Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.30 πμ

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Απεργιακή συγκέντρωση

πηγή : https://proletconnect.blogspot.com/2023/09/bl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη - Πανεργατική απεργία

Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη ΔΕΝ θα περάσει!
Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Απεργιακός ξεσηκωμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα του Γεωργιάδη, που στόχο έχει να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να απαγορέψει ουσιαστικά την απεργία, φυλακίζοντας απεργούς.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, φέρνει τις επόμενες ημέρες για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη. Πρόκειται για μια μεγάλη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη σε όλα τα επίπεδα και νέα δώρα για τα αφεντικά.

• Καταργεί το 8ωρο και φέρνει την εργασία μέχρι 13 ώρες τη μέρα. Ένας εργαζόμενος θα δουλεύει το 8ωρο του στο αφεντικό και μετά ένα ακόμη 5ωρο σε έναν εργολάβο που θα τον «νοικιάζει» στο ίδιο αφεντικό. Έτσι ο εργοδότης δε θα χρειάζεται να πληρώνει ούτε υπερωρίες ούτε τίποτε. Ουσιαστικά αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι ότι αν δεν μπορείτε να ζήσετε από τον μισθό σας, δε θα κάνουμε αυξήσεις αλλά θα δουλεύετε μέχρι 13 ώρες για να μπορέσετε να έχετε εισόδημα που θα σας επιτρέπει να καλύψετε τις ανάγκες σας.

• Για τον κόσμο της ανεργίας, αντί για προσλήψεις στις ρημαγμένες υπηρεσίες και μονιμοποιήσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, η κυβέρνηση φέρνει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών» ή «κατά παραγγελία» των αφεντικών, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δε θα ξέρουν πότε και για πόσες ώρες θα δουλέψουν, ούτε τι χρήματα θα πάρουν. Απλά θα περιμένουν μια μέρα πριν ειδοποίηση από το αφεντικό.

• Και επειδή η κυβέρνηση ξέρει ότι η πολιτική της σημαίνει τεράστιες εργατικές αντιδράσεις, το νομοσχέδιο προσπαθεί να απαγορέψει ουσιαστικά τις απεργίες χτυπώντας τους απεργούς, μια που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν κατάφερε ουσιαστικά να σταματήσει καμία απεργία. Γι αυτό απειλούν ότι όποιος απεργός είναι στην απεργιακή περιφρούρηση «ασκεί ψυχολογική βία» στους απεργοσπάστες και φυλακίζεται για 6 μήνες πληρώνοντας και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πανεργατική απεργία για να μην επιτρέψουμε καν στην κυβέρνηση να φέρει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή. Χρειαζόμαστε πανεργατική απεργία, για να τσακίσουμε την κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει σπείρει τον θάνατο και την καταστροφή. Από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο και από το δάσος της Δαδιάς μέχρι τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ένοχος για όλη αυτήν την καταστροφή και τον θάνατο είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική της.

Η πολιτική που σκορπάει απλόχερα δις για εξοπλισμούς, για τη Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ, για επιδοτήσεις στα αφεντικά και δε δίνει ούτε ψίχουλα για τη δασοπροστασία, για πυροσβεστικά μέσα, για προσλήψεις προσωπικού, για αντιπλημμυρική προστασία και για τους μισθούς μας. Είναι η πολιτική που προσπαθεί να στοχοποιήσει πρόσφυγες και δυναμώνει την ακροδεξιά. Η πολιτική ενός καταστροφικού συστήματος που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, τσακίζει το περιβάλλον και δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους.

Αυτήν την πολιτική και αυτήν την κυβέρνηση μπορούμε να τους τσακίσουμε. Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη κάτω από τον φόβο των μαζικών αντιδράσεων. Η κρίση της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο και οι παραιτήσεις των υπουργών μέσα σε 100 μέρες διαδέχονται η μία την άλλη. Σε αυτές τις συνθήκες το ξεδίπλωμα του απεργιακού κινήματος της εργατικής τάξης, μπορεί να τσακίσει όλα τα σχέδια κυβέρνησης, αφεντικών και ΕΕ. Την προσπάθεια τους δηλαδή να βάλουν την εργατική τάξη να πληρώσει ξανά για την κρίση και την καταστροφή που φέρνουν οι πολιτικές τους.

Η πανεργατική απεργία να γίνει το βήμα για να κλιμακώσουμε με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους. Στα Νοσοκομεία για να σώσουμε κόσμο από την υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα. Στην Εκπαίδευση για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο. Στους ΟΤΑ για να μπορέσουν οι δήμοι να στηρίξουν τον κόσμο που έχει πληγεί από τις καταστροφές. Σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού για να σπάσουμε τη λιτότητα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και για να υπερασπίσουμε τη δυνατότητα μας να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
www.syntonismoskd.blogspot.gr • 6983 463840 • syntexonismoskexd@gmail.excom

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1500


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι στην απεργία Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Κάτω τα χέρια από το 5μερο, 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

Συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Πλατεία Κλαυθμώνος, 10:30

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, 10:30

Παρά την προπαγάνδα περί "ανάπτυξης" που συνεπάγεται η "πολιτική σταθερότητα" της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αλήθεια για τον ελληνικό καπιταλισμό είναι εντελώς διαφορετική. Η υποβάθμισή στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και η αποσάθρωση της παραγωγικής του βάσης φαίνονται μη αναστρέψιμα. Ενώ οι παραγωγικές επενδύσεις απουσιάζουν σχεδόν παντελώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να προωθεί μια από τις πιο εκφυλισμένες εκδοχές του νεοφιλελευθερισμού: αρπαγή και λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, αεριτζίδικες μπίζνες με τον τουρισμό και την πράσινη ανάπτυξη, κερδοσκοπία στα ακίνητα. Το πλιάτσικο πάνω στα κονδύλια των ευρωπαϊκών ενισχύσεων και η αρπαγή του δημόσιου πλούτου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, η συσσώρευση των χρεών παρά τα κέρδη που αποφέρουν στα κυρίαρχα και πιο παρασιτικά κομμάτια της αστικής τάξης οδηγούν σε ένα νέο κραχ την οικονομία, αργά ή γρήγορα.

Ο καπιταλισμός σαπίζει και για να επιβιώσει πρέπει να επιτίθεται συνέχεια, όλο και πιο σκληρά στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Ένας διαρκής ταξικός πόλεμος χωρίς κανένα συμβιβασμό είναι το πρόγραμμά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η παγίωση του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης παράλληλα με το νέο κύμα φτωχοποίησης η συνέχιση της φοροληστείας πάνω στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η προσπάθεια να νομοθετήσει μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από το καταστροφικό της πρόγραμμα.

Ήδη ξεκίνησε με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη που σε συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη και των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κλπ) προσπαθεί να ξεθεμελιώσει το εργατικό δίκαιο, τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και τα κατακτημένα με εργατικούς αγώνες δεκαετιών δικαιώματα. Να θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα που ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα, αλλά που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί απόλυτα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Να ρίξει ακόμα περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων. Να διαλύσει τη συνοχή της εργατικής τάξης και να επιβάλει την πλήρη ατομικοποίηση των εργαζομένων και των όρων εργασίας τους.

Όλα αυτά ντύνονται με ωραία λόγια και συνοδεύονται από μερικές διατάξεις που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι θετικές, αλλά δεν κρύβουν τον αντιδραστικό του χαρακτήρα. Σε συνέχεια των μνημονιακών δεσμεύσεων για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του ορισμού από το κράτος του κατώτατου μισθού, του νόμου Χατζηδάκη και των εφαρμοστικών διατάξεών του επιχειρείται σήμερα μία τομή. Το νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται σε μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που σταδιακά επιβάλλουν το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και απογυμνώνουν την αγορά εργασίας από κάθε προστατευτικό πλαίσιο. Και αυτό παρουσιάζεται σαν προσπάθεια να "αντιμετωπιστεί" η μαύρη εργασία νομιμοποιώντας την! Εφόσον στην πραγματικότητα σήμερα καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε ωράρια, αμοιβές και ασφάλιση, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει αυτές τις πρακτικές υποτίθεται για να μην υπάρχουν παρανομίες! Συνειδητά και για αποφύγουν τις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων επιλέγουν τη σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου τους με νέα νομοσχέδια ακόμα και κάθε χρόνο.

Βασική επιδίωξη του νέου νομοσχεδίου είναι η εδραίωση του διευθυντικού δικαιώματος. Η διάταξη για τις μηδενικές ώρες μπορεί να αποσύρθηκε αλλά για τις "επί παραγγελία συμβάσεις" για έκτακτες ανάγκες παραμένει. Σκλαβώνει τον εργαζόμενο σε αναμονή της κλήσης για εργασία όταν και αν θέλει ο εργοδότης. Σε μια τέτοια σχέση, στην ουσία δεν μένουν μέσα στον εργαζόμενο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Επιβάλλεται η ακραία ατομικοποίηση στους εργαζόμενους με το πρόσχημα της εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας για την "πρόβλεψη των όρων εργασίας". Η εργασιακή ανασφάλεια νομιμοποιείται και θεσμοθετούνται στην ουσία σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Υπάρχει σαφής και ευθεία επιδίωξη της μη αύξησης των μισθών. Αυτό κρύβεται πίσω από τις διακηρύξεις περί δικαιώματος στην πρόσθετη εργασία πέραν του συμβατικού, σήμερα, ωραρίου των 40 ωρών εβδομαδιαίως παρέχοντας το τυράκι της προσαύξησης 30% του ημερομισθίου της 6ης ημέρας εργασίας. Μετά από χρόνια παραβιάσεων και καταστρατήγησης των όρων εργασίας που ορίζονται από το νομικό πλαίσιο του ν. 1264, η κυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει αυτές τις παραβιάσεις και να τους δώσει καθολική ισχύ. Με το πρόσχημα ότι πολλοί εργαζόμενοι για να ανταπεξέλθουν στη φτώχεια και τους μισθούς πείνας εργάζονται "μαύρα" και παράνομα πέρα από τις 8 ώρες ημερησίως, νομιμοποιείται αυτή η κατάσταση ώστε ο εργαζόμενος να "μπορεί", λες και είναι ατομική του επιλογή και επιθυμία, να εργάζεται έως 13 ώρες ημερησίως, σε περισσότερους από έναν εργοδότες. Το "επιπλέον" αυτό εισόδημα πολύ γρήγορα θα φανεί ότι δεν είναι ούτε φιλοδώρημα. Στην ουσία, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας θα δουλεύουμε όλη μέρα για τον ίδιο πενιχρό μισθό.

Σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την επιμήκυνσή του δηλαδή, οδηγούμαστε σε μία κατάσταση όπου στην κυριολεξία θα ζούμε για να δουλεύουμε αντί να δουλεύουμε για να ζούμε. Η θεσμοθέτηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη ή τα νέα που δημιουργούνται. Ενώ υπό προϋποθέσεις και κάτω από διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και την αστική τάξη θα μπορούσε να είναι ένα εργαλείο ελέγχου των ωρών εργασίας, σήμερα η εφαρμογή της δεν είναι τίποτα άλλο από επιβεβαίωση της εξουσίας των αφεντικών πάνω στους εργαζόμενους. Πρώτα απ΄ όλα κανείς δεν εγγυάται την ορθή καταγραφή των ωρών εργασίας και ότι δεν θα υπάρχει παραποίηση. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας οι εργοδότες απαλλάσσονται από την υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών και μπορούν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για την υποχρέωση της επιπλέον εργασίας ακόμα και την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άρνησης, χαρακτηρίζοντας τις επιπλέον ώρες ως υπερεργασία και όχι υπερωρία που αμείβεται περισσότερο. Μαζί με τη θεσμοθέτηση της εξαήμερης εργασίας, πάλι χωρίς την υποχρεωτική συναίνεση των εργαζόμενων, διαμορφώνονται συνθήκες "γαλέρας" από τις οποίες ο κάθε εργαζόμενος ατομικά είναι αδύνατον να ξεφύγει.

"Κορωνίδα" όλων αυτών και απαραίτητο επιστέγασμα οι αντισυνδικαλιστικές διατάξεις που θεσμοθετούνται. Το νομοσχέδιο είναι βαθύτατα αντιδραστικό και αυτό γίνεται σαφές στις διατάξεις για την "προστασία του δικαιώματος στην εργασία". Στοχεύει ευθέως στο χτύπημα του συνδικαλισμού και των αγώνων των εργαζομένων. Η προστασία της απεργίας και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται με βαριές ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματικού προστίμου τουλάχιστον 5000€. Είναι τόσο το μένος τους που νομοθετούν την ποινική δίωξη ακόμα και για υποτιθέμενη "ψυχολογική βία" εναντίον όσων "επιθυμούν να εργαστούν", κάτι το οποίο είναι ασαφές και είναι φανερό πως μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Στην ουσία, και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, είναι η νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και ένα βήμα πριν την νομοθετική απαγόρευση της απεργίας!

Αντίθετα από τον θετικό τρόπο που παρουσιάστηκε, το νομοσχέδιο συνολικά είναι μια ποιοτική αναβάθμιση της επίθεσης προς τους εργαζόμενους, μια προσπάθεια να χτυπηθεί ο πυρήνας των εργατικών δικαιωμάτων και να κατακερματιστεί η ενότητα της εργατικής τάξης. Όλα όσα περιγράφει ισχύουν σε ένα βαθμό και σήμερα, χωρίς να είναι νομιμοποιημένα. Η θεσμοθέτησή τους θα δημιουργήσει μια κατάσταση ποιοτικά διαφορετική για τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ατομικοποιημένα και χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν συλλογικά. Η απάνθρωπη και υποκριτική λογική της θεσμοθέτησης της επιπλέον εργασίας και της δουλοποίησης των εργαζόμενων στο όνομα της υπαρκτής ανάγκης για αύξηση του μισθού δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων - το αντίθετο. Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτή η κατάσταση ως ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου για μεγαλύτερο εισόδημα, ως ατομικό του δικαίωμα, ενάντια στα συλλογικά κατακτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης και τη συλλογική προστασία των εργαζομένων. Να παρουσιαστεί ως λογικός ο παραλογισμός της ατομικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη, λες και ο εργαζόμενος ατομικά έχει την ίδια διαπραγματευτική ισχύ με τα αφεντικά. Να γίνει αποδεκτή η υποταγή στην αδιέξοδη λογική του να δουλεύει κανείς όλη μέρα για ένα ξεροκόμματο, κι όσο περισσότερο δουλεύει τόσο λιγότερα να παίρνει.

Σε αυτές τις συνθήκες το σύνθημα "Να μη ζήσουμε σαν δούλοι" επανέρχεται πιο επίκαιρο. Με τις δικές μας δυνάμεις και τους αγώνες μας, με την ενότητα της τάξης μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, με ένα μεταβατικό πρόγραμμα διεκδικήσεων ενάντια στη σαπίλα του συστήματος. Οικοδομώντας την πολιτική δύναμη μέσα στους εργαζόμενους που θα παλεύει για αυτό πρόγραμμα, για να υιοθετηθεί από την πλειοψηφία της εργατικής τάξης.

  • Για λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους χωρίς μείωση αποδοχών. 35ωρο, πενθήμερο, και δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μισθοί σύμφωνα με τις ανάγκες μας με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών μνημονιακών νομοσχεδίων
  • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν.
  • Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο - να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
  • Διαγραφή του χρέους, έξω από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ.
  • Σταμάτημα των πολεμικών εξοπλισμών - διεθνιστική αλληλεγγύη με το τούρκικο προλεταριάτο.
  • Για μια κυβέρνηση των εργαζομένων, τη μόνη που μπορεί να επιβάλει αυτό το πρόγραμμα, μέσα σε μια Ευρώπη των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20091


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

που αποφάσισε το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης / Γεωργιάδη

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Απεργιακή Συγκέντρωση

11.00 π.μ. στα Προπύλαια

…………………………………………………..

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr - 6980182255

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2023/09/19/π…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο (Γεωργιάδη) επιδιώκει να σαρώσει τα εργατικά δικαιώματα, ωράρια, μισθούς, ασφάλιση, συντάξεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες στο δρόμο που έχει ήδη χαράξει το νομοσχέδιο έκτρωμα του 2021 (Χατζηδάκη). Η επίθεση απέναντι στους απεργούς και τα συνδικάτα προχωράει με διατάξεις ποινικοποίησης των απεργιακών φρουρών, η κατάληψη εργασιακών χώρων και η παρεμπόδιση εισόδου σε απεργοσπάστες αποκτά ποινές χρηματικές έως και φυλάκισης. Άρα η προσπάθεια απαγόρευσης των απεργιών και ο έλεγχος στα σωματεία και τα μέλη που πέρασε το ν/σ Χατζηδάκη γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη τόσο για τις ταξικές δυνάμεις, όσο και για κάθε εργαζόμενο/η που θέλει να παλέψει απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και εκμετάλλευση. Η κατάργηση του 8ωρου σε 10ωρο τώρα επεκτείνεται σε 13ωρο. Οι όροι της μαύρης εργασίας όπως η εργασία σε δύο εργοδότες, γίνονται νόμος τους κράτους, εξυπηρετώντας εργοδοτικά συμφέροντα αντί να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και η αξιοπρεπής διαβίωση τους. Οι υπερωρίες και τα μέχρι τώρα επιδόματα για εργασία το Σαββατοκύριακο μειώνονται ή εξαλείφονται. Η εκτεταμένη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται σε περισσότερους κλάδους και ημερομηνίες προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων παράλληλα με την μείωση των αποδοχών στους Κυριακάτικους μισθούς. Η ήδη μεγάλη ανεργία έρχεται σε πιο δυσμενή συνθήκη όσο η κυβέρνηση δεν επιτρέπει προσλήψεις σε χιλιάδες οργανικές κενές θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, και δημιουργεί μια απορρυθμισμένη και εξαθλιωτική πραγματικότητα με τις συμβάσεις "μηδενικού χρόνου" ή "κατά παραγγελία" εργασίας. Η ακρίβεια σε τροφή-καύσιμα-ενεργεια και η ελλιπής κρατική πρόνοια μεταφέρει σε εργάτες, άνεργους και συνταξιούχους ένα βάρος ασήκωτο, και τους σπρώχνει στις χειρότερες μορφές εργασίας και εξαθλίωσης. Η επιβίωση να κρίνεται από πολύωρη εργασία και εντατικοποίηση ώστε να καλυφθούν τα βασικά και πιθανότατα με ελλείψεις, ο ελεύθερος χρόνος θα αποτελεί κατάκτηση των προνομιούχων, ενώ όσοι αδυνατούν να εργαστούν πετάγονται στο περιθώριο.

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς, των δολοφόνων, των καταστροφών και των "αρίστων" εγκληματιών συνεχίζει το ολέθριο έργο της απέναντι σε κάθε μέρος της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας. Η κυβέρνηση στη νέα θητεία της προχωράει την αντικομουνιστική, εθνικιστική, ρατσιστική και αντεργατική πολιτική της εις βάρος των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, εις βάρος σε κάθε πολίτη που πασχίζει για την καθημερινή επιβίωση του σε περίοδο τεράστιας ύφεσης και πληθωρισμού των βασικών αγαθών. Η κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδια που έχει περάσει τέσσερα χρόνια τώρα, έχει φροντίσει να οργανώσει την διάλυση δημόσιων κρατικών υποδομών και κοινωνικών δομών, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε δολοφονικές καταστροφές και εγκλήματα με εκατοντάδες νεκρούς και κατεστραμμένες περιοχές. Δάση και χωριά από την Εύβοια και την Αττική ως τη Ρόδο και τον Έβρο, ολόκληρη η Θεσσαλία, τα Τέμπη, η Πύλος, αποτελούν τα κραυγαλέα παραδείγματα από μια λίστα θανάτου και ερημοποίησης που αντανακλά το έργο του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη. Η πολιτική του "112" και των διαφόρων "pass" - που πλέον αποσύρονται - είναι η καπιταλιστική λύση που φέρνει σε απόγνωση και φτωχοποίηση τον λαό. Κάθε μέρα που αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία κρίνεται η ζωή σε αυτό τον τόπο με τους πιο βάρβαρους όρους.

Το νέο νομοσχέδιο είναι βαθύτατα ταξικό και αντιδραστικό στο περιεχόμενο του, βάζοντας στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας απογυμνώνοντας την από τα δικαιώματα της. Η ανάγκη εγρήγορσης και ανυποχώρητη στάσης είναι κομβική τόσο για τα σωματεία κάθε βαθμίδας όσο και για τις πολιτικές οργανώσεις-συλλογικότητες. Η εργατική απάντηση μας πρέπει να είναι πολιτική στάση αντίστασης, η απεργία να αποτυπώσει την ανάγκη ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, η οργή του λαού να οργανωθεί από τις ταξικές δυνάμεις με όρους ανασύνταξης και αντεπίθεσης στην κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να επαναφέρουμε την ΝΔ σε πολιτική αστάθεια διακυβέρνησης!

Όλοι και όλες στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη | Αθήνα, 11πμ
Κάτω το αντεργατικό ν/σ Γεωργιάδη - Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί

κάλεσμα : ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

https://ormantifa.org/apergia-pempti-21-9-kat…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη Aπεργούμε ! Να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει 13 ώρες εργασία

Ενώ ο λαός στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα των εργοδοτών να μας επιβάλλουν 13 ώρες εργασία την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε, το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί εντός της εβδομάδος. Η κίνηση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη, ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που εξανεμίζουν το εισόδημα μας.

Το νομοσχέδιο αυτό :

Επεκτείνει την ευελιξία και την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να μας εκμεταλλεύονται αξιοποιώντας πληθώρα αντεργατικών επιλογών. Στον κλάδο μας, οι μισθωτοί μηχανικοί - τεχνικοί, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει η κατάργηση του 8ωρου, η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση των υπερωριών, καθώς είναι επακόλουθα της αμοιβής με ΔΠΥ (μπλοκάκι), που εφαρμόζεται ήδη πάνω από δύο δεκαετίες και σήμερα έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μας επιβάλλουν 13 ώρες εργασία την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, νομιμοποιώντας την πολλαπλή απασχόληση και πέραν του 40ωρου την εβδομάδα εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα μη καταβολής υπερωριών.

Καταργεί με έμμεσο τρόπο το διάλειμμα στην εργασία και αυτό γιατί με το νόμο Χατζηδάκη, δεν περιλαμβάνεται ήδη στο ωράριο εργασίας. Η πρόβλεψη για 13 ώρες εργασίας σημαίνει και την ουσιαστική κατάργηση του, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στην ώρα που θα μεσολαβεί για τον εργαζόμενο, από τον έναν εργοδότη στον άλλο με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εξάντληση.

Συμβάσεις μηδενικών ωρών, ευελιξία και μηδενικά εργασιακά δικαιώματα. Οι συμβάσεις μηδενικών ωρών δεν έχουν προκαθορισμένες ώρες εργασίας κατά τις οποίες απασχολείται ο εργαζόμενος/η και μάλιστα ως μοναδική εξασφάλιση του εργαζομένου ορίζει την «έγκαιρη» ενημέρωση του από τον εργοδότη για τη διάρκεια της εργασίας, τον τόπο εργασίας και την αμοιβή. Ο εργαζόμενος/η πρέπει απλώς να είναι συνεχώς διαθέσιμος, ενώ ο εργοδότης δεν δεσμεύεται ότι θα παρέχει εργασία. Αυτές οι συμβάσεις εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκές χώρες και η εμπειρία δείχνει ότι ενώ οι εργαζόμενοι/ες εργάζονται μέχρι και 7 στα 7, για πολλές ώρες με πενιχρούς μισθούς, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ότι θα κερδίζουν προϋπηρεσία, ενώ δεν μπορούν να πάρουν καν άδεια, ούτε καν αναρρωτική, στις Κυριακές, στη νυχτερινή εργασία.

Εισάγεται για πρώτη φορά ο δοκιμαστικός χρόνος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απελευθερώνονται οι απολύσεις των συμβασιούχων πριν λήξουν οι συμβάσεις τους. Μέχρι σήμερα απόλυση πριν τη λήξη της σύμβασης ήταν έγκυρη μόνο με αιτιολογία εργοδότη και για σπουδαίο λόγο. Τώρα φεύγει έστω και αυτό το μικρό εμπόδιο για τους εργοδότες. Παράλληλα παραμένει σε ισχύ της μη αποζημίωσης σε περίπτωση που καταγγελθεί σύμβαση πριν τους 12 μήνες ενώ η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνεται πλέον με ατομική σύμβαση εργαζόμενου - εργοδότη.

Η απεργία διώκεται! Για να ολοκληρωθεί η εργασιακή ζούγκλα και να εδραιωθεί η σύγχρονη μισθωτή σκλαβιά απαιτείται σιγή νεκροταφείου. Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες, να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς. Η προστασία της εργασίας δεν είναι η προστασία των απεργοσπαστικών μηχανισμών που χτυπούν άμεσα το δικαίωμα στην απεργία που τάχα η κυβέρνηση το προασπίζει. Προστασία της εργασίας σημαίνει μείωση του εργάσιμου χρόνου με αυξήσεις των μισθών, σταθερή και μόνιμη δουλειά, σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς δηλαδή ότι το νομοσχέδιο τσακίζει.

Δε ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε !

Σύγχρονο δικαίωμα είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και το μισθό μας. Να απολαμβάνουμε ό,τι μπορεί να μας προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και η παραγωγικότητα της εργασίας. Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Το νομοσχέδιο δεν είναι δημιούργημα ενός γραφικού υπουργού, αλλά ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των βιομηχάνων-τραπεζιτών-εφοπλιστών.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ !

  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Κάλυψη με ΣΣΕ όλων των εργαζόμενων με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (Μισθός, ΔΠΥ κ.λπ.). Μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο.
  • Απειθαρχία για "να μείνει στα χαρτιά" και να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφή (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυση κ.ο.κ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Κρατική πολιτική για το δικαίωμα στη στέγη. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών τους.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική "απελευθέρωσης" της ΕΕ - Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - λιγνίτη - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.
  • Όχι στη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια, τη μαύρη / ανασφάλιστη εργασία, στο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, τις φθηνές υπερωρίες.
  • Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

κάλεσμα : Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[Καλέσματα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη] ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 21/9 - ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Έπειτα από την κορύφωση της ωμής και εκτεταμένης καπιταλιστικής βίας των τελευταίων μηνών από μέρους της κυβέρνησης ακολουθεί η ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όσο η Θεσσαλία και η Θράκη βιώνουν την καταστροφή, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κρατικής διαχείρισης κρίσεων, όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, αλλά και της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τις ζωές, τα σπίτια και τα ζώα των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών, εξαπολύεται μία ακόμα σφοδρή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη. Σε συνέχεια του Νόμου Χατζηδάκη, το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να καταργήσει σχεδόν κάθε εργασιακό κεκτημένο. Αρκούν μερικές μόνο από τις επικείμενες αλλαγές που προβλέπει για να καταλάβουμε τις προθέσεις του διεθνούς και του εγχώριου κεφαλαίου:

Μεταξύ άλλων, το νέο νομοσχέδιο εισάγει το «μοντέλο της παράλληλης απασχόλησης», της επικουρικής εργασίας, δηλαδή για παραπάνω από έναν εργοδότη, με ωράρια έως 13 ωρών. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, αντί να αυξήσει τους μισθούς, εκμεταλλεύεται μία σκληρά βιωμένη πραγματικότητα για ένα σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης που δεν ανταπεξέρχεται οικονομικά με μία δουλειά και αναγκάζεται να πιάνει τουλάχιστον μια ακόμα, εξαναγκάζοντάς το να δουλεύει εξαντλητικά πολλές ώρες, εντατικοποιωντας τις συνθήκες εργασίας του ανάλογα με τις επιταγές του εκάστοτε εργοδότη με αντάλλαγμα μια πενιχρή, δυσανάλογη ενίσχυση στον ήδη υποτιμημένο μισθό του αφαιρώντας του, τη δυνατότητα για ελεύθερο χρόνο.

Παράλληλα, θεσμοθετούνται οι συμβάσεις κατά παραγγελία (on demand), καθώς και οι συμβάσεις μηδενικών ωρών απασχόλησης (zero hours contracts), οι λεγόμενες και «ευέλικτες μορφές εργασίας». Ο εργαζόμενος «απαλλάσσεται» από τον σταθερό μισθό του και πληρώνεται αυστηρά για το χρονικό διάστημα που καλείται να εργαστεί από το αφεντικό του. Η πληρωμή των εργαζομένων με το "κομμάτι", όταν προκύψει αυτή η ανάγκη για την εκάστοτε καπιταλιστική επιχείρηση, μειώνει τον εργάσιμο χρόνο που αυτή πρέπει να αποζημιώσει με τη μορφή μισθού στον εργαζόμενο στον απολύτως απαραίτητο, μεγιστοποιώντας έτσι την κερδοφορία της. Η εξ αιτίας αυτού διαρκής ετοιμότητα για εργασία, στην οποία εξωθείται η εργατική τάξη είναι επίσης πεδίο εκμετάλλευσης από το κράτος και τους εργοδότες και συνέπεια της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και της γενικότερης εξαθλίωσης μεγάλου μέρους της.

Επιπρόσθετα, το νομοσχέδιο κανονικοποιεί - και πάλι σε συνέχεια των διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και του νόμου Αχτσιόγλου που είχε ήδη δυσκολέψει τον τρόπο κήρυξης των απεργιών - την απαγόρευση της απεργίας και κηρύττει παράνομη κάθε μορφή πάλης της εργατικής τάξης. Η απεργιακή περιφρούρηση, η οποία αποτελεί για την εργατική τάξη μονόδρομο για να πετύχει μία απεργία και να κάμψει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των εργοδοτών θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης, αλλά και ονομαστικά εξοντωτικά πρόστιμα των 5000 ευρώ, εύρος ποινών που θα μεγαλώνει σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι επιμένουν στην απεργία και στην περιφρούρησή της.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται με κοινοτική οδηγία της Ε.Ε. περί "διαφανών και προβλέψιμων όρων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" έχει στόχο την" βελτίωση των όρων εργασίας, με την προώθηση περισσότερο διαφανούς και προβλέψιμης απασχόλησης με παράλληλη διασφάλιση της προσαρμοστικότητας της αγοράς εργασίας".

Στην πραγματικότητα, τα εξαντλητικά ωράρια των 10-13 ωρών, η απουσία συλλογικών συμβάσεων, οι «ευέλικτες μορφές εργασίας» και η επίθεση ενάντια στην απεργία ξεσκεπάζουν την μάσκα της «δημοκρατίας» και του «δικαιωματισμού», φανερώνουν τον ρόλο της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τον κύριο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον, άνευ όρων, πλουτισμό της αστικής της τάξης σε βάρος των εργαζομένων.

Εντούτοις, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων από τους εργατικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων σε μαζικούς χώρους δουλειάς (ΒΦΛ, Cosco, Πετρέλαια Καβάλας, e-Food, Wolt, Λάρκο, Μαλαματίνα, Ναυπηγεία, Μανωλάδα), οι οποίοι,παρά τις αντιφάσεις και τα όρια που συνάντησαν, κατάφεραν να αναστείλουν ή και να ακυρώσουν αρκετές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, να επιβάλουν -σε κάποιες περιπτώσεις - την υποχώρηση των εργοδοτών, να εμπνεύσουν χιλιάδες εργαζομένους, να κερδίσουν συλλογική εμπειρία για όλη την εργατική τάξη ενόψει των μεγάλων ταξικών συγκρούσεων που κυοφορεί η εποχή μας.

Γι' αυτόν το λόγο η εφαρμογή ή μη του εν λόγω νομοσχεδίου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το επίπεδο οργάνωσης και αγώνα των εργαζομένων, τη δράση και μαζικοποίηση των ταξικών σωματείων και σχηματισμών, τον απεγκλωβισμό από την αστικοποιημένη πολιτική και αδράνεια της ΓΣΕΕ και την αναβλητικότητα της ταξικής κινητοποίησης και της ηττοπάθειας που χαρακτηρίζει την τρέχουσα χρονική συγκυρία, από την ταυτόχρονη ριζοσπαστικοποίηση της παρέμβασης και της δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και από την στήριξη των εργασιακών αγώνων από το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα.Η ψήφιση και η εφαρμογή του νέου αντεργατικού νόμου πρέπει να βρει την εργατική τάξη οργανωμένη και σε κίνηση!

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη:

  • Στις 11.00 στα Προπύλαια στην Αθήνα
  • Στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (με στήριξη των μπλοκ των πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων)

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι και όλες στην απεργία! Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, έχουμε χιλιάδες (τουλάχιστον) λόγους να απεργήσουμε και θα το κάνουμε.

  • Επειδή η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους εργοδότες να μας κάνουν τη ζωή λάστιχο, όπως ακριβώς το έκαναν μέχρι τώρα δηλαδή, αλλά παράτυπα.
  • Επειδή το φέρνει προς ψήφιση την ίδια περίοδο που ολόκληρες πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία είναι θαμμένα μέσα στις λάσπες, εξαιτίας της πολιτικής που θέλει τις ανθρώπινες ζωές και την προστασία μας να μετριούνται με βάση το κέρδος και τη ζημιά για το κεφάλαιο.
  • Επειδή βλέπουμε το πραγματικό μας εισόδημα να μειώνεται μέρα με τη μέρα και τα κέρδη των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουμε να καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ.
  • Επειδή παράγουμε όλο τον πλούτο και ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε.
  • Επειδή παρουσιάζουν τη νύχτα ως μέρα προσπαθώντας να μας πείσουν για τα μυστικά οφέλη που θα έχει αυτή η πιο μοντέρνα εκδοχή της σύγχρονης εργασιακής πραγματικότητας, για τους εργαζόμενους. Ισχυρίζονται πως μας απαλλάσσουν από τα δεσμά της υποχρεωτικής εργασίας και μας δίνουν την ευκαιρία να αυξήσουμε το μισθό μας, αν δείξουμε λίγη κατανόηση. Καλό το αφήγημα αλλά δεν έχει δράκο!

Το νομοσχέδιο - γνωστό και ως τερατούργημα του Γεωργιάδη - έρχεται να συμπληρώσει και να «τελειοποιήσει» το νόμο Χατζηδάκη και να επιβάλλει την ευέλικτη απασχόληση, το 13ωρο, την 6μερη εργασία, την ποινικοποίηση της απεργίας. Εκπληρώνει τις πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου, ακολουθώντας πιστά το δόγμα της ανάπτυξης χωρίς έλεος.

Αν περάσει δε θα σταματήσουν εκεί. Το κεφάλαιο ζητάει κι άλλα. Μην τους αφήσουμε.

Η απεργία της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Έχει απέναντί της εκτός από τα αφεντικά και την κυβέρνηση, την εργοδοτική κλίκα της ΓΣΕΕ η οποία αντί για συμμετοχή στην κινητοποίηση, θα βομβαρδίσει το κοινοβούλιο με προτάσεις καλυτέρευσης του νομοσχεδίου! Δεν οργανώθηκε, ούτε άνοιξε μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, με συνελεύσεις των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποφάσιζαν και για το πλαίσιο αλλά και το σχεδιασμό.

Οι ηγεσίες σε μια σειρά από ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα αρνούνταν να συνεδριάσουν και να ορίσουν ημερομηνία, περιμένοντας καρτερικά το κονκλάβιο του Παναγόπουλου. Το ΠΑΜΕ έπαιρνε αργά αργά αποφάσεις με ανοιχτή ημερομηνία, μέχρι εντέλει να το προλάβει ο Άδωνης και να τρέχει ελάχιστες μέρες πριν την ψήφιση, μετατρέποντας τα συλλαλητήρια σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακόμα κι έτσι όμως, οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουμε την απεργία και να δώσουμε αγωνιστική συνέχεια για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις στα σωματεία από την επομένη της απεργίας.

Να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

-Συλλογικές Συμβάσεις με μείωση του χρόνου εργασίας και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

-Μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Όλο το κόστος της ασφάλισης στην εργοδοσία και το κράτος.

-Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας .

-Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη

-Καμιά ποινικοποίηση του Συνδικαλισμού.

Όλες, όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη.

Προπύλαια 10.30 π.μ.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/όλοι-και-όλες-στην-απεργί…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΠΑΣΕ Vodafone: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θεμελιώνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και δημιουργεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)

Αρ. Πρωτοκόλλου: 29/2023

Αθήνα, 20/09/2023

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θεμελιώνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και δημιουργεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς

  • Μετά από 40 χρόνια επαναφέρει την 6ημερη εργασία
  • Ποινικοποιεί την απεργία, «αγιάζει» την απεργοσπασία
  • Προχωρά την απορρύθμιση και τη διάλυση του 8ωρου

Καθήκον και ανάγκη για κάθε εργαζόμενο η συμμετοχή στην αυριανή απεργία Πέμπτη 21/9

Προσυγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος - 10.30πμ

Με όχημα την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (2019/1152), και πρόσχημα κάποιες επιμέρους θετικές διατάξεις για την ενίσχυση της ενημέρωσης των όρων εργασίας, το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο συνεχίζει και κλιμακώνει τη διάλυση της σταθερής εργασίας. Εισάγει νέες μορφές ακραίας εργασιακής ανασφάλειας και θέτει όλους τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας στις ορέξεις κάθε εργοδότη.

- Η θεσμοθέτηση των Συμβάσεων Μηδενικών Ορών (Zero Hours Contract) και των Συμβάσεων κατά Παραγγελία (On Demand) -που πρώτα εφαρμόστηκαν στην Αγγλία- διαμορφώνουν πλαίσιο απόλυτης ομηρείας των εργαζομένων που δεσμεύονται ανά πάσα στιγμή ως προς τη διαθεσιμότητά τους (on call), την ώρα που ο εργοδότης έχει ως μοναδική υποχρέωση… την «έγκαιρη» ενημέρωσή τους (24 ώρες πριν). Συμβάσεις εργασίας που υπονομεύουν κάθε κανονικότητα και σαρώνουν κάθε δικαίωμα (ακόμη και αυτά της μερικής απασχόλησης) όταν η εντατική δουλειά θα εναλλάσσεται με τη σχετική ή ολοκληρωτική ανεργία και τον εργαζόμενο να μην ξέρει πότε, που, πόσες ώρες θα εργαστεί, πως και αν θα βιοπορισθεί. Επιπλέον διαλύει κάθε προσωπικό προγραμματισμό στο χρόνο του εργαζόμενου αφού η εργασία δεν έχει ορισμένο χρονικό πλαίσιο, αλλά γίνεται… διευθυντικό δικαίωμα του εκάστοτε εργοδότη…

- Η εισαγωγή της 6ης ημέρας σε επιχειρήσεις αδιάλειπτης λειτουργίας με βάρδιες αποτελεί ένα ακόμη ανάλγητο χτύπημα στο πενθήμερο. Οι ανάγκες των επιχειρήσεων μεθοδεύεται να καλύπτονται μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εξουθένωση του υφιστάμενου προσωπικού, και όχι με τη δημιουργία νέων αξιοπρεπών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι θα κληθούν να διαλύσουν κάθε έννοια ανάπαυσης όταν πλέον -δια νόμου- θα υποχρεώνονται σε 6η ημέρα εργασίας. Αξίζει να θυμηθούμε πως το 5νθήμερο είναι στη χώρα μας σχετικά πρόσφατη κατάκτηση. Καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1980 με τους σημαντικούς εργατικούς αγώνες της μεταπολίτευσης και νομοθέτημα της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσε έκτοτε σημαντική κατάκτηση που επέτρεψε στους εργαζόμενους να έχουν ελεύθερο χρόνο. Αυτό τον ελεύθερο χρόνο έρχονται σήμερα να τον μετατρέψουν σε αναγκαστική εργασία.

- Από τη διαδικασία διευθέτησης του ωραρίου απαλείφεται ακόμη κι ο «φερετζές» του σχετικού αιτήματος του εργαζόμενου, με τον όρο περί συναίνεσης να παραπέμπει σε μονομερή επιβολή του εργοδότη.

- Η δυνατότητα απασχόλησης έως και 13 ώρες την ημέρα σε πολλούς εργοδότες, εκτός από ωμή αποδοχή ότι με τους μισθούς στη χώρα μας δεν εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση και η προστασία από τη φτώχεια, αγνοεί κάθε επίπτωση στην υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών, ειδικότερα στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Διαλύει δε περαιτέρω κάθε έννοια ξεκούρασης, ελεύθερου χρόνου και περιορισμού της εργασίας σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

- Η θεσμοθέτηση δοκιμαστικής περιόδου 6 μηνών, σε σχέση με την άτυπη περίοδο δοκιμής ενός χρόνου, δεν μεταβάλλει ουσιαστικά τίποτα υπέρ του εργαζόμενου αφού το δικαίωμα της αποζημίωσης παραμένει μετά τη συμπλήρωση του έτους.

- Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης, σε περίπτωση πενθήμερης αδικαιολόγητης αποχής του εργαζόμενου από τη θέση εργασίας του, εφόσον προηγουμένως έχει παρέλθει διάστημα 5 εργάσιμων ημερών από την υποχρεωτική όχληση του εργοδότη. Ο εργοδότης θα μπορεί να δηλώνει στο ΕΡΓΑΝΗ την οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

- Ταυτόχρονα, πιάνοντας το «νήμα» από το 4808/21, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της περιφρούρησης των συλλογικών αποφάσεων για το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα κορυφώνεται με την εισαγωγή της αόριστης και κατά το δοκούν επικαλούμενης… «ψυχολογικής βίας». Ειδικά για αυτή τη ρύθμιση, αποτελεί πλήρη δημοκρατική εκτροπή. Καθορίζει πως στους χώρους εργασίας ουσιαστικά οι εργαζόμενοι συλλογικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και δεν μπορούν να έχουν καμία δραστηριότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Σε συνδυασμό με το μητρώο καταγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ, την απόφαση απεργίας μόνο με παρουσία 50+1 μέλη, την απαγόρευση διαδηλώσεων, τα συνδικαλιστικά πρόστιμα, τη δυνατότητα παρέμβασης της αστυνομίας στις απεργίες, τα lockout από τους εργοδότες, το προσωπικό ασφαλείας έως 30% -μέτρα που ήδη προϋπήρχαν- έρχεται πλέον να προστεθούν ξεκάθαρα ποινικά μέτρα με ποινές φυλάκισης σε εργαζόμενους που συνδικαλίζονται, κινητοποιούνται και προσπαθούν να διαφυλάξουν το δικαίωμα της απεργίας απέναντι στην απεργοσπασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας τίθεται για πρώτη φορά υπό αίρεση, καθώς σε κάθε περίπτωση άσκησης του ή θα κριθεί παράνομο ή δεν θα ενοχλεί καθόλου την παροχή εργασίας και τη δραστηριότητα του εργοδότη. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στον κάθε εργοδότη να προετοιμάσει ανενόχλητος κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό, να εκβιάσει εργαζόμενους, να απολύσει, να παραβεί διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και ουσιαστικά να μην υφίσταται περιθώριο αντίδρασης.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις παραπάνω διατάξεις ο υπουργός των εργοδοτών κ. Γεωργιάδης για τις εντυπώσεις προχώρησε σε κάποιες ανούσιες τροποποιήσεις, οι περισσότερες με αρνητικό πρόσημο για τους εργαζόμενους:

  • Απέσυρε τις συμβάσεις μηδενικής ώρας (zero hours contracts) και άφησε μόνο τις συμβάσεις κατά παραγγελία (on demand contracts) εισάγοντας ελάχιστο όριο ωρών απασχόλησης.
  • Κάθε μονομερή μετατροπή υπάρχουσας σύμβασης από τον εργοδότη σε σύμβαση κατά παραγγελία θεωρείται βλαπτική μεταβολή.
  • Στις βιομηχανίες τροφίμων-ποτών εισήγαγε επίσης το 6ήμερο με 7ήμερη λειτουργία. Αξίζει να τονιστεί πως προφορικά σε συνέντευξη ο υπουργός άφησε μάλιστα αιχμή για μείωση αμοιβής της κυριακάτικής αργίας.
  • Το χρηματικό πρόστιμο για τους συνδικαλιστές εργαζόμενους που θα τολμήσουν να διαφυλάσσουν την απεργία τους τελικά δεν θα είναι 5000 ευρώ αλλά θα επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε δικαστηρίου.
  • Σε περίπτωση πολλαπλής ασφάλισης (αναφέρεται σε παράλληλη εργασία σε δύο εργοδότες) θα προβλέπεται η αύξηση των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών.
  • Σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης θεσμοθετείται το δικαίωμα απόλυσης πριν τη λήξη τους χωρίς περιθώριο διεκδικήσεων μισθών από τον εργαζόμενο.

Όλο το νομοσχέδιο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβασθεί ούτε με τις παλιές, ούτε πολύ περισσότερο με τις νέες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις.

Αν θέλουμε να μιλάμε για εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας οφείλουμε να καταστήσουμε αυτό το νομοσχέδιο και τις διατάξεις του ανενεργές -όπως έχει γίνει και με το μητρώο του ΓΕΜΗΣΟΕ- και να επιμείνουμε με αγώνες και διεκδικήσεις έως την τελική κατάργησή όλων των αντεργατικών και αντιδημοκρατικών νόμων της τελευταίας 15ετίας.

Αν θέλουμε να ζήσουμε σε μία κοινωνία δικαίου, οφείλουμε να μην υπακούσουμε σε νόμους που θεσμοθετούν τη σύγχρονη δουλοπαροικία και να τους ανατρέψουμε:

  • Να επαναθεμελιωθεί νομικά το 8ωρο / 5νθήμερο με διεκδίκηση περαιτέρω μείωσης των ωρών εργασίας.
  • Να επαναθεμελιωθεί η σταθερή σχέση εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων της επινοικίασης, του δανεισμού, των πλατφορμών, της ελαστικής απασχόλησης, το μπλοκάκι, των μηδενικών ωρών.
  • Να επαναθεμελιωθεί η ανάπαυση του εργαζομένου. Το διάλειμμα να λογίζεται ως χρόνος εργασίας (1ώρα/8ωρο τουλάχιστον). Πλήρη διαφύλαξη των ρεπό, των αδειών, του χρόνου ανάπαυσης μεταξύ βαρδιών.
  • Να υπάρξει αυστηρός περιορισμός στην υπερωρία, μόνο με τη συναίνεση του εργαζομένου. Να καταργηθεί η έννοια της υπερεργασίας.
  • Να διευρυνθούν οι ειδικές άδειες -ειδικά όσες σχετίζονται με ασθένειες και τις οικογενειακές ανάγκες- με πλήρεις αποδοχές.
  • Να υπάρξει σημαντική μείωση στις φορολογικές επιβαρύνσεις εργαζομένων. Να αντιστραφεί το φορολογικό μοντέλο και να επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα.
  • Να υπάρξει μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 60 για όλους και μείωση περαιτέρω για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να συνδεθεί ο κατώτατος μισθός με το πραγματικό όριο διαβίωσης. Τρέχον κατώτατος μισθός 1200 ευρώ μεικτά με βάση τις τρέχουσες ανάγκες διαβίωσης.
  • Πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις και επαναθεμελίωση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Να διευρυνθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.
  • Να επαναθεμελιωθούν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να θεωρείται αδίκημα η πρόκληση stress και έντονης εντατικοποίησης και καταπόνησης των εργαζομένων από τους εργοδότες. Να καθορισθούν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας για κάθε επάγγελμα.

Συνάδελφοι,

Το νέο (αντι)εργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Αύγουστο. Οι διαρροές του έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο. Πλέον έχει κατατεθεί στη Βουλή. Κανονικά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη χώρα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και κινητοποιήσεων εδώ και μήνες. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Μόνο κάποια δελτία τύπου και λίγες ανακοινώσεις έχουν σποραδικά εκδοθεί. Οι γραφειοκρατικοποιημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, και των Εργατικών Κέντρων φέρουν τεράστιες ευθύνες. Ειδικά η ΓΣΕΕ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και παρευρέθηκε στη πρώτη συζήτηση στη Βουλή κάνοντας αδιάφορες τεχνικές παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου. Μετά από μήνες διαρροών από τα ΜΜΕ και μετά από πολλές ημέρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου για διαβούλευση κηρύχθηκε -τελικά- μία 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 21/9. Είναι εμφανές πως την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία, θα ανακοινωθεί πιθανότατα άλλη μία 24ωρη άσφαιρη απεργία. Γνωρίζουμε όλοι καλά, πως τέτοια νομοσχέδια δεν παίρνονται πίσω με τέτοιες πρακτικές. Το γεγονός πως θα χρειαστεί να συμμετέχουμε σε όποια αντίδραση υπάρξει, δεν αναιρεί το γεγονός πως χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα και συμμετοχή -πρώτα, πρώτα- από εμάς τους ίδιους.

Σε μία περίοδο που οι διεκδικήσεις για επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, μισθολογικές αυξήσεις, συνθήκες υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς διατρανώνονται, η όποια ουσιαστική διαβούλευση ξεκινά από τους δρόμους του αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Σωματείο μας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που θα υπάρξουν με την ελπίδα να συμβάλλουμε ώστε οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι σε ένα οργανωμένο και δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα να πετύχουμε την απόσυρση κάθε διάταξης που επιδεινώνει βάναυσα την εργασιακή θέση και σχέση.

Περαιτέρω θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τη συλλογική συζήτηση μεταξύ μας και να καταλήξουμε και σε αντίστοιχες συλλογικές αποφάσεις και κινήσεις.

Καθήκον και ανάγκη για κάθε εργαζόμενο η συμμετοχή στην αυριανή απεργία Πέμπτη 21/9

Προσυγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος - 10.30πμ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

info@pasevodexafone.gr - https://eur03.safelinks.protection.outlook.co…

*Για επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. δείτε εδώ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20111


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ανοιχτή συνέλευση για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη | " Ή μια ζωή στο κάτεργο ή μια ζωή στους δρόμους" : Κάλεσμα στην Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κράτους, κεφαλαίου, ΕΕ

Τις προηγούμενες βδομάδες συντελέστηκε μια τεράστια καταστροφή της ανθρώπινης ζωής και της φύσης στον Έβρο και τη Θεσσαλία ως αποτέλεσμα της συστηματικής απαξίωσης και λεηλασίας του φυσικού κόσμου από το κεφάλαιο. Η «κλιματική κρίση», μορφές της οποίας είναι οι πρωτοφανείς πλημμύρες και πυρκαγιές, αποτελεί πλευρά της συνολικότερης καπιταλιστικής κρίσης και το κόστος της, σε αίμα και σε προσπάθεια, καλούνται να πληρώσουν η εργατική τάξη και τα φτωχότερα κομμάτια του αγροτικού πληθυσμού. Από τη μια μεριά το κράτος έχει εγκαταλείψει, υλοποιεί πλημμελώς ή δεν υλοποιεί καν έργα πρόληψης (δασοπροστασία, αντιπλημμυρικά) που δεν έχουν άμεσο όφελος για την καπιταλιστική κερδοφορία ή που την επιβαρύνουν λόγω της αύξησης του κόστους του σταθερού κεφαλαίου (υποδομές), όπως αυτό αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη μεριά, το κεφάλαιο επιχειρεί να μετακυλίσει το κόστος της κρίσης στην εργατική τάξη και να την υπερβεί προσωρινά μέσω της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργασίας, μέσω της συνεχιζόμενης λιτότητας και της ακρίβειας, μέσω της αύξησης των φορολογικών βαρών της εργασίας έναντι του κεφαλαίου. Σε αυτή τη βάση η εγκατάλειψη του πληθυσμού της Θεσσαλίας στο έλεος της καταστροφής, η χρήση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν και η κατάθεση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη που προχωράει στην ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εκμετάλλευσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες πλευρές της κρατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης υπέρ του κεφαλαίου.

Η καπιταλιστική κρίση αποτυπώνεται ταυτόχρονα στην ίδια την εργατική τάξη και την κοινωνία με την παραγωγή φαινομένων κοινωνικής εξαχρείωσης και κανιβαλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η άνοδος ακροδεξιών αντιδραστικών μορφωμάτων τα οποία επιτίθενται στα κοινωνικά κομμάτια που χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα κοινωνικά δεινά (μετανάστ(ρι)ες/πρόσφυγες/Ρομά) - κομμάτια που έχουν τα ίδια χτυπηθεί σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης (προσφυγιά και μετανάστευση λόγω πολεμικών συγκρούσεων, ξηρασίας, πλημμυρών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων). Το εν λόγω αντιδραστικό ρεύμα ενισχύεται από την κυβερνητική πολιτική με διάφορους τρόπους: την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2020 η κυβέρνηση διέσπειρε ψευδή συνωμοσιολογικά σενάρια περί «υβριδικού πολέμου» μέσω της «εισβολής μεταναστών» από την Τουρκία, στηρίζοντας παράλληλα τις φασιστικές «πολιτοφυλακές» που συγκροτήθηκαν στα σύνορα. Οι εν λόγω «πολιτοφυλακές» επανενεργοποιήθηκαν στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Έβρο, όταν τόσο ο Βελόπουλος όσο και ο Μητσοτάκης διακίνησαν και πάλι συνωμοσιολογικά σενάρια ότι τις πυρκαγιές τις βάζουν οι μετανάστες. Ταυτόχρονα, σε πιο μοριακό επίπεδο, έκφραση του ίδιου φαινομένου ήταν η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από υψηλόβαθμα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon και η απόπειρα συγκάλυψής της, που απαντήθηκε σε πολλά λιμάνια με αυθόρμητες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Σε αυτή τη σκοτεινή και κρίσιμη ιστορική συγκυρία, ανοίγεται μπροστά μας τις προσεχείς εβδομάδες το μέτωπο της ψήφισης του νομοσχεδίου Γεωργιάδη. Από την πλευρά μας, κρίνουμε αναγκαίο να ενισχυθούν και να ριζοσπαστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν. Δεδομένης της προηγούμενης δράσης της Ανοιχτής συνέλευσης για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτόν τον στόχο μέσα από την κινητοποίηση του δυναμικού που βρέθηκε πέρσι στον δρόμο με την οργάνωση παρεμβάσεων και εκδηλώσεων και τη μαχητική συμμετοχή στις διαδηλώσεις.

Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη στοχεύει, αφενός, στην άμεση αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργασίας με την επέκταση της εργάσιμης ημέρας, δηλαδή την άντληση απόλυτης υπεραξίας και, αφετέρου, στην ποινικοποίηση της ίδιας της απεργίας και κάθε είδους κινητοποίησης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Οι κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο, μεταξύ άλλων, αποτελεί ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1152 της ΕΕ είναι οι εξής:

  • Επεκτείνεται ο μέγιστος αριθμός ωρών απασχόλησης σε πάνω από δύο εργοδότες από 48 ώρες την εβδομάδα σε 78, επιτρέποντας τη συνολική απασχόληση 13 ωρών την ημέρα σε διαφορετικούς εργοδότες. Διατηρείται ο περιορισμός ότι εντός τετραμήνου ο μέσος όρος ωρών απασχόλησης ανά εβδομάδα θα πρέπει να είναι 48 ώρες. Δεδομένης της ανυπαρξίας οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού είναι βέβαιο ότι αυτός ο περιορισμός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Στην πράξη η εν λόγω διάταξη καταργεί την υπερωριακή αμοιβή, καθώς ο ίδιος εργοδότης μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικούς ΑΦΜ (όπως π.χ. στην περίπτωση των εργολαβιών) με αποτέλεσμα μια εργαζόμενη να εμφανίζεται ψευδώς ότι εργάζεται σε διαφορετικούς εργοδότες χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει την προσαύξηση της υπερωριακής αμοιβής. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που επί της ουσίας νομιμοποιεί τη «μαύρη» εργασία.
  • Εισάγονται για πρώτη φορά οι συμβάσεις μηδενικών ωρών (κάτι που μάλιστα αντιβαίνει την ίδια την Οδηγία της ΕΕ που ενσωματώνεται). Με τις συμβάσεις αυτές όταν προσλαμβάνεται ένας εργαζόμενος δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένο ωράριο. Έτσι ο εργαζόμενος οφείλει να βρίσκεται σε αναμονή μέχρι να τον καλέσει ο εργοδότης ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο εργοδότης μπορεί να τον καλέσει 24 ώρες πριν ή και λιγότερο σε «δικαιολογημένες περιπτώσεις» ακόμα και με sms. Η μόνη πρόβλεψη είναι η ύπαρξη προκαθορισμένων ωρών και ημερών αναφοράς εντός των οποίων μπορεί να κληθεί ο εργαζόμενος καθώς και ο προσδιορισμός ελάχιστου αριθμού αμειβομένων ωρών. Αν δεν έχει προσδιοριστεί αυτός ο αριθμός η σύμβαση καθίσταται άκυρη. Και αυτό όμως λειτουργεί υπέρ της εργοδοσίας καθώς όταν μια σύμβαση είναι άκυρη ο εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει δεδουλευμένα μόνο βάσει του κατώτατου μισθού και όχι βάσει των όρων της άκυρης σύμβασης.
  • Εισαγωγή δοκιμαστικής περιόδου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου αν ο εργοδότης κατήγγειλε τη σύμβαση πριν τη λήξη τους χωρίς επαρκή νομική δικαιολόγηση, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των μισθών για όλο το χρονικό διάστημα. Με την εισαγωγή της δοκιμαστικής περιόδου μπορεί να επέλθει λύση της σύμβασης χωρίς καταγγελία, οπότε οι εργαζόμενοι χάνουν αυτό το δικαίωμα. Επιπρόσθετα, σε αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας.
  • Παρότι η Οδηγία της ΕΕ προβλέπει τη μείωση της δοκιμαστικής περιόδου από δωδεκάμηνη σε εξάμηνη, περίοδο κατά την οποία ο εργοδότης μπορεί να απολύσει χωρίς αποζημίωση, το νομοσχέδιο διατηρεί το διάστημα δώδεκα μηνών για απόλυση χωρίς αποζημίωση χωρίς πλέον να αποκαλείται δοκιμαστική περίοδος! Πρόκειται για κατάφωρη κοροϊδία αφού ούτε καν οι ευνοϊκές διατάξεις της Οδηγίας της ΕΕ δεν ενσωματώνονται.
  • Οι εργοδότες που εντάσσονται στην ψηφιακή κάρτα εργασίας χωρίς να υποχρεούνται απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης αλλαγών του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή από την υποχρέωση δήλωσης της υπερωριακής απασχόλησης πριν την έναρξη πραγματοποίησής τους.
  • Νομιμοποίηση της εξαήμερης εργασίας στις επιχειρήσεις διαρκούς πυράς (εικοσιτετράωρης λειτουργίας) και τριών βαρδιών εργασίας. Μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις έπρεπε να απασχολούν εργαζόμενους για τη λεγόμενη τέταρτη βάρδια (τη βάρδια εργασίας του σαββατοκύριακου) καθώς απαιτείτο η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου για την εξαήμερη εργασία. Πλέον γίνεται με μονομερή απόφαση του εργοδότη (και πληρώνεται υπερωριακά).
  • Η αδικαιολόγητη απουσία του εργαζόμενου επί πέντε ημέρες θεωρείται καταγγελία σύμβασης μετά από επιπλέον διάστημα πέντε ημερών από τη στιγμή που ο εργοδότης προβεί σε όχληση του εργαζόμενου. Στην υφιστάμενη κατάσταση η όχληση πρέπει να γίνει με εξώδικο. Πλέον, αρκεί οποιαδήποτε γραπτή επικοινωνία.
  • Ποινικοποίηση της απεργιακής δράσης. Χρησιμοποιώντας την ορολογία της αμερικάνικης υπερφιλελεύθερης (libertarian) δεξιάς περί «προστασίας του δικαιώματος στην εργασία», το νομοσχέδιο εισαγάγει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (και μέχρι 5 ετών) και πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ (και 10.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής) στους απεργούς που περιφρουρούν την απεργία («εμποδίζουν την ελεύθερη προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων που επιθυμούν να εργαστούν ή ασκεί σωματική ή ψυχολογική βία σε βάρος τους»), συμμετέχουν σε κατάληψη των χώρων εργασίας ή των εισόδων τους κατά τη διάρκεια απεργίας ή ανεξαρτήτως αυτής. Η διάταξη αυτή δεν ποινικοποιεί μόνο τις ριζοσπαστικές μορφές δράσης που αναλαμβάνουν λ.χ. τα σωματεία βάσης αλλά ακόμα και την προτροπή των απεργοσπαστών να απεργήσουν καθώς η έννοια της ψυχολογικής βίας μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν.

Απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους, απέναντι στις ακραίες συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, καταστροφής της φύσης και υποτίμησης της εργασιακής δύναμης τις οποίες βιώνουμε είναι αναγκαίο να οργανώσουμε αποτελεσματικά τις συλλογικές ταξικές αντιστάσεις μας. Στην κατεύθυνση αυτή η αυριανή απεργία μπορεί και πρέπει να στείλει μαζικό δυναμικό μήνυμα ταξικής ενότητας και αγώνα, μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι εδώ έτοιμη να συγκρουστεί για όσα κατέκτησε με το αίμα της.

Ολοι-ες στην απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κράτους, κεφαλαίου, ΕΕ - Προπύλαια 11.00

πηγή : https://efodos.net/2023/09/20/ανοιχτή-συνέλευ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης για το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Ολοι-ες στην απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κράτους, κεφαλαίου, ΕΕ Πέμπτη 21/9 Προπύλαια 11.00

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika/status/1704506…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους αντεργατικούς νόμους και την εργοδοτική τρομοκρατία

Οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους τη διατήρηση και αναπαραγωγή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, που καταδυναστεύει, δολοφονεί, εξαθλιώνει και καταστρέφει τις κοινωνίες και τον φυσικό κόσμο. Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της σύγχρονης δουλείας. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες νεκροί λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, τα δεκάδες θύματα του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, οι δολοφονημένοι Ρομά από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, οι εκατοντάδες δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. Αυτό καταδεικνύουν τα απανθρακωμένα σώματα προσφύγων στον Έβρο οπως και η καμένη γη από τη Ροδόπη ως την Πάρνηθα, τα νεκρά ζώα, οι στάχτες εκεί που υψώνονταν δάση. Αυτό καταμαρτυρά η φρίκη που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει αυτή τη φορά η Θεσσαλία. Η ασύλληπτη καταστροφή που επικρατεί στην περιοχή είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθός της ακόμα, μετά και από τόσες μέρες. Ολόκληρες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου βρίσκονται σκεπασμένες από νερό και λάσπη, ενώ χωριά του Πηλίου έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί ή έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Ο,τι συγκροτούσε τη ζωή ενός τόπου έχει εξαφανιστεί, σπίτια, σχολεία, κέντρα υγείας, χωράφια. Αμέτρητος αριθμός ζώων πνίγηκαν. Ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών ανθρώπων αλλά και των αγνοουμένων.

Η κρατική και καπιταλιστική επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής ειναι αποτέλεσμα της συνολικής κρίσης του συστήματος και οξύνεται όλο και περισσότερο, επιδιώκοντας να στερήσει από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους δύο αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ίδια στιγμή που η ανεργία γιγαντώνεται, η μακρά λίστα των θανάτων των εργαζομένων όλο και μεγαλώνει. Τα εργατικά «ατυχήματα», η εντατικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, οι αυξήσεις των ωραρίων, οι συνθήκες στους χώρους εργασίας που υποβαθμίζονται συνεχώς περιγράφουν τη σκληρή εργασιακή πραγματικότητα και τους όρους εκμετάλλευσης που μας επιβάλλονται καθημερινά, στοχεύοντας στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της ζωής μας. Μέσα σε αυτή την συνθήκη η κυβέρνηση προωθεί νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επιτρέπει τη 13ωρη εργασία, την απασχόληση σε δύο εργοδότες και την 6ήμερη εργασία, νομιμοποιεί την ελαστικοποίηση στους χώρους δουλειάς (συμβάσεις "μηδενικών ωρών") ενώ επιτίθεται ακόμη περαιτέρω στην απεργία με την εισαγωγή ποινών φυλάκισης και χρηματικών προστίμων χιλιάδων ευρώ για τους απεργούς που αντιστέκονται στην απεργοσπασία. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ αλλά αφήνει όλο και περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας "στη μοίρα του" υποχρηματοδοτώντας το, ενώ παράλληλα ολοένα και περισσότερο πλασάρεται η ιδιωτική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ λοιπόν επιβάλλεται αργά μα καθοριστικά σαν τη μοναδική εναλλακτική. Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση, το ψωμί, το λάδι κτλ. και η απάνθρωπη συνθήκη των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών έρχονται να οξύνουν περαιτέρω τις ήδη δυσβάσταχτες συνθήκες ζωής κι επιβίωσης της κοινωνικής βάσης.

Ταυτόχρονα η κρατική καταστολή εντείνεται για να ανακόψει τους αυριανούς ξεσηκωμούς που κυοφορούνται μέσα σε μια αβίωτη πραγματικότητα, όπου το χρεοκοπήμενο σύστημα δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά ερημοποίηση, αποκαΐδια, εξαθλίωση και θάνατο και εκδηλώνεται με τις συνεχείς επιθέσεις στους κατειλημμένους χώρους ζωής και αγώνα, το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, με τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες.

Η διαιώνιση της εξουσίας και των κερδών των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών περνά μέσα από την όξυνση της εκμετάλλευσης των φτωχών και των πληβείων, τη λεηλασία της ζωής μας και τη φίμωση και καταστολή όλων όσοι αρνούνται να αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα ως τη μόνη προοπτική. Τη βαρβαρότητα όπου πρόσφυγες και μετανάστες είτε θα πνίγονται κατά εκατοντάδες είτε θα φυλακίζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε θα βρίσκονται κυνηγημένοι από μπάτσους και φασιστικά τάγματα εφόδου στον Έβρο και μέσα στις πόλεις, εξαθλιωμένοι και αποκλεισμένοι από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες άνθρωποι θα δολοφονούνται στα τρένα λόγω των κρατικών δολοφονικών πολιτικών με την παντελή έλλειψη ελέγχου και συντήρησης των δικτύων και της επικοινωνίας μεταξύ των αμαξοστοιχιών, ή θα πεθαίνουν πάνω σε καρότσες ή μέσα στα σπίτια τους περιμένοντας ώρες ένα ασθενοφόρο για να μεταβούν σε νοσοκομείο. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες εργάτες δεν θα επιστρέφουν ποτέ από το μεροκάματο γιατί η ζωή τους μετριέται από τα αφεντικά και στους υπολογισμούς τους κοστίζει λιγότερο από τη συντήρηση μιας σκαλωσιάς.

Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη της γενικευμένης επίθεσης, λεηλασίας και καταστροφής, απαιτείται μια πλατιά κοινωνική αφύπνιση και μια συνολική κοινωνική κριτική του αδιέξοδου και χρεωκοπημένου συστήματος, το ξεπέρασμα της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης και της αδράνειας, το δυνάμωμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, η συγκρότηση αυτοοργανωμένων, αντιθεσμικών μετώπων αντίστασης και η δημιουργία κάθε δυνατού αναχώματος σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα. Απέναντι στο δυστοπικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι ελίτ της εξουσίας και του πλούτου, υπάρχει η επιλογή της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα. Να τους θυμίσουμε τι μπορεί να συμβεί όταν η κοινωνία των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων ανθρώπων παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και αντιστέκεται μαζικά και μαχητικά στους σχεδιασμούς τους. Αν μένει κάτι ακόμα να σωθεί από τη φρίκη και τη βαρβαρότητα που μας καταδικάζει το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, αυτό βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Η μόνη λύση για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, για έναν κόσμο που η ζωή μας δεν θα παζαρεύεται και δεν θα εξαρτάται από τους υπολογισμούς των κυρίαρχων, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, λεηλασία της φύσης, ξεριζωμό, αρρώστιες και θάνατο είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/09 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΘΗΝΑ: 11:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10:30 ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι-ες στην απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης, ΣΕΒ, ΕΕ [Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Προπύλαια 11.00]

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Όλοι-ες στην απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης, ΣΕΒ, ΕΕ- Σύγκρουση με το καθεστώς της εργασιακής υποτίμησης, της φτώχειας, της κρατικής τρομοκρατίας, του πολέμου, του εκφασισμού [Στηρίζουμε συμμετέχουμε στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη]

Όλοι-ες στην απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης, ΣΕΒ, ΕΕ- Σύγκρουση με το καθεστώς της εργασιακής υποτίμησης, της φτώχειας, της κρατικής τρομοκρατίας, του πολέμου, του εκφασισμού [Στηρίζουμε συμμετέχουμε στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη]

[…] Το επερχόμενο νομοσχέδιο ως επιστέγασμα και συνάμα κορύφωση όλων των αντεργατικών πολιτικών των τελευταίων ετών θα σημάνει την επιβολή ενός είδους εργασιακού μεσαίωνα, την επιβολή μια συνθήκης αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης και δομικού χτυπήματος του εργατικού κινήματος. Για αυτό και πρέπει να βρει απέναντι του την οργανωμένη, μαζική και συγκρουσιακή παρουσία του ταξικού παράγοντα, την μοναδική ικανή συνθήκη που μπορεί στην πράξη να ακυρώσει και να καταργήσει νόμους και διατάγματα, ανοίγοντας δρόμους για πραγματικές ταξικές κατακτήσεις και νίκες, για όλα εκείνα δηλαδή που διαμορφώνουν τους όρους για τις κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις που έχει ανάγκη η εποχή μας!

Ολόκληρο το κείμενο https://athens.indymedia.org/post/1626499/

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626607/