Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση / πορεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Νίκη στους Παλαιστίνιους - Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ

Αθήνα: Παρασκευή 13/10, 18:00, πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 14/10, 12:00 άγαλμα Βενιζέλου

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20270


1 2 3 4

Συγκέντρωση / πορεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό:

  • Αθήνα | Παρασκευή 13/10 στις 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας - Μέγαρο Μουσικής
  • Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14/10 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

συνεχή διαδικασία Παρασκευή 13/10 εποικισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη 18:00 Πάρκο Ελευθερίας Ενάντια στην στρατιωτική και -Μεγ. Μουσικής οικονομική συνεργασία θεσσαλονίκη: Ελλάδας Ισραήλ Σάββατο. 14/10 12:00 Αγ. Βενιζέλου Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Toonлo ΤΩΝ'ΛΑΩΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ÎÎÎ THN ΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣΗ"

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10, 12μ αγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή στη γη του. Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εφαρμόζει μια πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων με πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων (οι περισσότεροι ήδη πρόσφυγες από άλλες περιοχές της ιστορικής γης της Παλαιστίνης που βρίσκονται υπό κατοχή), σε μια φυλακή 362 τ.χλμ. στη Λωρίδα της Γάζας, η συνέχιση των εποικισμών, η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, η φυλάκιση χιλιάδων (ακόμα και χωρίς κατηγορίες και δίκη) προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Είναι προκλητική και η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα "δημοκρατίας" και "ανώτερου πολιτισμού από τους βάρβαρους".

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λευτεριά. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του για να συνεχίσει ο Παλαιστινιακός λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 23h


1 2 3 4

Με τους καταπιεσμένους, τα καταπιεσμένα και τις καταπιεσμένες σε ΚΑΘΕ περίπτωση.
Άρα και με τους Παλαιστίνιους σε κάθε περίπτωση!

Το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό στους Παλαιστίνιους. Τους έχει περιορίσει σε δύο θύλακες (Γάζα και Δυτική Όχθη), ελέγχει την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην περαιτέρω καταπάτηση από τους Εβραίους εποίκους έστω αυτής της λίγης γης των Παλαιστινίων. Ειδικά η Γάζα, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, καθώς διαμένουν εκεί σε ασφυκτικές συνθήκες δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Είναι αναμενόμενο να μην υπάρχει ειρήνη στην περιοχή. Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ειρήνη, αν πρώτα δεν κατοχυρωθεί η δικαιοσύνη.

Ως ομάδα Sylvia Rivera είμαστε και θα είμαστε με τους Παλαιστίνιους χωρίς αστερίσκους. Είναι ταυτοτική μας θέση πως η εναντίωση στις πολιτικές απαρτχάϊντ του Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός. Δε μας πείθει το υποτιθέμενα λοατκια+ φιλικό προφίλ του Ισραήλ, όταν καταπιέζονται εκατομμύρια Παλαιστίνιοι λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα. Κανένα ροζ ή πολύχρωμο πλυντήριο δεν μπορεί να ξεπλύνει την πραγματικότητα: οι Παλαιστίνιοι κοντεύουν νά χάσουν σχεδόν το σύνολο των εδαφών, στα οποία κατοικούσαν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Το Ισραήλ παλεύει να παγιώσει για αυτούς ένα καθεστώς εθνότητας δεύτερης κατηγορίας. Ως λοατκια+ ομάδα είμαστε ενάντια σε κάθε καθεστώς δεύτερης κατηγορίας ομάδας πολιτών ή εθνότητας.
Παράλληλα, καταδικάζουμε τις κακοποιήσεις και τους εξευτελισμούς γυναικών από την πλευρά μαχητών των παλαιστινιακών οργανώσεων και ελπίζουμε ο παλαιστινιακός λαός να διεξάγει τον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα του χωρίς πατριαρχικές πρακτικές.

Νίκη στην Ιντιφάντα
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : https://www.facebook.com/events/2915684536440…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτωβρίου 03h