Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για τις νέες ταυτότητες και την πλήρη ψηφιοποίηση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

Στις προηγούμενες συνελεύσεις έγιναν ενημερώσεις πάνω στα ζητήματα που προκύπτουν με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και άνοιξε η συζήτηση πάνω στην ιστορία των αστυνομικών ταυτοτήτων. Μέσα από αυτές έγινε η υπενθύμιση - και θα συζητηθεί και στις επόμενες συνελεύσεις - ότι ήταν πάντα, για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ένα αχρείαστο και αυταρχικό αστυνομικό σύστημα φακελώματος, προνομίων και διακρίσεων, κάτι που στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί αν και το σύστημα τους γίνεται ολοένα και πιο καταπιεστικό και ολοκληρωτικό.

Επιπλέον, το θέμα των αστυνομικών ταυτοτήτων, έφερε στις συζητήσεις το γενικότερο ζήτημα της ταυτότητας και σχολιάστηκαν θέματα όπως αυτό της Από-ταυτοποίησης (Unidentification) και της Φαντασιακής Ταυτότητας (Imaginary Identity). Επίσης μέσα από τα παραπάνω ζητήματα συζητήθηκε η άμεση επίδραση που έχουν στα μεταναστά, στα άτομα με κινητικές-αισθητηριακές ιδιαιτερότητες και σε όλα τα μη κανονικοποιημένα άτομα.

Στην Συνέλευση της Τρίτης 10/10/, στις 6:00, στο παρκάκι της Λεωνίδου με Πλαταιών, θα συζητηθεί η αφίσα και το κείμενο που ήδη έχουν προκύψει από την συλλογική δουλειά των συμμετεχόντων ώστε να υπάρξει ενημέρωση, όσο γίνεται πιο απλή και κατανοητή στον κόσμο, για την επικινδυνότητα αυτής της ολοκληρωτικής επίθεσης που δεχόμαστε. Όλα όσα αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του προβλήματος μπορούν να συμμετάσχουν στον διαμοιρασμό της αφίσας - κειμένου στις γειτονιές της Αθήνας ώστε να πάρει το θέμα την διάσταση που του πρέπει.

Εθνοπατριωτικές, θρησκόληπτες, έμφυλες, φυλετικές, σεξιστικές, πατριαρχικές και κάθε είδους εξουσιαστικές συμπεριφορές, δεν συνάδουν με τους τρόπους οργάνωσης του λόγου και της δράσης αυτών των ανοιχτών συνελεύσεων.

Αναρχικά Συντρόφια

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Οκτωβρίου 20h