Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη του ´13 δολοφονείται από τάγμα της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας. Η είδηση του θανάτου του γέμισε οργή και μίσος χιλιάδες νέους/ες που γέμισαν τους δρόμους με συγκεντρώσεις και πορείες επιδιώκοντας συγκρούσεις με τις ομάδες καταστολής πάνω σε ένα εξεγερτικό κλίμα. Με την είδηση της δολοφονίας του, χιλιάδες ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους, έκαναν κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις σε πρεσβείες και στοχοποιήθηκαν τοπικοί φασιστικοί χώροι.

Η αστική δικαιοσύνη εξυπηρετώντας το σύστημα φρόντισε τα τάγματα εφόδου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να πέσουν στα μαλακά μετά από μια δίκη παρωδία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από τα λαϊκά κινήματα στους δρόμους. Στην πόλη μας άλλωστε είναι ολοφάνερη η κάλυψη των μπάτσων και των βασανιστών στην υπόθεση του Β. Μάγγου από τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ο λαός μπορεί να δικάσει τον φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει.

Σε όλη την Ευρώπη παρατηρούμε την άνοδο της ακρoδεξιάς και των φασιστικών οργανώσεων εκμεταλλευόμενοι τη σαπίλα της αστικής πολιτικής, τον λαϊκισμό και την ξενοφοβία. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα νεοναζιστικά κόμματα ξεπροβάλουν δειλά δειλά με την υποστήριξη της ακροδεξιάς Ν.Δ. και του παρακράτους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και εφαρμόζοντας την θανατοπολιτική στρατηγική τους. Οι πνιγμένοι μετανάστες στην Πύλο, οι καμένοι στη Δαδιά και οι πνιγμένοι στις πλημμύρες της Θεσσαλίας είναι λίγα από τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση αυτή.

Οφείλουμε στη μνήμη του Π. Φύσσα, του Λουκμάν και όλων των δολοφονημένων από τα νεοναζιστικά τάγματα να κρατάμε ψηλά την αντιφασιστική γροθιά τσακίζοντας τον φασισμό καθημερινά στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας.

Η φλόγα του τότε μένει ζωντανή
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη
Θόλος 18:00

ΒΟΛΟΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 18h


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής η μαχητική αντιφασιστική δράση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα θρασύδειλα τάγματα εφόδου δε δίστασαν να βγουν πάλι από τις τρύπες τους. Κατά την διάρκεια καταστροφικών πυρκαγιών που είχαν ρημάξει τον ελλαδικό χώρο και ενώ η αλληλεγγύη αποτελούσε το μοναδικό όπλο του λαού, ναζί αυτόκλητοι χωροφύλακες προέβησαν σε κυνήγι μεταναστών υπό την πλήρη κάλυψη και συναίνεση του αστικού κράτους. Σα να μην έφτανε αυτό, στην Κύπρο σε μια αντίστοιχη «Νύχτα των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε ναζιστική επίθεση - πογκρόμ σε καταστήματα μεταναστ(ρι)ών τρομοκρατώντας τον παρευρισκόμενο κόσμο. Δε ξεχνάμε την οργανωμένη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες νεοναζί οι οποίοι ανενόχλητοι διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα με τη βοήθεια αστυνομίας και ντόπιων φασιστών συνεργατών τους.

Για κάθε Φύσσα, Λουκμάν και Μιχάλη η απάντηση βρίσκεται στο δρόμο. Αγωνιζόμαστε αλληλέγγυα και αντιφασιστικά μέχρι να κοπεί και το τελευταίο χέρι που χαιρετάει ναζιστικά. Όταν βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο του φασισμού πρέπει να διαλέξουμε ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Όλες/Όλα/Όλοι στην αντιφασιστική πορεία 18/09 στον Θόλο στις 18:30

πηγή : https://www.facebook.com/people/Τέρμινο-Αναρχ…