Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14.30

Μικροφωνική + graffiti jam έξω από το στέκι Καλιαρντών

Πέμπτη 14/9 και ώρα 2:30 το μεσημεράκι μαζευόμαστε στο ισόγειο της νομικής για μικροφωνική και σπάμε την ασπρίλα τις σχολής με graffity jam έξω από το εκκενωμένο στέκι καλιαρντών στο ισόγειο. Θα έχουμε φέρει ορισμένα σύνεργα για το βάψιμο ωστόσο είστε όλα ευπρόσδεκτα να φέρετε τα σπρέι σας, τα πινέλα σας, τα κραγιόνια σας ή οτι άλλο θέλετε για να βρωμίσουμε τους τοίχους.

Τη δευτέρα 4/9, που άνοιξε η Νομική, βρήκαμε το στέκι Καλιαρντών εκκενωμένο και στην θέση του καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας. Όλα τα πράγματα του στεκιού λείπουν απο μέσα, οι χώροι έχουν αναδιαμορφωθεί και μετατραπεί σε εναν αποστειρωμένο φρεσκοβαμμένο χώρο έτοιμο να υποδεχτεί τους μελλοντικούς καριερίστες. Η εκκένωση από ό,τι φαίνεται έγινε μέσα στον Αύγουστο, με τη νομική κλειστή και το στέκι μη προσβάσιμο και χωρίς αστυνομική επιχείρηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοσμητεία εισβάλλει ύπουλα μέσα στο στέκι. Ένα χρόνο πριν, πάλι με το άνοιγμα της σχολής, αντίκρισαμε παραβιασμένη την πόρτα του στεκιού και το χώρο του να χρησιμοποιείται ως αποθήκη, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει άλλες αλλοιώσεις. Πιο πρόσφατα, κάποιους μήνες πριν, σιδεροκολλήθηκε η εξωτερική πόρτα του στεκιού που είχαμε πρόσφατα ανοίξει.

Με την πρόφαση της ανάγκης για περισσότερο χώρο η κομητεία αποφασίζει να καταστρέψει ενα στέκι 20 χρόνων, ενώ αφήνει ανέγγιχτο το στέκι της ΔΑΠ το οποίο μάλιστα είναι και μεγαλύτερων διαστάσεων απο το στέκι Καλιαρντων. Προφανώς γίνεται ξεκάθαρο ότι η συνολική επιχείρηση γίνεται με πολιτική σκοπιμότητα και εντάσσεται στο σχέδιο των εκκενώσεων των καταλήψεων, χώρων αγώνα, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρο και συνεχίζεται με την πρόσφατη εκκένωση του άνω κάτω, των ζιζάνιων, του αυτοδιαχειριζομενου στεκιού πολυτεχνείου, της κατάληψης του βοτανικου. Την πολιτική ευθύνη φέρει η κοσμητεια της σχολής κάτι που σιγουρα δε μας εκπλήσσει και διαρκώς επιβεβαιώνει την σύνδεση και συνοδοιπορευση της κρατικής εξουσίας και των επιταγών της με τις αρχές κάθε είδους.

Οι χώροι που εκκενώθηκαν στο ισόγειο της νομικής αποτέλεσαν το στέκι Καλιαρντών από τον οκτώβρη του 2021, όμως τα 20 χρόνια που υπήρξαν κατειλημμένοι στέγασαν διάφορα κινηματικά εγχειρήματα, όνειρα, ιδέες δράσεις και ζυμώσεις διαφόρων ομάδων -και μη- με μερικά παραδείγματα να είναι το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι νομικής, οι διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας, ο χώρος λυσσασμένων νομικής, το εν ψυχρώ, το εργαστήριο για την εξάπλωση της μαύρης πανώλης και το γραφείο άνομων υποθέσεων.

10 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠ

ΧΑΟΣ, ΑΝΟΜΙΑ, ΨΑΛΙΔΙΑ, ΠΡΩΚΤΙΚΟ
ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ

Αναρχική κουηρ συλλογικότητα Καλιαρντά

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 03h