Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στις 21.30

Νυχτεριδοπροβολη 1, Season 2

Οι Κινηματογραφικές Νυχτερίδες κάνουν πρεμιέρα και σας περιμένουν όλους, όλες και όλα στην εξωτική Σταυρούπολη, στο μαγευτικό καπνομαγαζο στη θρυλική πια Ικονίου 1.

Οι Νυχτερίδες ήρθαν για να μείνουν, επιστρέφοντας για δεύτερη σεζόν, αυτήν την φορά με δύο προβολές το μήνα και με νέα ώρα εκκίνησης στις 9:30 το βράδυ.

Φέτος κάνουμε άνοιγμα με το Opening Night του Ελληνοαμερικανικού σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου και με το AirHostess-737 του Θανάση Νεοφώτιστου, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου.

Το Φθινόπωρο μας βρήκε με ζεστές φέτος άρα η προβολή μας επιβάλλεται να είναι αιθρία. Αλλά σε περίπτωση βροχής ή κρύου η προβολή μας θα μεταφερθεί στην αίθουσα προβολών της σχολής μας στο δεύτερο όροφο.

Οι ταινίες:

AirHostess-737 (Θανάσης Νεοφώτιστος, 2022, 17')

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα (Λένα Παπαληγούρα). Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Η ταλαιπωρία της Βανίνα είναι ακόμη πιο αισθητή στις προσπάθειές της να κρύψει τα συναισθήματά της κάτω από το κόκκινο κραγιόν, τη λαμπερή έκφραση, τα καλοχτενισμένα μαλλιά και την στολή της: είναι η εικόνα της επαγγελματικά φιλόξενης θηλυκότητας, σχολιάζει το New Yorker Magazine.

Opening Night (Τζον Κασσαβέτης, 1977, 144')

Η ηθοποιός Myrtle Gordon (Gena Rowlands) είναι μια αλκοολική ηθοποιός η οποία είναι αγχωμένη για την μεγάλη της πρεμιέρα που πλησιάζει σε λίγες μέρες. Η νέα της παράστασης αφορά μια θλιμμένη γυναίκα που στεναχωριέται για τα γηρατειά και την φθορά της.

Ένα βράδυ ένα αυτοκίνητο σκοτώνει έναν από τους θαυμαστές της Myrtle που κυνηγά τη λιμουζίνα της σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή της σταρ. Η Μιρτλ εσωτερικεύει το ατύχημα και ξεκινάει σε μια πνευματική αναζήτηση αποτυγχάνοντας να βρει τις απαντήσεις που αναζητά. Καθώς το βράδυ τις πρεμιέρας πλησιάζει, η εύθραυστη Myrtle πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει το σόου πάση θυσία.

Μην το χάσεις!

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 20h