Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 στις 18.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

-Αθήνα | Δευτέρα 9/10 στις 19.00 στην Ισραηλινή πρεσβεία.

-Θεσσαλονίκη | Τρίτη 10/10 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

-Αθήνα | Δευτέρα 9/10 στις 19.00 στην Ισραηλινή πρεσβεία.

-Θεσσαλονίκη | Τρίτη 10/10 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο που λέει "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ NIKH ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ενάντια στον ιμπε ριαλισμό και τον φασισμό Ενάντια στην κατοχή και την συνεχή διαδι- κασία εποικισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη Ενάντια στην στρατιωτική και οικονομική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΗΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10 ΤΡΙΤΗ 10/10 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΆΗΛ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝİΖΕΛΟΥ 19:00 18:30 ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3

Νίκη στους Παλαιστίνιους - Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 10/10, 18.30, Άγαλμα Βενιζέλου

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας)

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Οκτωβρίου 12h


1 2 3

Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση!

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Νίκη γιατί ο αγώνας του είναι δίκαιος. Γιατί διώχτηκε από τη γη του, γιατί γνώρισε και γνωρίζει ανελέητη τρομοκρατία, εξανδραποδισμούς, γενοκτονία, προσφυγιά, δολοφονίες, βασανιστήρια. Γιατί επί δεκαετίες παλεύει με πέτρες, σφεντόνες και λιανοντούφεκα για να έχει τη δική πατρίδα, για να ορίζει ο ίδιος τις τύχες του. Γιατί δεν υποστέλλει τη σημαία της αντίστασης. Γιατί τα ποτάμια αίματος που έχει χύσει, τα δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα που έχει δώσει σ' αυτόν τον αγώνα, δεν έχουν κάμψει την αποφασιστικότητα, το πείσμα, το πάθος του για τη λευτεριά.

Η παλαιστινιακή αντίσταση δίνει ελπίδα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους καταπιεζόμενους σε όλο τον κόσμο, κόντρα στις λογικές του «εφικτού», του «ρεαλισμού», της ανημπόριας απέναντι στη δύναμη του αντίπαλου, του «δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Η χθεσινή επίθεση στο Ισραήλ απέδειξε πως η φοβερή πολεμική μηχανή, το σιδερόφρακτο κράτος του είναι «χάρτινη τίγρη» απέναντι στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη που δίνει το δίκιο του αγώνα. Ο ελλιπής και αυτοσχέδιος εξοπλισμός κατάφερε συντριπτικά χτυπήματα στην υπερσύγχρονη υπεροπλία των Ισραηλινών. Η συστηματική οργάνωση και ο προσεκτικός σχεδιασμός ξεπέρασε τη διαβόητη Μοσάντ, τα τρομερά συστήματα παρακολούθησης, τα τείχη και τους φράχτες.

Κάθε προοδευτικός και ελεύθερος άνθρωπος σ' όλο τον κόσμο στέκεται στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης, στο πλευρό ενός μικρού λαού που πολεμά με νύχια και με δόντια. Οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού, οι θιασώτες του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, οι πραγματικοί τρομοκράτες βαφτίζουν την αντίσταση «τρομοκρατία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να καταδικάσει «τους τρομοκράτες της Χαμάς» και να διακηρύξει «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Από κοντά συντάχθηκε και ο θλιβερός ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας επιπλέον διαπιστευτήρια αμερικανοδουλείας. Ο ελληνικός λαός πάντοτε στεκόταν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Σήμερα, που όλα τα κοράκια θέλουν να πνίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση, αυτή η αλληλεγγύη έχει ξεχωριστή σημασία. Σήμερα που όλα τα κοράκια μας προπαγανδίζουν την «τρομοκρατία» των Παλαιστινίων, να βροντοφωνάξουμε:

Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση!

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό!

Κάτω το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!

Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι!

-Θεσσαλονίκη | Τρίτη 10/10 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Οκτωβρίου 12h