Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.00

(Αναβολή) Το βιβλιοπωλείο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις ανοίγει τα βιβλία του

Λόγω καλέσματος σε ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δλοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, το βιβλιοπωλείο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις αναβάλλεται.


Το βιβλιοπωλείο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις ανοίγει τα βιβλία του.

Πέμπτη 14/09 - πλατεία Σπλάντζιας - από τις 20:00

--------

Ακολουθεί το κείμενο του βιβλιοπωλείο:

Το βιβλιοπωλείο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις στα Χανιά


Η εφημερίδα δρόμου Άπατρις είναι ένα πανελλαδικό εγχείρημα, το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως μέσο διάδοσης του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού λόγου στην κοινωνία. Λειτουργεί με βάση το ομοσπονδιακό μοντέλο, με 3 συντακτικές ομάδες (Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά) και μεμονωμένα μέλη σε μερικές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, τα οποία συνδιαμορφώνουν, οργανώνουν και στήνουν το κάθε φύλλο. Διατηρούμε μια αποκεντρωμένη οργάνωση ώστε να διασφαλίζονται τα τοπικά χαρακτηριστικά μιας δομής με πανελλαδική εμβέλεια.

Το φύλλο διανέμεται χωρίς αντίτιμο. Δεν δεχόμαστε κανενός είδους χορηγία, διαφημίσεις ή άλλου τύπου εμπορευματοποίηση του έργου μας. Το κόστος των φύλλων καλύπτεται από εκδηλώσεις των συντακτικών ομάδων, από συνεισφορές των μελών, από συλλογικότητες και ομάδες αλληλέγγυων στους οποίους διατίθεται το φύλλο για προώθηση και διανομή, από κουτιά οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος σε στέκια και καταλήψεις, καθώς και από τις εκδόσεις βιβλίων.

Για την οικονομική ενίσχυση του φύλλου, η συντακτική ομάδα Χανίων έχει επιλέξει να διατηρεί κινητό βιβλιοπωλείο σε διάφορα σημεία της πόλης. Στον πάγκο του βιβλιοπωλείου θα βρείτε έντυπο υλικό (βιβλία, μπροσούρες, εφημερίδες, περιοδικά) κυρίως από ανεξάρτητα -συνήθως κινηματικά- εκδοτικά εγχειρήματα, τα οποία δύσκολα κυκλοφορούν στα τοπικά βιβλιοπωλεία. Στα βιβλία αναγράφεται το κόστος του εκδότη, το οποίο η συντακτική ομάδα Χανίων θα καλύψει ούτως ή άλλως. Η αναγνώστρια μπορεί να ενισχύσει επιπλέον το εγχείρημα της εφημερίδας με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Το βιβλιοπωλείο «ανοίγει τα βιβλία του» σε τακτικά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Εκτός των παραπάνω, αποτελεί για εμάς και ένα εργαλείο για την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου, τον οποίο βλέπουμε να συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Ραντεβού στον δρόμο!

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 18h