Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh

Απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό

Μόνη προοπτική οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 στις 19:00 στην πλ. Γεωργίου

Image

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1704…


Συγκέντρωση/πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh, Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε

Ημέρα/Ώρα: 21/09/2023 στις 19:00

Τοποθεσία: Πάτρα / Πλατεία Γεωργίου

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο/η Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh! δολοφονείται άγρια με αλλεπάλληλες κλωτσιές και μπουνιές από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου Di Angelo, Αθανάσιο Δημόπουλο και τον μεσίτη του διπλανού γραφείου και γνωστό φασίστα, αφού αποτελεί ηγετικό μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης Πατριωτικό Μέτωπο, Σπυρίδωνα Χορταριά. Την ίδια στιγμή του ξυλοδαρμού ένας ευυπόληπτος πολίτης παρακολουθεί αμέτοχος συναινώντας με τη σιωπή του στη δολοφονία του Ζακ. Αφού παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ, ο Ζακ προσπαθεί να ξεφύγει ενώ οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ τον ακινητοποιούν με γκλοπ, όντας ο ίδιος αιμόφυρτος. Οι μπάτσοι για άλλη μια φορά έκαναν την δουλειά τους, όντας άμεσοι συνεργοί της δολοφονίας της Zackie Oh!. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετά από μια δίκη παρωδία οι τέσσερις μπάτσοι αθωώθηκαν ενώ ο Δημόπουλος εκτίει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό και ο Χορταριάς αφήνεται ελεύθερος δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση των 10 χρόνων.

Από την μια η δικαιοσύνη με την θεσμική και ιδεολογική της μορφή μεροληπτεί στα άτομα της τάξης μας και συγκαλύπτει μπάτσους, αφεντικά και νοικοκυραίους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αστών και του κράτους. Από την άλλη η μιντιακή χαβούζα έσπευσε να δημοσιοποιήσει την είδηση όπως εκείνη ξέρει και ο νεκρός δολοφονήθηκε ξανά. Ο Ζακ βαφτίστηκε κλεφτρόνι, δράστης, ληστής, οπλισμένος, επικίνδυνος, πρεζάκι, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παρουσιάζονται ως ηθικοί αυτουργοί και νομοταγείς ευυπόληπτοι πολίτες. Η Zackie Oh! ήταν μέλος της ΛΟΑΤΚΙ++ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστρια και ακτιβίστρια. Ήταν άτομο της τάξης μας των από τα κάτω αυτού του κόσμου. Για όλες αυτές τις ταυτότητες, σε μια ασφυκτικά πατριαρχική, ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία θεωρείσαι απειλή και καταλήγεις στην χειρότερη μοίρα, καταπιεσμένη, περιθωριοποιημένη, κατακρεουργημένη, δολοφονημένη.

Ακόμα κι αν ο Ζακ έκανε ληστεία (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει, παρ' όλη την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι δικηγόροι των δολοφόνων της, προφανώς, για να σπιλώσουν τη μνήμη της και να δικαιολογήσουν τη δολοφονία της) εμείς υπερασπιζόμαστε την πρακτική της απαλλοτρίωσης που στρέφεται ενάντια στα μεγάλα αφεντικά ως μια ταξική επιλογή αυτομείωσης του κόστους ζωής των από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας, προκειμένου να μπορέσουν οι σύγχρονοι πληβείοι να επιβιώσουν και να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες. Στον σάπιο αυτό κόσμο της πατριαρχίας, της ετεροκανονικότητας και της ιδιοκτησίας, κράτος και κεφάλαιο θέλει ανθρώπους υπάκουους πειθήνιους ως άβουλα στρατιωτάκια στις ορέξεις του. Για να μην έχουμε καμία άλλη δολοφονημένη ούτε κακοποιημένη cis ή trans γυναίκα μήτε έγκλειστες μετανάστριες/ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - κολαστήρια. Για να μην ακούμε τοποθετήσεις μίσους και σκοταδισμού για γυναίκες που βιάζονται επειδή δήθεν το θέλουν, ή ακόμη και κηρύγματα ενάντια στις αμβλώσεις από την εκκλησία. Κι αν χρειαστεί να καταστρέψουμε αυτό το σάπιο από τη ρίζα του καπιταλιστικό σύστημα, θα το κάνουμε όλες και όλοι μαζί έχοντας κατά νου ότι ταυτόχρονα οφείλουμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας. Να μην αφήσουμε καμία άλλη μόνη ως έρμαιο στον κοινωνικό κανιβαλισμό, να παλέψουμε συλλογικά και αντιιεραρχικά και να καταρρίψουμε όλα αυτά που το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία μας επιβάλλουν. Με ταξική συνείδηση να παλέψουμε για την ελευθερία μας, για την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικότητας και έμφυλης ταυτότητας ή έκφρασης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ/ ΤΟΥ ZACKIE OH!/ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς

prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91916/