Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Αντιφασιστική Πορεία: 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Την ώρα που φωτιές και μετά πλημμύρες ρημάζουν τις ζωές και τις περιουσίες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας επειδή η κυβέρνηση πουλάει «ετοιμότητα» με τα 112 αλλά χωρίς καμία υποδομή για την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων αδιαφορώντας και υποτιμώντας την αξία της ζωής, που η ακρίβεια καλπάζει και η φτώχεια αντίστοιχα εξαπλώνεται, που η Υγεία και η Παιδεία ξεπουλιούνται στον ιδιωτικό τομέα, που οι 57 των Τεμπών και οι 750 της Πύλου γίνεται προσπάθεια να είναι "απλώς Ιστορία"… Αυτή την ώρα σπάει το αυγό του φιδιού και τα ερπετά σκορπούν ανάμεσά μας:
Στον Έβρο η κυβέρνηση ως σοβαρή «χρυσή αυγή» υποδεικνύει ότι φταίνε οι μετανάστες για τις φωτιές νομιμοποιώντας τις φασιστικές παραφυάδες δήθεν «εθνοφρουρών» που ήδη από το 2020 οργανώνουν τάγματα εφόδου και κυνηγούν «κομμάτια». Τώρα όμως αισθάνθηκαν άνετα να δημοσιοποιήσουν την δράση τους με live αναμετάδοση στα social media. Στη Νέα Φιλαδέλφεια: η ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας στους φασίστες απέκτησε διεθνείς διαστάσεις, αφού «μπροστά στα μάτια» τους πάνω από 100 μέλη των ΒadΒlueΒoys, ομάδας οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ γνωστής για την φασιστική ιδεολογία και πρακτική της, διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα και κατέληξαν σε πογκρόμ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς άσχετων πολιτών και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Για άλλη μία φορά, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τους φασίστες να επιτίθενται και να μαχαιρώνουν, επεμβαίνοντας μόνο όταν ήταν πλέον αργά. Λίγο παρακάτω, στα Άνω Πατήσια, η αστυνομία επιχειρεί να συγκαλύψει ακόμη ένα ρατσιστικό έγκλημα: τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ. Οι δολοφόνοι βγήκαν «παγανιά» και σκότωσαν εκείνον τον μετανάστη που βρέθηκε μπροστά τους ακριβώς όπως και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Τα τάγματα εφόδου εκπαιδεύονται ξανά….
Στο λιμάνι του Πειραιά, ένας «απλός καθημερινός τύπος» σπρώχνει στο θάνατο και παρακολουθεί απαθής να πνίγεται ένας «διαφορετικός άλλος», ο Αντωνιός. Αυτή τη φορά δεν είναι ξένος, δεν είναι μετανάστης, είναι ντόπιος αλλά λίγο «περίεργος». Στην Βουλή, οι Σπαρτιάτες ξεμπροστιάζονται ως φερέφωνα του Κασιδιάρη που τολμάει να κατεβαίνει για δήμαρχος Αθήνας.

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, ο φασισμός που γεννιέται από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτίμησης της ζωής μας με την κυβερνητική και θεσμική ανοχή, νιώθει ότι ήρθε η ώρα να ξανασηκώσει κεφάλι.
Τέτοιες στιγμές κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός. Έχουμε όλοι χρέος απέναντι στον εαυτό μας και στον διπλανό μας να μην αφήσουμε να γίνει "κανονικότητα" η θανατοπολιτική.

"Αμετανόητοι δολοφόνοι που ετοιμάζονται να βγουν όσοι έχουν μείνει μέσα και να συνεχίζουν το έργο τους, με την κάλυψη που τους παρέχει πλέον η παρουσία τους ξανά στη βουλή μέσα από ακροδεξιά κόμματα με νέο μπράντ.
Κάνω έκκληση. Να μην εφησυχαστούμε. Να μην πιστέψουμε στιγμή ότι τελειώσαμε. Όσοι ακούτε αυτά τα λόγια τώρα έχετε παιδιά, αδέρφια, συντρόφους, πρόσωπα αγαπημένα. Αυτά τα πρόσωπα κινδυνεύουν ξανά σήμερα το δικαίωμα τους σε μια ελεύθερη ζωή χωρίς φόβο και διακρίσεις. Σας χρειάζομαι όπως σας χρειάζεται κάθε γονιός που έχασε το παιδί του επειδή δεν τους έμοιαζε. Να μην τους μοιάσουμε, να μην δηλητηριάσουν τα παιδιά με μίσος."

(Μάγδα Φύσσα, Γράμμα στο 12ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας)

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

πηγή : https://www.facebook.com/events/1007591807098…