Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21.00

Ρεμπέτικο γλέντι οικ. ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφισσας

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ Δ., ΕΠΙΖΩΣΑΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 9μ.μ στο θεατράκι στη πλατεία Πρωτομαγιάς στηρίζουμε την αδελφή μας Δ. με ένα ρεμπέτικο γλέντι για να ενισχύσουμε οικονομικά τη φίλη και αδελφή μας στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του βιαστή της, ενόψει της επερχόμενης εκδίκασης της υπόθεσής της στη Σύρο μέσα στο χειμώνα.

Η Δ. επιζώσα βιασμού το καλοκαίρι του 2020 στην Ικαρία, βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το βιαστή της κι έρχεται τώρα αντιμέτωπη με το υπέρογκο κόστος των δικαστικών εξόδων. Στεκόμαστε πλάι στη φίλη και αδελφή μας ώστε αυτό το κόστος να μην σταθεί εμπόδιο στη δικαστική (έστω) δικαίωσή της , με όπλο την αλληλεγγύη μας, αφού το κράτος ( ακομή μία φορά) δεν μεριμνά για την κάλυψη των εξόδων επιζώντων έμφυλης βίας.

Θέλουμε η φωνή της Δ. να ακουστεί δυνατά , αυτούσια αλλά και με τη δικηγορική εκπροσώπηση που δικαιούται, έστω και ενώπιον της αστικής δικαιοσύνης, γι' αυτό, το Σάββατο 30/09 τραγουδάμε όλα μαζί στην υγειά της, να ξορκίσουμε την πατριαρχία , να σταθούμε αλληλέγγυα στη φίλη και αδερφή μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 18h