Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο: ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ/Συγκέντρωση, Πέμπτη 12/10, 18.00, Σύνταγμα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο χαιρετίζουμε την ηρωική Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού λέγοντας πως η 7η Οκτώβρη 2023, θα καταγραφεί ως μια ιστορική μέρα για τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Μέρα ηρωικής αντίστασης που δείχνει το δρόμο για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το φασισμό. Οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις της Παλαιστίνης ( η Χαμάς , το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η Ισλαμική Τζιχάντ, η Φωλιά των λιονταριών, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, οι Ταξιαρχίες μαρτύρων του Αλ Άκσα της Φαταχ) σε πλήρη συνεργασία διεξήγαγαν ταυτόχρονη στρατιωτική επίθεση απέναντι στις δυνάμεις κατοχής του σιωνισμού.

Χερσαία, εναέρια, θαλάσσια επιχείρησαν και κατάφεραν να εισέλθουν και να πάρουν πίσω μεγάλο κομμάτι της γης τους που βρίσκεται υπό κατοχή από τους εποίκους, γύρω από την αποκλεισμένη Γάζα. Οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης γκρέμισαν κομμάτι του κατοχικού τοίχους, εκτόξευσαν 5.000 ρουκέτες μπλοκάροντας το Σιδηρούς Θόλο, παρέκαμψαν την ισραηλινή αεράμυνα χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα, απήγαγαν στελέχη του στρατού κατοχής κρατώντας τους ως ομήρους για ανταλλαγή με τους παλαιστίνιους κρατούμενους. Απέδειξαν πως η αντίσταση μπορεί πάντα να νικήσει, ότι ο εχθρός δεν είναι άτρωτος και υπερδύναμος. Ότι η Mossad και οι φονιάδες των IDF (στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ) είναι σαν χάρτινη τίγρης όπως και ο ιμπεριαλισμός που τους εξοπλίζει.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση ηρωικά μάχεται ενάντια στα 75 χρόνια σφαγής, καταπίεσης, ξεριζωμού, βομβαρδισμών, απαρτχάιντ. Μάχεται απέναντι στις συνεχόμενες επιθέσεις του σιωνισμού και του Ιμπεριαλισμού. Αγωνίζεται για να πάρει πίσω τα εδάφη, που ανοίκουν στον Παλαιστινιακό Λαό, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Ζητάει λογαριασμό για τα εκατομμύρια ξεριζωμένων, δολοφονημένων, κρατουμένων, για τα παιδιά και όλο τον παλαιστινιακό λαό. Για τους μάρτυρες της Τζενίν, της Νάμπλους, του Αλ άκσα, της Χεβρώνας, της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Ηρωικά πολεμάει απέναντι στις πολιτικές του σιωνισμού του Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, που θέλουν να αφανίσουν την Παλαιστίνη από το χάρτη. Ο Νετανιάχου κήρυξε πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού κάλεσε σε επιστράτευση, ξεκίνησε τους μαζικούς και λυσσαλέους βομβαρδισμούς στη Γάζα δολοφονώντας πάνω από 700 Παλαιστίνιους, έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα σε όλη τη Γάζα. Δολοφονούν μαζικά τους Παλαιστίνιους γιατί αντιστάθηκαν στην κατοχή και στη γενοκτονία τους. Σύσσωμος ο ιμπεριαλισμός και τα δυτικά κράτη βγήκαν να υποστηρίξουν το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό, η Γερμανία και όλα τα κράτη της Ε.Ε. με το ελληνικό πρωτοπόρο, δηλώσαν την πλήρη στήριξή τους στη δολοφονική κατοχική σιωνιστική οντότητα του Ισραήλ. Παράλληλα η προπαγάνδα ιμπεριαλισμού και σιωνισμού προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμαυρώσει την ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας. Ένας μηχανισμός ιδεολογικού πολέμου έχει στηθεί έτσι ώστε να ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός να καταλάβουν τους εγκεφάλους των λαών του κόσμου.

Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε την αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού και των οργανώσεών του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ-ΕΕ και το Ισραήλ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για πάνω από 100.000 νεκρούς Παλαιστίνιους από το 1948, για την κατάληψη των 3/4 των παλαιστινιακών εδαφών τα τελευταία 70 χρόνια που από 26,323 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί στα 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για τους πάνω από 5,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ξεριζωμένους από τον τόπο τους, για την κατάληψη 774 πόλεων και χωριών της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, για τον πλήρη αποκλεισμό 100.000 Παλαιστινίων από τρεχούμενο νερό και τον περιορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους σε νερό και ρεύμα, για την αρπαγή των εδαφών των Παλαιστινίων από περισσότερους από 600.000 έποικους. Για τους 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πλήρους αποκλεισμένους, για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους, για τα χιλιάδες φυλακισμένα και νεκρά παιδιά. Στηρίζουμε την Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού με όλες μας τις δυνάμεις.

Όλες οι επαναστατικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση και να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί που πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό και την αδικία με το όπλο στο χέρι. Μόνος Δρόμος η Αντίσταση. Έχουμε Δίκιο και θα νικήσουμε!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626961/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

  • Αθήνα | Πέμπτη 12/10 στις 18.00 στο Σύνταγμα και
  • Αθήνα | Παρασκευή 13/10 στις 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας - Μέγαρο Μουσικής
  • Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14/10 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση