Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα

Κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα
Σάββατο 30/09 - 11:00 - πλατεία Αγοράς
στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ (ΚΑΙ) ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός και ξυλοδαρμός, με -ανεπιβεβαίωτη ως τώρα- αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο την είδηση πως ο «58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ». Η κατάσταση του σώματός του, όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμο, όπως και οι μαρτυρίες από διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο «έλεγχος» ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης. Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει «πως οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα "φυσικής ροής" των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Εκτός από τα ΤΑΕ Σούδας, θα πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο η ύποπτη στάση που έχει τηρήσει η ιατροδικαστική αρχή - καχυποψία που ενισχύεται και από την πρόσφατη καταγγελία που κατέθεσε η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά. Ευθύνη, φυσικά, έχει και η πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ με τη μεροληπτική στάση που έχουν κρατήσει μέχρι και σήμερα: αφενός βιάστηκαν να αποδώσουν τον θάνατο του Κώστα σε «ανακοπή καρδιάς μετά από τυχαίο έλεγχο της τροχαίας στον ΒΟΑΚ», υιοθετώντας την αστυνομική αφήγηση, και αφετέρου έχουν αποσιωπήσει την καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε από τον γιο του τις τελευταίες μέρες.

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία.

Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» περνάει από πάνω μας, και αυτό δημιουργεί μια όλο και πιο ασφυκτική συνθήκη, από την οποία κανένα δεν μπορεί να «δραπετεύσει»: Από τα απρόσιτα ράφια των supermarket, τις εσκεμμένες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που αφήνουν πίσω τους λεηλατημένες ζωές και ισοπεδωμένες εκτάσεις, ως τις αλλεπάλληλες κρατικές δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών, τη διάχυτη βαρβαρότητα και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν πρόκειται για «κρίσεις άνευ προηγουμένου» ή μεμονωμένα περιστατικά, όπως διατυμπανίζει η κυριαρχία. Αυτό που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών, και των καπιταλιστικών προσταγμάτων. Γιατί η επιβίωση του καπιταλισμού περνάει μέσα από τη σαρωτική επίθεση στα μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Οι μέρες που έρχονται ζέχνουν μόνο αστυνομοκρατία, εξαθλίωση και θάνατο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να μην δείξουμε καμία ανοχή στη βαρβαρότητα.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΜΜΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 30 Σεπτέμβρη: Πανελλαδική ημέρα δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα

** [Αίτημα της οικογένειας:] Καλούμε όσους πέρασαν από το σημείο την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου από τις 18:45 - 19:45 στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσων και έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν μαζί μας. **

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Σεπτεμβρίου 05h


Κατάληψη Rosa Nera: Κάλεσμα σε πορεία για την δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11: 00 στην Πλατεία Αγοράς

Η επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας του Κώστα Μανιουδάκη από μπάτσους των ΤΑΕ δεν θα περάσει.

Η κοινωνία των Χανίων γνωρίζει καλά με ποιους έχει να κάνει.

Ήρθε η ώρα να μπει φραγμός στα στρατιωτικοποιημένα σώματα της αστυνομίας που θεωρούν ότι μπορουν να κακοποιούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν ατιμώρητοι.

Ήρθε η ώρα τα τοπικά ΜΜΕ να σταματήσουν να αναπαράγουν άκριτα και χωρίς κανένα φίλτρο δεοντολογίας ψευδή αστυνομικά δελτία.

Στη θέση του Κωστή Μανιουδάκη θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε και ποιος ξέρει πόσες ανάλογες υποθέσεις δεν συγαλύφθηκαν μέσα σε μια ομίχλη ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων, ψευδών αστυνομικών δελτίων ή/και εκβιασμών σε μάρτυρες και οικογένειες που δεν είχαν το κουράγιο της οικογένειας του δολοφονημένου

Ήρθε η ώρς να ξεμπερδεύουμε με τους δολοφόνους αυτού του τόπου.

κάλεσμα : Κατάληψη Rosa Nera

Η κατάληψη Rosa Nera καλεί στην πορεία για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, Σάββατο 30/9 στις 11:00, στην Πλατεία Αγοράς

https://rosanera.squat.gr/