Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στις 12.00

Κάλεσμα στήριξης του 3ημέρου ανοικοδόμησης του Α.Σ.Π.

Το Σάββατο 30/09 στις 6:30 το πρωί τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ., με την συναίνεση και συνεργασία του Πρύτανη Μπουντουβή και της Κοσμήτορα Κάκαλη, καταπατούν το άσυλο και προβαίνουν στην εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου (ΑΣΠ) για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Αφού αφαίρεσαν τις πόρτες, ξήλωσαν τους πίνακες του ρεύματος, έκαναν φθορές εντός του στεκιού και πήραν υλικό, αποχώρησαν. Μάλιστα, αυτή τη φορά εκτός από ΟΠΚΕ και ΜΑΤ εμφανίστηκε στην Πολυτεχνειούπολη και η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) για να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το ζήτημα της εισβολής και μόνιμης παρουσίας μπάτσων εντός των σχολών μας είναι ακόμα ανοιχτό, προεικονίζοντας την κανονικότητα που έπεται. Μόλις ένα μήνα μετά την ταυτόχρονη εκκένωση των κατειλημμένων χώρων Άνω-Κάτω και Ζιζάνια, η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους στους αυτο-οργανωμένους χώρους αγώνα ως βασικό κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής εκδηλώνεται σε δύο ακόμη χώρους με βαθιά αγωνιστική παράδοση και ιστορία. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα καλείται αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται ανακατάληψη του στεκιού και επανατοποθέτηση των πορτών, ενώ ταυτόχρονα μαζεύεται αλληλέγγυος κόσμος έξω από το στέκι.

Λίγο πριν το τέλος της καριέρας του ως πρύτανης ο Μπουντουβής ανοίγει την πόρτα στους ένστολους φασίστες για να κάνει ξεκάθαρο ότι η αναδιάρθρωση της κορυφής της ιεραρχίας του κρατικού δημόσιου πανεπιστημίου με την είσοδο των μάνατζερς, ή αλλιώς εκπροσώπων ιδιωτικών συμφερόντων στην σύγκλητο του πανεπιστημίου, όπως ακριβως έχει συμβεί και στο ΕΚΠΑ και θα ακολουθήσει και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια, θα σημαίνει και αναδιάρθρωση στη βάση και στο δημόσιο χώρο των σχολών μας. Το δημόσιο πεδίο του πανεπιστημίου θα συρρικνώνεται όσο θα διογκώνεται το ιδιωτικό, οι πολιτικές σχέσεις θα οριοθετούνται από τα μεγάλα κόμματα και μόνο και πάνω απ΄όλα οι αντιστάσεις θα ισοπεδώνονται.

Η ύπαρξη των κατειλημμένων στεκιών εντός των πανεπιστημίων αποτελούν ένα αγκάθι στα πλάνα των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών για την παιδεία. Η εδαφικοποίηση των προταγμάτων της αυτοδιαχείρισης, της αλληλεγγυης και της ισότητας διαχέει διαρκώς ριζοσπαστικές ιδέες, παράγει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συσπειρώνει αγωνιστικά υποκείμενα μη επιτρέποντας τον εξευγενισμό και την ιδιωτικοποίηση να προχωρήσει με τους ρυθμούς που σχεδιάζεται. Οι καταλήψεις εντός των πανεπιστημιακών σχολών εδώ και δεκαετίες δείχνουν τον δρόμο του αυτοοργανωμένου, ακηδεμόνευτου αγώνα που το φοιτητικό κίνημα χρειάζεται για να προχωρήσει. Το ίδιο το μέσο προβάλλει την αγωνιστική πρόταση του αύριο στηριζόμενη από το χθες, αλλά και τον κόσμο τον οποίο επιθυμούμε να βιώσουμε. Μπροστά στην καταστολή του κράτους αλλά και σε όλα αυτά που σχεδιάζει να αλλάξει το επόμενο διάστημα στα πανεπιστήμια δεν φοβόμαστε αλλά οργιζόμαστε, δεν αποπροσανατολιζόμαστε αλλά οργανωνόμαστε. Προετοιμάζουμε την δική μας στρατηγική απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Καμία σκέψη για αναθεώρηση του Άρθρου 16, άμεση κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου πλαίσιο. Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο 3ήμερο ανοικοδόμησης του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου.

*Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί δείχνουν φθορές του στεκιού μετά την αστυνομική επέμβαση της 30ης Σεπτεμβρίου και τα πανό από τη συγκέντρωση που ακολούθησε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΣΠ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΑ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

10 100 100 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας