τι; : πορεία θεματική : από :

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στις 19.00

Λοφος Στρεφη: 3 χρονια αγωνα. συγκεντρωση - πορεια

ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ: 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7μμ, μπασκετάκι Λόφου

3 Οκτώβρη 2022 εγκαταστάθηκαν μπάτσοι και εργοτάξιο στον Λόφο, ξεκινώντας την καταστολή και τη λεηλασία της γης: πλαγιές κατασκάφτηκαν, δέντρα καταστράφηκαν, φυτά ξεριζώθηκαν, τα ζώα σπανίζουν πια.

Αυτόν τον ένα χρόνο, στη γειτονιά μετράμε δεκάδες συλλήψεις, πάνω από 50 προσαγωγές μόνο στον Λόφο και αρκετούς βίαιους ξυλοδαρμούς από τα ένστολα σκουπίδια που δρουν ως μπράβοι των εργολάβων της Prodea.

ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, καπελάκηδες και ασφαλίτες αράζουν καθημερινά εκεί όπου βρισκόμασταν παλιά εμείς, εκεί που κάναμε γιορτές, συνελεύσεις και παίζαμε απαγορεύοντας πολιτικές δράσεις, εκδηλώσεις, βόλτες, παιδικές παρατάσεις και πάρτι.

Στη γειτονιά, κτήρια, μαζί τους κι οι καταλήψεις μας, αγοράζονται κι ανακαινίζονται συνεχώς, αμέτρητοι τουρίστες φτάνουν με ιδιωτικά βανάκια, κωλομάγαζα ανοίγουν σε κάθε τρύπα κι οι μπάτσοι φυλάνε τη πλατεία μας που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Κάτοικοι εκτοπίζονται λόγω υψηλών ενοικίων και Airbnb, ενώ το κεφάλαιο επεκτείνεται καταπατώντας ό,τι συλλογικά είχαμε χτίσει.

Ο αγώνας για τον Λόφο Στρέφη είναι αγώνας για όλα τα Εξάρχεια, αγώνας για τη φύση, αγώνας ενάντια στον εξευγενισμό.

3 χρόνια συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, γιορτές, πορείες, συγκρούσεις κρατούν τον Λόφο ζωντανό.

Για τις οικογένειες ντόπιων και μεταναστών που χάσαμε από γείτονες, για τις καταλήψεις μας που χτίσανε, για την πλατεία που μάντρωσαν με το έτσι θέλω, για το Πολυτεχνείο που θέλουν αποστειρωμένο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91901/