Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτ. Θεσ/νικης, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, ώρα 2 μ.μ.

Κάλυψη τώρα όλων των κενών εκπαιδευτικών - Καμία περικοπή στις Παράλληλες Στηρίξεις για τους μαθητές ΑμΕΑ και σε θέσεις αναπληρωτών!

Με πρόσφατη οδηγία που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ζητείται αποστολή όχι του συνόλου των κενών σε παράλληλες στηρίξεις αλλά σε αναλογία 1 εκπαιδευτικός ανά τμήμα, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν 2 ή και 3 μαθητές με γνωμάτευση. Γίνεται σαφές ότι επιχειρείται χιλιάδες παιδιά να μείνουν φέτος χωρίς παράλληλη στήριξη ενώ, σύμφωνα με γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ, την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται για να έχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη. Την ίδια στιγμή, με τον πολύ μικρό αριθμό μόνιμων διορισμών και τις μειωμένες φετινές προσλήψεις αναπληρωτών υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Για μία ακόμη φορά, οι περικοπές αφορούν τον βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας, που είναι η εκπαίδευση και οι μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας και ακόμη περισσότερο όσων έχουν μαθησιακές δυσκολίες!!! Ως σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, δε θα δεχτούμε καμία περικοπή στις ανάγκες στήριξης των μαθητών μας αλλά και καμία μείωση προσλήψεων συναδέλφων αναπληρωτών για οικονομικούς λόγους .

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης καλούν:

Ø Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω την προσπάθεια περικοπών των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μας.

Ø Τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην υλοποιήσουν, ως οφείλουν διοικητικά, προφορικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ και να δηλώσουν στο σύστημα το σύνολο των πραγματικών κενών που υπάρχουν στην περιοχή τους.

Ø Τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να παρέμβουν.

Ø Τις Ενώσεις Γονέων να σταθούν δίπλα στις ανάγκες των παιδιών μας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς σωματεία, σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης Πέμπτη 14/9 την ώρα 2μ.μ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

πηγή : https://infolibre.gr/2023/09/13/panelladiki-k…