Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Ανεξάρτητη, ταξική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

ΠΕΜΠΤΗ 21/09 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!

την ΠΕΜΠΤΗ 21/09 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ώρα 10:00, άγαλμα Βενιζέλου
ανεξάρτητη, ταξική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!

Επιδιώκουν συνθήκες τρομοκράτησης με φυλάκιση και βαριά πρόστιμα σε όσους αντιστέκονται!!

Δεν υποτασσόμαστε στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν!

Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με δραστικές αυξήσεις & μείωση εργάσιμου χρόνου που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας για τους εργαζομένους!

Η αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης με μόνη στόχευση το κέρδος επέφερε την κλιματική αλλαγή και η παντελής έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας επέφερε τις καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες με κόστος και πάλι ανθρώπινες ζωές. Λεφτά για επενδύσεις που ευνοούν τα κέρδη του κεφαλαίου υπάρχουν, για την προστασία των ζωών μας το κράτος είναι ανύπαρκτο! Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους! Υψώνουμε τη φωνή μας για να ληφθούν άμεσα μέτρα διάσωσης, στέγασης και υγειονομικής προστασίας του λαού στις πληγείσες περιοχές! Υψώνουμε τη φωνή μας για να αποδοθούν ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, με δεκάδες νεκρούς, με μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση να εξελίσσεται, με σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το νέο κύμα ακρίβειας από την καταστροφή της παραγωγής η κυβέρνηση της χώρας επείγεται!

Όχι για να διασώσει εγκλωβισμένους, όχι για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, όχι για να στεγάσει τους ξεσπιτωμένους, όχι για να εκπονήσει ένα σοβαρό σχέδιο ανάκαμψης με ολοκληρωμένα μέτρα επιστημονικό σχεδιασμό ώστε να προστατευθούμε από επόμενες καταστροφές

ΑΛΛΑ για να δώσει το τελειωτικό και πισώπλατο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων, αιφνιδιαστικά, στα μουλωχτά, βρίσκοντας ευκαιρία τη στιγμή πουόλη η χώρα είναι σοκαρισμένη από τις καταστροφές για να συμπληρώσει «επάξια» το απεχθές έργο του νόμου Χατζηδάκη, φέρνοντας στη Βουλή προς ψήφιση το ακόμη πιο επαίσχυντο νομοσχέδιο Γεωργιάδη, του οποίου η ψήφιση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 22/9.

Τέτοια είναι η η αδιαντροπιά τους, η κυνική αδιαφορία τους για την κοινωνία και τον εργαζόμενο λαό, ευθέως ανάλογη με την προθυμία τους να ικανοποιήσουν και την πιο εξωφρενική επιθυμία του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και των διεθνών funds, όλων αυτών που μέσα από τις πρόσφατες καταστροφές θα βρούνε νέες ευκαιρίες να βάλουν χέρι στην τοπική οικονομία και με τον κόσμο της εργασίας παροπλισμένο θα το κάνουν πολύ ευκολότερα και αποδοτικότερα.

Ήδη από το 2021, εν όψει του νομοσχεδίου Χατζηδάκη (προαπαιτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ) το ΣΜΤ Ηρακλείου σημείωνε ότι ο ρόλος του ήταν να νομιμοποιήσει τις προϋπάρχουσες εργοδοτικές παραβιάσεις δικαιωμάτων, π.χ. μετατρέποντας τις υπερβάσεις του πενθημέρου/οκταώρου από υπερωριακή απασχόληση που συνέβαινε κατά διαστήματα σε καθημερινό επιμηκυμένο ωράριο χωρίς καμία προσαύξηση. Αλλά από την πείρα μας γνωρίζουμε πώς τα εκάστοτε νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων καταστρατηγούνται με κάθε ευκαιρία Τα κατοχυρωμένα με νόμους δικαιώματά μας ποτέ δεν έγιναν σεβαστά χωρίς την πίεση από το οργανωμένο εργατικό κίνημα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Έτσι, ο νόμος Χατζηδάκη, απλώς μετατόπισε τα όρια της νομιμότητας βαφτίζοντας νομιμότητα τη χθεσινή αυθαιρεσία και δίνοντας πάτημα στην εργοδοσία για ακόμα μεγαλύτερες αυθαιρεσίες στο μέλλον: Με νόμιμο οχτάωρο, φτάναμε να δουλεύουμε 9 και 10 ώρες, με νόμιμο 10ωρο (νόμος Χατζηδάκη), το παραπάνω νομιμοποιήθηκε και επεκτάθηκε σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους, με νόμιμο το 13ωρο συνάδελφοι, τι ζωή θα μας μείνει;

Δεν είναι μόνο η επιμήκυνση του ωραρίου, είναι και η ακραία επιδείνωση και εντατικοποίηση των όρων εργασίας : εξοντωτικά ωράρια, ελλιπή μέτρα ασφάλειας κ.ά.. Όλα αυτά οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση εργατικών ατυχημάτων σε εργοστάσια, εργοτάξια και αλλού και κατακόρυφη αύξηση θανάτων από εργατικά ατυχήματα: περίπου 2 νεκρούς τη βδομάδα κατά τη διάρκεια 2022 πανελλαδικά.

Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την ποινικοποίηση της αντίστασης και μάλιστα με μια χυδαία και ξεδιάντροπη αντιστροφή της πραγματικότητας, πλασάρεται ως δήθεν προστασία της εργασίας. Ας το ξεκαθαρίσουμε: Αυτή είναι η γλώσσα των αφεντικών. Όταν το εθνικό και υπερεθνικό κεφάλαιο μιλάνε για κοινό συμφέρον εννοούν το δικό τους συμφέρον. Όταν μιλάνε για κρίση εννοούν την κρίση των κερδών τους που θα αναπληρώσουν με το δικό μας ξεζούμισμα. Όταν μιλάνε για ανάπτυξη εννοούν το γέμισμα της τσέπης τους και το άδειασμα της δικής μας. Κι όταν μιλάνε για προστασία της εργασίας εννοούν προστασία της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης με ολοένα και αγριότερους όρους. Τι και αν η «χωρά» ανέβηκε επενδυτική βαθμίδα όπως διαφημίζουν, εμείς βλέπουμε ότι δεν βγαίνει ο μήνας ή αν βγαίνει είναι με το να δουλεύουμε σε ρυθμούς εξοντωτικούς.

Αλλά ας δούμε από κοντά τι είναι αυτό που με τόση σπουδή σπεύδουν υπουργοί και εθνοπατέρες να κάνουν νόμο του κράτους, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ:

 • Νομιμοποιεί την 6ήμερη εργασία 13 ωρών τη μέρα (78 ώρες τη βδομάδα) σε δύο εργοδότες, κάτι που με τα πολλαπλά συσχετιζόμενα εργοδοτικά ΑΦΜ σημαίνει δουλειά μέχρι τελικής πτώσης χωρίς αμοιβή υπερωριών. Επίσης στις 13 ώρες δεν προσμετρώνται καν τα διαλείμματα κι ο χρόνος μετάβασης από τον ένα εργοδότη στον άλλο. Το 5ήμερο καταργείται στη βιομηχανία και ειδικότερα στις επιχειρήσεις με εναλλασσόμενες βάρδιες συνεχούς λειτουργίας (7 ημέρες ή 24 ώρες) ενώ ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους τομείς και κλάδους. Μέχρι τώρα η απάντηση των κυβερνήσεων στην ακραία ακρίβεια και το γεγονός ότι οριακά επιβιώνουμε με τους μισθούς μας ήταν διάφορα επιδόματα και pass για τα μάτια του κόσμου. Τώρα ουσιαστικά μας λένε βρες και δεύτερη δουλειά αν θες να επιβιώσεις! Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη νομοθετηθεί δουλειά έως τα 74 για όσους δεν καταφέρνουν τα συμπληρώσουν ένσημα, δηλαδή για τους περισσότερους στις νεότερες γενιές που πολύ συχνά απασχολούνται μαύρα.
 • Εισάγει συμβάσεις μηδενικών ωρών χωρίς καθορισμένο μισθό και ωράριο, χωρίς άδειες και δικαιώματα για τον εργαζόμενο. Κατά παραγγελία εργασία (ακόμη και με sms!) με ειδοποίηση ένα 24ωρο νωρίτερα.Κανένα δικαίωμα, καμία έννοια άδειας κανονικής ή αναρρωτικής, Κυριακάτικης αργίας, νυκτερινής εργασίας, ανάπαυσης. Πλήρης αποδιοργάνωση της ζωής του εργαζόμενου που τον καθιστά ακόμη πιο ευάλωτο και ανίκανο να αντισταθεί ατομικά, πόσο μάλλον συλλογικά και οργανωμένα.
 • Εισάγεται για πρώτη φορά ο δοκιμαστικός χρόνος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του 6μηνου «δόκιμου εργαζόμενου».
 • Αφαιρεί από τους εργαζομένους το δικαίωμα να ορίζουν τις άδειες τους
 • Εισάγει ακόμα περισσότερες απλήρωτες υπερωρίες. Το νομοσχέδιο καταργεί την υποχρέωση των επιχειρήσεων, που θα εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα, να καταχωρούν στο Πληροφοριακό Σύστημα τις υπερωρίες πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους. Εξηγούμε: πριν οι υπερωρίες για να είναι νόμιμες έπρεπε να είναι δηλωμένες εκ των πρότερων, η υποχρέωση αυτή των εργοδοτών πλέον δεν υφίσταται.
 • Ολοκληρώνει την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δημιουργώντας συνθήκες τρομοκράτησης με φυλάκιση και βαριά πρόστιμα σε όσους αντιστέκονται. Αυτό αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη εφαρμογή των υπόλοιπων: Απαγορεύεται η παρεμπόδιση της ελεύθερης προσέλευσης των απεργοσπαστών. Σωματική ή ακόμη και ψυχολογική (!) βία εναντίον των απεργοσπαστών, καθώς και κατάληψη χώρων εργασίας και εισόδων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και πρόστιμο τουλάχιστον 5000 ευρώ. Ψυχολογική βία και κατάληψη χώρου θεωρούν ακόμα και το να βρισκόμαστε έξω από τον εργασιακό χώρο και να μοιράζουμε την ανακοίνωση του σωματείου μας!

Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο θα μας βρει απέναντι! Μηδενική ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Δε ζούμε για να δουλεύουμε!

Εμείς και οι ανάγκες μας ή αυτοί και τα κέρδη τους!

Δική μας απάντηση η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα αποτελέσει ασπίδα και θωράκιση μας! Η ΣΣΕ που είχε υπογράψει το ΣΜΤ ήταν η πρώτη πανελλαδικά που κάλυψε και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Η ΣΣΕ κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, κατοχυρώνει τους όρους με βάση τους οποίους παρέχουμε την εργασία μας (μισθός, ωράριο, ασφάλιση, κανονικές προσλήψεις, επιδόματα, θεσμικοί όροι). Σε μια εποχή που ο κοινωνικά αναγκαίος χρόνος εργασίας (το πραγματικό μέτρο του πλούτου) για την παραγωγή ενός προϊόντος μειώνεται και οι τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες είναι τεράστιες, οι διεκδικήσεις μας είναι όχι μόνο αναγκαίες αλλά και εφικτές! Από την συλλογική άμυνα περνάμε στη συλλογική διεκδίκηση για ΣΣΕ που:

 • Θα ορίζει δραστικές αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
 • Θα κατοχυρώνει δραστική μείωση του χρόνου εργασίας. 5νθήμερο-6ωρο-30ωρο. Κατάργηση 6ήμερης εργασίας.
 • Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
 • Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κλπ).
 • Δικαίωμα στη μητρότητα και στην εγκυμοσύνη
 • Τους όρους και το ύψος του μισθού στην εκτός έδρας εργασία και στην υπερωριακή απασχόληση
 • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.
 • Πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Τα δικαιώματα της εργαζόμενης ή του εργαζομένου, σε περίπτωση άσκησης οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας από τον εργοδότη.

Δική μας απάντηση ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας μέσα από το σωματείο μας! Ο συλλογικός αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη! Συλλογικός αγώνας και ταξική αλληλεγγύη σημαίνει ότι η επίθεση απέναντι σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε. Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αντιμαχόμαστε οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στους όρους εργασίας. Το Σωματείο πραγματοποίησε πολλές δεκάδες κινητοποιήσεων, ακόμη και στις περιόδους σκληρών απαγορεύσεων, όπου υπήρχε η ανάγκη υπεράσπισης των συναδέλφων και κατάφερε νίκες, όπως η πολύ πρόσφατη υπόθεση του συναδέλφου στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ ΙΚΕ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχες, ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, κόντρα στην λογική του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε συντονισμό με κάθε σωματείο που παλεύει σε αντίστοιχη κατεύθυνση. Η ΓΣΕΕ ελέγχεται από τους εργοδότες και κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους, Είναι ξεκάθαρο ότι για την παραμικρή διεκδίκηση χρειάζεται η ενιαία και από τα κάτω δράση σωματείων και εργαζομένων όλων των κλάδων. Ο συντονισμός σωματείων και εργαζομένων, κόντρα στις λογικές συναίνεσης, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν οι αγώνες να είναι νικηφόροι στο σήμερα. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα με πυρήνα τον από τα κάτω και οριζόντιο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων, επιτροπών αγώνα και κάθε άλλης μορφής οργάνωσης εργαζομένων που η ίδια η δράση των εργαζόμενων γεννά. Ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, ενάντια σε λογικές συντεχνιασμού, που θα χτίζεται στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων και θα βρίσκεται ενάντια στον κυβερνητικό και υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα ξεπερνάει τα όρια που βάζουν στην πάλη των εργαζομένων και θα πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής. Για αυτό και συμμετέχουμε στο Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ηρακλείου. Επιλέγουμε το δρόμο του διαρκή και αποφασιστικού αγώνα. Δεν είμαστε μόνοι/ες, δεν είναι αδύνατο!

Την Πέμπτη 21/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, δίνουμε ηχηρό μήνυμα αγώνα και απόφασης για κλιμάκωση! ώρα 10:00, άγαλμα Βενιζέλου, ανεξάρτητη, ταξική συγκέντρωση κ πορεία.

Απαιτούμε το αντεργατικό νομοσχέδιο ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

 • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) με δραστικές αυξήσεις στους μισθούς. Αύξηση όλων των μισθών εδώ και τώρα ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ. Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας. 5νθήμερο-6ωρο-30ωρο. Κάλυψη με ΣΣΕ όλων των εργαζόμενων με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.). Μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κατάργηση του ΔΠΥ και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
 • Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια. Τέρμα στα χρηματιστήρια ενέργειας. Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές. Τιμές προσιτές για όλο το λαό για ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στη θέρμανση, στα τιμολόγια κοινωνικής ωφελείας. Διαγραφή των χρεών, κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού των φτωχών νοικοκυριών. Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες. Γερή φορολογία στον πλούτο. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο που την προκαλεί! Ρεύμα, ενέργεια, καύσιμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό. Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία όλες οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας και όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας χωρίς αποζημίωση, υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.
 • Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και την προστασία της ζωής των εργαζομένων. Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Άμεση επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας.Άμεση επίδοση ευθυνών στους εργοδότες για τα εργατικά ατυχήματα, κατάργηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και των σωματείων. Όχι άλλοι νεκροί στο μεροκάματο.
 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα την κοινωνική ασφάλιση. Όχι στην καταστολή, τις διώξεις, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τις παρακολουθήσεις και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους και όλες χωρίς προϋποθέσεις. Αυξήσεις στις συντάξεις. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν θα δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2023/09/17/π…


1 2 3

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηρακλείου


1 2 3

*ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ *

*ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ*

*ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!*

· *ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ*

Ø *ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ* που
νομιμοποιεί και επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα, γενικεύοντας τις
ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ποινικοποίηση των αγώνων...

Ø *ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ 13ωρου-ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του 5μερου ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ*

*......................................................................................................................................................................................................................*

*Καλούμε τις συνδ. ενώσεις να οργανώσουν την πάλη* των εργαζομένων
με *διαδηλώσεις
και αποφάσεις για Απεργιακούς Αγώνες με προοπτική και μαζική συμμετοχή.*

*Καλούμε τους συναδέλφους σε Μαζική Συμμετοχή στην Απεργία και την
απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και * *σε όλες τις μορφές της συλλογικής
πάλης, *

*Ως ΕΛΜΕ Ηρακλείου επιδιώκουμε το συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια
σωματεία. *Θεωρούμε ύψιστη αναγκαιότητα την οργάνωση των αγώνων
(διαδηλώσεις, επιτροπές αγώνα, ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα)

Στην κατεύθυνση αυτή, *το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί όλες και όλους τους
συναδέλφους να δώσουν το δυναμικό «παρών» στην απεργία που προκήρυξε η
ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και από κοινού να διεκδικήσουμε:*

Ø *Να μην περάσει το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο Γεωργιάδη*

Ø *Αυξήσεις στους μισθούς*, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς
μας-Κάτω η πολιτική της φτώχειας και ακρίβειας-*Όχι στην επιδοματική
πολιτική του λαϊκού εμπαιγμού*

Ø *Νομιμοποίηση όλων των νεοδιορίστων και των αναπληρωτών, χωρίς καμία
αξιολόγηση*

Ø *Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-εισαγωγή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στην
εκπαίδευση*

Ø *Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων-Καμία εφαρμογή του
ΑΣΕΠ-Όχι στο Προσοντολόγιο*

Ø *Επανακατάκτηση και διεύρυνση όλων των οικονομικών, εκπαιδευτικών και
εργασιακών κατακτήσεων που σάρωσε η μνημονιακή καταιγίδα*

Ø *Κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου της επίτασης των μορφωτικών
ανισοτήτων* (τράπεζα θεμάτων-ΕΒΕ)-Καμία εμπορευματοποίηση της γνώσης

Ø *Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και συνολικά των λαϊκών
αγώνων*

Ø *Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία όλοι οι αγωνιστές συνάδελφοι μας
εκπαιδευτικοί της Β/θμιας και Α/θμιας που διώκονται για τη συνδικαλιστική
δράση τους και την αντίστασή τους στα αντιλαϊκά μέτρα.*

*ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΑ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ*.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ


- το δελτίο τύπου- κήρυξη απεργίας από ΑΔΕΔΥ
- η κήρυξη απεργίας από την ΟΛΜΕ
- το κάλεσμα στην απεργία της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

*Για το Δ.Σ. της Ε.**Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου*

*Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ*


* Αρετή Σπαχή
Μαρία Οικονομάκη*