωρούμε πως αντιμετωπίζονται με τη συμμετοχικότητα, τη συνδιαμόρφωση, την αυτοοργάνωση, την επανοικειοποίηση, την έμπρακτη αλληλεγγύη.


Στις 21 Οκτωβρίου, στην Α' ΦΕΠΑ οι Aetherian με τις επικές μελωδίες και τις πολεμικές τους διαθέσεις, θα μας κάνουν να τραγουδάμε με περήφανο χαμόγελο "no border divide us, Army of Gaia, Rise, for justice, for freedom". Διότι, θα γνωρίζουμε πως κάθε εικόνα που εξάπτει τη φαντασία, και κάθε σύνδεση με το περιβάλλον, δύνανται να αποκτήσουν έντονη πολιτική υπόσταση σε κατάλληλο πλαίσιο. Η πρό(σ)κληση είναι διαρκής.

Oι Okwaho στο Metal Solid@rity!


Το blackened sludge/post-metal σχήμα από την Αθήνα θα εμφανιστεί στο Metal Solidarity #2 - Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ ρίχνοντας τις ταχύτητες αλλά όχι τις εντάσεις!


Από την εκκίνησή του το 2013, το συγκρότημα δεν έπαψε να μένει ενεργό, τόσο μουσικά όσο και πολιτικά. Κυκλοφόρησε το πρώτο του, ομότιτλο άλμπουμ το 2018, το οποίο κινούνταν σε κατά βάση doom/sludge ρυθμούς, αλλά με το δεύτερο δίσκο του, το φετινό "The Usurper Regime" επέστρεψε πιο ακραίο, πιο αιχμηρό και πιο αποφασισμένο. Πρόκειται για ένα άκρως πολιτικοποιημένο στιχουργικά άλμπουμ, που βρήκε στα black/post metal ηχοτοπία το ιδανικό πεδίο έκφρασης της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης ενάντια στον φασισμό, την ξενοφοβία, τις πολιτικές καταστολής.


Οι Okwaho, αποτελούν από την πρώτη στιγμή ενεργά μέλη της Πρωτοβουλίας - Ανοιχτής Συνέλευσης του Metal Solid@rity. Η εμφάνισή τους στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ θα υπενθυμίσει πως στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας συμπεριληπτικής, αντιφασιστικής και αντισεξιστικής κοινότητας στη metal σκηνή, η συμμετοχικότητα, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα μόνα μέσα που έχουμε. Με συλλογικές και οριζόντιες διαδικασίες, ενάντια σε τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε καλλιτέχνες, διοργάνωση, και κοινό, καθώς και εμπορευματικές λογικές «επιβράβευσης», «υπεραξίας», θεάματος και αυτοπροβολής.


"I see the constant degradation of society
how the ones in power exploit the weak
I see a dying planet struggling to survive
the endless greed that plagues humankind"

To Metal Solid@rity υποδέχεται τους Disillusive Play!


Το progressive heavy/power metal σχήμα από την Αθήνα προστίθεται στη σύνθεση του 2ου Metal Solidarity #2 - Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ για να ενισχύσει το κλίμα διαφορετικότητας της ημέρας!


Με έντονη παρουσία στην τοπική σκηνή από το 2014 όταν και ξεκίνησαν, οι Disillusive Play διαδίδουν μια απλή αλλά σημαντική ιδέα. «Η μουσική είναι ενότητα!» διατυμπανίζει η πεντάδα, και αυτό ανυπομονούμε να επικοινωνηθεί και στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ με την εμφάνισή τους! Έχοντας κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το "Open Arms" του 2018 και το φετινό "Songs For The Non Existent", οι Disillusive Play με κάθε κίνηση, νότα ή στίχο τους συνεισφέρουν στην οικοδόμηση μιας συμπεριληπτικής κοινότητας.


Πιστεύουμε και προτάσσουμε τη θέση πως κάθε υπο-ιδίωμα του metal, ανεξαρτήτως του παρελθόντος ή των προβληματικών που έχουν ριζώσει εντός του, μπορεί να αποτελέσει πεδίο άνθισης πολιτικού λόγου. Επιθυμούμε να επανοικειοποιηθούμε μουσικούς και καλλιτεχνικούς τρόπους έκφρασης εντός της metal σκηνής, επανανοηματοδοτόντας τους με βάση τις αξίες μας. Μια αντιφασιστική, αντισεξιστική και συμπεριληπτική σκηνή βρίσκει τη δύναμή της στη διαφορετικότητα, και για εμάς η μουσική υπόκρουση είναι το metal δίχως στεγανά, προκαταλήψεις και παρωχημένες αντιλήψεις.

We will rise!

Οι Rapture δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Metal Solid@rity!


Το death/thrash metal σχήμα από την Αττική αναμένεται να ισοπεδώσει τη σκηνή του Metal Solidarity #2 - Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ με μια επίθεση από riffs!


Από το 2013, όταν και συστάθηκαν, οι Rapture δεν σταμάτησαν να εξερευνούν και να διαδίδουν την τέχνη και την άποψή τους. Από το ντεμπούτο "Crimes Against Humanity" μέχρι το καταιγιστικό τρίτο της άλμπουμ, "Malevolent Demise Incarnation" του 2021, η έμπειρη τετράδα φρόντιζε να εξελίσσει διαρκώς τις επιρροές της αλλά και να επικοινωνεί τη μουσική της παθιασμένα σε ζωντανό πλαίσιο. Οι thrash/death metal ομοβροντίες των συνθέσεών τους αποτελούν ταιριαστή συνοδεία σε στίχους οι οποίοι άπτονται πέρα από τις «καθιερωμένες» θεματικές του ιδιώματος και σε θέματα κοινωνικής φύσεως.


Οι Rapture, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ, αποσκοπούν στο να εξαπολύσουν την «αντι-μουσική» τους. Ακόμη και ιδιώματα τα οποία εν πολλοίς έχουν οριοθετηθεί αισθητικά και θεματικά, μπορούν να αποτελέσουν πεδία πολιτικής σύγκρουσης και επανοικειοποίησης ενάντια στην αφομοίωσή τους από τη μαζική κουλτούρα. Το extreme metal είναι μια τέτοια περίπτωση. Η συμμετοχή των Rapture στο Metal Solid@rity αποσκοπεί και στην ανάδειξη της αυτοοργάνωσης ως οδού δημιουργίας μιας συμπεριληπτικής και αντιφαστικής κοινότητας εντός μιας σκηνής που στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης συχνά υποθάλπτει προβληματικές συμπεριφορές και πολιτικές.

Το Metal Solid@rity παρουσιάζει τους Wormhog!

Το progressive rock/metal σχήμα από την Τρίπολη έρχεται στο 2ο Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ για να του προσδώσει μια άλλη διάσταση!

Οι Wormhog ξεκίνησαν την πορεία τους το 2014 όταν και συστήθηκαν στο εγχώριο underground με το EP "Mother Worm Father Hog". Έκτοτε, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2020 το πρώτο του full length, ονόματι "Yellow Sea". Εκεί, το συγκρότημα παρουσίασε το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον για ηχητικές περιπλανήσεις σε heavy rock, progressive rock και stoner μονοπάτια. Οριοθετώντας την αισθητική της, η μπάντα έδειξε την ασυμβίβαστη καλλιτεχνική της πλευρά, η οποία αναμένεται να σμιλευθεί και άλλο στον επερχόμενο δεύτερο δίσκο της.

Όντας επίσης και μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης - Πρωτοβουλίας Metal Solid@rity, οι Wormhog δεν έκρυψαν ποτέ τις κοινωνικοπολιτικές τους πεποιθήσεις. Με την έμπρακτη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, οι Wormhog ενισχύουν το αίσθημα πως μέσα από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα μπορούν οι δεσμοί αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας εντός της σκηνής να ισχυροποιηθούν και να αποτελέσουν ανάχωμα ενάντια σε μισανθρωπικές και προβληματικές νοοτροπίες και πεποιθήσεις. Ως Metal Solid@rity, θα υποστηρίζουμε διαρκώς την κατάρριψη των τεχνητών διαχωρισμών μεταξύ συγγενικών υποκουλτουρών με το metal, ειδικά σε μια βάση αισθητικής και ιδεολογικής συμφωνίας και συντροφικότητας, και η συμμετοχή των Wormhog πιστοποιεί ακριβώς αυτό.

Οι Ορυμαγδός φέρνουν το ηλεκτρισμένο metal/punk τους στο Metal Solid@rity!


Η τετράδα θα ανέβει στη σκηνή του 2ου Αντιφασιστικού Metal Φεστιβάλ με σκοπό την απόλυτη μουσική κατεδάφιση!

Όπως φανέρωσε και η κυκλοφορία του καταιγιστικού ομότιτλου ντεμπούτου τους το 2022, οι Ορυμαγδός επιθυμούν με το φοβερό συνδυασμό black/thrash metal και hardcore/crust punk, να παρουσιάζουν δίχως αναστολές τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Με κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο φετινό Punk Against Capitalism του Festival Galopar , που έχει υποστηρίξει έμπρακτα το Metal Solidarity, αποτελούν σημείο συνάντησης διαφορετικών σκηνών και ακροατηρίων. Δεν περιμένουμε να είναι διαφορετικά στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ!


Ως Metal Solid@rity, έχουμε υποστηρίξει πολλάκις την σημασία της διαχρονικής και πολλαπλής αλληλεπίδρασης μεταξύ metal και punk υποκουλτούρας. Η συνδιαμόρφωση μιας ευρύτερης συμπεριληπτικής σκηνής ενάντια σε καταπιεστικά δεσμά και νοοτροπίες, εντείνεται μέσω της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης.

Η έμπρακτη συμμετοχή των Ορυμαγδός στο Metal Solid@rity, προτάσσει εκ νέου την ανάδειξη του κοινού τόπου σε αντιφασιστικό, αντισεξιστικό, αισθητικό και μουσικό επίπεδο, ανάμεσα στο metal και το punk, όπως τα αντιλαμβανόμαστε.

To Metal Solid@rity ανυπομονεί για το weird rock των Mammock!

Η αθηναϊκή τετράδα έρχεται στο 2ο Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ διευρύνοντας τα ηχητικά του όρια!

Από τη σύστασή τους το 2018, οι Mammock αποτελούν ένα διαρκώς ενεργό σχήμα. Το κουαρτέτο, το 2020 κέντρισε το ενδιαφέρον του εγχώριου underground με το ντεμπούτο του "Itch" που παρουσίασε τη μοναδική εκδοχή του πάνω στο noise rock. Η πανδημία άφησε εντόνως το στίγμα τη στον, εξαιρετικό δεύτερο δίσκο της μπάντας, "Rust" που κυκλοφόρησε το 2022. Οι πιο σκληρές επιρροές και εντάσεις ήρθαν εντονότερα στο προσκήνιο, όπως και ο όγκος και η γκρούβα. Τo διαρκές ανακάτεμα ήχων και ιδιωμάτων όπως και οι κοινωνικοπολιτικές στιχουργικές θεματικές, παρέμειναν το σήμα κατατεθέν της μπάντας, που έκτοτε δεν σταμάτησε να επικοινωνεί την άποψή της συναυλιακά.

Το post-hardcore / noise rock των Mammock μπορεί να «χρειάζεται» αρκετούς όρους για να περιγραφεί, αλλά ο στόχος του είναι να τους καταρρίψει. Έχοντας στηρίξει εξαρχής έμπρακτα το Metal Solid@rity, οι Mammock θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ, δίνοντας μια διαφορετική έννοια στο θόρυβο! Θα επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία πως μια συμπεριληπτική και αντιφασιστική metal σκηνή οφείλει να απορρίψει ετεροκαθορισμένους ρόλους, παγιωμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις και αντιδραστικές περιχαρακώσεις. Πόσο μάλλον, όταν συγγενικές, αισθητικά και μουσικά, υποκουλτούρες ενδυναμώνουν την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητάς μέσω της υπέρβασης των διαφορών τους σε ένα αυτοοργανωμένο πλαίσιο.

Και οι Zakula στο Metal Solid@rity!

Το ιδιαίτερο extreme metal σχήμα έρχεται στο 2ο Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ για να μεταδόσει λίγη από την έξοχη παράνοιά του!
Οι Zakula δημιουργήθηκαν το 2017 και κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους το 2021. Αποτελούμενη από πεπειραμένα μέλη της εγχώριας σκηνής, η τετράδα παρουσίασε στο εξαιρετικό άλμπουμ έναν τρομερό συνδυασμό death / thrash / black metal, με ισόποση έμφαση στις δύστροπες μελωδίες όσο και στις διαρκείς εναλλαγές ρυθμών, σμιλεύοντας έναν εντελώς προσωπικό ήχο. Συνυπολογίζοντας και τις έντονες εμπειρίες που είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις, δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για την εμφάνισή τους!

Οι Zakula αποτελούν από την πρώτη στιγμή ενεργά μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης - Πρωτοβουλίας Metal Solid@rity. Η έμπρακτη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ, και όχι μόνο, τονίζει την προσπάθεια μας να αναδείξουμε τη δυναμική που αποκτά μια συμπεριληπτική κοινότητα μέσω της υπέρβασης των προκαθορισμένων ρόλων και διαφορών των ιδιωμάτων της σκηνής. Στη διαρκή μας επιθυμία για επαναπροσδιορισμό και επανανοηματοδότηση των επιμέρους συστατικών και αισθητικών της metal υποκουλτούρας, κάθε αμφισβήτηση των ορίων και στεγανών της, υπό ένα πρίσμα αυτοοργάνωσης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης, είναι πολλά περισσότερα από ευπρόσδεκτο!

Το μουσικό line-up του 2ου Metal Solid@rity ολοκληρώνεται με τους Dreambleed!

To alternative / symphonic metal σχήμα έρχεται στο 2ο Αντιφασιστικό Metal Φεστιβάλ και εντείνει την συμπεριληπτική διεύρυνση των ορίων του!

Οι Dreambleed ιδρύθηκαν το 2007 και έκτοτε διανύουν την δική τους ξεχωριστή πορεία στο underground. To 2009 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Beautiful Sickness", που τοποθετούσε στο επίκεντρο του ζητήματα ψυχικής υγείας. Έκτοτε, ακολούθησαν, πέρα από πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων, δύο ακόμη δίσκοι, το "We All Bleed Red" του 2020 και το περσινό "Homeöphobia". Με τους στίχους τους, οι Dreambleed έχουν αναφερθεί σε ζητήματα όπως η εχθρικότητα των προκαθορισμένων κοινωνικών συμβάσεων, η ομοφοβία, ο σεξισμός, η αποξένωση.

Το συγκρότημα μουσικά δεν φοβήθηκε ποτέ να ενσωματώσει πιο μοντέρνα ή πειραματικά στοιχεία που συχνά δεν συνάδουν με τα κλασικά metal στερεότυπα. Με την εμφάνισή τους στις 21 Οκτωβρίου στην Α' ΦΕΠΑ οι Dreambleed θα διευρύνουν το μουσικό και ηχητικό εύρος του φεστιβάλ, και θα συνδράμουν στην διάθεσή μας για κατάρριψη κάθε σεξιστικού και πατριαρχικού πυρήνα της metal σκηνής, καθώς και στη μάχη μενάντια στον γενικότερο εξαναγκασμό των επιθυμιών μας σε έτοιμους ρόλους από μια συντηρητική κοινωνία. Η metal υποκουλτούρα δεν είναι απομονωμένη από το ευρύτερο πλαίσιο, και συνεπώς, η προσπάθεια ανοικοδόμησης μιας αυτοοργανωμένης και συμπεριληπτικής σκηνής στη βάση της ανεκτικότητας, της αλληλοβοήθειας και της συντροφικότητας, δεν περιορίζεται εντός της κοινότητας.

πηγή : https://www.facebook.com/profile.php?id=10008…
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 16h