Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική Συγκέντρωση/Πορεία

Αυτή η δολοφονία δεν θα ξεχαστεί!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 12/8 και καθώς πήγαινε στη δουλεία του στη λαϊκή του Περισσού, ο πακιστανός εργάτης Σιράζ Σαφτάρ δέχθηκε επίθεση και δολοφονήθηκε. Μετά από τα συνήθη σενάρια από ΜΜΕ και ΕΛ.ΑΣ για συμπλοκή με ομοεθνείς του, κατέληξαν λίγες μέρες αργότερα στη σύλληψη τεσσάρων ελλήνων. Βέβαια τώρα το αφήγημα των δολοφόνων και της ΕΛ.ΑΣ μιλάει για ληστεία, παρόλο που τα προσωπικά αντικείμενα του Σιράζ βρέθηκαν στο σημείο στης δολοφονίας.

Το αφήγημα των μπάτσων δεν μας πείθει και φαίνεται από την αρχή της υπόθεσης μία προσπάθεια να αποσιωπηθούν τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας. Εδώ και αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους ομάδες φασιστών με παρουσία και δράση στο δημόσιο χώρο κυρίως αργά το βράδυ και σε μικρές ομάδες, βάφοντας συνθήματα ή πετώντας τρικάκια. Επιπλέον στο συγκεκριμένο σημείο έχουμε δει και στο παρελθόν επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουμε δει και άλλες φασιστικές επιθέσεις (π.χ. Περιστέρι, Πατήσια) και τα ρατσιστικά πογκρόμ και βασανισμούς μεταναστών στο Έβρο από τις φασιστικές πολιτοφυλακές. Γενικότερα τα διάφορα απομεινάρια της χρυσής αυγής και άλλες φασιστικές ομάδες προσπαθούν να οργανωθούν ξανά και να διεκδικήσουν τον δημόσιο χώρο.

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς δεν σκοπεύουμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να αφήσουμε τις γειτονίες μας στα χέρια των φασιστών. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να έρθουμε σε επαφή ντόπιοι και μετανάστες/ριες και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πολυεθνικές-πολυπολιτισμικές κοινότητες μακριά από εθνικές ιδέες και "μεγαλεία". Γιατί η μόνη μας προστασία απέναντι στους φασίστες ,τους ρατσιστές και τον κάθε καταπιεστή μας, είναι οι δικοί μας κοινοί αγώνες στις γειτονιές μας. Στις γειτονιές όπου ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί και μοιραζόμαστε τον δημόσιο χώρο. Για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς, για να στείλουμε τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Πορεία Σάββατο, 23.09 (12.00). Συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ.

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ.

Αντιφασίστες/ριες Ν. Ηρακλείου - Ν. Ιωνίας.

This murder will not be forgotten!

In the early hours of Saturday, August 12th, as he was on his way to work at his local market in Perissos, the Pakistani worker Shiraz Shaftar was attacked and murdered. Following the usual narratives presented by the media and the Greek police, they initially suspected a clash with his fellow countrymen, but a few days later the police investigation resulted in the arrest of four Greeks. However, the current account of the killers and the EL.AS now claims it was a robbery, even though Shiraz's personal belongings were found at the scene of the murder.

The narrative presented by the police does not convince us, and from the beginning of the above case, it seems like an attempt to silence the racist motives behind the murder. In the wider area of Nea Ionia and Neo Heraklion, fascist groups have been reappearing in public spaces for some time, primarily late at night and in small groups, painting slogans and fascist symbols. Furthermore, in this specific location, we have seen past attacks by fascists on immigrants, and recently, we have witnessed other fascist attacks (e.g., Peristeri, Patissia) and racist pogroms and harassment of migrants in Evros by fascist civilian patrols. In general, various remnants of the Golden Dawn and other fascist groups are attempting to reorganize and reclaim public spaces.

Faced with all of this, we do not intend to sit idle and leave our neighborhoods in the hands of fascists. With solidarity as our weapon, we aim to connect locals and migrants, creating our own multinational and multicultural communities far from nationalistic ideas. Because our only protection against fascists, racists, and every oppressor is our collective struggles in our neighborhoods. In the neighborhoods where we live together, work together, and share public spaces. To breathe freely, to stop mourning the dead, and to send the fascists back to their hideouts.

Demonstration, Saturday 23.09 (12.00). Gathering Simirioti Square, Nea Ionia.

COMMON STRUGGLES OF LOCALS AND MIGRANTS

WE LIVE TOGETHER, WE WORK TOGETHER. LOCALS AND MIGRANTS UNITED AGAINST NAZIS

Antifascists of Neo Heraklion - Nea Ionia.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91873/


1 2 3

Η δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ δεν θα μείνει αναπάντητη -Kαλέσμα στήριξης σε αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 23/9 12 .00 η ώρα Νέα Ιωνία(Πλατεία Σημηριώτη)

Aπο την Αλεξανδρούπολη έως τον Περισσό να επιτεθούμε σε κράτος και παρακράτος

Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μια μεγάλη έξαρση της κρατικής και παρακρατικής βίας απέναντι στους μετανάστες-ριες.

Στις 12/8 ο μετανάστης εργάτης Σιράζ Σαφτάρ δολοφονείτε από φασίστες στον Περισσό. Παρότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί πολλές αντίστοιχες επιθέσεις την τελευταία δεκαετία, το κράτος υποστηρίζει πως ήταν ληστεία (ενώ δεν του λείπει κανένα προσωπικό αντικείμενο) για να συγκαλύψει τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας.

Στις 23/9 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στο δάσος της Δαδιάς. Κυνηγημένοι από συνοριοφύλακες και παρακρατικές εθνικιστικές ομάδες, δεκάδες μετανάστες εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες της πυρκαγιάς. Κατευθείαν, ξεκινά να διαχέεται από όλα τα φασιστικά-ακροδεξιά κομμάτια η αφήγηση πως «τις φωτιές τις βάζουν οι μετανάστες που λειτουργούν ως πληρωμένοι πράκτορες ξένων εχθρικών χώρων». Οργανώνονται, με πρωταγωνιστικό ρόλο φασιστών, ντόπιες ομάδες «αγανακτισμένων κατοίκων» (που ενισχύονται και από άλλες πόλεις) και ξεκινάνε πογκρόμ με αιχμαλωσίες και επιθέσεις σε μετανάστες. Ο αριθμός των τραυματιών αλλά πιθανά και δολοφονημένων δεν μπορεί να είναι γνωστός λόγω της πλήρους συγκάλυψης από το κράτος και της αορατότητας των μεταναστών-ριων. Μέσα σε αυτό την συνθήκη συντρόφισσες και σύντροφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κάλεσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες στο Αναγνωστήριο και κατά την διάρκεια της ομάδα φασιστών συγκεντρώθηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Σε όλα τα παραπάνω γεγονότα η στάση του κράτους και των ΜΜΕ ξεχείλιζε από υποκρισία και συγκάλυψη. Από την μια μιλούσαν για ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές και από την άλλη αναπαρήγαν το αφήγημα περί «ξένων εισβολέων», περί «χρησιμότητας του φράχτη του Έβρου», περί «δίκαιης αγανάκτησης των κάτοικων» κτλ. Μάλιστα Ο κρατικός μηχανισμός κατηγόρησε ως εμπρηστές τους 13 μετανάστες που απήγαγε το ρατσιστικό κάθαρμα Απόστολος Τοτά, και έδωσε το ελεύθερο στις φασιστικές ομάδες να λυντσάρουν μετανάστες/ριες σε όλη την Αλεξανδρούπολη.

Η ουσία της κρατικής διαχείρισης απέναντι στους μετανάστες/ριες είναι σταθερή ανεξαρτήτου κυβέρνησης.

Από την υποβάθμιση, εξαθλίωση, περιθωριοποίηση και εκμετάλλευση τους μέχρι την εξόντωση όσων περισσεύουν. Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς, είναι αυτοί που υπερηφανεύονται για τις επεκτάσεις και θωρακίσεις του φράχτη στον Έβρο. Είναι αυτοί που οργανώνουν επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Είναι αυτοί που δίνουν εντολή για τις επαναπροωθήσεις και τις βυθίσεις σκαφών στο Αιγαίο και παράλληλα κάνουν τα πάντα για να το αποκρύψουν. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τους πολέμους που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Η λεηλασία του επονομαζόμενου από την δύση "τρίτου κόσμου" έχει επιφέρει τεράστια κέρδη στα κράτη και στο κεφάλαιο. Η ιστορία της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής είναι γεμάτη με αιματοκυλίσματα, απαγωγές, βία, εξαθλίωση και εκμετάλλευση. Τo trafficking, οι αλλεπάλληλες στρατιωτικές συμπλοκές, η δυσπροσβασιμότητα σε βασικές ανάγκες και η παιδική εργασία, αποτελούν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η μετανάστευση αποτελεί για τους κυρίαρχους πεδίο κερδοφορίας αλλά και ιδεολογικής προπαγάνδας. Από τη μία πεδίο κερδοφορίας αφού τους προσφέρει φθηνό, αόρατο εργατικό δυναμικό, αλλά και μια πολύ επικερδής επιχείρηση (από μικρά και μεγάλα αφεντικά, μπάτσους και συνοριοφύλακες, κυκλώματα διακίνησης) που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυσμενή θέση των μεταναστών/ριων. Από τη άλλη, πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας, αφού, οι υποτιθέμενες απειλές είτε για πολιτιστικά, είτε για θρησκευτικά θέματα, είναι οι αφορμές για να σημάνουν κίνδυνο για την εθνική ενότητα και να καλέσουν στην επαγρύπνηση πατριωτικών και εθνικιστικών φρονημάτων.

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι φανερή. Από τα πρόσφατα πογκρόμ στην Κύπρο, στα φασιστικά κόμματα της Ιταλίας, την Γαλλίας, χωρών των Βαλκάνιων και της Σκανδιναβίας έως την Νότια κι Βόρεια Αμερική. Αυτή η άνοδος είναι ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων. Από την μια των δομικών χαρακτηριστικών του κράτους και του καπιταλισμού: του ρατσισμού, του εθνικισμού, του μιλιταρισμού της πατριαρχίας. Από την άλλη μιας περιόδου στην οποία ο πολεμικός ανταγωνισμός των διακρατικών μπλόκ του ΝΑΤΟ της Ρωσίας και της Κίνας βρίσκετε στα ύψη, που όλα τα κράτη ανά τον κόσμο ενισχύουν την κατασταλτική τους ισχύ στις πόλεις και στα σύνορα, που υπάρχει μεγάλη φτωχοποίηση σημαντικών κομματιών των από τα κάτω.

Απέναντι στα κυρίαρχα αφηγήματα και τις πρακτικές, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι ένας αγώνας αντικρατικός. Ένας αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία, για την κατάργηση των συνόρων, και των εθνών. Αναπόσπαστο κομμάτι της μάχης για την κοινωνική και ταξική επανάσταση για την αναρχία. Έτσι συνειδητά απέχουμε από δημοκρατικά τόξα που ξεπλένουν τον δολοφονικό ρόλο της ίδιας της δημοκρατίας, χωρίς καμία αυταπάτη πως οι καταδίκες των ναζί στα δικαστήρια θα συμβάλλουν στον αντιφασιστικό αγώνα. Ο σεβασμός στην νομιμότητα συνεπάγεται με ανακωχή με τον ταξικό εχθρό μας, για αυτό και την αρνούμαστε κατηγορηματικά.

Ταυτόχρονα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι κοινός με τις μετανάστριες και τους μετανάστες, με τους Ρομά, με τα άτομα που δέχονται επιθέσεις λόγω της έμφυλης ταυτότητας τους, με όσους στοχοποιούνται ως περισσευούμενες/οι. Θέλουμε να χτίσουμε σε γειτονίες σε σχολεία στους χώρους δουλείας σχέσεις ισότιμες και να συγκρουστούμε με κράτος και φασίστες. Με δράσεις ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής στα σύνορα( frontex, λιμενικό, μπάτσοι, στρατός), ενάντια στα σχέδια του ελληνικού κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την περαιτέρω στρατιωτικοποιήση τους. Θέλουμε να απλώσουμε τον αγώνα ενάντια στους φασιστές, με συντροφικές σχέσεις και δράσεις αλληλεγγύης σε όσες και όσους αγωνίζονται εναντίον τους σε ολόκληρη τη γη.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στον στρατό. Γιατί ο ρόλος του στρατού είναι η συμμέτοχη σε διακρατικούς πολέμους, το συστηματικό κυνήγι και η δολοφονία μεταναστών/ριων στα σύνορα, είναι η στήριξη και εκπαίδευση εθνικιστικών πολιτοφυλάκων και εθνοφρουρών. Είναι ο εμποτισμός των εθνικιστικών αξίων στους φαντάρους. Είναι η ενίσχυση του αφηγήματος της εθνικής ενότητας και της άμυνας της πατρίδας που βάλλετε από «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς».

Τέλος ο αγώνας ενάντια στον φασισμό περνάει μέσα από την επίθεση στους φασίστες. Μέσα από το μπλοκάρισμα της προσπάθειας τους να καταλάβουν δημόσιο χώρο. Τσακίζοντας τους ίδιους, τα κόμματα τους, τα γραφεία και τους συλλόγους τους, τους χρηματοδότες τους και εν τέλει τους μεγαλύτερους υποστηριχτές τους :το κράτος και το κεφάλαιο. Oσο και να ονειρεύονται την κατάκτηση του δρόμου και της εξουσίας είναι στο χέρι μας ως αντικρατικό-αντιφασιστικό κίνημα και κομμάτια των "από τα κάτω" να σταθούμε μπροστά στο δρόμο τους, να τσακίσουμε τους ίδιους και τα αιματοβαμμένα όνειρα τους.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης, πογκρόμ και Μανωλάδα αν είσαι μετανάστης αυτή είναι η Ελλάδα

Αλληλεγγύη στις συντρόφισσες-ους στην Αλεξανδρούπολη

Κανένα κράτος, πατρίδα και φυλή αγώνας για επανάσταση σε ολάκερη τη γη

Αναρχικές/οί για την κοινωνική και ταξική επανάσταση (Acte)

πηγή : https://acte.espivblogs.net/2023/09/22/i-dolo…


1 2 3

Συγκέντρωση - πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΜΜΕ - ΝΕΟΝΑΖΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 12/8 δολοφονείται ο Πακιστανός εργάτης Σιράζ Σαφτάρ καθώς πήγαινε για το μεροκάματο στη λαϊκή του Περισσού. Παρ'οτι τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε και δεν είχε συλληφθεί κανείς, τα καθεστωτικά media σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασαν να αναπαράξουν το ψευδές αφήγημα της ληστείας και συμπλοκής από ομοεθνείς του. Λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνονται 4 άνδρες μεταξύ 18 - 20 χρονών ελληνικής καταγωγής, κάτοικοι των ευρύτερων περιοχών. Τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας του Σιράζ Σαφτάρ είναι αδύνατο να συγκαλυφθούν, έτσι το σύστημα προσπαθεί πρωτίστως να προστατέψει τα στοιχεία των δολοφόνων του και να αποκρύψει το γεγονός με σκοπό να μην πάρει άλλη έκταση, επενδύοντας στη λήθη.
Εμείς, όμως, δεν ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε τη δολοφονία του. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς διαχέεται το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές και πώς επιχειρούν οι νεοφασιστικές γκρούπες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφός τους. Πρόκειται για μια φασιστική δολοφονική επίθεση παρόμοια με αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το 2013 και εντάσσεται στο πλαίσιο επανεμφάνισης των παρακρατικών συμμοριών στο δρόμο, κάτι που γίνεται ολοφάνερο από το πλήθος των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε καταλήψεις, σε πλατείες, γειτονιές και σχολεία.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κράτος και κεφάλαιο εντείνουν ολοένα και περισσότερο τους ρυθμούς λεηλασίας της κοινωνικής βάσης και της φύσης, ανοίγοντας ολοένα και περισσότερο το έδαφος για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από τις πυρκαγιές στον Έβρο και τον θάνατο 26 μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς αλλά και τις απαγωγές από ακροδεξιούς αυτοανακηρυγμένους κυνηγούς κεφαλών, τους πνιγμούς, τα pushbacks και τις δολοφονίες προσφύγων στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα, το ξέσπασμα του πολέμου και τις συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επίταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης μέχρι τη σφοδρή καταστολή που εξαπολύει το κράτος απέναντι σε φοιτητές, αγωνιστές, εργάτες και φυλακισμένους, τις κρατικές δολοφονίες, το ξέπλυμα κυκλωμάτων παιδοβιαστών και μαφιόζων, την επιχείρηση ιδιοποίησης των δημόσιων χώρων και την καταστροφή του φυσικού κόσμου αναδεικνύεται η βαθιά σήψη του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί με κάθε μέσο να διαφυλάξει την υπεροχή του και να διαιωνίσει την ύπαρξή του. Έτσι κράτος και κεφάλαιο ενεργοποιούν εκ νέου την αντεπαναστατική τους εφεδρεία και τα φασιστικά τάγματα -κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τις δεκάδες παρακρατικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα - προκειμένου να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να συνδράμουν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων- ως εργαλείο της αντιεξεγερτικής πολιτικής - και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.
Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό, που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στον καθεστωτικό "αντιφασισμό" και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΙΡΑΖ ΣΑΦΤΑΡ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση- πορεία:
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη | 12.00 | Πλ. Σημηριώτη

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/athina-sigkentrosi-…