Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στις 23.00

Πάρτι οικονομικής ενισχυσης του χωρου μας

Σας περιμένουμε το πάρτι μας την Παρασκευή 13/10, στο ΕΚΠΑ Ψαχνών.

Έλατε να χορέψουμε, να πιούμε και να περάσουμε τέλεια. <3 <3

Στον χώρο θα υπάρχει μπαρ, μπαζάρ ρούχων και άλλες εκπλήξεις !!!

Τα έξοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της κατάληψης.

Δεν θα γίνουν ανετκές παραβιαστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές.

https://www.facebook.com/profile.php?id=10008…

Ακολουθεί το αυτοπαρουσιασικό μας.

Το αυτόνομο Στέκι Ευρίπου αποτελεί πολιτική και κοινωνική κατάληψη στις εστίες του ΕΚΠΑ Ψαχνών. Έχει δημιουργηθεί από φοιτητές με σκοπό την ύπαρξη ενός ελέυθερου χώρου όπου όλα μας μπορούμε να κοινωνικοποιηθούμε, να ζυμωθούμε και να δημιουργήσουμε μακριά από παρατάξεις και προεδριλίκια.

Νιώσαμε την ανάγκη να ανασυντάξουμε το αυτοπαρουσιαστικό μας καθώς είμαστε μία νέα κατάληψη/ συνέλευση και κάθε χρόνο που περνάει αλλάζουμε και εξελισόμαστε μαθαίνοτνας συνέχεια νέα πράγματα και αντιμετωπίζοντας πρωτόγωνες δυσκολίες.

Μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητας και το γκρι της σχολής, οι συλλογικές μας δράσεις με γνώμωνα την αυτοργάνωση μας βοηθούν να αντεπεξερχόμαστε στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, καθώς η αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο αποτελεί μία δική του μικρή κοινωνία είναι προβληματική. Αντιθέτως, ο ρόλος του φοιτητού είναι μόνο μία από τις πολλές ταυτότητες που έχουμε. Όντας λοιπόν σπουδαστές, εργάτριες και μεταναστά το κράτος και το κεφάλαιο μας βάζει καθημερινά στο στόχαστρο. Και ας λένε οι μικροαστοί πως τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα.

Εμείς λοιπόν στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εξουσιάσης και καταπίεσης φτιάχνοντας εστίες αγώνα και πολεμόντας καθημερινά ότι μας βαραίνει.

Το στέκι εδώ και δύο χρόνια αντιστέκεται στους κρατικούς μηχανισμούς, στους τραμπουκισμούς των παρατάξεων αλλά και γενικά για θέματα εντός της Εύβοιας που μας απασχολούν, οργανώνοντας μικροφωνικές για επικαίρα θέματα μέσα στη σχολή, πολιτικά καφενεία, κουζίνες, μπαρ και πάρτι για την οικ. ενίσχυση συντρόφων αλλά και για την κάληψη κτηνιατρικών εξόδων κ.α.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτωβρίου 20h