Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση / πορεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Νίκη στους Παλαιστίνιους - Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ

Αθήνα: Παρασκευή 13/10, 18:00, πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 14/10, 12:00 άγαλμα Βενιζέλου

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20270


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ)

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση / πορεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό:

  • Αθήνα | Παρασκευή 13/10 στις 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας - Μέγαρο Μουσικής
  • Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14/10 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

συνεχή διαδικασία Παρασκευή 13/10 εποικισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη 18:00 Πάρκο Ελευθερίας Ενάντια στην στρατιωτική και -Μεγ. Μουσικής οικονομική συνεργασία θεσσαλονίκη: Ελλάδας Ισραήλ Σάββατο. 14/10 12:00 Αγ. Βενιζέλου Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Toonлo ΤΩΝ'ΛΑΩΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ÎÎÎ THN ΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣΗ"

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον εκτοπισμό & την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Διαδήλωση: Παρασκευή 13/10, Πάρκο Ελευθερίας - Μέγαρο Μουσικής, 18.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/afisa-diadilosi-all…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΚΕ(μ-λ) | Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών! - Παρασκευή 13/10, 6μμ, συγκέντρωση Πάρκο Ελευθερίας

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση τη μαρτυρική Γάζα!

Για 6η ημέρα μετά την εκδήλωση της Παλαιστινιακής αντίστασης, που έσπασε το φράγμα του αποκλεισμού, το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Εφαρμόζει πλήρη αποκλεισμό, «κόβοντας» την παροχή ρεύματος, νερού, τροφίμων, ενώ μετά από γενική επιστράτευση ετοιμάζεται και για χερσαία εισβολή. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση του κράτους - δολοφόνου στην, εδώ και 75 χρόνια, κατεχόμενη Παλαιστίνη, που ήδη μετρά χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους! Οι απειλές του Νετανιάχου για ισοπέδωση της Γάζας είναι ενδεικτικές των προθέσεων τους, με στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή του Παλαιστινιακού λαού.

Οι ιμπεριαλιστές το στηρίζουν και το τροφοδοτούν

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συναινούν - τα ΜΜΕ συκοφαντούν!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ που έστησαν το σιωνιστικό κράτος, που στήριξαν και τροφοδότησαν τα χρόνια εγκλήματα του, αυτοί που βομβαρδίζουν και τρομοκρατούν λαούς όπου Γης, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και σπεύδουν τώρα να το στηρίξουν. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, που την έχει εμπλέξει στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, που την έχει μετατρέψει σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, είναι συνένοχη στο έγκλημα (όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις). Είναι αυτοί που σύναψαν και διατηρούν συμμαχικούς άξονες με το Ισραήλ "made in USA". Ταυτόχρονα, μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση συκοφάντησης, έχει στηθεί απ΄ τα ντόπια και παγκόσμια Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης (πρώτα απ΄ όλα, απ΄ αυτά των ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ), για να διαβάλουν την παλαιστινιακή αντίσταση, για να παρουσιαστεί το «θύμα», «θύτης», για να δικαιολογηθεί η κατοχή και η γενικευμένη σφαγή!

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!

Τα 2,5 εκατομμύρια του λάου της Γάζας, φυλακισμένα εδώ και δεκαετίες, με άνδρες γυναίκες και παιδιά να δολοφονούνται καθημερινά, καταδικασμένα σε απίστευτες διακρίσεις, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση δεν έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές, να ζήσουν! Δεν έχουν το δικαίωμα να αντισταθούν στην ολοένα και πιο ασφυκτική τους καταπίεση! Όπως δεν έχει το δικαίωμα ο Παλαιστινιακός λαός να διεκδικήσει λεύτερη πατρίδα! Ο αγώνας ενός λαού για να ζήσει, για λευτεριά και ανεξαρτησία, είναι εξ' ορισμού δίκαιος. Και δεν κρίνεται με όρους «ιδεολογικής συμφωνίας» με τα κινήματα που εκδηλώνει, παρά το γεγονός ότι μόνο μια αριστερή επαναστατική συγκρότηση θα υπηρετήσει την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Επικίνδυνα σύννεφα πολέμου μαζεύονται στην περιοχή και στον πλανήτη!

Παράλληλα συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση και εκατόμβες νεκρών και τραυματιών, ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία. Η κεντρική σύγκρουση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από τη μια -μέσω του ενεργούμενου της καθεστώτος Ζελένσκι- και της Ρωσίας από την άλλη. Η σύγκρουση που έχει θέσει με τον πιο ανοιχτό τρόπο το ζήτημα ποιος ιμπεριαλιστής θα ηγεμονεύσει στον πλανήτη. Η σύγκρουση που εκβιάζει με θερμό τρόπο τη διαμόρφωση των στρατηγικών συμμαχιών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η σύγκρουση που προκαλεί αναταραχές και αναζήτηση ρόλων στις ενδιάμεσες δυνάμεις και τροφοδοτεί τους κάθε είδους τυχοδιωκτισμούς.

Από αυτή την κεντρική σύγκρουση και τα αδιέξοδα που συσσωρεύει παράγονται τα αιματηρά γεγονότα στον Καύκασο, η απειλή μεγάλου πολέμου στην Αφρική, οι θερμάνσεις στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.

Σε αναφορά με αυτή τη σύγκρουση οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη απειλούν με φλόγες πολέμου ολόκληρη τη Μ. Ανατολή. Οι ΗΠΑ με όργανο τους το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ βλέπουν στις εξελίξεις αυτές την ανάγκη και τη δυνατότητα μιας επιχείρησης «επανακατάκτησης» της περιοχής, στοίχισης των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, απομόνωσης του Ιράν. Σε αυτή την επιχείρηση σέρνουν και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να αποκαταστήσουν τη συνοχή -και να αναβαθμίσουν την ηγεμονία τους- στη Δύση. ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν στόλο και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται ταυτόχρονα η Ρωσία, που θέλει να υπερασπιστεί τα ερείσματα της, να ενισχύσει το γεωπολιτικό ρόλο της στην περιοχή. Με τους δικούς της όρους παρεμβαίνει και η Κίνα που τα χαρακτηριστικά και οι επιδιώξεις της δε «χωρούν» στη Δυτική συμμαχία αλλά μέχρι τώρα βρίσκεται τακτικά και όχι στρατηγικά δίπλα στη Ρωσία.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται στο δρόμο της προετοιμασίας ενός γενικευμένου πολεμικού ολέθρου! Ο οξυνόμενος διχασμός εντός των κυρίαρχων δυνάμεων στις ΗΠΑ έχει επίδικο την αναζήτηση εκείνου του δρόμου που θα αναδείξει τις ΗΠΑ νικήτριες σε αυτό το μακελειό.

Και η Ελλάδα «της σωστής πλευράς της ιστορίας» αποτελεί μια βάση πολέμου των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων! Μια χώρα-προπύργιο των εξορμήσεων τους από κάθε πλευρά (βόρεια και νότια) των συνόρων της. Μια χώρα βουτηγμένη στους πολεμικούς «άξονες» που διαμόρφωσαν οι ΗΠΑ και βυθισμένη στο πλέγμα των αντιδραστικών ανταγωνισμών της με την Τουρκία! Σπεύδοντας μάλιστα να βγάλει και τη φρεγάτα «Ψαρά» νότια της Κύπρου, προς εξυπηρέτηση των αμερικάνικων σχεδίων. Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, οι κυβερνήσεις του και τα κόμματα του, σέρνουν τη χώρα και το λαό στους πιο μεγάλους κινδύνους!

Μέτωπο και αλληλεγγύη των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό- φασισμό-πόλεμο!

Απέναντι στη μελανή αυτή κατάσταση υπάρχει διέξοδος! Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κοινή πάλη των λαών απέναντι σ΄ όλα αυτά που μας ετοιμάζουν οι ισχυροί της Γης. Η εναντίωσή τους στα πολεμοχαρή σχέδια των ιμπεριαλιστών, στους άδικους πολέμους και στο σύστημα που τους γεννά. Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται. Ένας τέτοιος είναι ο Παλαιστινιακός λαός! Ο λαός μας θα σταθεί αλληλέγγυος στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης! Την ίδια στιγμή πρέπει να ξεδιπλώσει ένα ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στους κάθε είδους «προστάτες», στις βάσεις τους, στην παρουσία τους, και στα πολεμοχαρή τους σχέδια!

ΕΞΩ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΓΑΖΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10, 6:00 μ.μ.

στη συγκέντρωση στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

και στη διαδήλωση προς την Ισραηλινή πρεσβεία

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/10/b…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: 12/10 Σύνταγμα, 13/10 Πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 12/10, 18.00 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10, 18.00, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο χαιρετίζουμε την ηρωική Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού λέγοντας πως η 7η Οκτώβρη 2023, θα καταγραφεί ως μια ιστορική μέρα για τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Μέρα ηρωικής αντίστασης που δείχνει το δρόμο για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το φασισμό. Οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις της Παλαιστίνης ( η Χαμάς , το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η Ισλαμική Τζιχάντ, η Φωλιά των λιονταριών, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, οι Ταξιαρχίες μαρτύρων του Αλ Άκσα της Φαταχ ) σε πλήρη συνεργασία διεξήγαγαν ταυτόχρονη στρατιωτική επίθεση απέναντι στις δυνάμεις κατοχής του σιωνισμού. Χερσαία, εναέρια, θαλάσσια επιχείρησαν και κατάφεραν να εισέλθουν και να πάρουν πίσω μεγάλο κομμάτι της γης τους που βρίσκεται υπό κατοχή από τους εποίκους, γύρω από την αποκλεισμένη Γάζα. Οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης γκρέμισαν κομμάτι του κατοχικού τοίχους, εκτόξευσαν 5.000 ρουκέτες μπλοκάροντας το Σιδηρούς Θόλο, παρέκαμψαν την ισραηλινή αεράμυνα χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα, απήγαγαν στελέχη του στρατού κατοχής κρατώντας τους ως ομήρους για ανταλλαγή με τους παλαιστίνιους κρατούμενους.

Απέδειξαν πως η αντίσταση μπορεί πάντα να νικήσει, ότι ο εχθρός δεν είναι άτρωτος και υπερδύναμος. Ότι η Mossad και οι φονιάδες των IDF (στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ) είναι σαν χάρτινη τίγρης όπως και ο δυτικός ιμπεριαλισμός που τους εξοπλίζει.Η Παλαιστινιακή αντίσταση ηρωικά μάχεται ενάντια στα 75 χρόνια σφαγής, καταπίεσης, ξεριζωμού, βομβαρδισμών, απαρτχάιντ.

Μάχεται απέναντι στις συνεχόμενες επιθέσεις του σιωνισμού και του Ιμπεριαλισμού. Αγωνίζεται για να πάρει πίσω τα εδάφη, που ανοίκουν στον Παλαιστινιακό Λαό, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Ζητάει λογαριασμό για τα εκατομμύρια ξεριζωμένων, δολοφονημένων, κρατουμένων, για τα παιδιά και όλο τον παλαιστινιακό λαό. Για τους μάρτυρες της Τζενίν, της Νάμπλους, του Αλ άκσα, της Χεβρώνας, της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Ηρωικά πολεμάει απέναντι στις πολιτικές του σιωνισμού του Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, που θέλουν να αφανίσουν την Παλαιστίνη από το χάρτη.

Ο Νετανιάχου κήρυξε πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού κάλεσε σε επιστράτευση, ξεκίνησε τους μαζικούς και λυσσαλέους βομβαρδισμούς στη Γάζα δολοφονώντας πάνω από 700 Παλαιστίνιους, έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα σε όλη τη Γάζα. Δολοφονούν μαζικά τους Παλαιστίνιους γιατί αντιστάθηκαν στην κατοχή και στη γενοκτονία τους.

Σύσσωμος ο ιμπεριαλισμός και τα δυτικά κράτη βγήκαν να υποστηρίξουν το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό, η Γερμανία και όλα τα κράτη της Ε.Ε. με το ελληνικό πρωτοπόρο, δηλώσαν την πλήρη στήριξή τους στη δολοφονική κατοχική σιωνιστική οντότητα του Ισραήλ.

Παράλληλα η προπαγάνδα ιμπεριαλισμού και σιωνισμού προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμαυρώσει την ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας. Ένας μηχανισμός ιδεολογικού πολέμου έχει στηθεί έτσι ώστε να ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός να καταλάβουν τους εγκεφάλους των λαών του κόσμου.

Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε την αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού και των οργανώσεών του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ-ΕΕ και το Ισραήλ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για πάνω από 100.000 νεκρούς Παλαιστίνιους από το 1948, για την κατάληψη των 3/4 των παλαιστινιακών εδαφών τα τελευταία 70 χρόνια που από 26,323 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί στα 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για τους πάνω από 5,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ξεριζωμένους από τον τόπο τους, για την κατάληψη 774 πόλεων και χωριών της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, για τον πλήρη αποκλεισμό 100.000 Παλαιστινίων από τρεχούμενο νερό και τον περιορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους σε νερό και ρεύμα, για την αρπαγή των εδαφών των Παλαιστινίων από περισσότερους από 600.000 έποικους. Για τους 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πλήρους αποκλεισμένους, για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους, για τα χιλιάδες φυλακισμένα και νεκρά παιδιά.Στηρίζουμε την Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού με όλες μας τις δυνάμεις.

Όλες οι επαναστατικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση και να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί που πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό και την αδικία με το όπλο στο χέρι. Μόνος Δρόμος η Αντίσταση. Έχουμε Δίκιο και θα νικήσουμε!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626985/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Ο παλαιστινιακός λαός, στην πολιορκημένη από το Ισραήλ Γάζα, συνεχίζει να αντιστέκεται παρά τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από ξηρά, αέρα και θάλασσα, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, την συστηματική καταστροφή πολιτικών υποδομών από τους σιωνιστές και τον διεθνή πόλεμο προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει τα μίντια όλων ανεξαιρέτως των ιμπεριαλιστικών κρατών του πλανήτη.

Κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος όχι μόνο στη μαρτυρική Γάζα αλλά στην ίδια την Παλαιστινιακή Αντίσταση, που είναι δεμένη σαν το νύχι με το κρέας του παλαιστινιακού λαού. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που οι σιωνιστές παρά τις κτηνώδεις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει στο παρελθόν, πάντα με διακηρυγμένο στόχο τους την καταστροφή της Αντίστασης, δεν το έχουν καταφέρει. Ούτε και πρόκειται. Η Αντίσταση είναι ο ίδιος ο λαός της Παλαιστίνης, στη Γάζα, τη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Ολες-οι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.
(Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 6 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας)

Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : https://palestineresist.gr/9-uncategorised/60…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ (Διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ- Ισραήλ 13/10 Πάρκο Ελευθερίας 6μμ)

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Ταξική Αντεπίθεση | Ολοι-ες στην διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ Παρασκευή 13/10, 6μμ Πάρκο Ελευθερίας (Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση)

post image

75 χρόνια από τη Νάκμπα- 75 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων…75 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα για την Επιστροφή

75 χρόνια από τη Νάκμπα, 75 χρόνια από την υλοποίηση του αμερικανοβρετανικού ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Διαχρονική πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητη παρακαταθήκη για τους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, ο παλαιστινιακός λαός και η Αντίσταση του βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον τους των τελευταίων χρόνων. Από τις αρχές του 2023 και με την εκλογή της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης (Νετανιάχου -Μπεν Γκβιρ) οι επιθέσεις "αφανισμού" εναντίον Παλαιστίνιων όλων των ηλικιών σε όλη την Παλαιστίνη (Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ιεριχώ, Τζενίν, Γάζα) ήταν συνεχείς. Τα παραδείγματα των επιθέσεων "αφανισμού" πολλά. Δολιοφθορές ισραηλινών εποίκων σε μαγαζιά Παλαιστινίων, πυροβολισμοί και βανδαλισμοί σε σπίτια, λιντσαρίσματα, ενώ ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα με εισβολές, συλλήψεις, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και επεμβάσεις σε στρατόπεδα προσφύγων και ιερούς τόπους των μουσουλμάνων, πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες - ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη ασφαλώς δεν υπήρξε συμπτωματική. Αποτέλεσε έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια ήταν αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».

Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και αυτή βρήκε απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρήκε απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος» των νεκρών απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του, για να παράγει τις πρόσφατες ιστορικές επιχειρήσεις ένοπλης λαϊκής αντίστασης, επιχειρήσεις που τινάζουν συθέμελα τα σιωνιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά και το ξεσηκωμό συνολικά των αραβικών λαών.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, η γιγαντιαία επίθεση του Ισραήλ και των συμμάχων του (ΗΠΑ -ΕΕ) που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκατόμβες νεκρών ήδη στο ενεργητικό της είναι «καταδικασμένη» να αποτύχει και να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη νίκη της Αντίστασης, ένα ακόμα βήμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Η αντοχή της Αντίστασης και το τα αμέτρητα περιστατικά αυτοθυσίας των αποκλεισμένων από τα βασικά μέσα επιβίωσης (νερό, τρόφιμα, περίθαλψη, ηλεκτρικό) Παλαιστινίων το επιβεβαιώνουν.

Στην κατεύθυνση αυτή η οργάνωση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τίθεται επιτακτικά! Πόσο μάλλον όταν η συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος γίνεται πλέον «επί του πεδίου» με τη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών πλοίων δίπλα στον αμερικανικό στόλο που έχει αποκλείσει τη Γάζα, πόσο μάλλον όταν οι ενορχηστρωμένες από το Ισραήλ τις ΗΠΑ και την ΕΕ προσπάθειες διαστρέβλωσης των πρόσφατων γεγονότων και της κοινωνικής ιστορικής πραγματικότητας της Παλαιστίνης αποκτά - κόντρα σε πλήθος φωνών εντός της ισραηλινής κοινωνίας που αντιδρούν στον σιωνισμό- ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένα ιστορικό σύνθημα του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού αντάρτικου κινήματος της δεκαετίας του 70', η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ως κεντρικός κόμβος της διεθνούς ταξικής πάλης, περνά μέσα από τη μεταφορά του πολέμου στα ασφαλή μετόπισθεν του ιμπεριαλισμού, μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Κάτω ο πολεμοκάπηλος άξονας Ελλάδας Ισραήλ!

Να μεταφέρουμε τον πόλεμο στα ασφαλή μετόπισθεν του ιμπεριαλισμού!

Ολοι-ες στη διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ Παρασκευή 13/10, 6μμ Πάρκο Ελευθερίας (Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626996/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ (Παρασκευή 13/10 18,00. Πλ. Ελευθερίας)

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ (Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 6 μ.μ. Πλατεία Ελευθερίας)

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ανένταχτοι αγωνιστές και μέλη πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της παλαιστινιακής συλλογικότητας Somoud για τη συμμετοχή σε έκτακτη διαδήλωση, προκειμένου να εκφραστεί η υποστήριξη στην παλαιστινιακή λαϊκή ένοπλη αντίσταση που με τη δράση της ανοίγει το δρόμο της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Αντιλαμβανόμενοι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως κόμβο της διεθνούς ταξικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση προκειμένου να συντονίσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού τις μελλοντικές μας δράσεις σύμφωνα με τους ακόλουθους άξονες:

- Παλεύουμε για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη στρατιωτική κατοχή, το απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία των εποίκων, τον Σιωνισμό, τον ιμπεριαλισμό.

- Στηρίζουμε την Παλαιστινιακή Αντίσταση, ως μια αντίσταση δίκαιη, λαϊκή, επαναστατική.

- Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμο, τον σιωνισμό.

- Αγωνιζόμαστε ενάντια στους υπερασπιστές των σχέσεων με τη σιωνιστική κατοχή, ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση, τόσο την τωρινή όσο και την προηγούμενη, που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

- Τασσόμαστε σταθερά και ακλόνητα ενάντια στη σιωνιστική προπαγανδιστική μηχανή και την αντίστοιχη των ΗΠΑ και της ΕΕ που αναπαράγεται ενορχηστρωμένα από τα ελληνικά ΜΜΕ, κι η οποία εμφανίζει τους Παλαιστίνιους σαν υπανθρώπους και τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αντιστέκονται για τα εθνικά τους δίκαια.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε διαδήλωση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 6μμ. προς τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ (Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας)

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης - Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος, λαϊκός επαναστατικός

Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής με το Ισραήλ.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης - Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Οι λαοί κερδίζουν με τα όπλα στο χέρι!

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626995/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό Παρασκευή 13/10 18.00 Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας

Καταδικάζουμε την επί 75 και πλέον χρόνια κατοχή της Παλαιστίνης, με τη μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είναι προκλητική η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της συστημικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που πιστοί στο ευρωατλαντικό πλαίσιο στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Μπροστά στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, δε διστάζουν να βάλουν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες σε μια πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Προκαλεί η στάση των ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων που για λογαριασμό συνολικά της εγχώριας άρχουσας τάξης και των συμμάχων της, ΗΠΑ -ΝΑΤΟ και -ΕΕ έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στο Νατοϊκό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του, για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : https://somt.gr/αλληλεγγύη-στον-παλαιστινιακό…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σομούντ/ Somoud

πηγή : https://www.instagram.com/somoudgreece/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Νίκη και Λευτεριά στον μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) υπερασπίζεται τον μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης και το δικαίωμά του να μάχεται για τη ζωή, την ελευθερία, το τέλος της Κατοχής της πατρίδας του, την εθνική του ανεξαρτησία.

Η ένοπλη επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών της Γάζας κατά του Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί μια ιστορική τομή στην πάλη του Παλαιστινιακού λαού. Η Γάζα, η περίκλειστη φυλακή για πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, έσπασε τους φράχτες και τα στρατιωτικά μπλόκα, κατέλαβε 20 στρατόπεδα, τανκς, πολεμικό εξοπλισμό, κιμπούτς και περιοχές του Νότιου Ισραήλ, συνέλαβε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού και πάνω από 120 ομήρους. Μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές και οι υπηρεσίες της των μυστικών υπηρεσιών με την υψηλή τεχνολογία και τα δίκτυα πρακτόρων αιφνιδιάστηκαν και γνώρισαν ντροπιαστική ήττα. Το σοκ ξεπερνάει εκείνο του πολέμου του Γιόμ Κιπούρ το 1973.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ (μαζί και η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη ), οι φασίστες της Λεπέν και του Ζεμούρ, μαζί με το γαλλικό ΚΚ και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η συλλογική Δύση, στέκονται στρατιωτικά και πολιτικά στο πλευρό του σιωνιστικού κράτους, ενώ οι φλόγες αρχίζουν να απλώνονται σε όλη την Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα καταπιεσμένες μάζες στον αραβικό κόσμο κατεβαίνουν σε ογκώδη μαζικά συλλαλητήρια στο πλευρό των Παλαιστινίων. Τα ισραηλινά, τα δυτικά και τα ελληνικά ΜΜΕ προβάλλουν υποκριτικά τη σφαγή Ισραηλινών αμάχων, κατηγορούν τους Παλαιστίνιους μαχητές και τη Χαμάς, για "τρομοκράτες", και την ίδια στιγμή καλύπτουν το άγριο καθεστώς ρατσισμού, απαρτχάιντ και Κατοχής που ζει παλαιστινιακός λαός μέσα στην ίδια του την πατρίδα, προπαντός στη Δυτική Όχθη, μέσα κι έξω από την "Πράσινη Γραμμή", και στη Γάζα. Κρύβουν το γεγονός ότι μόνο μέσα στο 2023 ο αριθμός των σκοτωμένων Παλαιστινίων, ιδιαίτερα εφήβων, γερόντων και γυναικόπαιδων γιγαντώθηκε ήδη πολύ πριν την πολεμική ανάφλεξη. Αποσιωπούν τον πόνο, την καταπίεση, τους εξευτελισμούς, τις δολοφονίες, τους βομβαρδισμούς, την πείνα, την έλλειψη ηλεκτρικού και νερού που έχει υποβάλει το κράτος του Ισραήλ εδώ και δύο δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας και που προχωράει τώρα σε πλήρη αποκλεισμό των πιο στοιχειωδών όρων ζωής. Τις μαζικές δολοφονίες, τις χιλιάδες φυλακίσεις, τον εξανδραποδισμό που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια, τις απάνθρωπες καταστολές των παλαιστινιακών εξεγέρσεων, το γκρέμισμα σπιτιών, το κόψιμο των ελιών, τους πολλαπλασιαζόμενους οικισμούς των εποίκων που προωθούν καθημερινά οι ακροδεξιοί και φασίστες των υπερεθνικιστικών και υπερορθόδοξων σιωνιστικών οργανώσεων με τη συνδρομή του ισραηλινού στρατού.

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, στην υπεράσπιση της γης και της πατρίδας του, από την ιμπεριαλιστική και σιωνιστική επιθετικότητα. Η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ στο έδαφος της Παλαιστίνης με τον διωγμό και την καταστροφή του γηγενούς παλαιστινιακού αραβικού λαού δεν ήταν λύση για το εβραϊκό πρόβλημα. Έβαλε τους όρους για την επιδείνωσή του κατασκευάζοντας ένα προπύργιο του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, ένα στρατοκρατούμενο γκέτο. Η συγκρότηση της κυβέρνησης Νετανιάχου με τους φασίστες συμμάχους του που προωθούν την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, ακόμα και της Ιορδανίας και μια δεύτερη Νάκμπα (Καταστροφή) για τον Παλαιστινιακό λαό, συνοδεύτηκε με το δικαστικό δικτατορικό πραξικόπημα που ξεσήκωσε πολύμηνες μαζικές διαδηλώσεις του ίδιου του Ισραηλινού εβραϊκού πληθυσμού. Παρόλη την προσωρινή "εθνική ενότητα" στον τωρινό πόλεμο, η διάσπαση είναι αμετάκλητη και το όλο σιωνιστικό σχέδιο βρίσκεται σε διαδικασία διάλυσης.

Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν μένει αδιάφορος στην υποδούλωση των άλλων λαών.

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει αναφαίρετα εθνικά δικαιώματα και το δικαίωμα να έχει πατρίδα.

Καταδικάστε την αποικιοκρατία των εποίκων και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις εστίες τους στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Όχι στη βεβήλωση των αραβικών μουσουλμανικών ιερών χώρων από τους προβοκάτορες υπερεθνικιστές σιωνιστές του Ιταμάρ μπεν Γκβίρ.Λευτεριά στους Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

Όχι στην καταστροφή της Γάζας από την πολιορκία, τους βομβαρδισμούς και την επικείμενη χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Νίκη στην Παλαιστινιακή Επανάσταση!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Για μια ενιαία, κοσμική, δημοκρατική και σοσιαλιστική Παλαιστίνη όπου Παλαιστίνιοι Άραβες και Εβραίοι θα ζουν ειρηνικά! Για μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των λαών της Μέσης Ανατολής!

Πάρτε μέρος στις διαδηλώσεις υπεράσπισης του Παλαιστινιακού λαού.

Συγκέντρωση Σύνταγμα, Πέμπτη 12/10, 6 μ.μ.

Συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 13/10, 6 μ.μ. στο σταθμό Μεγάρου Μουσικής και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία.

Εκδήλωση - συζήτηση του ΕΕΚ, Τετάρτη 18/10, ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος. Εισηγητής Σάββας Μιχαήλ.

κάλεσμα : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑ - ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

11/10/2023

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτωβρίου 08h