Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.30

Συγκέντρωση για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie oh!

Πέντε χρόνια χωρίς τον/την Ζακ/Zackie oh!.
Ακόμη κι αν τέλειωσε η δίκη ακόμα πενθούν οι δικοί του άνθρωποι, η μνήμη δεν δικαιώθηκε.
Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί είναι δίκαιος και γιατί είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη και χρειάζεται να γίνει πιο εντατικός, γιατί ο κοινωνικός εκφασισμός εντείνεται, γιατί τα νεκρά μας αυξάνονται καθημερινά (Σαμπάνης, Φραγκούλης, Σεράζ Σιάζ, Μανιουδάκης). Τα ρατσιστικά εγκλήματα, τα εγκλήματα μίσους στο διαφορετικό/στο άλλο, τα κρατικά εγκλήματα δεν σταματούν. Πριν λίγες μέρες, παρόμοιοι άνθρωποι έπνιξαν τον Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, πάλι σε δημόσια θέα και πάλι οι δολοφόνοι του φαίνονται να πέφτουν στα μαλακά, αφού ήδη αποφυλακίστηκαν "με όρους". Φασίστες δολοφόνησαν τον Σεράζ στη Φιλαδέλφεια, μπάτσοι βασάνισαν και οδήγησαν στον θάνατο τον Βασίλη Μάγγο και πρόσφατα τον Κώστα Μανιουδάκη.
Να μην ξεχάσουμε, να μην βυθιστούμε στο βάλτο της απάθειας.
Να βρούμε τη φωνή μας, να γίνουμε η φωνή όσων την στερήθηκαν.
Και να βρούμε ξανά την δύναμή μας για να αντεπιτεθούμε, μέσα από τις κοινότητες αγώνα που χτίζουμε, με τις αξίες που υπηρετούμε, με τις ιδέες που πιστεύουμε.

Εμείς από εδώ το είδαμε το έγκλημα.
Απλώθηκε στις οθόνες μας σαν εφιάλτης.
Είδαμε λεπτό το λεπτό πως δολοφόνησαν τον Ζαχαρία Κωστόπουλο/Zackie Oh μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.
Οι εικόνες αυτές κάρφωσαν μέσα στην καρδιά μας τον τρόμο και την απόγνωση του Ζακ μπροστά στο πηχτό μίσος των νοικοκυραίων και στην αιμοδιψή περιέργεια του αδιάφορου πλήθους.
Εμείς τη νιώσαμε τη βαρβαρότητά τους πάνω στο αδύναμο σώμα της.
Εμείς είδαμε τη δολοφονική πρόθεση στις κλωτσιές τους, στην παγερή σιωπή των περίεργων που την έσπασαν μόνο 2 φωνές.
Εμείς την είδαμε την κτηνώδη μανία καταστολής των «προστατών» να πατά στην πλάτη τον ημιθανή Ζακ και να σφίγγει τα tie raps στα αδύναμα χέρια του, τόσο που δε μπορούσαν να αφαιρεθούν για την ανάνηψή του.
Εμείς την είδαμε την αδιαφορία του διασώστη, που δεν έκανε ούτε μιά σωστή κίνηση για να τον σώσει.
Εμείς την είδαμε τη συνενοχή και τη συγκάλυψη που έγινε από τους δολοφόνους όταν αμέριμνος ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου σκούπιζε τα τεκμήρια του εγκλήματος.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
- Σπυρίδων Δημόπουλος, ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου
- Αθανάσιος Χορταριάς, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου
- Βασίλειος Ρουσάκος, αστυνομικός, Ομάδα Ζ
- Λεωνίδας Αλεξανδρής, αστυνομικός, Ομάδα Ζ
- Δαυίδ Σεφέρης, αστυνομικός, Ομάδα ΔΙ.Α.Σ.
- Ιωάννης Τσομπάνης, αστυνομικός, Ομάδα ΔΙ.Α.Σ.
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ στο έγκλημα και ο διασώστης του ΕΚΑΒ, γιατί δεν προστάτεψε τον τραυματία και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ γιατί δεν φρόντισε το νεκρό σώμα να παραδοθεί χωρίς τα δεσμά του στο νεκροτομείο.
Το ταξικό τους μίσος όπλισε τα χέρια τους, η ταξική τους μεροληψία δεν είχε μια σταλιά ανθρωπιάς για να δει ότι η Ζάκι πέθαινε. Ο συστημικός ρατσισμός προς κάθε αδύναμο πλάσμα τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν να το κάνουν και να μην το μαθαίνουμε ποτέ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΑ ΤΑ ΜΜΕ γιατί δολοφονούν ξανά και ξανά τη Ζάκι επαναλαμβάνοντας εμμονικά πως μπήκε για να ληστέψει, πως ήταν χρήστρια ουσιών κ.ά. ακόμη και σήμερα, που δεν σταματούν να υβρίζουν νεκρούς όπως η Μάνδρου για τον Αντώνη Καργιώτη, που ανάγκασε τη μητέρα να της απαντήσει: "Κυρία Μάνδρου, ο γιος μου πέθανε από κλωτσιές, άρα αυτό που σας ενόχλησε είναι ο τρόπος που πέθανε ο Αντώνης. Αν έτρωγε όμως κλωτσιές και πέθαινε λίγο αργότερα όπως ο Ζακ ή ένα μήνα αργότερα όπως ο Βασίλειος δεν θα σας πείραζε, υποθέτω"
ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ υβριστές του νεκρού και οι συνήγοροι της υπεράσπιστης, καθώς επιτίθενται στο χαρακτήρα της και στις εμπειρίες της ζωής της παρουσιάζοντάς την από θύμα θύτη. Λες και δεν υπάρχει αξιοπρεπής τρόπος να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όταν μάλιστα όλα αυτά τα επιχειρήματα έχουν καταπέσει εκκωφαντικά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Όμως εμείς νιώθουμε ακόμη άνθρωποι και δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη φρίκη, την κοιτάμε κατάματα και φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η
Αυτό περιμένουμε κι από καθένα που δικάζει, αν θέλει να λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πως δεν θα κλείσει τα μάτια μπροστά στην αλήθεια που στάζει απόγνωση, πόνο και αίμα.

Η οικογένειά του συνεχίζει τη μάχη στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δολοφόνησαν σε κοινή θέα και με δόλο τη Ζάκι, όπως θα δολοφονούσαν κάθε αδέρφι μας, κάθε άλλο ανυπεράσπιστο σώμα, που δε μπαίνει στο κάδρο της μάτσο αρρενωπότητάς τους. Όπως βασανίζουν κάθε κατατρεγμένο όπου το πετύχουν, στην Ομόνοια και στα γύρω στενά, στα πάρκα, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις. Όπως έπνιξαν τον Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, γιατί τους φάνηκε "παλαβός Πακιστανός"
Αυτά που είδαμε, αυτά που ακούσαμε να μην ξεχαστούν!

#Justice_for_Zak #Justice_for_ZackieOh, #Δικαιοσύνη_για_τον_Ζαχαρία_Κωστόπουλο

Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Φεμινιστική-Α…