Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή CineΦ.Ηλ. - The Exorcist (1973) + μπαρ

ακριβής τοποθεσία : 1ος όροφος αίθουσα Α5

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. κοιμάται με το φως ανοιχτό το βράδυ, καθώς κάτι παράξενο συμβαίνει σε ένα κορίτσι σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτό το σπίτι… και ένας άντρας έχει σταλεί ως έσχατη λύση. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Εξορκιστής - και αυτή είναι η εμβληματική ταινία τρόμου του William Friedkin που άφησε ιστορία.

Η υπόθεση: Η μικρή Ρέιγκαν ΜακΝίλ ζει με την Κρις, μητέρα της και διάσημη ηθοποιό, σε ένα ήσυχο προάστιο της Ουάσιγκτον. Όμως, τώρα τελευταία η Ρέιγκαν δεν αισθάνεται καλά. Παρουσιάζει περίεργα κι ανεξήγητα συμπτώματα, καθώς αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις και αιωρείται. Οι γιατροί στους οποίους απευθύνεται για βοήθεια η απελπισμένη μητέρα της σηκώνουν τα χέρια τους, αδυνατώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο. Τότε, η Κρις παίρνει την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της εκκλησίας και συγκεκριμένα του πατέρα Κάρας, που είναι παράλληλα και ψυχίατρος. Όταν ο τελευταίος αντικρίζει τη Ρέιγκαν, συνειδητοποιεί ότι το κορίτσι είναι δαιμονισμένο. Τότε, ο πατήρ Κάρας αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του πατρός Μέριν, ειδικού σε ζητήματα εξορκισμού, προκειμένου να απαλλάξουν το άτυχο κορίτσι από τον δαίμονα. Ο πατήρ Μέριν δέχεται και ο εξορκισμός αρχίζει.

Σκηνοθεσία: William Friedkin
Διάρκεια: 122'
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/the-exorcist/

Θα ακολουθήσει μπαρ για να σπάσει λίγο ο πάγος - και ο τρόμος!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η CineΦ.Ηλ. είναι ανοιχτή για νέα μέλη! Οι συνελεύσεις μας πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 20:30, στο καμαράκι ηλ-μηχ. Έλα να μας ρωτήσεις περισσότερα στην προβολή, ή στείλε μας μήνυμα. Η πρώτη συνέλευση είναι στις 4/10.

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!
Βρείτε μας: https://linktr.ee/cinefhl 📽️

πηγή : https://fb.me/e/giCCxQfBf
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτωβρίου 22h