Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεια - 10 χρονια απο τη δολοφονια του Π. Φυσσα

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα 18/09 στην Πλ. Ελευθερίας στις 19:00, για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών Ηρακλείου

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ-ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΩΡΑ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συνδιοργανώνει με πολλά άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς την Αντιφασιστική Συγκέντρωση τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη , ημέρα που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού και αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τη συμμορία της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αυτή εντάσσεται στην αλυσίδα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες, τους κατατρεγμένους, τους δημοκράτες και αριστερούς αγωνιστές, δράση που υπέθαλψαν οι κυβερνήσεις και οι αστυνομικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τη Χρυσή Αυγή ως παρακρατικό μηχανισμό εκφοβισμού και τρομοκράτησης του αναπτυσσόμενου συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.

Παρά την επιχείρηση συγκάλυψης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το δημοκρατικό αντιφασιστικό κίνημα με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι αλληλέγγυοι αντιφασίστες δικηγόροι έδωσαν ένα μακρόχρονο αγώνα που οδήγησε στη δίκη και στην καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης. Στις 7 Οκτώβρη του 2020 τέλειωσε η πρωτόδικη δίκη της Χρυσής Αυγής με την καταδίκη της για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τρία χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται και δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός. Γιατί, η ναζιστική Χρυσή Αυγή-, ενθαρρυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ- εμφανίστηκε ξανά στο πολιτικό προσκήνιο και εντάχθηκε στη Βουλή με την…παραλλαγή του κόμματος «Σπαρτιάτες», ενώ ο έγκλειστος στη φυλακή αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο Κασσιδιάρης, κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οχτώβρη, διεκδικώντας την εκλογή του στο Δήμο της Αθήνας(!) Την ίδια στιγμή πολλά καταδικασμένα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης προσφεύγουν στο Εφετείο, επιδιώκοντας μικρότερες ποινές ή την αποφυλάκισή τους

Το τελευταίο διάστημα , η δολοφονία εκατοντάδων μεταναστών στην Πύλο, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια από τάγμα εφόδου Κροατών και ντόπιων ναζί, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ από φασίστες και η προσπάθεια συγκάλυψης της , η εγκληματική εγκατάλειψη προσφύγων στο καιόμενο δάσος της Δαδιάς, η ενοχοποίηση των προσφύγων και οι… συλλήψεις (!)αρκετών από ομάδες ακροδεξιών φασιστών επιβεβαιώνουν στην πράξη τη συνέχεια της εγκληματικής δράσης της Χ.Αυγής και όλων των ακροδεξιών μορφωμάτων.

Είναι φανερό ότι η βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις, οι απάνθρωπες επαναπροωθήσεις των κατατρεγμένων, η ποινικοποίηση των αγώνων (αντιλαϊκοί νόμοι Χατζηδάκη-Γεωργιάδη), η πολιτική της φίμωσης του λαϊκού κινήματος, της φτώχειας και της αποψίλωσης του λαού από τις θεμελιώδεις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του, η εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών αποτελούν τη βάση για την ενθάρρυνση της δράσης τόσο της Χ Αυγής, όσο και όλων των ακροδεξιών μορφωμάτων. Έκφραση αυτής της στυγνά αντιδραστικής πολιτικής αποτελεί και η κτηνώδης συμπεριφορά του πληρώματος του Blue Horizon που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατό του άτυχου Αντώνη Καρυώτη.

Ο φασισμός εναντιώνεται σε κάθε δημοκράτη αγωνιστή που έχει διαλέξει την πλευρά του αδύναμου και του καταπιεσμένου. Αυτός ήταν ο Παύλος Φύσσας! Είχε διαλέξει την πλευρά της συλλογικής πάλης μέσα από τα τραγούδια και την αντιφασιστική δράση του. Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και το λαό να διαλέξουν, με τη σειρά τους, την ίδια πλευρά της μαζικής και ενωτικής αντίστασης στη φασιστική βαρβαρότητα.O τόπος μας, η Κρήτη. έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη ναζιστική θηριωδία. Βιάννος , Ανώγεια , Κάντανος και τόσα άλλα χωριά που ισοπεδώθηκαν από τους ναζιστές αποτελούν ιστορικά σύμβολα μαζικής αντίστασης και ανυποχώρητης πάλης απέναντι στη θηριωδία του ναζισμού και του φασισμού.

Η πάλη σήμερα ενάντια στον φασισμό, εκφράζεται με τον αγώνα μας ενάντια

  • στον εκφασισμό του κράτους,
  • στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ και ΝΑΤΟ
  • στην πολιτική της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων
  • στην πολιτική της εγκατάλειψης του λαού στη δίνη των φυσικών απειλών
  • στην πολιτική της φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας
  • Στην επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση
  • στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Παράλληλα, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να διασφαλίσουν την ιστορική μνήμη της πλούσιας αντιφασιστικής πάλης του λαού μας με όλα τα δυνατά μέσα παιδείας, καλλιεργώντας στους μαθητές το δημοκρατικό και αγωνιστικό ήθος, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να προωθήσουν το όραμα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το φασισμό, το ρατσισμό, τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αρετή Σπαχή Μαρία Οικονομάκη

πηγή : https://elmeher.gr/?p=1151


1 2 3

Αντιφασιστική κινητοποίηση Δευτέρα 18/9 19:00 Πλ Ελευθερίας

uploaded document

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671

blog: http://smtiraklio.wordpress.com/