τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση ενάντια στην άφιξη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση ενάντια στην άφιξη Μητσοτάκη: Σάββατο 16/9, 6μμ άγαλμα Βενιζέλου

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη!

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 25 νεκροί από τις πυρκαγιές, μέσα σε αυτούς και 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ενώ δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι από την εγκληματική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. 12 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τεράστιες εκτάσεις πνιγμένες κάτω από βούρκο και λάσπη. Σπίτια, περιουσίες και ζωές κατεστραμμένες εξαιτίας του δολοφονικού επιτελικού κράτους. Καταστροφή που θα διαρκέσει για τουλάχιστον 5 χρόνια και ανέρχεται σε πάνω απο 1,5 % του ελληνικού ΑΕΠ. Οι νεκροί λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μη έγκαιρης διακομιδής τους σε νοσοκομείο, από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουν ήδη φτάσει τους έξι. Και τέλος, δολοφονημένος 19χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί, που η αστυνομία τους άφησε ανενόχλητους να σουλατσάρουν με μαχαίρια στο κέντρο της Αθήνας. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές των μαζικών κρατικών δολοφονιών σε Τέμπη και Πύλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μητσοτάκης έρχεται στην ΔΕΘ για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο, κυβερνητικό του πρόγραμμα - σφαγείο. Φέρνει πάνω από 120 νέες «μεταρρυθμίσεις» - αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από κοινωνικές ανάγκες, εργατικό δίκαιο, ελευθερίες. Ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το χτύπημα α) της Παιδείας: Στοχεύει να καταργήσει το άρθρο 16, έχοντας ήδη βρει πρόθυμους συμμάχους (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Παράλληλα, ο υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ανήγγειλε ένα νέο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που θα καταργήσει τη δημόσια δωρεάν Μέριμνα των ΑΕΙ, θα γενικεύσει τα δίδακτρα, θα διαλύσει τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική εκπαίδευση. β) της Υγείας: Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπ. Υγείας, Χρυσοχοΐδης, που τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση για να επισπεύσει το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δημόσια υγεία, εξαφανίζοντας την λέξη «δωρεάν». γ) των Εργασιακών: Ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, έχει ανακοινώσει νέα σκληρά χτυπήματα, που ενισχύουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Η εξωφρενική δήλωση του για νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου που κατακτήθηκε από το Σικάγο του 1886. Επίσης, το μέτρο του «δόκιμου εργαζόμενου», όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν - χωρίς αποζημίωση. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις Αορίστου στον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά μας έχουμε νέα κύματα ακρίβειας - πλειστηριασμών - καταστολής.

Οι φτωχές οικογένειες στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα κ.ά. Μισθοί πείνας, οι «αυξήσεις» και τα «pass»-κοροϊδία δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες εισοδημάτων των εργαζομένων. Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί επιπλέον νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%, ενώ ταυτόχρονα θα κοπεί και αυτή η πενιχρή κρατική επιδότηση στην ενέργεια. Συνεπώς η θηλιά της ακρίβειας θα σφίξει επικίνδυνα εργαζόμενους και φτωχούς, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διατροφή, θέρμανση, στέγαση κ.ά.

Παράλληλα, προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχιδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι), συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, ετοιμάζει νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ενισχύσει διαρκώς τις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα, ο ελληνικός καπιταλισμός παίζει τον ρόλο του πιο «δεδομένου» σύμμαχου των ΗΠΑ, προσδοκώντας μία «έμπρακτη» στήριξη στην επικείμενη «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Συνοψίζοντας, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιγαντώνει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Την τελευταία τετραετία, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν με λύσσα σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό και νέο που αντιστάθηκε μπροστά στο σιδηρόφρακτο αστυνομικό κράτος του Μητσοτάκη, στις χουντο-απαγορεύσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά., ενώ δεν ήταν λίγες οι κρατικές δολοφονίες (π.χ. Φραγκούλη, Σαμπάνη, Μάγγου, του 20χρονου Σύριου στη Λάρισα κ.ά.).

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε! Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σφοδρές ήττες στους εργαζόμενους, τους νέους και τους αγωνιστές. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, ούτε έχει την άνεση διαρκώς να κλιμακώνει τις επιθέσεις προς τους «από κάτω». Γνωρίζει ότι η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές των Τεμπών και της Ν. Σμύρνης και αυτές φάνηκε πως δεν μπόρεσε να τις αντιμετωπίσει. Συνεπώς, η «σταθερότητα» και η «κυριαρχία του Μητσοτάκη» κάθονται πάνω σε νάρκες, που σκάνε, εκτεθειμένες σε σοκ και εκρήξεις. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός πνίγεται σε ένα διαρκές καθεστώς χρεοκοπίας, όσο εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η γκιλοτίνα των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο ΗΠΑ -ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας-Κίνας μεγαλώνει.

Κανένας εργαζόμενος και νέος, δεν είναι μόνος του μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, με αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη. Να παλέψουμε με ταξική ενότητα και μαζικούς αγώνες, για τη συγκρότηση μίας νέας αγωνιστικής και επαναστατικής πρωτοπορίας, απαραίτητο όρο για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να έχουμε μέλλον, είναι μονόδρομος! Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα από ένα μαζικό αγώνα διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε νεοφιλελεύθερο αντικαταστάτη της.

Μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική!

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να γυρίσουμε οριστικά πλάτη στους ήδη τιμωρημένους ψεύτο-προοδευτικούς π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχονταν εύκολες λύσεις και μετατράπηκαν σε μνημονιακότερους των μνημονιακών (προδοσία δημοψηφίσματος, 3ο μνημόνιο κ.ά.), αλλά και στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ που μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη και την αυτοοργάνωση των αγώνων, υιοθετεί τις εθνικιστικές θέσεις περί «κυριαρχικών δικαιωμάτων» για τον πόλεμο και επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται στα αριστερά του. Οι «δημοκρατίες» των πλουσίων, δεν πέφτουν με λόγια στη Βουλή, αλλά με ταξική ενότητα και ένα σχέδιο πάλης που θα ενώνει όλους αγώνες σε μία ενιαία ταξική σύγκρουση. Δεν φτάνει μία κυβερνητική αλλαγή, χρειάζεται μία κοινωνική ανατροπή. Με μία άλλη δομή εξουσίας, την Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια πραγματική εργατική δημοκρατία που θα ανοίξει τον δρόμο για την μόνη εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό.

Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Βαριά φορολογία σε πλούσιους. Δημόσια Ενέργεια για όλους.

Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

Πλαφόν και μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.

Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.

Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. 7ωρο - 5θήμερο - Σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και από την ΕΕ του πολέμου και του ρατσισμού.

Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20039


1 2 3 4 5 6

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Η κατάσταση μία εβδομάδα μετά τις μεγάλες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:

15 νεκροί και τουλάχιστον δύο αγνοούμενοι, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, καταστροφή μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου, αποκλεισμένα χωριά, εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα βυθισμένα μέσα στις λάσπες, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων κατεστραμμένα, ακατάλληλη και περιορισμένη υδροδότηση για τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και εκτεταμένα προβλήματα στα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάθε μέρα που περνάει σε πολλές περιοχές η αποσύνθεση νεκρών ζώων μέσα στα στάσιμα νερά που έχουν σχηματίσει ολόκληρες λίμνες που δημιουργήθηκαν στη θέση δρόμων, στο κέντρο της Λάρισας αλλά και πάνω από την έκταση ολόκληρων χωριών, δημιουργεί μία ατμόσφαιρα όλο και πιο αποπνικτική με τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους κινδυνεύοντας από μεταδοτικές ασθένειες, ενώ δεκάδες είναι ήδη τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Μία εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άστεγοι, άνθρωποι πεινασμένοι, άνθρωποι διψασμένοι, άνθρωποι που ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες και αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τον τόπο τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις σωματεία και συνεταιρισμοί, εργάτες και αγρότισσες, κομμουνιστές/ στριες και αναρχικοί/ες, νέοι και νέες, δίνουν σχεδόν μόνοι τους μία άνιση μάχη για να περιορίσουν τις καταστροφές, να απεγκλωβίσουν συνανθρώπους μας ή έστω να τους παραδοθεί λίγο νερό και φαγητό, στήνοντας παντού κουζίνες, δίκτυα αλληλεγγύης, κλιμάκια δράσης, ομάδες άντλησης υδάτων και καθαρισμού αλλά και πρσφέροντας τα σπίτια σπίτια τους, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης. Σε όλες τις περιπτώσεις, τοπική αλλά και κεντρική εξουσία, είναι απούσες και ανεπαρκείς ενώ αδυνατούν όχι μόνο να εκπονήσουν ένα άμεσο σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφών αλλά ακόμα και να συντονίσουν στοιχειωδώς τους εκατοντάδες ανθρώπους που ρίχνονται, πολλές φορές χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, εργαλεία, υποδομές, στη μάχη επιβίωσης του λαού της Θεσσαλίας.

Όπως είχαμε αναφέρει μετά τις πυρκαγιές που αφάνισαν περισσότερο από 1.700.00 στρέμματα το καλοκαίρι του 2023, "ξέρουμε πως η λαϊκή αυτενέργεια και αυτοοργάνωση αποτελεί αυτές τις ημέρες, ότι πιο ελπιδοφόρο μέσα στην απέραντη έρημο που αφήνουν πίσω τους οι αστικές πολιτικές. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως αυτή δεν αρκεί, χωρίς την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους. Γιατί θα είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τα ίδια κάθε χρόνο .Η μάχη στην πρώτη γραμμή των μετώπων είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα. Κάθε τετραγωνικό μέτρο δάσους ή γεωργικής έκτασης, κάθε ζώο και κάθε άνθρωπος που θα σωθεί είναι πολύτιμα αλλά και κύρια προϋπόθεση για το επόμενο βήμα. Για την οργανωμένη ταξική πάλη ενάντια σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και τα συμφέροντα που λεηλατούν τον λαό, τη φύση, τις ζωές μας".

Και για αυτό ακριβώς, αυτές τις ημέρες που βιώνουμε ξανά από πρώτο χέρι την πλήρη αποκάλυψη της ουσίας του κράτους που ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία της αστικής εξουσίας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για τη χρηματοδότηση της καταστολής και των πολεμικών βιομηχανιών, την ίδια στιγμή που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει - τόσο προληπτικά όσο και μετά την εκδήλωσή τους - φυσικά φαινόμενα, η οργάνωση της πολιτικής πάλης εναντίον του πρέπει να προτεραιοποιηθεί.

Ήδη από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η νεολαία και ο λαός της Λάρισας συγκρούστηκαν για ώρες με τους μπάτσους που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, ενώ σε αντίθεση με αποστολή υλικού άμεσης ανάγκης η κυβέρνηση έστειλε 2 ημέρες μετά διμοιρίες από όλη τη χώρα, για να δράσει ρεβανσιστικά χτυπώντας τη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί, 2 ημέρες μετά. Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Βόλο/ Καρδίτσα, ενώ οι δίκαιες επιθέσεις σε Μπέο και Αγοραστό από κατοίκους της Καρδίτσας, του Παλαμά και του Βόλου αλλά και ο φόβος της λαϊκής κινητοποίησης ακύρωσε στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου την Δευτέρα 11 του μηνός. Το αφήγημα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ περί "ατυχούς στιγμής" σβήνει μπροστά στις κραυγές απόγνωσης και οργής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν τις ζωές τους να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για πολλοστή φορά μέσα σε λίγα χρόνια, και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας δίνουν με αξιοπρέπεια μία ταυτόχρονη και διμέτωπη μάχη.

Σε αυτή τη μάχη, πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους, να κάνουμε την πάλη τους δική μας πάλη, να επιβάλλουμε την άμεση και επαρκή οικονομική αποζημίωση τους, την άμεση επίταξη όλων των ξενοδοχείων της περιοχής για τις στεγαστικές τους ανάγκες και την άμεση εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης των ζημιών, την έρευνα για τις καθυστερήσεις και τις κακοτεχνίες των αντιπλημμυρικών έργων των προηγούμενων χρόνων, την κατοχύρωση κάθε διεκδίκησης που οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι συλλογικοί τους φορείς βάζουν.

Αλλά ταυτόχρονα να συνδέσουμε τον αγώνα αυτόνμε τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις γεμάτες ΜΕΘ και τις ουρές για χειρουργεία, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, τα Τέμπη και την Πύλο, τις πυρκαγιές στη Δαδιά, στην Αττική, στη Βόρεια Εύβοια και σε όλη τη χώρα, με την όξυνση της φτώχειας και της καταστολής.

Γιατί την ίδια στιγμή που ο λαός της Θεσσαλίας βιώνει εικόνες μίας πρωτοφανούς καταστροφής και εγκατάλειψης από κάθε σχεδιασμό συλλογικής επιβίωσης του, με την κεντρική και τοπική εξουσία να μας αποδεικνύουν κυνικά πως το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" αποκρυσταλλώνει σε λίγες λέξεις την ουσία της πολιτικής τους ταυτόχρονα με την - με κάθε κόστος - διατήρηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας…

Η ταυτόχρονη παρουσία του κινήματος στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της αλληλεγγύης και της επιβίωσης του, αλλά και στην οργάνωση της πολιτικής πάλης ενάντια στο ίδιο το σύστημα του οποίου οι πολιτικές λειτουργούν ως μεγενθυτικός φακός πάνω στις συνέπειες των φυσικών φαινομένων, είναι μονόδρομος.

Γιατί η ταξική και πολιτική πάλη με το αστικό κράτος, όπως εμφατικά ανέδειξαν οι κινητοποιήσεις σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, γίνεται μέσα στη φωτιά που καίει, όταν ο λαός μάχεται για την επιβίωσή του, όταν η αστική εξουσία φανερώνει κυνικά τις προτεραιότητές, τη λειτουργία και τους σκοπούς της.

Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινηματικές δυνάμεις και τον λαό της Θεσσαλίας.

Να απλώσουμε τη φωτιά που καίει στον κάμπο σε όλη τη χώρα…

Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης είναι ανεπιθύμητο στη Θεσσαλονίκη!

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη/ φιέστα του πρωθυπουργού το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5 6

Άφιξη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη - Όλοι στη διαδήλωση το Σάββατο 16/9, στις 6:00μμ στο Αγ. Βενιζέλου


Εν μέσω της ανείπωτης τραγωδίας σε βάρος του λαού που πνίγεται, εγκαταλείπεται και καίγεται σε κάθε γωνιά της χώρας και εν όψει των νέων αντιλαϊκών-αντεργατικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, καλούμε τον κόσμο της πόλης, σωματεία, συλλογικούς φορείς και οργανώσεις, να διαδηλώσουμε μαζικά το Σάββατο 16/9 -την ημέρα ομιλίας του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

· Να απεγκλωβιστούν άμεσα, εδώ και τώρα, όλοι οι εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα

· Ανθρώπινη στέγαση-διαμονή-σίτιση-περίθαλψη για όλους τους πλημμυροπαθείς

· Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε σπίτια-περιουσίες-επιχειρήσεις-καλλιέργειες

· Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας του λαού

Κάτω η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική του συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6:00ΜΜ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/09/1…


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση ενάντια στην άφιξη Μητσοτάκη: Σάββατο 16/9, 6μμ άγαλμα Βενιζέλου

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης: Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Ως Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, συμμετέχουμε στην αντικυβερνητική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη. Διαδηλώνουμε για να καταγγείλουμε τις δολοφονικές πολιτικές τις κυβέρνησης, αλλά και των υπηρετών της στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν την κύρια ευθύνη για την τεράστια καταστροφή στην Θεσσαλία. Πριν ακόμη σβήσουν οι πυρκαγιές, με απολογισμό 35 νεκρούς και 2 εκ. καμένα στρέμματα, ήρθαν οι πλημμύρες. Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός: 12 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι, οικονομική καταστροφή της Θεσσαλίας. Το ανίκανο «επιτελικό μπάχαλο» δολοφονεί! Κυβέρνηση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι αδιαφορούν για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στέλνουν απλώς μηνύματα για εκκενώσεις, εμμένοντας στο δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Κύρια ευθύνη έχει η πολιτική της κυβέρνησης και όχι η «μανία της φύσης»!

Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τα γενικά. Την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την καταστολή και το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την απειλή του πολέμου. Παλεύουμε ενάντια σε όλα αυτά, με αποφασιστικότητα, σχέδιο και ενωτικούς αγώνες, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για να νικήσουμε, όμως, θα πρέπει να δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να ανατρέψουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπηρέτες-εκπρόσωπούς της στους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να σωθούμε από τη βαρβαρότητα των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων πρέπει να οργανώσουμε, εργαζόμενοι και νεολαία, την αντίστασή και τους αγώνες μας, με ενεργοποίηση των δημοτών μέσα από Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις. Πρέπει και μπορούμε να αναδείξουμε μια άλλη πολιτική και πρακτική, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Κανένας χωρίς εργασία, τροφή, στέγη, ρεύμα, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Παλεύουμε ενάντια σε:

· ακρίβεια - φτώχεια - ανεργία

· πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

· μαύρες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις

· ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών, της παιδείας, της υγείας και των υπηρεσιών των δήμων

· κάθε καταστροφή του Περιβάλλοντος

· κάθε εμπλοκή της χώρας στο πόλεμο

· καταστολή, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, εθνικισμό και ρατσισμό

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20053


1 2 3 4 5 6

Τέμπη-Πύλος-Πυρκαγιές-Πλημμύρες:

η εμπέδωση του καθημερινού θανάτου

Από ένα σύστημα εξουσίας - ορισμένο στις ανισότητες&τις διακρίσεις - που εκμεταλλεύεται και δολοφονεί ό,τι δεν (μπορεί να) περιφράσσεται στον κόσμο του εμπορεύματος

Και απέναντι εμείς που δεν αντέχουμε, αναζητώντας τρόπους&τόπους κοινών απαντήσεων.

Συλλογικοποίηση των αγώνων μας -ισότητας και αλληλεγγύης- ώστε να χαράξουμε ζωές με νόημα, απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, στο εδώ και στο τώρα.

Αντικρατική-Αντικαπιταλιστική Διαδήλωση: Σάββατο 16/09 στις 18:00 - Άγαλμα Βενιζέλου

κάλεσμα :

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενόψει της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

[ Αντικρατική / Αντικαπιταλιστική διαδήλωση: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου]

Μία από τις βεβαιότητες που έφερε μαζί του το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, με την συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και την εδραίωση στην εξουσία, είναι πέρα από την πρόσδεση του κοινωνικο-πολιτικού γίγνεσθαι, του δημόσιου βίου, αλλά και της ιδιωτικής ζωής στον απόλυτο οικονομισμό, οι άμεσες και καταστρεπτικές υλικές συνέπειες της απαξίωσης των κοινωνικά αναγκαίων με ολοένα και περισσότερα ορατά αποτελέσματα - με αιχμή των τελευταίων ημερών τις πλημμύρες στην Θεσσαλία και τους δεκάδες θανάτους όπως και τις ανυπολόγιστες ακόμα καταστροφικές συνέπειες. Η απαξίωση από τον κρατικό μηχανισμό των κοινωνικά αναγκαίων και στον αντίποδα η προάσπιση της κερδοφορίας των κάθε λογείς κερδοσκόπων αποτελεί την βάση της ατζέντας του κράτους, κάτι που καθίσταται όλο και περισσότερο εμφανές στα μάτια της κοινωνίας.

Σε ένα ευρύτερο «σήμερα», η επιβαλλόμενη ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού διαπερνά το σύνολο σχεδόν των τομέων της καθημερινότητας και αποτελεί τους πυλώνες της καπιταλιστικής συγκρότησης και αναπαραγωγής, τόσο με όρους υλικών πόρων όσο και με όρους ηγεμονίας των ιδεολογικών αφηγήσεων της κυρίαρχης τάξης. Κοινός τόπος, η με κάθε κόστος θεσμική και υλική επιβίωση του συστήματος μέσα από τις συμπληγάδες της συνεχούς οικονομικής μεγέθυνσης που γεννούν κρίσεις. Και είτε μιλάμε για τη δημοσιονομική κρίση του '08, είτε για την υγειονομική κρίση του '20, είτε για την εντεινόμενη ακρίβεια των τελευταίων ετών, είτε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως οι συνέπειες περνούν βιαίως πάνω απ' τις δικές μας πλάτες.

Άλλωστε, οι ενδο-καπιταλιστικές αντιφάσεις και οι -βίαιες- εκτονώσεις που ακολουθούν, αποτελούν τον αιμοδότη ενός φαύλου κύκλου οικονομικής διαχείρισης από τα πάνω, ανηγμένο στην διάσωση του Κεφαλαίου. Η εμπέδωση του, γνωστού πλέον, δόγματος ΤΙΝΑ (There Is No Alternative) περί απουσίας εναλλακτικής, ως μία απ' τις τρικυμιώδης εκδοχές του τέλους της Ιστορίας, ορίζει και το πολιτισμικό μέγεθος της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας. Η εξασθένηση των κοινωνικών δεσμών αποτελεί προαπαιτούμενο για την συθέμελη επίθεση σε ελευθερίες και δικαιώματα, καθώς τα αποσυνδέει από τη συλλογική τους διάσταση. Η ματαιότητα έρχεται να αντικαταστήσει τα συλλογικά περιεχόμενα, δίνοντας τη θέση της στην εξατομίκευση και την ιδιώτευση, δεδομένου ότι τυχόν βελτιώσεις μπορούν να επιτυγχάνονται μόνο εντός των ορίων που το σύστημα θέτει (και, φυσικά, δεν περιμένουμε αυτές να στραφούν ενάντια στον ίδιον τους τον εαυτό).

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, λοιπόν, το μίγμα της κρατικο-καπιταλιστικής επιβολής εμπεριέχει τόσο την οργανική σύνδεση της μοίρας των καταπιεσμένων με αυτή των καταπιεστών όσο και την εμπέδωση νέων, κυρίαρχων, καθόλα εξουσιαστικών, αφηγήσεων. Και οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» έρχονται να ορίσουν τη νέα κανονικότητα.

Ρίχνοντας μία ματιά στα καθ' ημάς, το κλείσιμο της στρόφιγγας των ευρωπαϊκών ταμείων καθ' υπόδειξη της Ε.Ε., σταδιακά άρει την καθόλα βολική συνθήκη των «passes» και στρέφει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των «μεταρρυθμίσεων», που αποτελεί μάλιστα και την αιχμή του δόρατος της φετινής Δ.Ε.Θ.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί προς διαβούλευση, ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τις ήδη αποσαθρωμένες εργασιακές σχέσεις υπό τον μανδύα της προστασίας από την μαύρη-αδήλωτη εργασία και κανονικοποιεί, πλέον και με τη βούλα, την υπερ-εργασία, καταργώντας και νομικά το 8ωρο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την 5ήμερη εργασία.

Στον τομέα της Παιδείας, η απόπειρα παράκαμψης του άρθρου 16 με το άρθρο 28 του Συντάγματος είναι μία ξεκάθαρη επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν για όλους/ες αγαθό της εκπαίδευσης, αφού εξισώνει πτυχία ΑΕΙ με προς κατανάλωση "προγράμματα σπουδών".

Σε ανάλογο κλίμα κινούνται οι όλο και περισσότερες συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα στο άκρως υποστελεχωμένο ΕΣΥ, οι υπηρεσίες του οποίου ευτελίζονται, σκοπεύοντας στο άνοιγμα νέων κλάδων προς εκμετάλλευση από κάθε επιτήδειο κλινικάρχη.

Ακόμη, από την δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών υδροδότησης - μια κίνηση που "ανοίγει" προς την αγορά το αδιαμφισβήτητα ύψιστο αγαθό της ζωής - μέχρι το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε κατά τη προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, δημιουργείται και καλλιεργείται το πλέον έφορο έδαφος για τη βιομηχανοποίηση της φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος. Για το Κράτος και το Κεφάλαιο αποτελούν ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας που δε θα πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο, σκοπεύοντας για μία ακόμη φορά στην κερδοφορία, η οποία καμουφλάρεται πίσω από έννοιες όπως "βιώσιμη" και "πράσινη" ανάπτυξη.

Κάπως έτσι, λοιπόν, σχηματοποιείται, ιδεολογικά και πλέον υλικά, μια συνθήκη δυσοίωνη για την καθημερινότητα των πολλών. Από την καμπύλη της κρίσης της ακρίβειας, στην οποία αμφίβολο είναι σε ποιο σημείο είμαστε και πόσο θα κρατήσει, μέχρι τις συντονισμένες επιθέσεις σε κοινωνικά αγαθά και πολιτικά δικαιώματα, βρισκόμαστε (αν δεν το έχουν ήδη περάσει) στο οριακό σημείο μετάβασης από την ανασφάλεια στην επιβίωση. Είμαστε εκεί όπου οι ζωές μας εργαλειοποιούνται και καθίστανται επιθυμητές όσο τροφοδοτούν το σύστημα για την εκμετάλλευσή τους. Ζωές με κόστος όχι την ίδια τη ζωή, αλλά αυτό που καθορίζουν οι όροι της αγοράς, της ζημίας και του κέρδους• μετρήσιμοι αριθμοί που σκηνοθετούν την τραγωδία του σήμερα.

Έναν χρόνο μετά τις περσινές εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ. και με την ηγεμονία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αφετηρία ενός νέου κύκλου, οι ταξικές επιθέσεις και οι εντεινόμενες περιφράξεις τίθενται σε πιο στιβαρές και απειλητικές βάσεις από ποτέ• εντός μιας συνθήκης επιβολής της εξατομικευμένης καθημερινότητας που κατακερματίζει τη δυνατότητα συλλογικής οπτικής, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πραγματική θέση μας απέναντι τους.

Η συστηματική αποποίηση ευθυνών του κράτους - είτε αυτή αφορά τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, τα εγκληματικά pushbacks μεταναστ(ρι)ών και τις συστηματικές "εθελοτυφλίες" της αστικής δικαιοσύνης, γίνεται ξεκάθαρη πέρα ως πέρα η αδιαφορία για οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συστήματος.

Χρόνο με τον χρόνο, βρισκόμαστε λιγότερες/οι. Όχι γιατί αποφασίσαμε να φύγουμε, αλλά γιατί κάποιος άλλος αποφάσισε για εμάς. Από τους νεκρούς των Τεμπών και τις πνιγμένες στην Πύλο μέχρι το καμένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο (και τους ανθρώπους μέσα σε αυτό), την πλημμυρισμένη Θεσσαλία και τα σύγχρονα κολαστήρια/στρατόπεδα συγκέντρωσης της "ενωσιακής φιλανθρωπίας", καθίσταται σαφές πως οι ζωές μας είναι δυνάμει φονεύσιμες και εμείς αναλώσιμες.

Χρόνο με τον χρόνο, δεν περνά στιγμή χωρίς τη σκέψη του αμφίβολου αύριο, για το οποίο η εξουσία αποφάσισε πως δε μας πέφτει λόγος, παρά μόνο όταν θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάθε λογής τσαρλατάνου και μιας κυβέρνησης ενορχηστρωτή σε κάθε λογής έγκλημα. Είναι αυτή η ασφυξία, όμως, που δυναμώνει τη δίψα μας για μια ζωή ελεύθερη, με αξιοπρέπεια, άξια να βιωθεί.

Εμείς, εδώ, με τη σειρά μας, οφείλουμε να μιλάμε για όσα είναι προφανή και τεχνηέντως κρύβονται πίσω από τους τυχοδιωκτισμούς και τις μηχανορραφίες της εξουσίας.

Με την εμπιστοσύνη μας απέναντι στην αλληλεγγύη, με εργαλεία μας την συγκρότηση και την οργάνωση από τα κάτω - για τα κάτω, απαγκιστρωνόμαστε από κυρίαρχα αφηγήματα κι από το φόβο, δημιουργούμε εστίες αγώνα και αυτοδιάθεσης των ζωών μας και του χρόνου μας, συλλογικοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας για ένα κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους.

Απέναντι σε ένα σύστημα που αναπαράγεται καταστροφικά πάνω μας, εμείς επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, σηκώνοντας αναχώματα.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Βασ. Γεωργίου 27 & Μπιζανίου

@ekxsxoleio

e-mail: librexe12o@gmaexil.com

site: sxolei12.wordpress.com